Dodaj do ulubionych

Ślązacy wybrali sobie władze

18.01.12, 09:34
Takie sowarzyszenie moze funkcjonowac,rozwali je szkop Gorzelik,przeciez to jak sie wyrazil przedstawiciel opcji niemieckiej-germanskiej.Prez z gorzelikami.
Obserwuj wątek
    • Gość: dupowaty Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 12:09
      Działają jakby nigdy nic, nie czekając na ostateczne rozstrzygniecie sądów... Czyżby mieli już "załatwione" u tuska i merkel ?
      • Gość: Reg Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.12, 12:38
        Podobno Putin dołożył jakieś pieniądze. Ojciec Rydzyk też.
        • Gość: Magda Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.12, 14:08
          A co z CIA, FBI i Mossadem ? :)
          • Gość: Magda Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.12, 14:10
            Pewnie i Czesi (ci "falszywi") maczali w tym swoje brudne rece, tylko nie wiem, jak sie tam ich agneci nazywaja, hmm: szwejkbanda ? Ale Natanek & Company wszystko dokladnie wiedza.
            • rico-chorzow Re: Ślązacy wybrali sobie władze 18.01.12, 18:42
              Gość portalu: Magda napisał(a):

> Pewnie i Czesi (ci "falszywi") maczali w tym swoje brudne rece, tylko nie wiem,
              > jak sie tam ich agneci nazywaja, hmm: szwejkbanda ? Ale Natanek & Company wszy
              > stko dokladnie wiedza.

Polacy mieli swoich band po lata 60-te,dostatecznie wymordowali i ukradli.
    • Gość: Abba Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.12, 13:05
      > szkop Gorzelik,przeciez to jak sie wyrazil przedstawiciel opcji niemieckiej-germanskiej.
      Wyczytales to na opolskim NGO czy uslyszales u Rydzyka ? :)
    • Gość: Abba Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.12, 13:24
      Jak zwykle w Katowicach wiecej i dokladniej:
      www.dziennikzachodni.pl/artykul/495119,kobieta-stanela-na-czele-stowarzyszenia-slazakow-sons,id,t.html
      • Gość: ciamciaramcia Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.12, 14:02
        reprezentant osób w wieku bardziej dojrzałym (?). Hmmm... ciekawy muszą mieć statut.
        Zabawne też, że sami wyznaczają naukowców, którzy mieliby udział brać w debacie.
        • Gość: Magda Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.12, 14:11
          Oni proponuja. A to zdanie z tym reprezentantem pochodzi od autora.
          Zajmij sie lepiej Smolenskiem, Grunwaldem i Bitwa pod Lenino, hej.
          • Gość: rehabeam Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.play-internet.pl 18.01.12, 14:51
            może też bydlęcymi wagonami, w jakich przyjechał tutaj jego przodek
    • Gość: Romek Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.superkabel.de 18.01.12, 16:11
      Znasz takie hasło jak "nie ma tolerancji dla nietolerancyjnych"? dlatego właśnie Ślązacy są coraz mniej tolerancyjni.
    • Gość: Gośc Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 18:01
      Narodowość Sląska a w kieszeni niemiecki paszport !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Reg Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.12, 18:12
        A Bawarczycy w Niemczech podobno mają Mongolski Paszport! a zaś Morawianie w Czechach Meksykański Paszport!
      • jureek Re: Ślązacy wybrali sobie władze 18.01.12, 18:25
        Gość portalu: Gośc napisał(a):

> Narodowość Sląska a w kieszeni niemiecki paszport !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Albo polski. Albo oba, czyli i polski, i niemiecki. Tylko co to ma do rzeczy? Paszport jest potwierdzeniem obywatelstwa, a nie narodowości.
        Jura

• Gość: kris Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 21:51
        Lepiej niż mieć w kieszeni /kapsie/ nasrane-przynajmniej jak Twoi rodzice z łapanki prowadzeni na GŚ-do kraju mlekiem i miodem płynącym w porównaniu do niedorozwiniętej Polszy!
    • erka-4 Ślązacy wybrali sobie władze 18.01.12, 18:31
      cytat:
      Stowarzyszenie Osób Narodowości Śląskiej zrobiło pierwszy bilans i podsumowało liczbę nowych deklaracji członkowskich. Jest ich... zaskakująco niewiele, ale pochodzą nawet z Kazachstanu. Dlaczego? Oto odpowiedź.

Do tej pory deklarację organizacji wypełniło 157 osób, z czego ok. 65 proc. mieszka w woj. śląskim, 25 proc. w woj. opolskim i 10 proc. poza krajem (są deklaracje od Ślązaków z Irlandii, Norwegii, Hiszpanii, Niemiec, Holandii, Francji i Kazachstanu).
      Jak na ogromne zamieszanie związane z samym faktem rejestracji stowarzyszenia liczba deklaracji jest więcej niż zaskakująco niewielka
      .

...widzę,że kroi się problem poważny,zajdzie potrzeba podnieść składkę,bo na Zarząd nie starczy.
      www.dziennikzachodni.pl/artykul/492348,stowarzyszenie-slazakow-lawiny-deklaracji-czlonkowskich-nie,id,t.html#czytaj_dalej
      • erka-4 post scriptum 18.01.12, 18:42
        cytat ze statutu:

"Współuczestniczenie we współczesnej integracji wszystkich zamieszkujących Śląsk grup ludności."

...trzymam za słowo.
        d.polskatimes.pl/k/r/3/7e/ca/4f0c69ce3433f_z.pdf
        • erka-4 Re: post scriptum 18.01.12, 18:55
          ciąg dalszy:

"b. wykluczenia przez Zarząd:
          - z powodu nieusprawiedliwionego zalegania z opłatą składek członkowskich lub innych
          zobowiązań, przez okres przekraczający dziewięć miesięcy,"

...Ślązaku,chcesz być Ślązakiem płać składki bo inaczej cię skreślą i kim wówczas zostaniesz ? Polakiem ? a jak cie Polacy nie zechcą bez składki ? kim wówczas zostaniesz ?, chyba Niemcem,no ale tam też pomału kryzys zagląda w finanse to oni takiego biednego Ślązaka nie zechcą,będziesz musiał dołążyć się do kasy,tej niemieckiej.
          • rico-chorzow Re: post scriptum 18.01.12, 19:02
            erka-4 napisał:

> ciąg dalszy:
            >
            > "b. wykluczenia przez Zarząd:
            > - z powodu nieusprawiedliwionego zalegania z opłatą składek członkowskich lub i
            > nnych
            > zobowiązań, przez okres przekraczający dziewięć miesięcy,"

>
            > ...Ślązaku,chcesz być Ślązakiem płać składki bo inaczej cię skreślą i kim wówcz
            > as zostaniesz ? Polakiem ? a jak cie Polacy nie zechcą bez składki ? kim wówcza
            > s zostaniesz ?, chyba Niemcem,no ale tam też pomału kryzys zagląda w finanse to
            > oni takiego biednego Ślązaka nie zechcą,będziesz musiał dołążyć się do kasy,te
            > j niemieckiej.

Wszyndy,nojlepi ku nom,na Slonsk,byle nie do tej wiecznie zasranej Polski i Polakom.
            • jureek Re: post scriptum 18.01.12, 19:12
              rico-chorzow napisał:

> Wszyndy,nojlepi ku nom,na Slonsk,byle nie do tej wiecznie zasranej Polski i Pol
              > akom.

Ten rico to jakiś prowokator opłacany, żeby kompromitować Ślązaków, czy on z natury jest taki głupi i nienawistny?
              Jura
              • rico-chorzow Re: post scriptum 18.01.12, 19:22
                jureek napisał:

> rico-chorzow napisał:
                >
                > > Wszyndy,nojlepi ku nom,na Slonsk,byle nie do tej wiecznie zasranej Polski
                > i Pol
                > > akom.
                >
                > Ten rico to jakiś prowokator opłacany, żeby kompromitować Ślązaków, czy on z na
                > tury jest taki głupi i nienawistny?
                > Jura

Niygdy,a to niygdy Polska niy boua naszom,ślonskom wlast,ciulu polski,welki.
                • erka-4 Re: post scriptum 19.01.12, 14:34
                  Z tobą rico rozmawiać nie sposób,kiedyś już ci mówiłem,że ty chyba jesteś psychiczny z tą swoją nienawiścią albo faktycznie normalny prowokator.
                  Niemcy,którzy w czasie ostatniej wojny wycięli 1/6 polskiego narodu,często sa dla mnie wzorem do naśladowania z innych powodów a winienem czuć do nich nienawiść dozgonną i pogardę po wsze czasy a jakoś tak nie jest,co nie znaczy,że ja zapomniałem co sie wydarzyło,ja pamietam bo zapomnieć nie sposób lecz jedynie dlatego aby to co sie wydarzyło nie mogło się już nigdy zdarzyć.
                  No ale,żeby tak być mogło to obecne relacje polsko-niemieckie należy budować bez udziału nienawiści,bo na nienawiści,mój drogi rico,nic nie zbudujesz ewentualnie jakieś krematorium.
                  A to dotyczy także Ślązaków,bo byli pośród nich tacy co krematoria budowali i tacy co w nich się smażyli.
                  Mam nadzieję,że nie jest twoim marzeniem aby Polacy kierując sie nienawiścią i chęcią zemsty urządzili Niemcom piekło na ziemi.
                  • rico-chorzow Re: post scriptum 19.01.12, 16:14

erka-4 napisał:

> Z tobą rico rozmawiać nie sposób,kiedyś już ci mówiłem,że ty chyba jesteś psych
                    > iczny z tą swoją nienawiścią albo faktycznie normalny prowokator.
                    > Niemcy,którzy w czasie ostatniej wojny wycięli 1/6 polskiego narodu,często sa d
                    > la mnie wzorem do naśladowania z innych powodów a winienem czuć do nich nienawi
                    > ść dozgonną i pogardę po wsze czasy a jakoś tak nie jest,co nie znaczy,że ja za
                    > pomniałem co sie wydarzyło,ja pamietam bo zapomnieć nie sposób lecz jedynie dla
                    > tego aby to co sie wydarzyło nie mogło się już nigdy zdarzyć.
                    > No ale,żeby tak być mogło to obecne relacje polsko-niemieckie należy budować be
                    > z udziału nienawiści,bo na nienawiści,mój drogi rico,nic nie zbudujesz ewentual
                    > nie jakieś krematorium.
                    > A to dotyczy także Ślązaków,bo byli pośród nich tacy co krematoria budowali i t
                    > acy co w nich się smażyli.
                    > Mam nadzieję,że nie jest twoim marzeniem aby Polacy kierując sie nienawiścią i
                    > chęcią zemsty urządzili Niemcom piekło na ziemi.

Ilu Slązaków Polacy "wysłaliście" do przyjacielskiego ZSRR?
                    • erka-4 Re: post scriptum 20.01.12, 10:04
                      rico-chorzow napisał:

Ilu Slązaków Polacy "wysłaliście" do przyjacielskiego ZSRR?

...niewiem ja i chyba nikt nie wie,ja jedynie wiem o tym,że nikt żadnego Ślązaka za Ural by nie wysyłał,gdyby tenże Ślązak z hitlerowskim Adolfem sztamy nie trzymał,a że Ruskiemu trudno było połapać się w tych śląskich niuansach kto Niemiec,kto Ślązak a kto Polak to dlatego było jak było.
                      Dzisiaj doszliśmy do punktu wyjścia,także czesto można się pomylić kto kim jest tu na tym Śląsku.
                      Polacy znacznie lepiej byli obeznani w tych sprawach śląsko-polsko-niemieckich a zatem robili co mogli aby niewinnych Ślązaków wyrwać z ruskich łap a Ruscy wiadomo Polakom wierzyli podobnie jak i tym Ślązakom,ale mimo tego wielu udało się wyrwać i nie mucieli jechać na Kołymę lub w inne miejsce sowieckiego odosobnienia.
                      Ale rico miej o to pretensje jedynie do Niemców bo gdyby zadowolili się jedynie tą polską zdobyczą dziś nie byłoby tych zasranych Polaków,jak ty to mówisz,byłoby po twojej myśli,ale tym zachłannym Niemcom mało było Polski zachciało się więcej,a więc stało się tak,że już nie było to po twojej myśli,ale nie obwiniaj tym zasranych Polaków,jakbyś ty to powiedział.
                      Winni temu wszystkiemu byli ówcześni Niemcy,pod ich adrersem kieruj swe pretensje oraz zapytania.
                  • rico-chorzow Re: post scriptum 19.01.12, 16:15
                    Polaku,ja proszę o liczby.
          • jureek Re: post scriptum 18.01.12, 19:03
            erka-4 napisał:

> ...Ślązaku,chcesz być Ślązakiem płać składki bo inaczej cię skreślą i kim wówcz
            > as zostaniesz ? Polakiem ? a jak cie Polacy nie zechcą bez składki ? kim wówcza
            > s zostaniesz ?, chyba Niemcem,no ale tam też pomału kryzys zagląda w finanse to
            > oni takiego biednego Ślązaka nie zechcą,będziesz musiał dołążyć się do kasy,te
            > j niemieckiej.

Wzruszająca jest Twoja troska o Ślązaków, ale nie martw się, damy sobie rady.
            Jura
      • jureek Re: Ślązacy wybrali sobie władze 18.01.12, 18:54
        erka-4 napisał:

> ...widzę,że kroi się problem poważny,zajdzie potrzeba podnieść składkę,bo na Za
        > rząd nie starczy.

Tak się o to martwisz, jak co niektórzy ateiści, którzy martwią się o kondycję kościoła.
        Jura
      • twiej Re: Ślązacy wybrali sobie władze 19.01.12, 08:56
        Logiczne. Ślązakiem jest ten, kto zapisał się do SONŚ. Tak samo jak Polakiem na Litwie jest ten, który zapisał się do ZPnL (zaledwie parę tysięcy osób, którzy stawiają całe państwo polskie na nogi, bo nie mogą się porozumieć w litewskim języku państwowym).
    • rico-chorzow My byli i som, 18.01.12, 18:36
      chciouby keryś coś ynkszego pedzieć?
    • rico-chorzow Re: Ślązacy wybrali sobie władze 18.01.12, 19:30
      Pejter,moj knik,kejbych niy miou osobistych problymow,lata nazot bych bou we Hajmacie.
    • Gość: GS Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 18.01.12, 20:05
      odstow gorzola bo ci szkodzi
      • rico-chorzow Re: Ślązacy wybrali sobie władze 18.01.12, 20:16
        Gość portalu: GS napisał(a):

> odstow gorzola bo ci szkodzi

Tja,jak niy ma jak.
    • Gość: franc Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 21:47
      na twojego starego wołali podobno szkop.Polaczkowie mili nauczycie się w końcu wypowiadać składnie polszczyzną?heheheheh
      • Gość: GumoweUCHO Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 16:26
        Tyn po lewej-skarbnik- już trzimie heft we łapie i piniondze zbiyro! Ja, to mu pasuje! Bydzie na halba...
        • rico-chorzow Re: Ślązacy wybrali sobie władze 19.01.12, 16:35
          Gość portalu: GumoweUCHO napisał(a):

> Tyn po lewej-skarbnik- już trzimie heft we łapie i piniondze zbiyro! Ja, to mu
          > pasuje! Bydzie na halba...

Pan pewnie z innego regionu.
    • Gość: RRRR! Ślązacy wybrali sobie władze IP: 213.139.155.* 19.01.12, 17:32
      rejestracja, wladze, kobitka ---> 3x gratulacje !
    • wilhelm4 A opolska redakcja zajs chrapie : 21.01.12, 14:00
      Pedzcie mi: czamu taki artykul ukazuje sie w wydaniu "slaskim", a nie "opolskim" ???
      [Cudzyslów oczywiscie, bo jedno i drugie województwo to Górny Slask
      (przyn.czesciowo) (czesciowy, bo przeciez np. jeszcze tez czesc w Czechach).]
      Przeciez to stowarzyszenie jest "opolszczyznisnskie".

Wciepuja, bo warte czytania, poznania i intensywnej, doglebnej refleksji :
      www.dziennikzachodni.pl/artykul/496298,narodowosc-slaska-i-autonomia-to-nie-to-samo,id,t.html
    • erka-4 Ślązacy wybrali sobie władze 21.01.12, 14:33

proporcja jak OPZZ do PZPR.przedłużone ramie RAŚ ?:

"Wiele dowodów wskazuje na to, że powołanie Stowarzyszenia Osób Narodowości Śląskiej jest kolejnym błyskotliwie przemyślanym przedsięwzięciem Ruchu Autonomii Śląska. W końcu połowa z 18 członków-założycieli Stowarzyszenia Osób Narodowości Śląskiej należy do RAŚ.
      www.dziennikzachodni.pl/artykul/490131,stowarzyszenie-slazakow-to-akcja-ras-kto-za-nim-stoi,id,t.html
      • Gość: pani Cebulla Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.12, 15:18
        Czytaj wywiad z pania Nikodem powyzej: wlasnie ze nei, naopak - ma byc rozdzieleniem tematów.
        • erka-4 Re: Ślązacy wybrali sobie władze 22.01.12, 14:52
          Nooo ! poczekamy zobaczymy.
          OPZZ także tylko czerwone jabłka rozdzielała pośród załogi,takie co im PZPR wymalowała na ten czerwony kolor.
          • Gość: pani Cebulla Re: Ślązacy wybrali sobie władze IP: *.dip.t-dialin.net 22.01.12, 15:32
            Wlasnie: poczekamy, zobaczymy.
            To po co jz teraz plujesz, szczekasz i "wjesz" ??

Wy pewnie mówicie: pazyjom, pasmatrim. :)
            • erka-4 Re: Ślązacy wybrali sobie władze 22.01.12, 19:04
              No !
            • erka-4 Re: Ślązacy wybrali sobie władze 22.01.12, 19:07
              Ja pluję ? wszak to gazety piszą,że połowa tego stowarzyszenia to członkowie RAŚ.
    • mr.superlatywny cytat : 22.01.12, 18:22
      "My Ślązacy zawsze siedzimy między dwoma krzesłami."

Stanisław Bieniasz

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka