Dodaj do ulubionych

ANALIZA PRZECIEKU

IP: 217.197.72.* 12.05.04, 21:20
FAKTY:

1. Jakieś zdegenerowane bydlaki wykradły tematy maturalne i je
rozpowszechniły. Z pewnością jakieś kretyńskie panie obsługują ksero.
Być może za pieniądze, być może dla swoich "pociech", równie zbydlęconych.
Ohyda !!

2. Inne bydlaki, "uczciwi studenci", "uczciwi obywatele", "uczciwe
nauczycielki" dowiedziawszy się o przecieku, zamiast zgłosić rzecz do
prokuratury, do kuratorium, do szkół, do samego kuratora, w niedzielę, w
poniedziałek albo rano bezpośrednio przed rozpoczęciem matur, zgłosiły się do
mediów, ukrywając się pod płaszczyk ochrony dziennikarskich źródeł
informacji.
W Kuratorium były jeszcze 2 awaryjne zestawy na ewentualność przecieku, o
których istnieniu powinien mieć wyobrażenie nawet ćwierćinteligent w rodzaju
studenta podrzędnej uczelni czy też jej absolwenta.
Do szkół tematy trafiły o 7:30. Było dostatecznie dużo czasu, aby wstrzymać
maturę i wymienić tematy nawet w skali całego województwa. W tej sytuacji
można je było do szkół nawet podyktować przez telefon.
Ohyda!

3. Inne zdegerowane młodociane bydlaki zrobiły użytek z tak uzyskanej wiedzy.
Jeszcze porozsyłały wici do kolegów, równie zbydlęconych.
Bardzo ładnie zaczynają start w dorosłe życie! Od oszustwa!
Całkowity upadek moralności! Świnie! Bydlaki! Ohyda!

PRZEWIDYWANE SKUTKI:

1. Wysoce odpowiedzialny i stateczny człowiek, jakim jest opolski kurator pan
Franciszek Minor zostanie dyscyplinarnie zwolniony.

2. Młodzież z całego województwa na zasadzie zbiorowej odpowiedzialności
zostanie zmuszona do napisania powtórnego egzaminu pisemnego

3. Mendy, które dopuściły się przestępstwa wykradzenia i rozpowszechniania
tematów nie zostaną pociągnięte do odpowiedzialności.

4. Nieczciwi uczniowie też nie zostaną wykryci, skoro unieważni się wszytskie
prace przed ich sprawdzeniem i weryfikacją z umiejętnościami poszczególnych
uczniów.

5. Proste tematy jakimi były te wykradzione zostaną zastąpione trudniejszymi,
co może skutkować gorszymi ocenami lepszych uczniów.

6. Poloniści będą musieli sprawdzać 2 razy tyle prac, oczywiście za friko.

PROPOZYCJA

1. Od wszystkich uczniów zażądać złożenia pod przysięgą sądową zeznania na
temat wcześniejszej nieznajomości teamtów maturalnych.

2. Powtórzyć egzamin maturalny tych uczniów, których prace nie odbiegają
rażąco in plus od ocen z matur próbnych i ocen prowadzącego polonisty.

3. Doprowadzić do odnalezienia bezpośrednich sprawców przecieku i pociągnąć i
do odpowiedzilaności karnej. Ujawnić ich personalia i adresy, tak aby mogły
być oskarżane w procesach cywilnych przez osoby dotknięte skutkami ich
ohydnego czynu (kuratora, uczniów, nauczycieli).

4. I na koniec. Proponuję radykalnie zmniejszyć ilość miejsc w szkołach
ponadgimnazjalnych i na studiach. Jak widać, bardzo wiele osóób nie ma
żadnych predyspozycji do nauki w szkołach ponadgimnazjalnych i wyższych.
Innym dowodem jest ilość szkół prywatnych rekrutujących tylko na podstawie
wpłaty czesnego, a także przemysłową produkcję prac licencjackich,
magisterskich i nawet doktorskich.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bolek Re: ANALIZA PRZECIEKU IP: *.airlan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 21:27
      Powiem ci chłopie, że nie chciałbym takiego ojca jak Ty.
      • Gość: Ojciec maturzysta Re: ANALIZA PRZECIEKU IP: 217.197.72.* 12.05.04, 21:31
        Boś taka sama nieuczciwa świnia jak twój tatuś, co odpisał sobie od podatku
        fikcyjną darowiznę.
    • Gość: Ojciec maturzysty Re: ANALIZA PRZECIEKU - P.S. IP: 217.197.72.* 12.05.04, 21:30
      Pragnę dodać jeszcze jedno do skutków:

Egzamin maturalny powinien być najważniejszym egzaminem w życiu.
      Podniosła atmosfera, garnitury, spódnice i białe bluzki,nazwa "Egzamin
      dojrzałości", krok w dorosłe życie.
      To wszystko zostało przez bydlaków odebrane, sprofanowane i podeptane.
      Jak trzeba będzie powtarzać egzamin to chyba tylko te bydlaki pójdą w
      garniturach.

Internauci! Przyłączcie się do potępiania tego chamstwa!
      Uczciwi wszytskich komputerów łączcie się!
      Kto zna jakieś nazwiska, a nie boi się potem kontaktu z prokuratorem to niech
      je umieszcza.
      • Gość: Maturzystka Re: ANALIZA PRZECIEKU - P.S. IP: *.pl / *.kursor.pl 13.05.04, 11:14
        Żenują mnie pańskie wypowiedzi! A czy pan w ogóle wie w jakim świecie żyje?
        Teraz każdy tylko myśli co tu zrobić by przetrwać. W dzisiejszych czasach za
        pieniądze można kupić wszystko. A że na maturach ściagają, to co? Matura to jak
        jeden wielki sprawdzian, a na sprawdzianach sie ściąga, wiec i tu wolno. Chyba
        lepiej ściągać niż dawać w łapę. Nie da sie wszystkiego wykuć na pamiec. A
        wykółby pan wszystko? łącznie z jakimiś cytatami? Myślę, ze nie, dlatego
        potrzebane sa nam pomoce naukowe. I prosze nas nie obrażać, używając takich
        słów ja "bydlaki". Dorosły człowiek z pana? hehehe ŻENADA!!!
        • Gość: Ojciec maturzysty Zbydlęcona maturzytska IP: 217.197.72.* 13.05.04, 15:58
          Moje wypowiedzi żenujące?
          Ty chyba nie wiesz co ten przymiotnik oznacza. Stąd pewnie twoje problemy z
          egzaminem maturalnym.
          Twoje to czysta tragedia i porażka wychowania. I żenada nad żenady.
          Może Twój tatuś, który zapewne odpisał sobie lewą darowiznę od podatku, byłby
          dumny, żeś taka zbydlęcona, ale nie odważyłby się powiedzieć tego publicznie,
          pokazując twarz. Taka jest bowiem norma moralna.
          Akceptuając nieuczciwości wpisujesz się do grona bydlaków.
          Jeśli chcesz powiem przestępców, zakłamańców, oszustów.
          Mam dość bogaty słownik iz nalażłbym jeszcze szereg określeń równie
          pejoratywnych, co prawdziwych.

Ja żyję na takim świecie jaki jest, co nie znaczy, że go akceptuję.
          Wy młode bydlaki, napiętnowane oszustwem, akceoptujące korupcję wkroczycie w
          dorosłe życie z przestępczym bagażem.
          Zatrujecie swoim zdemoralizowaniem Europę, do któterj właśnie wstąpiliście.
          Europę, w której każdy kto ściąga jest piętnowany.
          Europę, której państwa, za wyjątkiem równie jak Polska zdegenerowanej Italii,
          składa sięz najmniej skorumpowanych państw świata.
          Wy natomiast, wychowani przez zdegenerowanych moralnie rodziców, napiętnowanych
          komuną, uważacie za świnię kolegę, który nie dawał wam ściagać na klasówce.
          Ja w życia zdałem chyba ze sto róznych egzaminów, w tym oczywiście maturalny.
          Nigdy nie ściągałem, nigdy nie czyniły tego moje dzieci. Bo to nieuczciwe. Bo
          to wstyd jak cię złapią na tym. Bo to niemoralne.
          W USA jak ktoś wyciągnie ściągę to kolega z ławki obok woła nauczyciela.
          Wy pielęgnujecie zło i odhumanizwanie, a każdą nieuczciwość i cwaniactwa
          stawiacie w szeregu zalet.
          Na dodatek, żeby było już całkiem tragicznie, przynajmniej raz w roku chodzicie
          do spowiedzi i marudzicie, że Polska to beznadziejny skorumpowany kraj bez
          perspektyw.
          Podłoty!
          • Gość: matka maturzystki Re: Zbydlęcona maturzytska IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.05.04, 17:26
            Szanowny Ojcze maturzysty!
            W pełni zgadzam się z Tobą. Masz rację w stu procentach. Matura to egzamin
            umożliwiający wejście w dorosłość, to uwieńczenie pewnego etapu życia. To
            możliwość pokazania swogo EGO, to przekazanie warości, które przez pewien okres
            życia drodzy maturzyści zdowbywali, to sprawdzenie wiedzy , swojego chrakteru.
            Jedni robili to z efektem pozytywnym, inni ze smutnym, wręcz tragicznym
            skutkiem. Co zatem się stało, że pewna grupa maturzystów wybrała drogę
            kombinatorstwa oszustwa, leserstwa i sponiewierania swojej oraz kolegów
            i koleżanek godności osobistej?
            Czy to czasem nie my dorośli jesteśmy złym przykładem lub nasze zachowania
            miały wpływ na podjęcie przez młodzież tej przykrej w skutkach decyzji.
            Nie trzeba daleko szukać patrz: Prezydenci miasta Opola, prezesi spółek,
            dyrektorzy. prokuratorzy itd. Młodzi ludzie patrzą i niestety chcąc nie chcąc
            przyswajają szybko nieuczciwość w zdobywaniu pieniędzy, władzy itd.
            Ojcze trochę wyluluzuj. Nic Ci nie da obrzucanie młodzieży epitetami. To my
            dorośli odpowiadamy za wychowanie dzieci. To Ty, ja, prezydent, siąsiad
            nałogowy akoholik, prezes skorumpowany, jeszcze inny prezydent aferzysta .
            Pozdrawiam Cię i bądźmy mimo wszystko dobrej myśli.
            nasza młodzież jest bardzo dobra, tylko my (nie wszyscy) jesteśmy dla niej
            złym przykładem.
            Matka maturzystki

Niestety głupota, lenistwo, leserstwo oraz owe wartości o których pisałam
            wczesniej różnie przez Was były postrzegane. Dlatego doszło do tego
            • Gość: Aaaaaa Ojciec, skończ już bo syn zapewne się za IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.05.04, 17:34
              Ciebie wstydzi.
              • Gość: Ojciec maturzysty Re: Ojciec, skończ już bo syn zapewne się za IP: 217.197.72.* 13.05.04, 19:45
                Syn podpisuje się pod wszytskich co napisałem.
                Widzę, że również należysz do grona bydlaków, a tatuś zapewne odpisywał
                wspomnianą lipną darowiznę.
                Tacy debile, którzy w oszukańczy sposób zdobywają marturę, potem kupują sobie
                studia i prace dyplomowe, powodują, że niebawem żaden dyplom w Polsce nie
                będzie się liczył.
                Wam oszusći proponuję byście sobie robili zamiast oszukańczej matury i
                kupowania studiów dyplomy z krętactwa, oszustwa, dawania łapówek, przekupstwa,
                ściagania, picia piwa na czas i łuskani słonecznika. Po cholerę chodzić do
                szkoły.
                Skoro takie bydlaki, oszuści i krętacze jak wy mają tworzyć nową Polskę, to nie
                się nikt nie łudzi, że tu kiedykolwiek będzie lepiej. Żadna Unia nam nie pomoże.
                Uważajcie jednak!
                Wielu porządnych ludzi jeszcze jest na tym świecie. Tryby sprawiedliwości mielą
                powoli. Podzielicie kiedyś losy Dolaty, Pogana i Kumca.
                A tymczasem mam szczerą nadzieję, że wasi poloniści sprawdzą wasze prace. Potem
                napiszecie powtórnie maturę i tu będzie porażka. Po konfrontacji wypracowania
                b. dobrego z wypracowaniem miernym nikt nie będzie miał wątpliwości, że
                rżnęliście. Mam nadzieję, że wtedy dostaniecie pały!
                I dobrze! Szczególnie powinno dojść do powtórzenia matury z matmy.
                Takie "orły" jak wy, nie mając teraz gotowych zadań na pewno się wyłożą!

• Gość: Ojczym Re: Ojciec, skończ już bo syn zapewne się za IP: *.airlan.pl / *.uni.opole.pl 13.05.04, 19:52
                  ojciec żałujesz, że Twój syn nie znał tematów?

I dlaczego oceniasz negatywnie wszystkich maturzystów?
                  • Gość: Ojciec maturzysty Re: Ojciec, skończ już bo syn zapewne się za IP: 217.197.72.* 13.05.04, 20:19
                    Mój syn napisał świetnie i napisze jeszcze pięć razy.
                    Mam nadzieję, że zostanie powtórzona również matura z matematyki, a wtedy
                    jeszcze więcej baranów się wyłoży.
                    • Gość: ali Re: Ojciec, skończ już bo syn zapewne się za IP: 81.210.62.* 13.05.04, 20:48
                      Nie rozumiem dlaczego Pan wszystkich określa mianem bydlaków z wyjątkiem
                      pańskiego syna...? Ja też pisałam uczciwie i nic nie zżynałam... Powtórki się w
                      żadnym razie nie boję, ale jakby nie było matura to stres...:/ Drugi raz na
                      takie nerwy niespecjalnie mam ochotę...:/ Poza tym co to za sprawiedliwość,
                      jeśli karze się też niewinnych? Co do matematyki to również nie znałam zadań, a
                      łatwe nie były ( pisałam dla profilu matematyczno-fizycznego) i również nie mam
                      ochoty na powtórkę z tego przedmiotu... Ponadto powinni się wreszcie zdecydować
                      czy matura będzie anulowana , czy też nie, bo jak tak dalej pójdzie, to nie
                      zdążą jej zakończyć przed początkiem czerwca... :/
                • Gość: Matka maturzystki Re: Do Ojca maturzysty IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.05.04, 19:58
                  Proszę Pana o wyciszenie emocji. Proszę. Moja córka podobnie jak Pan i syn
                  oraz ja, mamy dokładnie takie samo zdanie na temat tego haniebnego zdarzenia.
                  Ale nie pora w tej chwili na takie nieskoordynowane emocje. Poczekajmy chwilę,
                  myślę,że rozsądek zwycięrzy i decyzje , które podejmą ludzie na
                  odpowiedzialnych stanowiskach w kuratorium, ewentualnie w prokuraturze, będą
                  rozsądne i sprawiedliwe. A to znaczy, ze po sprawdzeniu pisemnych tekstów
                  należy powtórzyć egzamin pisemny z języka polskiego tym uczniom , którzy tekst
                  wypracowań ściągnęli z internetu. I koniec.
                  Pozdrawiam
                  Matka maturzystki.
                  Moja córka, przeżywa ogromny stres, ale nie w tym rzecz bym "dolewała jej
                  jeszcze oliwy do ognia".
                  • Gość: Ojciec maturzysty Re: Do Ojca maturzysty IP: 217.197.72.* 13.05.04, 20:42
                    Proszę Pani!
                    Ta sprawa jest tylko egzemplifikacją ogólnego zdehumanizowania i
                    zdemoralizowania znacznej części, a kto wie czy nie większości Polaków.
                    Bardzo wielu z lubością chciałoby za to obarczać komunę, jakoś wszyscy
                    zapomnieli, że ponoć żyjemy w kraju katolickim.

Liczyłem może naiwnie na potępienie niegodziwości, a doczekałem się głównie
                    odzewu zdemoralizowanej młodzieży. I nie powinienem się dziwić.
                    Koledzy i koleżanki mojego syna z jednej z lepszych klas w Opolu, działali b.
                    często per ne fas, posuwając się nawet do grzebania w osobistych rzeczach
                    nauczycieli w celu podmiany prac klasowych i wpisywania sobie ocen do
                    dziennika.
                    Myślę, że Pani wiara w sprawiedliwość zostanie niebawem wystawiona na ciężką
                    próbę. Przypuszczam, że wszystko rozegra się zgodnie z moimi przewidywaniami,
                    które przedstawiłem rozpoczynając ten wątek.
                    W skrócie: Minor - kozioł ofiarny, powtórka matury wyłacznie z polskiego
                    zresztą, na matematykę już się nie rozszerzy, sprawcy przecieku,
                    rozpowszechniania i nieuczciwi uczniowie - bezkarni.
                    Nie wiem czy już tu pisałem, ale dla mnie jest równie obrzydliwą rola
                    dziennikarskich hien, które dla własnego zysku w postaci sensacji nie
                    przekazały swoich informacji do kuratorium, gdzie były jeszcze 2 zestawy, a
                    tematy można było zmienić nawet w ostatniej chwili.

Ma jedną satysfakcję i niech Pani też się nią napawa:
                    Osoba, która wykradła tematy maturalne, musi w tej chwili przeżywać ciężkie
                    chwile. Przypuszczam ,że w grę wchodzi ogólny roztrój zdrowia z takimi objawami
                    jak nieustanna biegunka. To z pewnością nie jest żaden "zawodowy" przestępca,
                    która ma wpisane w ryzyko zawodowe kontakt z prokuratorem. Siedzi teraz sobie
                    w domu, być może na zwolnieniu lekarskim w oczekiwaniu na gońca z wezwaniem do
                    prokuratora.
                • Gość: Maturzystka Re: Ojciec, skończ już bo syn zapewne się za IP: *.pl / *.kursor.pl 13.05.04, 20:44
                  A tak poza tym niezłe słownictwo pan używa i pan ma być przykładem? to kpina
                  Deb... co to ma być? Sam pan zachowuje się jak jakiś obrażony i niwychowany
                  gów..... I co panu z tymi darowiznami? Coś panu nie wyszło i teraz wszystkich
                  wyzywa i czepia się tylko jednego. Niech sobie wypije pan ziółka n uspokojenie
                  • Gość: Ice Re: Ojciec, skończ już bo syn zapewne się za IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.05.04, 20:51
                    Słusznie, co on się tak czepia tych darowizn? Polecam koledze wczorajszy wyrok
                    Sądu Najwyższego - a propo właśnie tych darowizn. Więc człowieku jak nie wiesz,
                    to skończ te swoje wypociny, kulturalnie proszę.
                    • Gość: komar Re: Koniec dyskusji IP: *.pke.pl 14.05.04, 08:39
                      Witam! Wczoraj napisałem na forum kilka słów. Widzę ,że dzisiaj dalej trwa
                      dyskusja. Proponuję zakończyć te rozmowy, gdyż dla niektórych jest to dobra
                      pożywka na podniesienie swojej popularności. Zaczekajmy na decyzję na którą
                      sami i tak nie mamy wpływu (nikt nie liczy się z naszym zdaniem). Proszę
                      wszystkich aby zakończono dyskusję. Będzie to protest przeciwko tym , którzy tę
                      burzę rozpętali a w tej chwili jeszcze ją podsycają. Myślę ,że matury zostaną
                      zaliczone a osoby winne wyciągną odpowiednie wnioski.
                      Z poważaniem: H.K.
                      • Gość: ali Re: Koniec dyskusji IP: *.ozimek.net.pl 14.05.04, 09:36
                        Jak najbardziej popieram!!!
                • Gość: maturzysta Re: Ojciec, skończ już bo syn zapewne się za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 14:58
                  Moze i ma pan racje ale skoro uwaza sie pan za osobe tak inteligentna i
                  umoralnia wszystkich to porsze mi napisac czy zastanowil sie pan nad faktem ze
                  uniewaznione beda na pewno wszystkie matury a nie tylko te oszukane i
                  odpowiedzialnosc poniesie rowniez pana syn!poza tym zastanowil sie pan ze w
                  takiej sytuacji zadna uczelnia nie przyjmie pana syna i innych??rok zmarnowany
          • Gość: Maturzystka Re: Zbydlęcona maturzytska IP: *.pl / *.kursor.pl 13.05.04, 20:32
            Niech sie pan już ładnie mówiąc uciszy! Zbydlęcony to pan jest. Nie choałabym
            miec takiego ojca, fuuuujjjjjj
            • Gość: Ojczym Re: Zbydlęcona maturzytska IP: *.airlan.pl / *.uni.opole.pl 13.05.04, 20:34
              Ojców się nie wybiera. Ale ja pańskim synem również niechiałbym być
              • Gość: Maturzystka Re: Zbydlęcona maturzytska IP: *.pl / *.kursor.pl 13.05.04, 20:51
                Cieszę się, ze wśród dorosłych śą wyrozumiałe osoby takie jak pan OJCZYM :)
                • Gość: Ojciec maturzysty Re: Zbydlęcona maturzytska IP: 217.197.72.* 14.05.04, 07:38
                  Bydlaków, oszustów, złodziei, łapowników, przestępców, hipokrytów w tym kraju
                  nie brakuje. Wystarczy kupić dowolną gazetę dowolnego dnia, żeby się o tym
                  przekonać.
              • Gość: Ojciec maturzysty Wielki pan student IP: 217.197.72.* 14.05.04, 07:40
                podrzędnej uczelni też zapewne miał tematy z matur, na egzaminach na uczelni
                ściąga, a niebawem zapłaci komuś, żeby mu napisał pracę magisterską.
          • Gość: ja Re: Zbydlęcona maturzytska IP: *.pl / *.kursor.pl 14.05.04, 11:56
            Szanowny Panie!
            Doprawdy nie wiem skąd w Panu tyle nienawiści, która przejawia się obrzucaniem
            nieznanych Panu ludzi epitetami typu: "bydlęta, świnie, debile". I Pan śmie
            nazywać się człowiekiem moralnym i uczciwym? Chyba mylą sie Panu podstawowe
            pojęcia. Ja również mam bardzo bogaty zasób słów i mogłabym również dosadnie
            określić Pana osobę, naturalnie epitetami pejoratywnymi, ale szkoda mi na to
            czasu. Po prostu nie warto trwonić czasu na pisanie czegokolwiek do osoby,
            która uważa się za jednostkę czystą i wybitną w tym zdegenerowanym świecie.
            Nieuczciewości nie akceptuję, ale wiem, że Pańska postawa i tak nie przyniesie
            naszemu społeczeństwu żadnych korzyści. Skończy się to wszystko tak jak
            historia płaza z "Ody do młodości" Mickiewicza: "A wtem! Jak bańka prysnął o
            szmat głazu. Nikt nie znał jego życia...".
            Przypuszczam, że:
            1) Pański syn nie miał tych tematów i czuje siępokrzywdzony
            2) Pański syn miał tematy, skorzystał z nich i te wszystkie wypowiedzi są tylko
            próbą (marną zresztą) usprawiedliwienia swojego mało chwalebnego czynu
            3) jest jeszcze możliwość, że to właśnie Pański syn chodzi do III LO w Opolu i
            to on doniósł prasie o tym incydencie, by wzbudzić sensację. Rodzina
            karierowiczów.

Miłego dnia!

• Gość: Ojciec Maturzysty Re: Zbydlęcona maturzytska IP: 217.173.202.* 16.05.04, 22:25
              1. Mój syn nie miał tematów, ale nie czuje się z tego powodu powkrzywdzony.
              Ja się też nie czuję tym zawiedzony z tego powodu. Syn napisał świetnie, bo
              jest po prostu zdolny i pracowity! Owszem, syn sięczuje pokrzywdzony, ale z
              powodu, żę będzie musiał pisać jeszcze raz pracę maturalną. To jest zwykłe
              świństwo!
              2. patrz pkt. 1.
              3. mój syn nie uczęszcza do III LO, nikogo nie doniósł, i nie jesteśmy żadnymi
              karierowiczami.
              Psycholog z ciebie do bani. Jak większość uczciwych uczniów i ich rodziców
              jestem po prostu oburzony, że mój syn będzie ponosić odpowiedzialność za nie
              swoje grzechy. To jest oczywiste i naturalne. A ty tu dokonujesz ohydnych,
              obrzydliwych insynuacji, do których nie masz żadnych przesłanek, a tylko chcesz
              mnie obrazić!

Uważam, że należy nazywać rzeczy po imieniu.
              Nie masz żadnych przesłanek, żeby mnie wyzywać, bo nic złego,nagannego moralnie
              nie uczyniłem. Natomiast nazywanie zdemoralizowanymi zwierzętami różnego
              rodzaju zwykłych oszustów samo się broni.
              Czy jeśli nie znam kogoś z imienia i nazwiska, ale wiem, że ten ktoś jest
              nieuczciwy, to nie mogę nazwać go po imieniu?
              Czy piętnowanie nieuczciwości jest niemoralne?
              Jak można nie akceptować nieuczciwości, do ponoć ty czynisz, jednocześnie nie
              wyrażając wobec niej sprzeciwu? Niewyrażenie sprzeciwu jest w istocie milczącą
              akceptacją! Cierpisz na rozdwojenie jaźni, czy jak? Nie możesz być jednocześnie
              za i przeciw.
              W Polsce ludzie mają z tym niesamowite problemy. Na każdym kroku uprawiany jest
              relatywizm moralny. Sami sobie określamy, co jest złe, co jest dobre.
              Paradoksalnie potem narzekamy, że jest źle, że ten kraj skorumpowany, ludzie
              zdemoralizowani, polityka brudna, biznesmeni złodzieje, itp. jednocześnie
              przymykając oko na róznego rodzaju nieuczciwości.
              Nie chcę świata idealnego. Zawsze będą ludzie nieuczciwi.
              Rzecz tylko w tym, że musimy wypracować takie standardy moralne, żeby
              nieuczciwość nie była cnotą, jak to ma miejsce teraz. Tak to niestety jest!
              Jeśli mówimy o szkole, to za świnię uważany jest przecież kolega, który nie
              daje odpisać zadania domowego. Zaś kolega, który wpisuje sobie i innym dobre
              oceny do dziennika jest super! Ten co nie idzie na wagary to świnia, a ten
              który wymazikuje nieobecność w dzienniku jest super! Ten co nie ściaga to
              dupek, a pomysłowy uczeń włamujący się biurka nauczyciela i podmieniający
              niesprawdzoną pracę klasową to bohaterem pubowych opowieści.
              No nie mów mi, że tak nie jest! Ja to wiem od syna i od dzieci innych rodziców.
              Na wywiadówkach często rozmawiamy o tych sprawach. Żadna z opisanych przeze
              mnie powyżej sytuacji nie jest wyssana z palca!
    • marcelinko Re: ANALIZA PRZECIEKU 14.05.04, 10:44
      PAX POPULI wreszcie. Co bedzie to bedzie a wasze dyskusje i tak odejda w
      zapomnienie, po o tyle zolci OJCZE MATURZYSTY wylewa pan na forum? Jakies zadry
      z darowizna??? Po co pan to wywleka? To nie ma nic do rzeczy!!!! Tu chodzi o
      mature a nie o podatki. Niech pan popatrzy jaka ladna dzis pogoda i usmiechnie
      sie - od razu bedzie panu lepiej. Pozdrawiam. I prosze nie wytykac mi
      optymizmu - nie zycze sobie.
    • Gość: mis Re: ANALIZA PRZECIEKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 16:48
      Skoro pan zabawia sie w umoralnianie wszystkich w kolo to czemu nie przedstawi
      sie pan z imienia i nazwiska!!Co boi sie pan ze sie okaze ze pana syn tez
      oszukiwal??
    • Gość: kujon Re: ANALIZA PRZECIEKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 17:06
      ojczulku jestes taki pojebany ze az mi ciebie zal!jestem bardzo ciekawy czy ty
      kurwa jego mac nie chciales znac pytan jak ty zdawales mature!kurwa czemu
      uczniowie maja ponosic konsekwencje za to ze jakis pedal z kuratorium za to ze
      dostal w lape dal pyatnia!mogli skorzystac wiec to zrobili i tyle debilu mam ci
      do powiedzienia
    • Gość: OPOLSKI MATURZYSTA !!!! TO JEST MOJ PROTEST !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 17:07
      "Bo coś w szaleństwach jest młodości..." - Leopold Staff

Jako tegoroczny maturzysta chcialbym wyrazic swoj P R O T E S T w sprawie
      anulowania matur! Dlaczego ja mam odpowiadac za czyjes winy!!

pozdrawiam OPOLSKI MATURZYSTA

OPOLANIA PISCZIE MAILE DO REPORTEROW GAZETY WYBORCZEJ: listy@opole.agora.pl
      ORAZ DO NTO: iklopocka@nto.pl (MAIL PANI KTORA CALY CZAS PISZE O NASZEJ
      MATURZE!!!) POKAZMY ZE NIE JESTESMY NIEMYMI AKTORAMI, KTORZY NIE MAJA WPLYWU NA
      LOS NASZEJ PRZYSZLOSCI!!!
    • Gość: SOWA>>>>>>>>>.. Re: ANALIZA PRZECIEKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 17:49
      Wydaje mi się ,że to jakaś prowokacja ,wierzyć mi się nie chce ,by ludzie byli
      tak ograniczeni .
    • Gość: Evil Re: ANALIZA PRZECIEKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 18:24
      Ojcze maturzysty uwarzam że nie jest winna młodzież która to zrobiła, winy
      należy szukać w chorobie systemu któryproponuje nam taką mature... pisze pan
      Coś o wielkiej Europie w której wszyscy ściągający są pientnowani - racja tylko
      przyjrzal sie pan jak tam wygląda matura? założe się że nie ma pan o tym
      pojęcia, w polsce ściąganie bedzie do czasu zmiany tej głupiej formy matury...
      na naszą mature nauki jest zbyt wiele w takiej Angli matura jest uproszczona i
      wywyższa ucznia z umiejętnością myślenia a nie tempaka, który ryje na blache
      wszystko co potrzebne i niepotrzebne... Niech pan się zastanowi w czym lezy
      problem, sam pisałem w tym roku mature i wiem o co chodzi... A pan kiedy
      zdawał mature? za czasów PRL-u? pewnie tak, o ile pan ją wogóle zdawał...

PS Epitety w stylu "bydlaki", "oszusty" to troche dziwne określenie na
      chociażby swojego syna (ja osobiście nie nazwał bym tak swojego dziecka, ale to
      tylko moja opinia).

Prosze się zastanowić o co pan walczy... Pozdrawiam - Evil (bez urazy) ->
      czekam na komentarz
    • polityk1985 Re: ANALIZA PRZECIEKU 15.05.04, 01:17
      Ojcie wez kolo i jebnij sie w czolo albo cos!!!!!!!!!!!
    • Gość: student Re: ANALIZA PRZECIEKU IP: *.torun.mm.pl 15.05.04, 02:42
      Jak mozna ziac taka nienawiscia?
      Rozczarowani na pewno jestescie wszyscy, czemu absolutnie sie nie dziwie. Ale
      prosze jednak wziac sobie do serca uwagi innych rodzicow wypowiadajacych sie na
      tym forum...

Jesli chodzi o krystaliczna czystosc mlodych ludzi, obojetnie na jakim etapie
      edukacji, czy to szkola czy uczelnia... Radze zejsc na ziemie. Widzial Pan
      kiedys garnitur maturzysty/studenta? To istna rewia pomyslowosci jak skutecznie
      ukryc schowek na sciagi...

Tak czy inaczej, to ZYCIE, a nie egzaminy zweryfikuja wartosc i wiedze ludzi!
      Matura to najmniejszy pikus wsrod nich (przynajmniej stara).

Sam naleze do grupy studentow, ktorzy przygotowuja sie do egzaminow, a konczac
      IV rok mam juz ich kilka na koncie. Przez sesje przechodze na trojach, podczas
      gdy wiekszosc moich kolegow podchodzac zupelnie na luzie, wspierajac sie
      roznymi pomocami, ma stypendia naukowe.

I wie Pan co?

Mam wrazenie, ze to ja jestem tym naiwnym. A to nie koniec - nie dosc, ze
      naiwnym, to jeszcze tepym! Ale licze na to, ze to sie zmieni w niedalekiej
      przyszlosci.

Na koniec jeszcze jedna uwaga. Odnosze nieodparte wrazenie, ze znalazl sie Pan
      na tym forum nie zeby dyskutowac, a zeby obrzucic blotem kazdego, kto nie
      przyklasnie Panskim wypowiedziom. Jesli chcial Pan sobie zjednac
      sprzymierzencow, to obierajac taki ton trafil Pan jak kula w plot.

PS.
      Moj ojciec nie odpisywal lewych darowizn..
    • Gość: Matka maturzystki Re: ANALIZA PRZECIEKU IP: *.torun.mm.pl 15.05.04, 17:38
      Jeżeli stosuje sie odpowiedzialność zbiorową wobec maturzystów, to w imię
      przyzwoitości należy ją zastosować wobec wszystkich osób, które miały dostęp do
      tematów, łącznie z mającym, jak Pan pisze, dobra opinię kuratorem. Zwolnienie
      lub zawieszenie w obowiązkach należy utrzymać do czasu wykrycia sprawców. A
      jeśli chodzi o pisemne oświadczenia, które zadowoliły wojewodę, panią Elżbietę
      Rutkowską, to pisemne oświadczenia uczniów też powinny wystarczyć.

Odnośnie propozycji - punkt pierwszy jest traktowaniem uczniów jako bardziej
      podejrzanych niż osoby, które miały dostęp do tematów, co chyba nie jest
      sprawiedliwe.

Punkt drugi - popieram.

Punkt trzeci - a może zaproponować darowanie kary tym sprawcom skandalu, którzy
      się ujawnią? Promowałoby sie wtedy uczciwość i zdolność do naprawiania błędów.

• Gość: matka Re: ANALIZA PRZECIEKU IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 16.05.04, 23:07
      Czy Pan się zastanowił nad tym co Pan pisał. Obraz opolskiej matury to obraz
      polskiej administracji. Dlaczego Pan Kurator stwierdzał w swoich wypowiedziach,
      że Internet to dla niego nie dowód??????. To jest dowód jego niekompetencji i
      braku wiedzy o możliwościach sieci. Mozna było zapobiec tej historii jeżeli
      pracownicy kuratorium na codzień używaliby Internetu.Można było zmienić tematy
      o czym zresztą sam Pan pisał. Ta matura nauczyła dzieciaki krętactwa i
      świadomości ze za pieniądze można dostać wszystko. Nikt się jednak nie
      zastanawia nad faktem, że szkoły powinny wprowadzac programy wychowawcze oparte
      na wartościach wprowadzać a nie mieć zapisane na papierze.Jakich my wartości
      uczymy młodych ludzi z jakim doświadczeniem wchodzą w dorosłe życie. Tej
      niekompetencji jest dużo nie tylko w kuratorium, ale i w szkołach. Czy ludzie w
      kuratorium mają wyobraźnię moim zdaniem nie, czy Pan doniósłby na własne
      dziecko jeżeli miałoby tematy, a skąd wiadomo czy one prawdziwe???? Mozna było
      się o tym przekonać dopiero po otwarciu kopert.
      • Gość: Ojciec maturzysty Re: ANALIZA PRZECIEKU IP: 217.173.202.* 17.05.04, 19:09
        Podpisuję się pod wszytskim.
    • Gość: pracz ANALIZA PRZECIEKU? Ojciec maturzysty to hydraulik IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 16.05.04, 23:23
      • Gość: wojtek Re: ANALIZA PRZECIEKU? Ojciec maturzysty to hydra IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 17.05.04, 19:30
        Też byś się denerwował. To pierwsza matura w rodzinie i taka plama :-)
        • Gość: Nałuczyciel Czy ojciec maturzysty ma mature? IP: *.airlan.pl / *.uni.opole.pl 17.05.04, 19:40
    • Gość: Kiss-ojciec maturz Re: ANALIZA PRZECIEKU IP: *.kedzierzyn-kozle.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 19:24
      Ztego co piszesz, widać że tegorocznym maturzystom nie dorastasz nawet do pięt.
      za grosz kultury i taktu. Sam jesteś największym BYDLAKIEM.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka