Dodaj do ulubionych

Długów lepiej nie płacić [komentarz]

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.12, 10:33
ale.. o so chozi... ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kom Re: Długów lepiej nie płacić [komentarz] IP: *.252.23.186.internetia.net.pl 19.12.12, 11:07
      przepisy nie powstają dla czowieka, chyba w bajkach dla grzecznych dziewczynek
      przepisy pisze się pod lobby:
      komornicze, prawnicze czy inne
      człowiek jest potrzebny tylko do jednego - do kopania w d.
    • Gość: łomatko ale lans! IP: *.opole.hypnet.pl 19.12.12, 15:23
      trzy linijki tekstu,a zdjęcie redaktorystki prawie na całą stronę
      a te ciuszki? po babci czy z lumpeksu który nachalnie reklamujecie?
    • Gość: mbb Długów lepiej nie płacić [komentarz] IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 15:50
      Przykro mi ,ze w dniu wielkiej fotografii muszę pani redaktor po raz tysiąc pięćset trzydziesty ósmy wytknąć błedy. No to jedziemy
      - ja też nie wiem z artykuliku o co chodzi
      - "dostała rykoszetem głupich przepisów." zwrot kuriozum niepoprawny pod każdym względem
      nie pisze się dostał rykoszetem kuli ; słowa rykoszet nie łączy się z niczym
      Moze jednak zrezygnuje pani wreszcie z pisania bo pisze pani bełkotem a skupi się pani na prezentacjach fotograficznych ; błagam
      • Gość: pierwszy z Brzegu Re: Długów lepiej nie płacić [komentarz] IP: *.play-internet.pl 19.12.12, 18:28
        "ale też ogromny stres i emocje, jakie musiała włożyć w całą historię."

A pani redaktor włożyła w ten artykuł cały swój talent i swoje najlepsze zdjęcie ;)
      • Gość: zombie tapeta IP: *.g1.citymedia.pl 19.12.12, 18:30
        Zdjęcie fest, w sam raz się nadaje na pulpit. Tylko mus pobawić się fotoszopem, bo faktycznie fatałaszki Pani Redaktor jakieś takie w stylu funeralnym, ponure, przyciężkawe.... a z TAKĄ urodą.... Wianek powinien być na głowie kwietny plus jedwabna opończa! Podarujmy sobie badylek i baranka, wystarczy bukiet mleczy. No i motylek. Albo dwa!

• jureek Re: tapeta 19.12.12, 19:31
          Widzę, że sami dżentelmeni w Opolu. Aż miło czytać takie pełne kultury wypowiedzi.
          Jura
          • grubyfacio Re: tapeta 19.12.12, 20:28
            Panie jureeku.
            Dżentelmeni,dżentelmenami ale czytelnicy oczekują jakiegoś przyzwoitego poziomu,a jeżeli go nie znajdują,to dają temu wyraz. Gdyby nieudolna pielęgniarka nie potrafiła przez 10 minut znaleźc Pańskiej żyły,nie miałby Pan do niej żadnych zastrzeżeń i cierpliwie znosił katusze?
            Nie każdy ma predyspozycje do zawodu który wykonuje,a pani Iza jest najlepszym tego przykładem.Przecież milej byłoby ją spotkać w sklepie za ladą,niż czytać jej wypociny.

Swoją drogą,podziwiam jej zawziętość.Tyle krytyki,kpin,pomyj,a ona się nie poddaje i nadal usiłuje pisać.Osobiście życzę pani Izie,żeby została oberredaktorem tego organu,bo gorzej już być nie może,a nagroda za wytrwałość i samozaparcie jej się należy niewątpliwie.
            • jureek Re: tapeta 19.12.12, 20:33
              grubyfacio napisał:

> Dżentelmeni,dżentelmenami ale czytelnicy oczekują jakiegoś przyzwoitego poziomu
              > ,a jeżeli go nie znajdują,to dają temu wyraz.

Dają temu wyraz czepiając się ubioru i wyglądu dziennikarki. Doprawdy oryginalny to sposób krytykowania poziomu dziennikarki.
              Jura
              • Gość: zombie Re: tapeta IP: *.g1.citymedia.pl 19.12.12, 21:08
                jureek napisał:

> Dają temu wyraz czepiając się ubioru i wyglądu dziennikarki. Doprawdy oryginaln
                > y to sposób krytykowania poziomu dziennikarki.

Zara... fotos jest jak rozumiem integralną częścią komentarza. Czyli tekst można komentować, a fotosu już nie? Ejże...
                Mogła redakcja dać ikonkę z uroczą fizys redaktorystki, to nikt by pewnie nie komentował. Ale skoro dali PLAKAT, no to czemu mieliby my się, dżentelmeny, nie wypowiedzieć.
                IMO następnym krokiem winna być rozkładówka. Papierowa GWwO jest straszliwie nudna, rozkładówka ożywiłaby niejedno wydanie:P
                • jureek Re: tapeta 19.12.12, 21:22
                  Gość portalu: zombie napisał(a):

> IMO następnym krokiem winna być rozkładówka. Papierowa GWwO jest straszliwie nu
                  > dna, rozkładówka ożywiłaby niejedno wydanie:P

Ach, cóż za subtelne poczucie humoru. Widać, że z prawdziwym dżentelmenem ma się do czynienia.
                  Jura
                  • Gość: FFF Re: tapeta IP: *.opole.hypnet.pl 19.12.12, 21:41
                    ty nie masz wogóle poczucia humoru,a tacy ludzie bywają niebezpieczni
                    są zazwyczaj fanatykami (politycznymi,religijnymi) bez dystansu do siebie i nie potrafiący słuchać i rozumieć innych,do końca będą walczyć i ich słowo musi być ostatnie
                    wyluzuj jura bo twoje napinanie się jest śmieszne

• jureek Re: tapeta 19.12.12, 22:34
                      Gość portalu: FFF napisał(a):

> ty nie masz wogóle poczucia humoru,a tacy ludzie bywają niebezpieczni

WOW! No to mnie zdemaskowałeś! Powiadomiłeś już odpowiednie służby, żeby mnie prewencyjnie unieszkodliwić jako niebezpiecznego osobnika?
                      A co do poczucia humoru, to bywają różne jego rodzaje.
                      I ten rodzaj poczucia humoru, który polega na wyśmiewaniu się w grupie z jakiejś innej osoby, jest mi rzeczywiście obcy.
                      To już wolę śmiać się z siebie.
                      Jura
                  • Gość: zombie Re: tapeta IP: *.g1.citymedia.pl 19.12.12, 21:46
                    jureek napisał:

> Ach, cóż za subtelne poczucie humoru. Widać, że z prawdziwym dżentelmenem ma si
                    > ę do czynienia.

Ach, cóż za subtelne wywinięcie się od zabrania głosu ad rem. Widać, że z prawdziwym błędnym rycerzem na białym koniu ma się do czynienia.

My, p.t. czytelnicy, mamy prawo komentować to co się pokazuje w gazecie, czy to tekst, czy to człek. Nie zauważyłem, by cześć Pani Redaktor została w rażący sposób naruszona:D Nikt nie napisał niczego, co by nie było prawdą. A prawda w oczy kole. Błędy językowe kolą jako plusy ujemne, natomiast piękność Jej w całej ozdobie kole w charakterze plusa dodatniego.

• jureek Re: tapeta 19.12.12, 22:36
                      Gość portalu: zombie napisał(a):

> Nikt nie napisał niczego, co by nie było prawdą. A prawda w o
                      > czy kole.

Teraz to mi normalnie szczena opadła. Ty to masz informacje, że nawet wiesz na pewno, gdzie pani redaktor ciuchy kupuje. Niesamowite.
                      Jura
                      • grubyfacio Re: tapeta 19.12.12, 22:56
                        Panie jureeku.
                        Nikt nie napisał,gdzie pani redaktorystka kupuje ciuchy.Pojawiło się jedynie pytanie,które pozwolę sobie zacytować:

"a te ciuszki? po babci czy z lumpeksu który nachalnie reklamujecie? "

Człowieka zaciekawiło pochodzenie odzieży,więc pyta. Co w tym złego?
                        • jureek Re: tapeta 19.12.12, 23:50
                          grubyfacio napisał:

> Panie jureeku.
                          > Nikt nie napisał,gdzie pani redaktorystka kupuje ciuchy.Pojawiło się jedynie py
                          > tanie,które pozwolę sobie zacytować:
                          >
                          > "a te ciuszki? po babci czy z lumpeksu który nachalnie reklamujecie? "

No, fakt, nie było to napisane wprost, a tylko zasugerowane.

> Człowieka zaciekawiło pochodzenie odzieży,więc pyta. Co w tym złego?

W samym pytaniu nie ma nic złego, chociaż pytanie obcych ludzi, gdzie kupili coś, co mają na sobie, z jednoczesnym sugerowaniem, że kupili to w lumpeksie, jest takie, jakby to powiedzieć, dość wieśniackie.
                          Jura
                          • Gość: wieśniak Re: tapeta IP: *.opole.hypnet.pl 20.12.12, 00:25
                            ja jestem wieśniakiem z malutkiej aczkolwiek uroczej wsi a ty jesteś chamem jakich mało.
                            dopatruj się chamstwa u siebie,masz go pod dostatkiem
                            • jureek Re: tapeta 20.12.12, 08:11
                              Gość portalu: wieśniak napisał(a):

> ja jestem wieśniakiem

Witaj bracie, ja też z malutkiej, otoczonej lasem wioski jestem :)
                              Jura
                              • Gość: wieśniak Re: tapeta IP: *.opole.hypnet.pl 20.12.12, 11:40
                                poszukaj braci gdzie indziej świrze,może wśród tych w kieckach,bo zauważyłem że cię kręcą
                                • jureek Re: tapeta 20.12.12, 11:59
                                  Gość portalu: wieśniak napisał(a):

> poszukaj braci gdzie indziej świrze,może wśród tych w kieckach,bo zauważyłem że
                                  > cię kręcą

Widzę, że coraz kulturalniej się robi.
                                  Jura
    • Gość: Gonzo Bo w kraju radzieckim człowiek się nie liczy. IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 06:20
      Trawestując wielkiego radzieckiego poetę, specjalistę od majaków (stąd jego nazwisko), można powiedzieć, iż:
      "Jednostka zerem, jednostka niczym,
      Jest co najwyżej surowcem rolniczym..."
      czyli człowiek jest g... warty, tak po prostu. Liczy się SPOŁECZEŃSTWO, ten mityczny stwór, zwany również LEWIATANEM. I w kraju naszym to się nie zmieniło, niestety.
      Komornicy, Inspekcja Transportu Drogowego, kilka innych służb państwowych to, jak widać z licznych przykładów, ośrodki kultywowania radzieckiej myśli społecznej. Jednostka to nawóz, na którym wyrośnie zdrowe społeczeństwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka