Dodaj do ulubionych

Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezydent...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 16:20
To kiedy wybory na Prezydenta miasta OPOLE ?.....
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezydent... IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 16:30
      Ten kredyt to jedno, a niespłacony nigdy kredyt dla partyjnego kolesia Bogusia Wierdaka /obecnego przewodniczącego opolskiego sejmiku województwa z ramienia PO/ to drugie. Państwo wspierających się PO-stkomuchów by żyło się lepiej kwitnie i rozwija się.
      link:
      www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070608/REGION/70608003
    • Gość: z wyobraźnią Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezydent... IP: *.180.106.132.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.03.12, 16:44
      Wszystko można powiedziec o Rysiu ale nie to że nieuczciwy. Wyobrazcie sobie lepiej - gdyby go nie bylo i PO z pijaczyną na czele postanowiło że miernota bez wykształcenia Nikodem Dyzma został by prezydentem... Wystarczy żeby poczuć ten wstyd jako Opolanin? Człowiek nie mógłby się przyznać skąd jest.
      • Gość: on Re: Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezyde IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 17:11
        chyba bez wyobraźni lub poplecznik sołtysa może tak napisać.. teraz też wstyd się przyznać gdzie się mieszka i dlaczego tutaj jest tak jak jest... cóż... skoro kolesie popierają się...
    • men1972 Do redaktor Izabelli Żbikowskiej 07.03.12, 16:47
      Przypomina sobie Pani naszą rozmowę w pokoju konferencyjnym waszej redakcji na ul.Krakowskiej?

Powiedziałem to Pani, a Pani mi nie chciała wieżyć!!!

Góra PO ( dodam sama góra PO z Warszawy ) powiedziała dość!!! Dość politycznej ochrony Zembaczyńskiego!!!

A dodam jeszcze, że sprawa BOŚ to dopiero jest jeden mały kawałek wyczynów Zembaczyńskiego. Jest jeszcze sprawa wyłudzeń pieniędzy w Opolu ( Ratuszu), których się dopuścili działacze lokalnej PO pod jego przywództwem!
      • Gość: Dytylius Re: Do redaktor Izabelli Żbikowskiej IP: *.centertel.pl 07.03.12, 16:54
        Pamiętam jak krzyczał na zebraniu PO o czystych rekach ONESTO! czyli PO staremu
      • Gość: PUMA Re: Do Men1972 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 17:16
        Ok, było coś na rzeczy co pisałeś wcześniej, ale mimo tego nie podoba mi się styl przekazywania przez Ciebie rewelacji. Przecież zarzut udzielenia złego kredytu to nie morderstwo, a taki zarzut też tu czytałem.

A jak się potoczy sprawa - sam jestem ciekaw
        • men1972 Do PUMY 07.03.12, 18:41
          Gość portalu: PUMA napisał(a):

> Ok, było coś na rzeczy co pisałeś wcześniej, ale mimo tego nie podoba mi się st
          > yl przekazywania przez Ciebie rewelacji. Przecież zarzut udzielenia złego kredy
          > tu to nie morderstwo, a taki zarzut też tu czytałem.
          >
          > A jak się potoczy sprawa - sam jestem ciekaw

Do PUMY.
          No więc Zębaty OSOBIŚCIE nikogo nie zamordował - żeby sprawa była jasna.
          On tylko ZLECIŁ i ZAPŁACIŁ za zabójstwo nie wygodnego dla niego człowieka.

Osobą która to zlecenie fizycznie przyjęła do realizacji jest były dowódca / od 23 lat SB-cki emeryt / opolskiej samodzielnej grupy ,,D,, PRL-elowskiej Służby Bezpieczeństwa.
          • jureek Re: Do PUMY 07.03.12, 18:57
            men1972 napisał:

> Do PUMY.
            > No więc Zębaty OSOBIŚCIE nikogo nie zamordował - żeby sprawa była jasna.
            > On tylko ZLECIŁ i ZAPŁACIŁ za zabójstwo nie wygodnego dla niego człowieka.
            >
            > Osobą która to zlecenie fizycznie przyjęła do realizacji jest były dowódca / od
            > 23 lat SB-cki emeryt / opolskiej samodzielnej grupy ,,D,, PRL-elowskiej Służby
            > Bezpieczeństwa.

A ofiara? Kim była ofiara?
            Jura
    • Gość: Opolanin Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezydent... IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 16:58
      Drogi panie prezydencie jesteśmy przekonani o pana niewinności i z zawiązanymi oczami zagłosuję na pana kiedy będzie taka potrzeba Jesteśmy z panem .Z wielkim szacunkiem i poważaniem J.P.
    • Gość: tamtamet Re: Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezyde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 17:47
      Prezydencie Opola oczekujemy na prężne działanie i zarządzanie miastem ,dość śmierdzących ścieżek wzdłuż Kanału Młynówka . A ulice dziurawe jak serek, np: zatrudnił Pan emeryta Policyjnego na stanowisku komendanta Straży Miejskiej ! Skandal jest dużo młodych ludzi ,którym blokuje Pan miejsce pracy !... Emeryt na emeryturę !
      • Gość: ??!! Re: Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezyde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 18:06
        Pogan,Synowiec,Zembaczyński. Kto następny,równie fachowy,miły i kulturalny zawładnie sympatiąOpolan?
    • Gość: głosowanie Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezydent... IP: *.leaseweb.com 07.03.12, 19:18
      80% Opola chce Twojego odejścia dziadzie!!!
      w takiej czy innej formie
    • czywolno "...dziś rozpoczęły się głosy stron." 07.03.12, 19:36

Mam pytanie:
      A kiedy rozpoczną się "obrazy stron"?
      I drugie pytanie:
      Kiedy rozpoczniecie drukowanie tekstów pisanych po polsku!?
      Tak jak Was uczono w szkole: "Pełnymi zdaniami i z sensem!".
    • Gość: rey Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezydent... IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 20:14
      Czas najwyższy, by zamienić temu Panu gabinet prezydenta na celę więzienną!
    • vito3 Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezydent... 07.03.12, 20:15
      o co chodzi w tym opolu non stop jakis zlodziej albo lapowkarz co tam nie ma uczciwych ludzi czyzby wszyscy uczciwi pojechali do niemiec
    • mieszaniec-zopola Głupota niestety też czasami bywa karalna. 07.03.12, 20:16
      Moim zdaniem pan Prezydent wykazał się zwykłą bezmylnością podejmując się pracy w stanowisku w bankowości nie mając żadnego przygotowania fachowego lub doświadczenia.
      Niestety jest tak, że za głupie decyzje życiowe czasami ponosi się odpowiedzialność karną.
      Prezydent mógłby mieć także problemy z odpowiedzialnością karną za przepłaconego pytonga i tu też można powiedzieć, że wykazał się głupotą, ulegając manipulacji początkującego dziennikarza.
    • Gość: Sold771 Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezydent... IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 22:52
      Minął czas w Opolskim Ratuszu wegetacji. W końcu przyszedł czas Prezydenta Zembatego w sanatorium na kurację.
    • Gość: Sold771 Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezydent... IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 23:08
      Kończy się czas w Ratuszu wegetacji. Nadchodzi czas w sanatorium kuracji.
    • Gość: asik Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezydent... IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 01:39
      Nareszcie warszawka zwinęła "Parasol Ochronny" dla R.Z-eta i dzięki czemu prokuratura mogła przejść do czynów!!!
    • men1972 Pilne: Prokuratura chce dwóch lat dla prezydent... 09.03.12, 10:49
      A ja chcę 10 lat dla Hamulcowego.

I myślę, że on cos koło tego dostanie.
      • opolak Dla każdego urzędnika - musi ponosić konsekwencje 09.03.12, 11:43
        www.prawo.egospodarka.pl/66946,Odpowiedzialnosc-urzednika-za-decyzje-administracyjne,1,83,1.html
        • Gość: Anticol Re: Dla każdego urzędnika - musi ponosić konsekwe IP: *.147.115.92.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.03.12, 13:30
          Cytat z czołowki portalu: Prokuratura żąda 2 lat wiezienia w zawieszeniu dla prezydenta Opola
          wiadomosci.onet.pl
          Rzecznik Sądu Okręgowego w Bielsku-Białej sędzia Jarosław Sablik poinformował, że prokuratura domaga się dwóch lat więzienia w zawieszeniu na 5 lat...

Nawet jeśli przyjąć, że Zembacz jest niewinny, ze wplatano go w coś i czegoś nie dopatryzł, to jednak takie informacje działają na wizerunek miasta zabójczo. Chocby teraz wydac miliony z dzialu promocji, komunikat poszedł i zatruł społeczną świadomośc..
          Ale jest jeszcze coś...Bo co takie komunikaty implikują? Oto uczciwy inwestor będzie wolał teraz omijać Opole, tak jak potencjalny turysta omija kraje, o których czyta w sieci, że są bandyckie (czyta się tylko mocne tytuły i nagłowki, wstępy itd). A za to zaczną się tu pchać wałkarze: cwaniacy od wyścigów kolarskich, firemki wymyślające za grubą kasę, że Opolskie jest kwitnące i wałkarze od II-ligowych wyborów Missek. I co? I są przyjmowani z otawrtymi rękami przez fircyka w błyszczących bucikach.
          Oj, nie ma Opole szczęscią, nie ma... Pomijając już to, że w PL organy ścigania wyjaśniają rzecz skandalicznie długo, bo 11 lat. To tak jakby zrobic Norymbergę w 1957 roku!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka