Gość: ;-) IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.13, 10:09 Mam małą budę na Cytrusku ... też bym chciał się trochę polansować za FRIKO na waszych łamach ... Może się dogadamy ? Mam na zbyciu parę worków chińskich podkolanówek, może być w barterze ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Opolanin Zaglądamy do największego sklepu IKEA przed otw... IP: *.opole.hypnet.pl 01.05.13, 13:23 Co tam Wrocław - kiedy IKEA w Opolu?????? Odpowiedz Link Zgłoś
oppeln2 Czekamy na IKEA w Opolu bo Black Red White 01.05.13, 13:37 to oprocz dobrych mebli takze dziadostwo - mozna sie naciąć jak sie nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Ikea w Opolu??? IP: *.205.79.59.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.05.13, 16:30 Jak wybudują IKEA'ę w Opolu, to też będą to pokazywać w GW, nawet ogólnopolskiej - "zaglądamy do najmniejszego i najgorzej zaopatrzonego sklepu IKEA w świecie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zaglądamy do największego sklepu IKEA przed otw... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 13:56 Jak na zakupy to tylko do Wrocławia . POLECAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Zaglądamy do największego sklepu IKEA przed otw... IP: *.mtn.pl 01.05.13, 14:34 Autor jest chyba wroclawskim koniem trojanskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Cogito Re: Zaglądamy do największego sklepu IKEA przed o IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.05.13, 17:52 jak Ikea wysypała taki moloch 85km od Opola, to możemy zapomnieć o Ikei u nas. Przerób mają lekko na okolice w promieniu 150km Odpowiedz Link Zgłoś
gandharwa IKEA - awangarda 01.05.13, 20:24 Cieszę się, że taki artykuł powstał. Powinien być obowiązkową lekturą dla naszego Wydziału Architektury i Urbanistyki, wydziału, który wydaje lekką ręką WZ-tki dla przeróżnych hal i sklepów wielkopowierzchniowych, zapominając o ochronie środowiska a niekiedy o zdrowym rozsądku. Gospodarowanie deszczówki, pompy ciepła, lukarny słoneczne - tak się powinno budować, a nie jak to się odbyło w Opolu, gdzie pozwolono CH Karolince robić z deszczówko cokolwiek - czyli pośrednio wydano zgodę na zalanie ul. Partyzanckiej wodami opadowymi z tego centrum w maju 2010 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: IKEA - awangarda IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 22:22 ja chciałbym wiedzieć kiedy organizacje ekoterrorystyczne spowodują uruchomienie jakichś dopłat dla indywidualnych inwestorów budujących własne domy na np. pompy ciepła Odpowiedz Link Zgłoś
gandharwa Re: IKEA - awangarda 02.05.13, 00:10 Wejdź na stronę opole.pl tam na zakładkę ekologia a tam na "program ograniczania niskiej emisji" ....Miasto oferuje dopłatę m.in. do pompy ciepła, jeżeli w zamian zlikwidujesz kocioł węgłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
okobar79 Re: IKEA - awangarda 02.05.13, 07:54 właśnie, w zamian likwidacje węglowego czyli wynika z tego że to nie dla budujących dom, tylko dla posiadających dom i robiących zmianę na np. pompę ciepła a edek, o ile dobrze rozumiem co czytam, pyta o budujących dom, a nie zmieniających kociołek Odpowiedz Link Zgłoś
gandharwa Re: IKEA - awangarda 02.05.13, 08:58 A to wątpię, gdyż w nowych planach miejscowych są już zakazy ogrzewania węglowego, kotła na "eko"groszek już nie zainstalujesz. Za to na 100% narodowy fundusz dofinansowuje solary, ponoć do 47% kosztów (zakupu? zakupu i montażu?) - www.nfosigw.gov.pl/srodki-krajowe/doplaty-do-kredytow/doplaty-do-kredytow-na-kolektory-sloneczne/informacje-o-programie/ Odpowiedz Link Zgłoś
okobar79 Re: IKEA - awangarda 02.05.13, 12:10 gdyby jeszcze solary były uzasadnione ekonomicznie poza tym nie wiem gdzie widziałeś te zakazy pieców ekogroszkowych, w zeszłym roku jak ja szukałem działki budowlanej, przeglądałem wiele planów... i nigdzie takich zakazów nie widziałem, conajwyżej zakaz szamb:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale wstyd Zaglądamy do największego sklepu IKEA przed otw... IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.13, 22:55 Okazuje się, że te Szwedy to jednak nie są eko! "litery nie były podświetlane energooszczędnie, ale w tradycyjny sposób, żarówkami". Przyznają się do tego dopiero po zamknięciu starego. Jak będą zamykać ten, poznamy co nie było w nim eko. Ps. Bardzo podoba mi się, że dzieci red. z gw bawią się w ubikacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
gandharwa Re: Zaglądamy do największego sklepu IKEA przed o 02.05.13, 00:08 Zacznijmy od tego, że IKEA ma bardzo mało wspólnego ze Szwecją, poza kolorystyką i pochodzeniem właściciela, ma się rozumieć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OP Zaglądamy do największego sklepu IKEA przed otw... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 10:12 Wybiórcza najpierw promuje sklepy we Wrocławiu, a później pisuje artykuły jak to handel w Opolu zamiera!!! Ta gazetka to jedna wielka tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś