Dodaj do ulubionych

Kaufland w Strzelcach?

25.06.04, 16:03
Tak a propos sporu o hiper/mega/super i inne markety. Słyszałem, że mają
go postawić w Strzelcach gdzieś koło Agrometu. A może już stoi, bo dawno się
nie zapuszczałem w ten rejon. Ktoś coś wie na ten temat? Przy okazji - czy
uważacie, że taki przybytek w stolicy powiatu jest niezbędny?
Obserwuj wątek
    • maksik9 Re: Kaufland w Strzelcach? 01.09.04, 16:53
      jak podała dzisiaj NTO Kaufland oferuje pracę na pół etatu za 520 zł brutto.
      To woła o pomstę do nieba. Netto z tego wyjdzie około 300 zł. Taka płaca jest
      poni żaniem człowieka. NTO która z drobnych spraw czyniła afery, nawet się nie
      zająknęła ze taka płaca uwłacza ludziom.
    • optymista7 Re: Kaufland w Strzelcach! 21.11.04, 22:38
      No i poooszedł! :) Jak oceniacie nowy "wielkopowierzchniowy" sklep niemieckiej
      sieci? Podobny obiekt powstał w Lublińcu. Niestety nie byłem jeszcze w środku i
      nie miałem okazji skonfrontować cen z tradycyjnymi sklepami.

Zainteresowanie chyba całkiem niezłe, sądząc po liczbie samochodów na parkingu
      przed marketem. Tak przy okazji - między samochodami buszuje "zorganizowana
      grupa" dwóch delikwentów w wieku 8-10 lat i napastuje "zakupowiczów" o kilka
      groszy, ewentualnie coś do jedzenia. Odmowa, mam nadzieję, nie poskutkuje
      porysowaniem samochodu.

Pozdrowienia!
      • stefan_ems Re: Kaufland w Strzelcach! 22.11.04, 20:55
        optymista7 napisał:

> No i poooszedł! :) Jak oceniacie nowy "wielkopowierzchniowy" sklep niemieckiej
        > sieci? Podobny obiekt powstał w Lublińcu. Niestety nie byłem jeszcze w środku i
        >
        > nie miałem okazji skonfrontować cen z tradycyjnymi sklepami.
        >
        > Zainteresowanie chyba całkiem niezłe, sądząc po liczbie samochodów na parkingu
        > przed marketem. Tak przy okazji - między samochodami buszuje "zorganizowana
        > grupa" dwóch delikwentów w wieku 8-10 lat i napastuje "zakupowiczów" o kilka
        > groszy, ewentualnie coś do jedzenia. Odmowa, mam nadzieję, nie poskutkuje
        > porysowaniem samochodu.
        >
        > Pozdrowienia!

Czyli podobnie jak było i jest z Realem w Opolu ;-), rzadko robię zakupy w
        takich sklepach, niby szybko, tanio, duży wybór a w praktyce człowiek traci pół
        dnia i zostaje pustka w portfelu ;-(. Nie wiem jak w Kauflandzie, ale w
        podobnych sklepach często ceny na półkach różnią się od tych nabijanych w kasie,
        a mało kto studiuje pół metrowe paragony. Może po świętach, gdy minie zakupowy
        szał, zajrze tam z ciekawości.
      • maksik9 Re: Kaufland w Strzelcach! 28.11.04, 17:48
        byłem w Kauflandzie. Zaskoczyło mnie to że kasjerki muszą stać przy kasach.
        Przecież jest to niezgodne z przepisami. Gdzie jest Inspekcja Pracy.
        Ostatnio w Opolu w którymś supermarkecie była podobna sytuacja i dopiero
        po opisaniu sprawy przez prasę Inspekcja Pracy zmusiła dyrekcję do wyposażenia
        kas w krzesła.
        Gdzie są nasze dzielne reporterki. Ci ludzie sami się nie upomną, bo się boją
        napewno o swoją pracę.
        • optymista7 Re: Kaufland w Strzelcach! 11.12.04, 00:21
          Stojące kasjerki możesz spotkać np. w Makro. Co prawda mają tam krzesełka, ale
          rzadko z nich korzystają. W sumie taka jest chyba specyfika tej kasy, bo
          przechodzą tamtędy spore ilości towarów i trzeba wszystko dokładnie przejrzeć.
          10 wagonów soków, tony mąki czy zgrzewki proszków raczej nie sposób
          przetransportować taśmą. Co do Kauflandu... Nie mam pojęcia dlaczego akurat
          takie rozwiązanie zastosowano.

Dziwi mnie natomiast inna rzecz. DLACZEGO DO CHOLERY JASNEJ NIE MOZNA TAM
          ZAPLACIC KARTA ZA ZAKUPY???!!! Przeciez to glupota! Rzadko nosze przy sobie
          wieksza gotowke, a gdy robie duze zakupy, to korzystam z "plastiku" - tak
          bezpieczniej i wygodniej. Kto to w ogole wymyslil, zeby w markecie tego typu
          nie mozna bylo tego zrobic.
          • judyta8 Re: Kaufland w Strzelcach! 13.12.04, 09:51
            Prawdopodobie poniewaz gotowka jest szybciej. Pamietam, ze ok 8 last temu (nie
            wiem jak jest teraz) w Niemczech nie mozna bylo placic a Aldi karta. Tylko
            gotowka. Ale faktem jest, ze babki na kasie w Aldim to mialy tempo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka