Dodaj do ulubionych

Oleska Residence Polecam!

13.04.11, 17:24
Witam! Przez ostatni rok szukałem mieszkania. I znalazłem. Czytałem tu sporo negatywnych postów, których treść początkowo bardzo zniechęciła mnie do Oleskiej. Jednak po porównaniu bloku i mieszkań z innymi oraz po 2 miesiącach życia w "rezydencji", stwierdzam że dziwne i negatywne opinie nijak mają się do rzeczywistości. Nic dziwnego - osoby je wystawiające nie są moimi sąsiadami. Poprzednie wątki są już zamknięte, więc postanowiłem otworzyć nowy. Co zadecydowało o wyborze i z czego jestem zadowolony?

- ustawne, przestronne, słoneczne - 70metrowe mieszkanie z ogromnym tarasem
- zamykany garaż podziemny
- wspaniała lokalizacja - dlaczego?
1. łatwo tu trafić - każdy wie gdzie jest "titanic",
2. bliskość sklepów typu biedronka, netto, pepco oraz rzut beretem do centrum,
3. cisza i spokój - choć na początku ciężko mi było w to uwierzyć - wszelkie argumenty "o giełdzie, samochodach itp." można wsadzić między bajki.
- niebanalna architektura
- windy
- przyjazny, miły developer, co istotne opolanin, który jest skłonny do negocjacji i ustępstw
- niedokończony budynek obok już nie straszy - ruszyła budowa centrum rekreacyjnego, więc wypad na kręgle i siłownię będzie jak znalazł
- dość przystępna cena - 4760zł/m
- oraz co ważne inwestycja zakończona - nie kupowałem dziury w ziemi!

Powyższe, obiektywne wnioski nasuwają się po 2 miesiącach mieszkania na Oleskiej, jeśli coś się zmieni lub nasunie na pewno napiszę:)
Obserwuj wątek
    • Gość: odźwierny Re: Oleska Residence NIE Polecam! IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 18:24
      >Nic dziwnego - osoby je wystawiające nie są moimi sąsiadami.

A skąd wiesz?

Śmierdzi krypciochą na kilometr! FUJ!
      • Gość: ha ha ha Re: Oleska Residence NIE Polecam! IP: *.opole.hypnet.pl 13.04.11, 19:00
        wziąłeś kolego kredyt i teraz musisz kupować w biedronce?
      • bartii84 Re: Oleska Residence Polecam! 13.04.11, 19:29
        Po co zabieracie głos, jeśli nie macie do powiedzenia nic prócz paru pustych sloganów wiejących na kilometr frustracją? Co możecie powiedzieć o swoim miejscu zamieszkania?
        • jureek Re: Oleska Residence Polecam! 13.04.11, 19:43
          bartii84 napisał:

> Po co zabieracie głos, jeśli nie macie do powiedzenia nic prócz paru pustych sl
          > oganów wiejących na kilometr frustracją? Co możecie powiedzieć o swoim miejscu
          > zamieszkania?

Ja z moich miejsc zamieszkania jestem jak najbardziej zadowolony. Nie zamierzam ich sprzedawać, dlatego nie informuję wszystkich na forum, jakie są wspaniałe i ile dokładnie kosztują.
          A dlaczego Ty chcesz Twoje mieszkanie sprzedać?
          Jura
          • bartii84 Re: Oleska Residence Polecam! 13.04.11, 19:58
            jureek napisał:

> Ja z moich miejsc zamieszkania jestem jak najbardziej zadowolony. Nie zamierzam
            > ich sprzedawać, dlatego nie informuję wszystkich na forum, jakie są wspaniałe
            > i ile dokładnie kosztują.
            > A dlaczego Ty chcesz Twoje mieszkanie sprzedać?
            > Jura

Mój post to odpowiedź na zamknięty wątek > forum.gazeta.pl/forum/w,65,85671756,85671756,tragiczna_oleska_residence.html
            koniec kropka. Niestety nie było możliwości sprostowania pewnych absurdalnych wypowiedzi, więc powstał nowy.

Niewykluczone, że moja opinia pomoże innym. Ja wcześniej szukając opinii trafiłem jedynie na zawistny bełkot anonimowych znawców tematu. Nie jest to kryptoreklama, a obiektywna opinia mieszkańca. Jeśli ktoś sensownie wykaże dlaczego powinienem być niezadowolony i nieszczęśliwy to słucham, może sprzedam mieszkanie?! Sarkastyczne, anonimowe wypowiedzi do niczego nie prowadzą, ale taki już urok polskiego internauty:)
            • jureek Re: Oleska Residence Polecam! 13.04.11, 20:09
              bartii84 napisał:

> Mój post to odpowiedź na zamknięty wątek

A mój post, to odpowiedź na Twoje pytanie:
              "Co możecie powiedzieć o swoim miejscu zamieszkania?"
              Więc powiedziałem, ale bez szczegółów, bo nie zamierzam mojego miejsca zamieszkania sprzedawać, więc po co miałbym je reklamować.
              Jura
              • Gość: cxz4te Marketing szeptany IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 13.04.11, 21:15
                Nie czytałem nawet
                • bartii84 Re: Marketing szeptany 13.04.11, 21:30
                  Polski naród - wszędzie wietrzy spiski, kombinacje i układy. Widać szkoda czasu na walkę z wiatrakami, uciekam gdzie pieprz rośnie. Jak to kiedyś ktoś mądry powiedział "nie dyskutuj z idiotą, bo zniży Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"...
                  • Gość: czytelnik Re: Marketing szeptany IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 09:06
                    Bartii84 , ale powiedz mi co może być atrakcyjnego w mieszkaniu w TYM miejscu?
                    Nie chodzi mi o budynek tylko lokalizację.
                    Ja tam nie widzę żadnych zalet.
                    • Gość: lider Re: Marketing szeptany IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 10:08
                      > ale powiedz mi co może być atrakcyjnego w mieszkaniu w TYM miejscu?

Blisko do Lidla?
                      • o.tisk Re: Marketing szeptany 14.04.11, 13:00
                        a może to banki naciskają na dewelopera i stąd te wychwalające wpisy na forum ?
                        W końcu każda reklama może przynieść jakieś korzyści.
                        Jak mawiali celebryci w Ameryce - nie ważne, co mówią - ważne, aby mówili cokolowiek ...

To tak, jak gościem, któremu ukradli np. komórkę - jedne brukowce napiszą, że kolo został okradziony, inne, że był zamieszany w kradzież. I tu prawda i tu, ale ...
                        • Gość: lider Re: Marketing szeptany IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 15:53
                          > a może to banki naciskają na dewelopera i stąd te wychwalające wpisy na forum ?

Bank poczeka, mieszkania to nie komputery.

A nawet jeśli się niecierpliwi, to najlepszym sposobem rozwiązania problemu jest wrzucenie takiego reklamowego gniota na forum? Litości!!!
    • Gość: 463 nie tylko sklepy IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 16.04.11, 15:03

Nooo , nie dodałeś tylko, że jeszcze bliżej niż jest to pepco będzie stała stacja paliw płynnych. Chyba już ją budują nawet.
      • Gość: bronek nowobagacki kupuje w Biedronce itp? IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 17:26

Jak kogoś stać na taką chatę to chyba nie kupuje w "sklepach dla biednych" ...
        Więc ten argument odpada.
        • Gość: emiter Bartii bedzie miał blisko do pracy ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.11, 01:52
          "niedokończony budynek obok już nie straszy - ruszyła budowa centrum rekreacyjnego"

img833.imageshack.us/i/kontaktt.jpg/
          • Gość: żenua Re: Bartii bedzie miał blisko do pracy ;-) IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.11, 18:22
            Reklamą aż śmierdzi. Fuj! Brzydki budynek, brzydkie otoczenie. Nie wiem, kto by chciał tam mieszkać? Może tylko studenci PO, ale ich akurat nie stać.
            • Gość: ssss Re: Bartii bedzie miał blisko do pracy ;-) IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.11, 15:46
              architektura budynku na przyzwoitym poziomie przede wszystkim od ul. stokrotek.odleglosc od oleskiej od klatki d bardzo rozsądna.przekonuje mnie bliskosc centrum, dobra komunikacja i wzgledne ceny oraz bardzo ladny rozkład mieszkan.co do okolicy to oczywiscie mozna sobie wyobrazic ladniejsze otoczenie, ale nie jest najgorzej.okolica sie rozwija i wkrótce oleska moze wygladac inaczej.polozenie od stokrotek bardzo fajne.dla kogos komu prezszkadza widok na domki z ogródkami i mówią ze są polozone zbyt blisko polecam wyprawe na osiedle sloneczne lub klonowe(przedłuzenie ul.sosnkowskiego z 2 pasami pod oknami)wlascicielom domków trochu współczuje. poszukuje mieszzkania w opolu i tak naprawde ta inwestycja ma najwięcej zalet. okolice witosa tak jak pisalem.inwestycja ganta- drogo i daleko...
              • Gość: polik zgadzam sie z ssss IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.11, 15:54
                nie wiem co chcecie od tego budynku. lokalizacyjnie ok. minus to oleska,ale jak ktos ma mieszkanie w klatce oddalonej to dzwieki od ulicy jest znikomy.od drugiej strony sielanka-ogrodki i domy z ogrodkami.blisko do centrum.tez szukam mieszkania i naprawde zainteresowany bylem viktoria hause ale tam ceny z kosmosu,a jakosc wykonczenia nie powala. same uklady mieszkan w oleskiej bardzo ladne...
                • Gość: 41.190 Re: zgadzam sie z ssss IP: 41.190.16.* 22.04.11, 16:43
                  a powiedz nam co tam budują obok, pomiędzy oleską residence a netto? tylko szczerze
                  • Gość: sss Re: zgadzam sie z ssss IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.11, 10:10
                    nie ma powodu żeby kłamać.samoobsługowa stacja benzynowa do której trochu metrów jest...
                • bartii84 Re: zgadzam sie z ssss 22.04.11, 17:45
                  Widzę, że nie tylko ja doceniam sensowne argumenty i zalety tego miejsca:)
                  Słowo Oleska działa na wielu jak płachta na byka, więc z pisania i opiniowania na tym forum wyleczyłem się raz na zawsze...
                  Jeśli ktoś szuka opinii o bloku opinie warto spytać bezpośrednio mieszkańców:) Pozdrawiam!
    • Gość: ? Re: Oleska Residence Polecam! IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 23.04.11, 09:38
      W Opolu i całej okolicy z roku na rok coraz mniej ludzi i coraz więcej nowych mieszkań. Co to może oznaczać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka