Dodaj do ulubionych

język migowy

IP: *.252.23.67.internetia.net.pl 12.04.12, 00:15
Witam 1-go kwietnia br. weszła w życie ustawa dot. języka migowego. Wg. niej w każdym urzędzie instytucji typy Straż Pożarna, Policja ect. powinna znajdować się osoba - tłumacz. Proponuję zainteresować się tym tematem bo z tego co wiem to takich osób raczej tam nie ma. Zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: język migowy IP: *.psp.opole.pl 12.04.12, 10:56
      Ustawa ustawą, a życie życiem. Zmieni się coś dopiero jak będzie za późno, ktoś zginie albo zostanie poważnie ranny wtedy będą szukać.
    • Gość: Zdzichu Re: język migowy IP: *.psp.opole.pl 16.04.12, 08:04
      Widziałem w telewizji pod koniec marca jak telewizja robiła prowokację w UM nikt nic nie wiedział w ZUS była kobieta po 2 tyg. kurs - ale co można się nauczyć po 2 tyg. Cienka była i z tego co widziałem to przerażenie w jej oczach :))))). Zrobić takie prowokacje w służbach i zobaczymy jak są przygotowane :))
    • Gość: Leopold Re: język migowy IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.12, 13:07
      W województwie naprawde slaskim (choc tylko "polowicznie") zareagowano i zadzialano.
      Sa/beda kursy podstawowe dla setek urzedników, a az 20 z nich (wyspecjalizowanych) bedzie dla nich.

Zjednoczyc slaskie województwa w woj.górnosöaskim, wykroic sosnowiecko-czynstochowskie gorolstwo, dostac(zabrac,zdobyc,oglosic) Autonomia ! (a hadziajskich dyletantów i intrygantów w Opolu zneutralizowac politycznie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka