Dodaj do ulubionych

Na urodziny komendanta zjechali służbowymi autami

IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.12, 09:12
co za trepy !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ochotnik z OSP Re: Na urodziny komendanta zjechali służbowymi au IP: *.centertel.pl 10.01.12, 10:16
      Jedni balują, drudzy strajkują. Zima im na to pozwala i oby tak do wiosny. Piędziesiątka to ładny jubileusz i jak na strażaków przystało z pompą.
    • Gość: lo Na urodziny komendanta zjechali służbowymi autami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 10:44
      Co wy Amerykę odkryliście tym, że samochody służbowe służą do prywatnych wycieczek???
    • jkredman i każde auto ze służbowym kierowcom, albo wracali 10.01.12, 12:19
      w stanie po spożyciu H2O5OH
    • Gość: Jacek Pawlicki Na urodziny komendanta strażacy zjechali służbo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 15:14
      Serdeczne życzenia dla Pana Komendanta. Komu tak zależy na zmianie komendanta, że stosuje chwyty poniżej pasa? Od lat wiadomo, że wiele odpraw służbowych robi się poza jednostkami macieżystymi i to niekoniecznie po to, aby się napić. Dziwi mnie zainteresowanie gazety takimi pierdołami.
      • Gość: kuba Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.12, 15:47
        panie Pawlicki: "Co Pan wąchasz ?????" Albo może: "Czas panie Pawlicki wytrzeźwieć !"
    • Gość: iks Na urodziny komendanta strażacy zjechali służbo... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.01.12, 16:11
      Jakies plagi spadaja na pana komendanta.A to ktoś mu drzewka powycinał /choć zapomniał że bez wiedzy i zgody pana komendanta nawet trawa nie ma prawa rosnąć/ a to znów jakies oszczercze donosy ktoś pisze.
      Komendancie to trzeba ogarnąć !! albo odejść
    • Gość: 131313 Na urodziny komendanta strażacy zjechali służbo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 19:50
      Komentarze są bezcelowe skoro nikt na nie nie reaguje /państwo w państwie/ a może by tak rozliczyć komendanta i jemu podobnych za tzw. prywatę; to jest Wasza rola szanowne pismaki; trzecia władzo; szkoda że tak jesteście zastraszeni i nie stać Was na własną ocenę rzeczywistości...a może się mylę?
    • Gość: :):):):) Na urodziny komendanta strażacy zjechali służbo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 21:29
      szkoda że nie ma fotki jak o 14:45 wychylane są kieliszki , na pewno tam była woda , święte krowy z nich są i to na tyle , KW do likwidacji komu oni są potrzebni chyba sami sobie
    • Gość: anna Na urodziny komendanta strażacy zjechali służbo... IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 21:59
      Jakie to przestępstwo jechać na odprawę połączoną z spotkaniem urodzinowym szefa, służbowym samochodem (w liczbie trzech samochodów) do Turawy, za które trzeba ukarać Głównego.To "śledztwo" niezbyt spektakularne, bo wszystko było jawne, bardziej przydało by się w prawdziwych przekrętach na różnych szczeblach władzy (chyba, że nie wolno o nich pisać).
      Oburzonemu związkowcowi należy przypomnieć, że z mocy jego urzędu ma zajmować się problemami pracowniczymi w straży, a nie śledzić Szefa!!
      Panu Redaktorowi, któremu pewno bliska jest kontrolna funkcja mediów wobec władzy, życzę prawdziwych tematów, determinacji w prowadzeniu śledztw i lepszych informatorów.
      • jureek Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ 11.01.12, 11:00
        Droga Pani Anno,
        przeczysz sama sobie. Skoro spotkanie było jawne, to nie trzeba było śledzić szefa, żeby o nim wiedzieć.
        Jura

P.S. Widzę, Pani Anno, że za Szefa to w ogień by Pani poszła.
        • Gość: __aqq Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ IP: 77.245.247.* 11.01.12, 14:36

A może tylko jest ormalna/normalny i nie zionie nienawiścią winiąc wszystkich za to, że jest pierdołą.
          • jureek Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ 11.01.12, 14:40
            Gość portalu: __aqq napisał(a):

> A może tylko jest ormalna/normalny

Jak Anna, to chyba normalna. Czy macie w tej straży tak, że chłopy pod babskimi ksywkami występują?
            Jura
            • Gość: __aqq__ Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ IP: 77.245.247.* 11.01.12, 14:43
              Małym człowieczkiem jesteś - smutne.
    • Gość: Sa Na urodziny komendanta strażacy zjechali służbo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 22:11
      Kiedyś za interwencje służbowymi samochodami trzeba było płacić kosztami remontu mieszkania, warto te sprawy nagłaśniać zwłaszcza w obliczu strajku celem zrównania się z policją. Lodówka pogrążyła Komendanta Policji w Poznaniu, pracownik i prywata oraz buta Szefa Straży Miejskiej w Opolu. Może już za późno aby sprawy w Straży zagasić (zamieść pod dywan)
      • Gość: wrumba Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ IP: *.146.89.214.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.12, 22:33
        A jak połowa służb panstwowych w postaci policji, straży wszelakich itd. była zajęta trzymaniem pieczy na Owsiakową Orkiestrą, to Gazecie jakoś to nie przeszkadzało. A tu jeden busik do przewozu osób... A jak Tuskówna lata słuzbowym samolotem z chłopakiem do Gdanska, to jest ok?
    • Gość: ja Zmienię temat IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 08:05
      Wciąż nagonki, kopanie się z koniem a zero informacji o ważnych wydarzeniach. Na stronie komendy Głównej PSP jest taka informacja: 19.01.2012 - spotkanie z płk. poż. w st spocz. Zdzisławem Filingierem w Opolu. W związku z tym mam pytania: o której godzinie, gdzie, i czy jest to spotkanie zamknięte czy każdy może przyjść?
      • Gość: ciamciaramcia Re: Zmienię temat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 12:52
        Robicie aferę z ochłapów. Weźcie się za prawdziwe przekręty! Temat jest tak trzeciorzędny, że nawet Jaki nie poleciał z nim do prokuratury. A przecież on lata ze wszystkim.
      • Gość: ja Re: Zmienię temat IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 18:59
        Nadal trwa wzajemne opluwanie a nikt nie odpowiedział na moje pytania. Czy nikt z forumowiczów albo redakcja nie zna odpowiedzi? Czyżby ważniejsze było bicie piany niż spotkanie z wybitną osobowością o ps. "Roszak"?
    • Gość: __aqq__ Na urodziny komendanta strażacy zjechali służbo... IP: 77.245.247.* 11.01.12, 14:15
      Żygać sie chce, jak się czyta takie newsy.
      Jakiś zakompleksiony szmaciarz sprzedaje newsa niszowemu dziennikarzowi i jest zadyma.
      Faktycznie, wielka sprawa, że komendant zrobił odprawę. A że potem z koleżeństwem napił sie za zdrowie, to już zarobił tylko na stryczek.
      Walnijcie się w te głupie łby. Związki zarządają wyjaśnienia - a co związkom do tego. Z tego co wiem, to w straży rządzą komendanci, a nie jakieś nieroby ze związków. Przecież w tym kraju nie przetrwała żadna firma, w której władzę sprawowały związki, więc życzę komendantom służb jak najlepiej.
      A najlepszy komentarz: nasłać kontrolę, i albo coś znajdzie, albo kontrolującego wywalą - zajefajne myślenie egzekutora PISu.
      Jednak to prawda, że zdrowy rozsądek umarł, a nikt nawet nie zauważył, że był jego pogrzeb.
      Nie dziwota, że naród głupieje, skoro wszystkiego trzeba się bać, bo może jakiś niedojda sprzeda informację ubraną w odpowiednie słowa do mediów i AFERA, jak sie patrzy.
      Nie pozdrawiam wszystkich, a wyłącznie tych normalnych
      • jureek Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ 11.01.12, 14:38
        Gość portalu: __aqq__ napisał(a):

> Żygać sie chce, jak się czyta takie newsy.
        > Jakiś zakompleksiony szmaciarz sprzedaje newsa niszowemu dziennikarzowi i jest
        > zadyma.

Skoro to takie niszowe, to dziwię się, że chce Ci się odpowiadać.

> Faktycznie, wielka sprawa, że komendant zrobił odprawę. A że potem z koleżeństw
        > em napił sie za zdrowie, to już zarobił tylko na stryczek.

Przesadzasz, jak jakaś rozhisteryzowana dzierlatka. Kto żąda stryczka?
        Mam jedno pytanie, bo wydaje się, że jesteś dość zorientowany w temacie. Miał komendant w tym dniu urodziny, czy nie miał?
        Jura
        • Gość: __aqa__ Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ IP: 77.245.247.* 11.01.12, 14:44
          No dobra, miał te urodziny, ale powiedział, że od takiego barana życzeń nie przyjmie.
          Nara, bo nie mam czasu podniecać się takimi pierdołami.
          • jureek Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ 11.01.12, 15:52
            Gość portalu: __aqa__ napisał(a):

> No dobra, miał te urodziny,

I to jest konkretna odpowiedź, a nie jakieś tam histeryzowanie o stryczku.
            Jura
            • Gość: ciamciaramcia Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 09:06
              A ja powiem tak: mnie nic a nic nie przeszkadza, że strażacy z takiej szczególnej okazji, jaką jest 50-tka komendanta, przyjechali do Turawy służbowymi autami i wychylili po małym.
              Odkąd świat światem mundurowi zawsze lubili wypić. Odkąd Polska Polską, tu wszelkie uroczystości czci się gorzałą.
              Nie rozumiem zatem skąd ten cały chór oburzonych faryzeuszy. I jeszcze związki w to wchodzą. Ci to już wszędzie wetkną te gęby byle zaistnieć.
              Zapewne było tak: jakiś zawistny szpicel, który w dodatku siedział tam zapewne i pił, nadał temat gazecie. A ci rzucili się, jak na padlinę.
              Trudno, żeby komendanci z całego województwa zajeżdżali do Turawy taryfami. Dajcie im godziwie zarobić, to przyjadą.
              Okazja była wyjątkowa, szczególna, budżetu to nie zrujnuje ale za to dyżurni szczekacze, judząca przeciw wszystkim gazeta i szkodniki ze związków będą mieli trochę żeru.
              Mnie, jako podatnikowi to nie przeszkadza. Chciałbym wiedzieć, jak każdy z tych forumowych szczekaczy zachowałby się, gdyby przyszło mu wejść do płonącego budynku. Pewnie uciekłby z pełnymi gaciami. Bo tacy z reguły mocni są tylko w gębie.
              Panie Komendancie, najlepsze życzenia od normalnych i wyrozumiałych. Jakieś mendy zepsuły Panu urodziny ale tym się nie należy przejmować. Kundelki szczekają, a karawana jedzie dalej.
              • jureek Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ 12.01.12, 11:03
                Jeżeli Tobie nie przeszkadza, że ktoś robi z Ciebie durnia i wciska Ci kit o jakichś ważnych naradach, to Twoja sprawa i nie będę Cię z tego powodu obrażał.
                Ja jednak tego nie lubię i po to chyba między innymi jest forum, żebym mógł dać temu wyraz.
                Jura
                • Gość: ciamciaramcia Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 12:09
                  Nie czuję się robiony w durnia ale też wiem, że w pewnych sprawach życiowych trzeba być nieco liberalnym i wyrozumiałym, nie zaś oszołomem czepiającym się byle czego. Tak to sobie można nawzajem zatruć życie. A tu ciągle afera, bo a to, kierowca karetki stanął w godzinach pracy pod piekarnią i wszedł po bułkę, a to policjanci podjechali radiowozem do bankomatu, a to urzędniczka w godzinach pracy wyszła na chwilę do apteki. Czepialstwo, bezduszność i małostkowość. Najlepiej stwórzcie superprzejrzyste państwo policyjne, w którym wszystko będzie nieustannie prześwietlane i kontrolowane, a za byle bzdet będą surowe kary. Coś mniej więcej jak u kolegi Orwella. Ciekawe jak byście czuli się w takim systemie. Zresztą tak po prawdzie, to nam już do niego niewiele brakuje.
                  • jureek Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ 12.01.12, 12:52
                    No więc przypomnij sobie, jakie było moje stanowisko w sprawie czepiania się kierowcy MPK nagranego komórką. Powtarzam jeszcze raz, nie chodzi mi o to, że ktoś urządził sobie urodziny, chodzi mi o reakcje po ujawnieniu tego faktu. Wciskanie kitu o jakiejś naradzie, aroganckie wpisy na forum wyraźnie pochodzące od zainteresowanych, itd.
                    W aferze z prezydentem Niemiec moja sympatia była po stronie prezydenta atakowanego za wzięcie prywatnej pożyczki od znajomych, dopóki nie wyszło na jaw, że prezydent dzwonił do naczelnego Bilda i naciskał, by nie dopuścić do publikacji.
                    Jura
                    • Gość: ciamciaramcia Re: Na urodziny komendanta strażacy zjechali służ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 13:11
                      Dobry przykład z tym niemieckim prezydentem. Choć tu akurat gość chyba jednak przegiął. Prezydent powinien być jednak niemal krystaliczny. Niemal! A zatajenie pożyczki i naciski na redakcję przekraczają to owe "niemal".
    • Gość: Cywil Na urodziny komendanta strażacy zjechali służbo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 00:56
      Bardzo pouczające i klasyczne są wpisy na forum osób, których dotyczy to bezpośrednio (uważają nie ma sprawy) oraz obserwatorów jakby z zewnątrz (dotykają szczegółów, coś sugerują). Rywalizacja opinii zwykle krótko wykazuje złoty środek, by potem zejść na ziemię i zapomnieć o temacie. Sukcesem dziennikarskim jest długotrwałość dyskusji na argumenty i po przeczytaniu wszystkich postów wyrobienie opinii czytelnika spoza forum. Lubię czytać posty które nie dzielą na strony komentowanie informacji. Rywalizacja i krystalizowanie się opinii w oparciu o politykę zmniejsza mój entuzjazm, czytam wtedy nie o wpadce Straży ale o sukcesach Policji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka