men1972 12.02.13, 11:25 Papież abdykował, a Zembaczyński nadal abdykować nie chce. Zembaczyński czeka aż go Policja wyniesie razem z fotelem do którego jest przyspawany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cair Re: Prezydent Zembaczyński NIEabdykuje nigdy :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 15:58 Jak masz coś do tego człowieka to porozmawiaj z nim zamiast zasmradzać to forum zachowując się jak szczeniak. Odpowiedz Link Zgłoś
men1972 Re: Prezydent Zembaczyński NIEabdykuje nigdy :-( 12.02.13, 20:28 Gość portalu: cair napisał(a): > Jak masz coś do tego człowieka to porozmawiaj z nim zamiast zasmradzać to forum > zachowując się jak szczeniak. *********************** @cair Tak myslisz cair? Masz prawo tak myśleć? I pozostań ze swoimi myślami w swoim domu, cair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graj w p-ktach LOT Re: Prezydent Zembaczyński NIEabdykuje nigdy :-( IP: *.opole.hypnet.pl 12.02.13, 20:57 zasmradzać forum, czy zasmradzać miasto brakiem decyzji - oto jest pytanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdykant Re: Prezydent Zembaczyński NIEabdykuje nigdy :-( IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 03:18 Psy szczekają, karawana jedzie dalej... prawdziwa cnota krytyk się nie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Prezydent Zembaczyński NIEabdykuje nigdy :-( 20.02.13, 09:13 > prawdziwa cnota krytyk się nie boi. Taka cnota, jak panienka od ostatniego razu. Odpowiedz Link Zgłoś
men1972 Re: Prezydent Zembaczyński NIEabdykuje nigdy :-( 21.02.13, 19:55 @pr51 Właśnie. A Zembaczyński po po prostu w sensie gospodarczym szkodzi ludziom i TEMU miastu. Właśnie odstraszył inwestora, który byłby gotowy rozbudować Solarisa :-( ************************** Jestem normalnie na Zembaczyńskiego zły za tą nie dobrą w sensie gospodarczym decyzje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basta @men1972 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.13, 13:23 Jak mozesz to pójdz 26-go na sesje sejmiku, bedzie głosowana uchwała likwidująca "cudowne dziecko" Zembaczynskiego i Sebesty - Liceum Dwujezyczne na Hallera (podstawa do jego utworzenia było porozumienie tych dwóch dzentelmenów, bo oswiata w miescie do domena Urzedu Miasta a nie UMWO) Niech radni odpowiedzą ile naszej kasy utopiono w tym poronionym projekcie. a miało być tak pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
men1972 @basta 22.02.13, 13:38 @basta Owszem mogę pójść, ale w sprawie którą Ty poruszyłeś nie mogę się wypowiedzieć. Powód: Bo nie znam tej sprawy. Po prostu nie znam. **************************** @basta. A co?, chcą zlikwidować dwujęzyczny ogólniak? czy co? Napisz coś więcej na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basta Re: @basta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.13, 14:10 to poczytaj troche, chocby tu: NKJO+PLO=RCKJO Odpowiedz Link Zgłoś
men1972 Re: @basta 22.02.13, 19:28 @basta Przeczytałem wszystkie wpisy. Ale co ja men1972 mogę? W tej sprawie nie mogę nic! Ta sprawa przekracza moje, skromnego men-a1972 możliwości. ************************** Podsumowując: Oczywiście z grubsza ogarnąłem temat, ale nie mogę nic zrobić. Nie mam uprawnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccp Re: @men1972 IP: *.252.23.186.internetia.net.pl 22.02.13, 20:46 <Niech radni odpowiedzą ile naszej kasy utopiono w tym poronionym projekcie.> Nie naszej kasy, tylko przyszłych pokoleń, dzieci, wnuków i pra-itd-wnuków. Czemu tak? Bo miasto i województwo jest zadłużone na setki milionów zł. Łatwo wydaje się nie swoje i w dodatku na kredyt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalecznik I co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 22:58 Musi być pewna siła polityczna, która się do jego odwołania przyczyni. A takiej nie ma. Poza tym to jego ostatnia kadencja. Odpowiedz Link Zgłoś
men1972 @lalecznik 22.02.13, 23:21 Gość portalu: lalecznik napisał(a): > Musi być pewna siła polityczna, która się do jego odwołania przyczyni. A takie > j nie ma. Poza tym to jego ostatnia kadencja. *************************** @lalecznik Koło tego człowieka, na razie w ukryciu, dzieją się takie rzeczy, że Ty lalecznik nie chciałbyś aby one działy się wokół ciebie. A jak te rzeczy już ujrzą ( a ujrzą na 200% ) światło dzienne, to być może i Tobie lalecznik szczęka opadnie z wrażenia i zdumienia i złości. Bo to co on zrobił, do czego się posunął, to są rzeczy straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cair Re: @lalecznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 11:59 Tylko szczeniak \men 1972\ ujada na forum zamiast porozmawiać z prezydentem jak dorosły człowiek jeśli jest innego zdania.Jesteś jak ten pies który dużo szczeka ale nie ugryzie \ze strachu przed prezydentem!!!!!!!!!!!!!!!!!\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalecznik do Men1972 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 17:47 Coś jesteś mało przekonujący men1972. Skoro „takie rzeczy” dzieją się wokół Zembaczyńskiego i masz na to sensowne dowody to przecież powinno tym się zainteresować np. opozycyjne PIS. Mielibyśmy już wystąpienie jakiegoś posła w tej sprawie. A jak nawet coś tutaj w regionie jest między Wami nie tak, to zawsze można przekonać centralę w Warszawie. Gdzie jest konferencja np. Hofmana w tej sprawie? I szum na całą Polskę? Przecież takie rewelacje dałoby się wykorzystać politycznie i wrzucić już nie kamyczek, ale całkiem porządny kamol do ogródka PO. A tutaj co? Nic. Niestety wydaje się, że jesteś mało wiarygodny nawet dla swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
men1972 @lalecznik 23.02.13, 20:34 @lalecznik Zapewniam Cię, że kierownictwo PiS-u o wszystkim już wie, ale dyplomatycznie czekają aż prokuratorzy sformułują oficjalne zarzuty :-) Nasz opolski PiS-owski poseł siedzi cicho, bo jest też umoczony. Będzie miał zarzuty, to już jest pewne, i nie jeden raz pisałem na ten temat na forum :-) Pan Hofman na ten temat się już wypowiadał, ale mówił pewnymi aluzjami. Zresztą główny nasz szef Jarosław Kaczyński też mówił na ten temat, ale było to tylko w formie aluzji. Po prostu czekają najpierw na akcje prokuratury. A jak lalecznik chcesz się sam przekonać, to ściągnij sobie na komputer konferencję Jarosława Kaczyńskiego, na której na pytanie dziennikarza o posła/posłankę Grodzką, odpowiedział dziennikarzowi............................ A chcesz wiedzieć co odpowiedział? Zobacz sam! Właśnie wtedy aluzyjnie odpowiedział o sytuacji w Opolu - bo możesz mi wierzyć, że On jest o wszystkim na bieżąco informowany :-) Ba! Nawet za TĄ konkretną sprawę publicznie chwalił Premiera Tuska. Bo trzeba przyznać uczciwie, że Premier nie dopuścił aby sprawa z Opola została ,,uwalona,, :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalecznik pożyjemy - zobaczymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 22:10 Dziwi jednak bierna postawa PIS. Może to wynikać z dwóch przyczyn. Po pierwsze skoro w sprawie „umoczony” jest też poseł PISu, to nie bardzo można ją użyć przeciw PO ponieważ w przypadku rozgłosu medialnego nie da się skalkulować politycznego zysku. Istotne może być też to, że jest to jednak opolskie, teren niezbyt dobry dla PIS. Po drugie, często jest odwrotnie. To szum polityczny i medialny determinuje pracę prokuratury, która pod wpływem nacisków zaczyna pracować. Skoro nie ma decyzji o rozpoczęciu politycznej ofensywy, to sprawa może wcale nie jest tak jednoznaczna jak ją przedstawiasz. Stąd wyczekiwanie na pracę prokuratury, która może dostarczyć dalszych danych dotyczących sprawy. Pozwolisz zatem, że zostanę sceptyczny. Chociaż podoba mi się intencja pilnowania ludzi stojących u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doctor Re: pożyjemy - zobaczymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 23:57 To pilnowanie ludzi u władzy sprowadza sie w przypadku mena72 do obsesji zwiazanej z przyznawaniem nagród dla osób pełniacych funkcje publiczną z wyboru (prezydent, burmistr, wójt itd) Sprawa nie jest jednoznaczna, choc były w Polsce jakies wyroki w podobnych sprawach, ale u nas w prawie nie działa precedens. Nikt nie chce ruszac tematu, bo jeden kamien to jeszcze nie lawina, ale kilka, kilkanascie.... Jak wiemy prezydentami (burmistrzami) w Polsce są ludzie róznych opcji, więc nie lezy to w interesie zadnej opcji politycznej. Reszta zarzutów Jacka to juz raczej jego imaginacje, zadawnione animozje, prywatne urazy, posuwa sie do tego, ze oskarza ludzi o zlecanie płatnego morderstwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
men1972 @doctor 24.02.13, 00:17 @doctor Świetnie, że zauważyłeś, że były w PL wyroki sądowe, za bezprawne otrzymywanie nagród, przez osoby pełniące funkcje publiczne z wyboru. Tak właśnie jest ! Piszesz, o niedziałaniu w PL precedensu prawnego. Owszem. I ta sytuacja rozwala TO państwo, bo pozwala, że tzw: sędziowie za łapówki orzekają jak chcą, mając w dup.........zapisy w Ustawach i Rozporządzeniach. Ale jeżeli w TYM przypadku prawo by nie zadziałało, to byłby to znak, że mamy do czynienia z Mafią. Bo jak? Inni pomniejsi ( wybrani ) wójtowie czy burmistrzowie zostali po skazywani, a prezydent Opola za TAKIE SAMO przestępstwo już nie ? ? ? Oczywiście zdaję sobie sprawę z Mafijności tzw: opolskiego wymiaru ,,sprawiedliwości,, , ale mimo tego opolscy urzędnicy przegięli - i stwierdził to sam Premier RP. Poza tym pisząc o tzw. niechęci do ruszenia tematu - sam przyznajesz, że rację prawną mam ja! A że w PL ,,wymiar sprawiedliwości, działa jak działa, to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
men1972 Re: pożyjemy - zobaczymy. @lalecznik 24.02.13, 00:23 @lalecznik Żeby sprawa była jasna. Poseł Pis-u nie kradł. Ale od dawna wiedział, że konkurencja z PO kradnie. W polskim prawodawstwie jest taki artykulik ( Art: 304 & 1 KK ), który mówi i nakłada obowiązki doniesienia o przestępstwie lub podejrzeniu popełnienia przestępstwa. A poseł PiS-u, wiedział, wszystko wiedział, ale milczał. Mafijne zasada OMERTA przeważyła w jego postępowaniu. I za to właśnie odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onet Re: pożyjemy - zobaczymy. @lalecznik IP: *.sgh.waw.pl 14.03.13, 14:58 Test Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: pożyjemy - zobaczymy. @lalecznik IP: *.free.aero2.net.pl 14.03.13, 15:00 Odpowiedz Link Zgłoś