men1972 26.03.14, 18:53 Dzisiejsza NTO napisała, że 83 % Polaków chce uciec z Zielonej Wyspy PO POlski. I co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: behemot Re: NTO: 83 % ludzi chce wyjechać z POlski IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.14, 21:07 Lepszej matematyki statystycznej dawno nie widziałem. Te 17% to pracownicy administracji rządowej, samorządowej oraz właściciele biznesików i biznesów. Trochę mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cair Re: NTO: 83 % ludzi chce wyjechać z POlski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.14, 22:27 No cóż, skoro zrobiono z Polski gospodarczą i polityczną prostytutkę nie dziwię się takiej statystyce.W TYM kraju 75 % ryb w sklepach pochodzi z importu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Kiedy ja chodzilem do podstawowki w latach 60-tych to wiało ze wschodu a teraz z zachodu. Jednym slowem bez zmian.Obecnie zaklamanie w życiu codziennym jest takie same jak za komuny !!!!!!!!!!!!!! no chyba że ktoś nie pamieta tamtych lat albo oczy ma zarośniete pipą ewentualnie ma porządną pensję i wtedy żyje w swoim wirtualnym, zaklamanym świecie nie widząc co dzieje się wokół.Takich debili okreslam nic nie znaczącym słowem - europejczycy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: NTO: 83 % ludzi chce wyjechać z POlski IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.14, 00:56 O cair, bękart okrągostołowy Moskwę zamienił na Brukselę. Jak wiele musiało się zmienić żeby wszystko zostało po staremu. Niestety, ci co pamiętają,OO moherami, konserwą, pisiorami są nazywani. Nie to co nowocześni kulti multi europejczycy. De javu ..Kapitał nie zna narodowości, tam dom gdzie jest praca, żadnych granic, ojczyzna to jakieś etnograficzne pojęcie ale heimat ja, region auch. Też pamiętam bałtyckie ryby i hasło: jedzcie dorsze, góóó... gorsze, bo komunistyczna "gospodarka" rybacy - prywaciarze potrafili z morza wyciągnąć dorsza, śledzia, flądrę, szprota a Dalmor zasypywał rynek dalekomorską rybą. A dziś dorsz atlantycki po 40 pln, nie łowiony przez polskich rybaków i łosoś produkowany przez Norwegów. A nasi rybacy za likwidację kutra dostają kasę jednorazowo a Bałtyk czeszą paszowce duńskie, szwedzkie, unijne i szczyszczają sadzawkę, w której jak zatopione iperyty i inne cholerstwo zmiesza się z wodą to życie wymrze do reszty. Jak można przyłożyć rękę do polityki godzącej w żywotne interesy państwa? Forsowane przez Unię ograniczenie emisji co2 to chyba ruskie lobby gazowe wbiło Niemcom do łba, za pomocą niemieckich pożytecznych idioten ze Szrederem na czele. 90% gazu Unia bierze z Rosji i pompuje w nią gazodolary. Słaba Rosja, jak za Jelcyna, to interes Europy i gwarancja pokoju i nienaruszalności granic. 20 lat pompowania w ruskiego misia miodu, spowodowało, że miś poczuł siłę i poszerza granice swojego terenu. Miś niemiecki, cherlawy i wykastrowany, kości grzejący na Majorce, w Italii i Hiszpanii, w doopie ma Miszkę i jego apetyty na pribałtykę, Białoruś, Ukrainę. Niemcy mają bufor, sztosssztangę i fertig. My mamy rolnictwo z dopłatami ale nie takimi jak pozostała ojropa, agroturystykę i turystykę sentymentalną. Niby Unia pilnuje wydawanych pieniędzy a my budujemy najdroższe autostrady, stadiony piłkarskie, kible dla psów i ścieżki rowerowe. Przy tym z niezwykłą wprawą likwidujemy rodzime firmy. Chińczyk niech buduje za cenę wyssaną z palca, budują de facto podwykonawcy polscy, chińczyk bierze kasę i spada a "rządowi" zostają weebani w kosmoś podwykonawcy z których rząd należności i zobowiązania względem fiskusa ściągnie. Utrzymanie dziecka w domu dziecka to ca 3000 pln. Dzieci zabiera się rodzicom, ze względu na trudną sytuację finansową, do której doprowadziły kolejni administratorzy pookrągłostołowego bękarta. Zamiast dać 1500 na dziecko (oczywiście nie w każdej patologicznej zwłaszcza sytuacji jest to możliwe), to wolą tę kasę dać tzw rodzinie zastępczej. Rodzic zajmujący się niepełnosprawnym dzieckiem 24 h na dobę. Masz dziecko, twój problem. Noż to jawne skoorwysyństwo. Kobieta, 47 lat od 27 zajmuje się niepełnosprawnym synem. Intelektualnie jest znakomity zaś ruchowo nie. I do końca swoich dni, będzie się nim zajmować, chyba, że go przeżyje. I wiecie, że ona nie ma prawa do emerytury? Pewnie znowu takie pojadą do sejmu protestować. Ja nie mogę uwierzyć w jedno. Niech mi te cepy z Bydgoszczu nie wmawiają, że budżet to coś strasznego. Każdy ma swój budżet domowy i nie wierzę gdyby Donek z Małgośką siedli nad nim, to by czegoś ludzkiego nie wymyślili, w końcu o swoje interesy i swojej rodziny potrafili zadbać i to nie przekraczając prawa, łapówek idyscypliny budżetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: NTO: 83 % ludzi chce wyjechać z POlski IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.14, 08:53 W tych siedemnastu procentach mieszczą się jeszcze ci: www.fakt.pl/emerytury-katow-z-prl-kiszczak-jaruzelski-ciaston-pietruszka,artykuly,452134,1.html Aż się nie chce płacić składek na ZUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: NTO: 83 % ludzi chce wyjechać z POlski IP: *.79-160-109.customer.lyse.net 27.03.14, 09:15 men1972 ja wyjechałem i niedługo wracam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dupenszwanc Re: NTO: 83 % ludzi chce wyjechać z POlski IP: *.citymedia.pl 27.03.14, 11:33 Lubię Cię, Behemocie, szkoda, że to forum tak spsiało. Bo Gazeta zrobiła reformę forum i... dooopa. Zawsze się znajdzię paru mądrali, którzy w imię lepszego, wszystko sperwooolą. Odpowiedz Link Zgłoś