Dodaj do ulubionych

Dobry serwis rowerowy

16.07.13, 22:52
Zna ktoś jakiś dobry serwis rowerowy w Opolu? Najlepiej taki do którego nie wstyd przyjechać starym rowerem (bo każą zmienić) ani nie strach przyjechać drogim (bo naciągną na części). No i żeby popeliny nie odstawiali z naprawami...
Obserwuj wątek
    • jureek Re: Dobry serwis rowerowy 16.07.13, 23:00
      pamejudd napisał:

> Zna ktoś jakiś dobry serwis rowerowy w Opolu? Najlepiej taki do którego nie wst
      > yd przyjechać starym rowerem (bo każą zmienić) ani nie strach przyjechać drogim
      > (bo naciągną na części). No i żeby popeliny nie odstawiali z naprawami...

Ostatnio moją co najmniej 25-letnią wyścigówkę (centrowanie, wymiana gumek hamulcowych) robiłem na Rzeszowskiej, jestem zadowolony i nikt mi nowego roweru nie wciskał.
      Jura
      • Gość: behemot Re: Dobry serwis rowerowy IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.13, 23:16
        Też bym się skłaniał ku Rzeszowskiej. Choć ostatnio z netu ściągnąłem przepis i wyregulowałem przerzutkę, kupiłem specjalny klucz, ściągnąłem korby obejrzałem suport, nazad go wsadziłem na smarze z chytrości i już czwarty tysiąc na nim rozpoczynam a chłopcy orzekli, że będzie do wymiany. Ale mimo to polecam, sprzedają części w dobrych cenach i podpowiedzą jak samemu zrobić.
        • pamejudd Re: Dobry serwis rowerowy 16.07.13, 23:28
          Też sam wszystko dotychczas robiłem, ale ostatnio nieliniowość układu mnie przerosła. NIe tylko mnie zresztą, ale drugiej reklamacji w obecnym warsztacie składał nie będę...

Dzięki chłopaki: obadam Rzeszowską.
          • Gość: jożech Re: Dobry serwis rowerowy IP: *.252.22.127.internetia.net.pl 17.07.13, 09:55
            Również polecam Rzeszowską ze standardowymi naprawami, chyba najmniej koloryzujący i najbardziej przystępny ze sklepów w Opolu. 100% pewniakiem jest natomiast pan Wrona na Grunwaldzkiej, obok serwisu narciarskiego. Z wszelkimi nietypowymi naprawami, dziwnymi kluczami czy mechanizmami można walić w ciemno, nie da się też załatwić rzeczy wiele taniej niż u niego.
          • pamejudd Re: Dobry serwis rowerowy 08.08.13, 20:03
            Potwierdzam slowa poprzedników: Rzeszowska nie leci w kulki.

Jedyne czego nie się podjęli zrobić to dość nietypowy amortyzator i chwała im za to: każdy mechanik powinien przestrzegać zasady "nie znam się to nie robię".

Polecam ten serwis!
            • pamejudd Re: Dobry serwis rowerowy 10.08.13, 14:16
              Polecam jeszcze serwis Big-bike naprzeciwko Opolanina. Na zewnątrz speluna, w środku konkret. Jeszcze co prawda nie odebrałem swojego złomu, ale już wstępna ocena pozwala sformułować pozytywną opinię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka