Dodaj do ulubionych

Dwie uroczystości ku czci "żołnierzy wyklętych"...

IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.03.13, 23:17
Na szczęście fanatyczny patriotyzm staje się tylko folklorem politycznym - ludzie którzy z nożem w ręku mówią mi jak mam kochać swój Naród spychani są poza margines. Ludzie którzy złotymi głoskami mówią o czymś o czym nie mają zielonego pojęcia - nowoczesny patriotyzm mógłby sprawić że w Polsce na prawdę żyłoby się lepiej - ale do tego trzeba odłożyć szablę i zejść z konia.
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot Re: Dwie uroczystości ku czci "żołnierzy wyklętyc IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.13, 23:56
      No niemożliwe!!! Przecieram gały ze zdumienia i sprawdzam na jakiej jestem stronie. Nareszcie rzeczowa, bezstronna, obiektywna informacja na temat obchodów święta Żołnierzy Wyklętych.
      apa tak trzymać!!
      Zaś Pan Myślący, walnął bezmyslnie coś o fanatyzmie i nożu w ręce, tak by dać wyraz nowoczesnego spieszonego patriotyzmu Harlem Shake.
      • mieszaniec-zopola Fafusta słusznie prawisz 02.03.13, 01:02
        mądrości z krainy Oz.
    • jkredman a Platforma Obywatelska była obecna w osobie 02.03.13, 00:26
      byłego wiceprezydenta miasta, a obecnie dyrektora miejskiego zarządu Arkadiusza Karbowiaka, tak na marginesie stowarzyszenie kibiców jest stowarzyszeniem kibiców - więc może bez niepotrzebnego etykietowania [patriota nie zawsze musi znaczyć prawicowy]
      • mieszaniec-zopola Re: a Platforma Obywatelska była obecna w osobie 02.03.13, 01:20
        No tak. dziennikarze też mają te kłopoty z przymiotnikami. Przymiotnik narodowy właściwie znaczy tyle, że jest polski, krajowy, a nie jest międzynarodowy, ponadnarodowy. Jeśli zaś wywodzić przymiotnik narodowy od narodu, to organizacja narodowa musiałaby reprezentować naród, a przynajmniej jego znakomitą większość, nie zaś znikomą mniejszość. Patriotyczny też nie, bo oni monopolu na patriotyzm nie mają. Właściwym przymiotnikiem byłby tu nacjonalistyczny, ale oni nie chcą go używać, bo się tak troszkę źle kojarzy. No to już chyba lepiej mówić o organizacjach prawicowych, z braku lepszego pomysłu.
    • mieszaniec-zopola Niezła lala ta z tą flarą na cembrowinie fontanny 02.03.13, 00:51
      Prosimy o lepsze fotki w dziennym świetle.
      • Gość: behemot Re: Niezła lala ta z tą flarą na cembrowinie font IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 01:02
        A Tobie tylko doopy w głowie, (pięć punktów za wskazanie skad pochodzi cytata) ale faktycznie wzrok masz dobry, a zdjęcia zwłaszcza młodych patriotek z flarą w dłoni dawać lepsze, takie jak conajmniej z manify.
        • mieszaniec-zopola Re: Niezła lala ta z tą flarą na cembrowinie font 02.03.13, 01:04
          Mnie zawsze doopy w głowie. I dobrze mi z tym. :-)
          • Gość: kosa Re: Niezła lala ta z tą flarą na cembrowinie font IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.13, 14:48
            mieszaniec-zopola napisał:
            > Mnie zawsze doopy w głowie. I dobrze mi z tym. :-)

niektórzy mają na odwyrtkę :)
            • mieszaniec-zopola Ale to ich sprawa 05.03.13, 23:22
              i mi to nie przeszkadza.
    • Gość: 102 Dwie uroczystości ku czci "żołnierzy wyklętych"... IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 01:37
      Równie dobrze Stalin mógłby ustanowić "dzień arystokracji". Obłuda, obłuda, obłuda...
    • Gość: Antifa Dwie uroczystości ku czci "żołnierzy wyklętych"... IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 03:05
      Sku...syny, gdzie jest zdjęcie Młodzieży Wszechpolskiej?
      • Gość: ak100 Re: Dwie uroczystości ku czci "żołnierzy wyklętyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 04:24
        tam gdzie miejsce tych smieci.....na smietniku
    • Gość: andrzej Dwie uroczystości ku czci "żołnierzy wyklętych"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 07:14
      nie rozumiem tylko jednego, jesli Pan Karbowiak jest osoba ktora kieruje MZD to dlaczego nie zajmie sie tym za co mu placa i to grube pieniadze a zajmuje sie rzeczami za ktore mu nie placa, dwa podzielam zadanie ze ludzie ktorzy wsadzaja noz w plecy nie powinni i nie maja prawa mowic jak kochac Narod a jesli mowia to sa osobami dwulicowymi a takich powinno sie eliminowac z zycia towarzyskiego bo sa falszywi gorsi od zwierzat, a takich w RP nie brakuje
      • Gość: Lot Re: Dwie uroczystości ku czci "żołnierzy wyklętyc IP: *.6.13.109.rev.sfr.net 05.03.13, 14:15
        Banda idiotów! Chcielibyście, żeby po pracy Karbowiak zajmował się sprawami urzędowymi; jak wnoszę, wylącznie nimi?! Chcielibyście, żeby był takim samym idiotą, jak wy! Zazdrościcie mu wiedzy i rozeznania moralnego? To się uczcie barany! Pamiętam Gomułkę jak wrzeszczał z trybuny - pisarze do pióra... ! Niczym się od niego. pismaki i czytelnicy gw-na, nie różnicie!
        • Gość: tao szatanski pytanko? IP: *.tmodns.net 05.03.13, 21:33
          czy do wyklentych zalapuja się polscy faszysci wspolpracujacy z nazistami, mordercy zydow, bialorusinow, litwinow, ukraincow i polakow?

tao szatanski
          • Gość: Ryło Re: pytanko? IP: *.6.13.109.rev.sfr.net 05.03.13, 23:14
            Naucz się chłopino pisać po polsku, a potem poczytaj trochę, by się nie kompromitować wygłaszaniem tych bredni pisanych z karygodnym ortograficznym i gramatycznym juz nawet nie tyle niechlujstwem, co świadczących o braku elementarnej wręcz edukacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka