Dodaj do ulubionych

TVN lansuje Dziewulskiego

IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 23:26
W TVN od kilku dni pojawia się łysa pała Dziewulskiego w charakterze eksperta. Ten milicjant pilnował kiedyś Okęcia przed ludźmi uciekającymi z najlepszego ustroju. Ci ludzie nazywani byli w propagandzie terrorystami, więc zomowiec Dziewulski urósł do rangi antyterrorysty. Później był zamieszany w aferę art-B gdzie od Bagsika i Gąsiorowskiego pożyczał takie miliony, że w życiu by ich nie spłacił a to wszystko na leczenie żony. Bagsik i Gąsiorowski mogli opuścić Polskę przez Okęcie pilnowane przez antyterrorystę Dziewulskiego. Żona wyzdrowiała chłopaki zostali w Izraelu, który nie ma prawa wydawać swoich obywateli innym państwom za popełnione przestępstwa i gitarra. Natomiast łysa pała Dziewulski uchodzi za eksperta w TVN, głównie za to, że zagrał w serialu 07 zgłoś się, który co wakacje nadaje abonamentowa. Dziś znowu wystąpił jako ekspert w TVN tym razem od samochodów. Bo za kasę od ART-B , której oddawać rzecz jasna nie musiał, stał się kolekcjonerem i pasjonatem samochodów. W Poznaniu na drifftingowym pikniku jakiś cienkusz z Norwegii wózkiem o mocy około 1500 kucyków skasował ca 19 kibiców i Dziewul jako ekspert wystawił swoją gębę w tiwi. A że od 40 lat jest łysy, przeto ma się dejavu, że dalej tkwimy w peerelu. A kysz.
Obserwuj wątek
    • Gość: egi Re: TVN lansuje Dziewulskiego IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.13, 00:47
      hehe, dobry koment. Ten łysy zna się na wszystkim:)
      • mieszaniec-zopola Re: Dobry koment w sam raz 01.07.13, 19:13
        dla półgłówków w glanach.
    • Gość: zarost na mózgu Re: TVN lansuje Dziewulskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.13, 05:45
      jeszcze moment i czytajac pryszczatego bedziemy miec deja vju z lat 2005-07 ! Uwaga wraca minione !
    • grubyfacio Re: TVN lansuje Dziewulskiego 01.07.13, 10:26
      A łazi ta łajza i chwali się jeszcze tym, jak zabijał ludzi. Nie mieści mi się to w głowie. Mogłem za młodu spie...ć z tego pojebanego kraju , ale Dziewulski bohatersko i gorliwie pilnował granicy powietrznej PRL. Bałem się ,że mnie też zastrzeli.
    • Gość: gość Re: TVN lansuje Dziewulskiego IP: *.play-internet.pl 01.07.13, 10:53
      Pierwszy Pistolet Władzy Ludowej już na zawsze pozostanie bezkarny i będzie śmiał się nam w twarz. Najbardziej dla nas upokarzające jest to ,że robi to publicznie. Ma jakąś sadystyczną ciągotkę . Upokarzać publicznie ludzi i obnosić się ze swym sku...syństwem.
    • grubyfacio Re: TVN lansuje Dziewulskiego 01.07.13, 18:21
      W Panoramie o 18.00 w TVP 2 , też łysa pała się wymądrzał. A kto był w tej sprawie drugim ekspertem? No oczywiście ... wybitny specjalista, którego syn bawiąc się szybkim samochodzikiem , zabił kolegę.
      Ludzie naprawdę nie mają honoru.
    • mieszaniec-zopola Co to do cholery jest ? 01.07.13, 19:06
      Co to k... w ogóle jest?
      Behemot ma kompleksy niczym Ziemkiewicz wobec Michnika. Wygląda to tak, jakby miał pretensje, że to nie jego morda
      jest w telewizji. Poza tym dowiedzieliśmy się o Behemocie, że nie jest łysy i z racji bujnej czupryny, choć zapewne siwej, uważa,
      że ma większe prawo do ekranu. Tylko po co mu ten ekran skoro jest tajny łamany przez poufny?
      Pewnie chciałby występować w TV niczym przywódca "NIewidzialnej Ręki". Jak to było?
      Wczoraj obsr... dzisiaj wyprane? Chyba mózg wyprany razem z majtkami.
      Kim jest Jerzy Dziewulski, powszechnie wiadomo. Ja osobiście nie widzę w tej postaci absolutnie niczego negatywnego.
      Nieco nadmuchany, o trochę większym ego, szybciej może mówi, niż myśli, ale i tak nie pieprzy
      bez całkowitej odpowiedzialności, jak wielki kiedyś piłkarz Jan T., też z parciem na szkło. Próżny trochę i co z tego?
      Gadanie o tym, że Jerzy D. jako dowódca jednostki antyterrorystycznej uniemożliwiał ludziom ucieczkę z PRL
      jest projekcją epizodu z serialu 07 zgłoś się.
      Ciekawe w jaki inny sposób niż terrorystyczny (porwanie samolotu, wzięcie zakładników), można nielegalnie przekroczyć
      granicę w dowolnym porcie lotniczym? Nie wiem, co miał na myśli Der Klugscheisser GmBHmot
      (a może powinno być: mit keine Hafnung?), że niby ktoś bez paszportu i wizy zapakowywał się do bagażu na Cargo,
      żeby pofrunąć do wuja Sama? Może ktoś przyszedł z fałszywym paszportem? I wtedy wkraczał Dziewulski? Tylko po co z bronią, psami i helikopterem?
      Komu niby Dziewulski miał utrudniać wylot, jak nie takim, co trzymali granat z wyciągniętą zawleczką,
      niczym księżniczka Lea w pałacu Jabby? No jeśli to nie podpada pod terroryzm, to poj....o Klugscheissera GmBHmot dokładnie!
      Kwestie relacji z Art-B Dziewulski sam wielokrotnie wyjaśniał obsrywając panów G. i B. dokładnie i ujawniając całą masę spraw Art-B do prasy
      Nietrudno się domyśleć, że jego gadulstwo w stosunu do prokuratora było jeszcze większe. Prawdopodobnie nie kto inny jak Dziewulski
      dostarczył najwięcej informacji prokuraturze, a wnoszę to, jak już powiedziałem, z tego, co był nagadał do prasy.
      Gadanie, że Jerzy Dz. umożliwił im ucieczkę, to już ciężkie pomówienie. Gdyby to mnie dotyczyło, poszukałby IP łobuza i zczyściłbym go na
      fundusz rodzin policjantów poległych na służbie. A przy okazji na 100%naplułbym w twarz.
      Nic takiego nie zostało dotąd udowodnione, a znając gorliwość pisowskich prokuratorów,
      takiej gratki nie przepuściliby. Zresztą to nie byłoby kłpotliwe do udowodnienia. I Dziewulski poszedłbym do pierdla jak amen w pacierzu.
      Klugscheisser GmBHmot uprawia typową dla prawiczków propagandę, na zasadzie, że trochę błota zawsze zostanie.
      O tyle jest to niemoralne, że czyni to pod pseudonimem i na lokalnym forum, licząc na to, że Dziewulski tego nie przeczyta
      i nie będzie sobie zadawał kłopotu z ustaleniem IP. Taka pani Dorota Kania po serii obsuw już ogłasza publiczną
      zbiórkę na pokrycie roszczeń procesowych w przegranych sprawach o pomówienie. (Moim zdaniem to bardzo nemoralne,
      tosą wyroki niezawisłych sądów, po instancjach, trzeba mieć szacunek dla prawa).
      Dziewulski jest postacią znaną, rozpoznawalną i medialną. Był świadkiem wypadku, to się go na tę okoliczność pyta do kamery.
      A, że facet ma hopla na punkcie motoryzacji (moim zdaniem niezdrowe) i sam uczestniczył w tej imprezie, to nie ma się co dziwić, że go stawiają przed kamerą.
      Normalna rzecz. No i co z tego? Kaczora mieli zapytać? Jego tam q... nie było, bo pier.... swoje głodne kawałki na Śląsku, a poza tym
      Kaczor nie ma prawa jazdy, chyba, że na samolot z betonu.
      Coś ty się facet przyperwollił? Lewą nogą wstałeś, czy własny pies na ciebie warknął?
      Wyślij łobuzie, jakieś taki odważny, do Jerzego Dziewulskiego link ze swoimi wypocinami, podając swój adres, telefon i dane adwokata.
      Wtedy dopiero wykażesz się odwagą. A tak łajzaście i tyle panie GmB(K?)Hmot.
      Za Klugscheisserem GmBHmot ustawiła się jeszcze cała kolejka małych Klugszajserków, wyglądających tylko okazji, żeby
      komuś anonmowo przywalić. Dziewulski w sam raqz dobry dla anonimowych śliniaków, co to nawet nie mogą się nacieszyć
      uznaniem perorujac u cioci na imieninach.
      Ciekawe, który z Klugscheisserków choć przez chwilę się zastanowił nad tym, co
      napisał Der Grosse Klugscheisser. Przecież to ewidentne wypociny niespełnionej gwiazdy medialnej na potężnym kacu.
      Żeby chociaż chwila refleksji, nie jak te barany.
      Nie ma takiej możliwości, żeby w Polsce było lepiej z takim baraństwem. Garcia Marquez to przewidział:
      Las estirpes condenadas ....
      • mieszaniec-zopola Re: Co to do cholery jest ? - P.S. 01.07.13, 19:12
        W rzeczy samej, musiał w sobotę nieźle zapić.
        Powinni zaszlabanować mu umieszczanie komentarzy pomiędzy 22 w piątek i 17 w poniedziałek.
      • Gość: behemot Widzicie jak się czerwone zapluło? IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 20:12
        Odżyły w doopie żyły. Było to po okrągłym stole wygnieść jak pluskwy i mielibyśmy teraz nowoczesną socjaldemokrację a nie farbowanych i wyliniałych lisów.
        • grubyfacio Re: Widzicie jak się czerwone zapluło? 01.07.13, 20:24
          Zwykle nie sympatyzuję z poglądami imć Behemota, ale w pełni popieram jego opinię. Powiem więcej: łysa pała, jest umedialnionym przykładem na smutną prawdę , że w tym chorym kraju rządzą i dzielą byli milicjanci i esbecy. Jest klinicznym przypadkiem chorobliwego "parcia na szkło". Grubsze ryby pozostają w cieniu.
          Ps. Też jestem łysy.
          • mieszaniec-zopola Ps. Też jestem łysy. 01.07.13, 21:04
            To cię nie tłumaczy.
            To normalne, że obieg medialny pewne persony promuje, a pewne nie. To jest zawsze jakiś zbieg okoliczności. Złośliwi mówią o parciu na szkło, a zasada zawsze jest ta sama, że ktoś nie lubi, jak się pewnego ryja zbyt często pokazuje. W moim otoczeniu są tacy, co to alergicznie reagują na Agatę Młynarską, Katatrzynę Dowbor i Elżbietę Zającównę. W Opolu co niektórzy nie trawią Tadeusza Pabisiaka, zaś inni Jolanty Kaweckiej czy profesora Nicieji.
            Ale w gruncie rzeczy to wszystko są pozytywne osoby, tyle, że zbyt o nich często. Ale nie wszystko można z tego wyprowadzać do cholery. Profesor Nicieja co prawda pisał pracę doktorską z ruchu robotniczego i w PZPRze był, ale całe szczeście dla Opola, że jak GmBHmot życzyłby sobie, jego nie wygnieciono jak pluskwę.
            Tak niestety jest, że jedni osiagają większy sukces w stosunku do innych, którzy potencjalnie powinni osiągnąć więcej. W życiu rządzi, jak powiedziałby O'Henry, pan przypadek i nie ma co się zapieniać na Dziewulskiego, który może bardziej zgrywa niż jest ekspertem. W sumie facet jest pozytywny. To samo dotyczy innych z powyższej listy. Dlatego na przykład broniłem Kazimierza Kowalskiego przed Bereszyńskim. I jak dobrze poszukasz, to nawet jak krytykowałem Ukleję za jego agresywność, to miałem wyrażałem uznanie dla tego co robił w czasie wczesnej Solidarności (NSZ). GmBHmot nie urodził się w 1989, pewnie za komuny też coś robił, pracował, był harcerzem w HSPSie, może tatuś był w partii itd. Teraz klinicznie się zapieka na ludzi z PRLu, chociaż pewnie miałby duży margines tolerancji dla expezepeerowców w rodzaju Czabańskiego, Króla, Wolskiego czy Targalskiego.
            Klinicznym przypadkiem jest pewien słynny harcerz z Opola, który był czerwony niczym zaraza z opowiadania Jacka Londona, zaś dzisiaj rżnie extraprawicowca i próbuje mi wciskać, że nie był w PZPRze.
            To jest własnie ta postawa, którą Glemp nazywa moralnym relatywizmem, kto inny hipkryzją, zaś Sienkiewicz moralnością Kalego. Nie przeczę, że są ludzie, którzy za swoją działalność w PRLu, za swoje qrestvo powinni być naiętnowani.
            Ale w moim odczuciu nie ma ich aż tak wielu, zaś Jerzy Dziewulski do nich nie należy. To co nawypisywał GmBHmot to obrzydliwe insunuacje i to na tyle klarowne, że mogłyby stać się podstawą procesu cywilnego. Czego mu wcale nie życzę. Co prawda napisałem co napisałem, ale gdyby mnie tak opluł z imienia i nazwiska to do sądu nie poszedłbym, chociaż oplucia nie odmówiłbym sobie. :-)
            I żeby było jasne. Nie byłem w PZPR, chociaż z racji wieku, poglądów i studiów w ZSRR miałem pelne szanse. Nie widziałem też na oczy żadnego SBka, co potwierdził ZBigniew Bereszyński, któremu moje personalia są znane.
            Facet nie bierz przykładu z tej wścieklicy. Daj sobie luz.
            • Gość: behemot Widzicie jak czerwone mięknie? IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 21:53
              Wystarczy ryj obić a już deklaruje, że też jest łysy. No i Nicieją się zasłania, że dobry ci on. I jak sprytnie manipuluje celebrytami wplatając w nich polityka, komucha i postkomucha Nicieję. A wszyscy są pozytywni. Groch z kapustą - smaczny jest. Przecież nie chodzi o to , że ktoś odniósł sukces, tylko w jaki sposób i jakimi metodami. Armstrong wygrał 7 razy Tour de France. Sukces, kto wie czy nie większy niż Nicieji. Dziś po dopingu odebrano mu tytuły. Więc ci, którzy do tego doprowadzili, wykazali oszustwo jaką się sławą cieszą? Nikt im nie robi żadnych wymówek i nie nazywa oszołomami i wścieklicami. Tylko u nas w Polszcze jest takie zjawisko. Profesor popełnia plagiat (nie ssn by była jasność) potwierdzają to inni profesorowie badajac dzieło, facet daje sprawę do sądu o zniesławienie, sprawa się toczy dziesięc lat a on w tym czasie zaimuje dalej stanowisko, wychowuje studentów ciągnie kasę itd. Natomias ci, którzy gościa przyłapali na nieuczciwości są pod pręgierzem.
              > I żeby było jasne. Nie byłem w PZPR, chociaż z racji wieku, poglądów i studiów
              > w ZSRR miałem pelne szanse. Nie widziałem też na oczy żadnego SBka, co potwier
              > dził ZBigniew Bereszyński, któremu moje personalia są znane.
              > Facet nie bierz przykładu z tej wścieklicy. Daj sobie luz.
              Po co się tłumaczysz, podobno robią to winni.
              • mieszaniec-zopola Re: goovno mięknie... 01.07.13, 22:19
                ... w Valhallabadet, zaś szwabsko-polski pomiot o poglądach zbliżonych do poglądów Karola Liebknechta tylko wyjaśnił głębiej źródła poglądów.
                Jako niewątpliwie inteligentny, chociaż skrzywiony światopoglądowo, powinieneś to zrozumieć.
                Uważam, że ciąganie miernot operujących pomówieniami lub wyzwiskami po sądach jest uzasadnione tylko w wypadku czegoś w rodzaju stalkingu. Gdyby ktoś się na mnie zawziął i mnie non stop opluwał to i owszem. Ponadto nie relatywizuję, profesoir Nicieja wedle defincji pana keine Hafnung idealnie pasuje do wygniecenia. Zaś wyjaśnienie w kwestii PZPR i esbecji było na użytek tego, do kogo pisałem. Nie zdziwiłbym się gdyby pan keine Hafnung miał życiorys jak oberskaut, co to teraz zgrywa prawicowca i rzekomo komunę od środka rozpieprzał. Pokaż kolego czerwoną książeczkę, Czabański, Targalski, Wolski i Król też mieli, dzisiaj mają słuszne poglądy. Partia wybacza - internet -nigdy. :-) A tak apropo. Gdyby nie fakt, że keine Hafnung pomieszkuje i w Opolu, powiedziałbym, że to nasz oberskaut chowa się za pseudonimem Behemot.
                • Gość: behemot Re: goovno mięknie... IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 22:50
                  w Valhallabadet, zaś szwabsko-polski pomiot o poglądach zbliżonych do poglądów Karola Liebknechta tylko wyjaśnił głębiej źródła poglądów.

keine Hafnung

pan keine Hafnung miał życiorys jak oberskaut

A tak apropo. Gdyby nie
                  > fakt, że keine Hafnung pomieszkuje i w Opolu, powiedziałbym, że to nasz obersk
                  > aut chowa się za pseudonimem Behemot.

Obcojęzyczne cytaty mające pokazać erudycję oraz mieszankę genetyczną, tudzież lekkość stylu autora, przekraczają możliwości percepcyjne adresata. Niestety muszę sięgnąć po solidny Vortbuch oraz Giantsa z lodem i wodą i przełożyć zawiły Twój tekst na bardziej zrozumiały.
                  Ponieważ ów napój z zielonej wyspy ukochanej przez donaldowców, wypity szklaneczką i to nie w piątek jak postulowałeś, ale w szewski poniedziałek, może mnię lekko osłabić, rozluźnić, wprowadzić w stan euforii, zupełnie Tobie nieznany łysa pało = o już zaczynam Cię lubić - więc być może odpowiem Ci jutro. Miechu a TY dalej te szwedzkie siki ( u nas to by był wyrób piwopodobny) spożywasz? No współczuję Ci Jak Paździoch Kiepskiemu. Aż se wybrałeś kraj na zaksy gdzie gorzała tak droga. To nie to co Moskwa za studenckich czasów. No ale orzeł orze jak morze. Całuski, Och jak ten Giants działa na zbliżenie,,,
        • Gość: Monitor Behemot weż młot IP: 87.239.175.* 01.07.13, 21:32
          i zrób se puku w łebuku. Piszesz -mielibyśmy teraz nowoczesną socjaldemokrację - z kim ? z psycholami z pod kościoła katolickiego co by najchętniej całą Polskę ogrodziły drutem kolczastym i nie wpuszczały nikogo z Europy i świata do polskiego katolickiego raju ?
          • Gość: behemot Monitor weż spawarkę IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 22:04
            i podłącz se do jaj a gwarantuję ci, że takiego tarmoszenia nie przeżyłeś jeszcze i nie przeżyjesz..
            • mieszaniec-zopola Re: Monitor weż spawarkę 01.07.13, 22:33
              A ty blin skąd wiesz? Próbowałeś? :-)
              Zależy jaką spawarkę. Jeśli weźmie spawarkę nowoczesną o niskim napięciu biegu jałowego i wyjściu stałoprądowym, to jaja mu popieści tylko o ile będzie miał spocone. Na suchych jajach wrażenia nie zrobi, napięcie za niskie i prąd stały. Jeśli spawarka będzie miała układ VRD, to można nawet na mokro, bo się raczej nie załączy. Natomiast spawarką TIG z zapłonem bezstykowym, to tak jakby sobie zapłon z silnika podłączył, 7 kV w impulsie.
              Soustavna erekce zaručena. Nie radzę próbować.

A żeby rozładować atmosferę, bo widzę, że idzie ku coraz gorszemu, dowcip apropo:

Přijde chlapek k doktorce a povida:
              "Mam soustavnou erekci, mohla byste mi na to neco dat?"
              Tak to vam mohu dat byt, stravu a 5000 Kc..."
              • mieszaniec-zopola Re: Monitor weż spawarkę 01.07.13, 22:35
                A tak poważnie to pogląd o katolicko prawicowym raju za drutem kolczastym, w którym usakcjonowane jest niewolnictwo i dzisięcina podzielam, jak najbardziej.
            • Gość: Monitor Wystarczy jak twoje Wszechpolsko - ONR -owskie IP: 87.239.175.* 01.07.13, 22:41
              i NOP -owskie poglądy się czyta to jest lepszy odlot niż 5 tys volt albo spawarka z drutem
              • Gość: behemot Re: Wystarczy jak twoje Wszechpolsko - ONR -owski IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 23:14
                No to warto pisać dając takie przeżycia co niektórym
          • mieszaniec-zopola Re: Behemot weż młot 01.07.13, 22:40
            Wiesz, co to jest nowoczesna socjaldemokracja wedle pana keine Hafnung?
            To jest socjademokracja koncesjonowana. To znaczy taka, która siedzi cicho, nie pyszczy i jest zadowolona z ochłapów, które jest w swojej łaskawości zrzucą z prawicowo-patriotyczno-kleszego stołu. Behemot perwolli na własny użytek. Przecież znamy jego poglądy i wiemy, że dla niego wszystka lewica to lewacy albo komuchy.
    • Gość: ich Re: TVN lansuje Dziewulskiego IP: *.telpol.net.pl 02.07.13, 01:01
      behemot, wdeptali cie w glebe łysy expzprowcu pisowski :)
      • Gość: behemot Re: TVN lansuje Dziewulskiego IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.13, 06:50
        Przesadzasz z tym sukcesem ale łysy expzprowcu pisowski :) mi się podoba. Kiedyś od żydów mnie tu wyzywali, teraz czekam na - ty szwabie - ale wpisami muszę sobie zasłużyć na ten zaszczytny epitet. Łysolom sympatycznym i tym nie - oznajmiam, że mam obfite owłosienie glowowe, futro na klacie no i w zależności od potrzeb futrem lub łysiną wypełnione gacie.
        • Gość: fantworczosci no tak IP: *.hfc.dyn.abo.bbox.fr 02.07.13, 09:16
          aj ,behemot toz to najprawdziwsza poezja -zamiast tracic' tu czas napisz ksiazke, a juz! do roboty! nie widzisz,ze tu tylko debile, ? Albo juz sam nim jestes'?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka