Dodaj do ulubionych

Będziesz głupi jak zagłosujesz na opolski PiS !

12.04.14, 17:28
Opolaninie. Nie długo wybory. Ale nawet jeżeli masz poglądy prawicowe, to będziesz głupi, bo dasz się oszukać, jeżeli zagłosujesz na opolską listę Prawa i Sprawiedliwośći.

Bo na tej liście znajdziesz w większości tumanów intelektualnych, którzy dla Ciebie ani Twojej rodziny nie zrobią nic! Dosłownie nic! Z E R O .

Znajdziesz tam np. PiS-o tumana Arkadiusza Szymańskiego. Faceta który w swoje ,,karierze,, posługuje się z leksza podrobionym Dyplomem.
Obserwuj wątek
    • men1972 Badajmy kandydata na prezydenta Szymanskiego z PiS 12.04.14, 21:08
      Arkadiusz Szymanski, przyboczny klakier Kłosowskiego, przed czterema laty powiedział, cytuję: '' Badajmy kandydatów na Prezydenta Opola ''.

No więc, drodzy forumowicze. Może czas zbadać tego PiS-o tumana Arkadiusza Szymańskiego?
      Tak on wygląda. Wklejam tu zdjęcie tego opolskiego ''polityka''.
      www.24opole.pl/wiadomosci,3925,10871,l,Szymanski_Badajmy_kandydatow_na_prezydenta,fotka.html
      Już dzisiaj publicznie mogę obiecać, że Arkadiusz Szymanski, przyboczny klakier Kłosowskiego, będzie badany.
      A na pewno Prokuratura będzie badała czy ten PiS-o tuman nie otrzymał Dyplomu ukończenia studiów za łapówkę.
      Np. bezpłatna dostawę kilku ton węgla do piwnicy któregoś z profesorów, którzy mu podpisali w Indeksie zaliczenie języka angielskiego na studiach.....................

Bo jeżeli on PiS-o tuman Szymanski angielskiego nie zna ( no a żeby ukończyć studia to trzeba znać na poziomie B-2 ), to jest tak jak gdyby poświadczenie nieprawdy w dokumencie.
      A to by oznaczało, że Szymanski w sensie prawnym, pracując kiedyś na stanowisku urzędniczym, tak jak gdyby wyłudzał pieniądze................................

Oj, Oj....... Chyba w Kodeksie Karnym są artykuły na takie fałszerstwo oficjalnych dokumentów ? ? ? :-) :-) :-)
      • Gość: czytacz Re: Badajmy kandydata na prezydenta Szymanskiego IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.14, 10:19
        Człowieku, to, że ktoś skończył studia i ma wpisane, że zdał egzamin z języka, oznacza tylko tyle, że zdał egzamin z języka. A nie, że potrafi mówić po angielsku.
        • men1972 Re: Badajmy kandydata na prezydenta Szymanskiego 13.04.14, 14:58
          @ czytacz

POlactwo cwaniactwo z ciebie wychodzi. Jesteś głupi i nie masz racji prawnej.

Zdał egzamin ale nie potrafi mówić i czytać? No to jak go zdał ????? Ja ci odpowiedziałem jak go zdał. Dał łapówkę lub dostarczył ( jako kierownik składu węgla ) bezpłatny węgiel.
          Co w sumie na jedno wychodzi.
          I napisze tutaj publicznie i otwarcie.
          Dopóki ten PiS-o tuman Arkadiusz Szymanski jest tylko klakierem Kłosowskiego w jego biurze poselskim, no to ja nie mam min przeciwko temu, żeby Kłosowski za przybocznego miał nie pełnosprawnego intelektualnie pracownika.

Ale on Szymanski ma wielkie ambicje polityczne. Marzy mu się, że po ewentualnej wygranej PIS-u on zajmie eksponowane stanowiska w samorządzie lub strukturach państwowych.

Niech zajmuje! - - - - - - ale po spełnieniu wszystkich Ustawowych kryteriów :-)

Bo inaczej przeciwko Szymanskiemu będzie szło do organów ścigania ( Policja i Prokuratura ) zawiadomienie za zawiadomieniem..............................
          A wiem, na 200% wiem, że w sprawie tej o której napisałem powyżej, jestem w 200% na prawie.
          • Gość: czytacz Re: Badajmy kandydata na prezydenta Szymanskiego IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.14, 18:04
            > Zdał egzamin ale nie potrafi mówić i czytać? No to jak go zdał ?????

Widać, że nigdy nie studiowałeś....

• Gość: gość Będziesz głupi jak zagłosujesz na opolski PiS ! IP: *.ipredator.se 13.04.14, 18:22
              <Będziesz głupi jak zagłosujesz na opolski PiS ! >
              To nie ma znaczenia na na jaką partię będzie si e głosowało,bo i tak wybierzesz żyda lub jego pachołka który będzie rządził tak jak żyd chce, czyli okradał i zniewalał gojów.Tak jak to robią w USA Europie i na całym świecie.
              Usrael ściąga kasę z całego świata,inaczej nie był by wstanie tam przetrwać,a z gojami na całym świecie, chce zrobić to co z Palestyńczykami.
            • men1972 Re: Badajmy kandydata na prezydenta Szymanskiego 05.09.14, 02:37
              @ czytacz

W Polsce? Nie. W Polsce nie studiowałem. To prawda.
            • Gość: gość Re: Badajmy kandydata na prezydenta Szymanskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.14, 11:57
              Studia z życiem poza zawodowym nie mają nic wspólnego !!! a i tak dyplom ukończenia jakiejkolwiek uczelni to jedynie klucz by wejść do danego pomieszczenia a dopiero w nim trzeba pokazać co jest się wartym.Niestety minęło 25 lat a nadal większość młodych ludzi po studiach uważa że im się należy pożądna pensja za wykształcenie.
              • men1972 Re: Badajmy kandydata na prezydenta Szymanskiego 06.09.14, 12:17
                Gość portalu: gość napisał(a):

> Studia z życiem poza zawodowym nie mają nic wspólnego !!! a i tak dyplom ukończ
                > enia jakiejkolwiek uczelni to jedynie klucz by wejść do danego pomieszczenia a
                > dopiero w nim trzeba pokazać co jest się wartym.Niestety minęło 25 lat a nadal
                > większość młodych ludzi po studiach uważa że im się należy pożądna pensja za
                > wykształcenie.

@ gość
                Zgadzam się z każdym Twoim słowem które w swoim poście napisałeś. Z tym, że ja dodatkowo rozważam sprawę znajomości języków obcych w kontekście nie tyle przydatności zawodowej, ale sprawy formalnie czysto prawnej.

No więc tak. Nikt nie zaprzeczy, że na studiach, i to jakichkolwiek studiach jest wykładany lektorat językowy.
                Także obowiązujące prawo stanowi, że, cytuję z Ustawy: nie można ukonczyć studiów wyższych pierwszego i drugiego stopnia bez umiejętności posługiwania się jednym, językiem obcym na poziomie B-2. - koniec cytatu.

Tak mówi i stanowi PRAWO. Że ta prawem wymagana konieczność do codziennego życia ma się nijak to wszyscy dobrze wiemy.
                Ale nie niestety prawnicza reguła: Dura lex sed lex obowiązuje.

No i teraz dochodzimy do sedna sprawy: Sprawy Arkadiusza Szymańskiego z opolskiego PiS-u i p(osła) Sławomira Kłosowskiego, też z PiS-u.

Oto sedno sprawy: Arkadiusz Szymański wręczył dłużą łapówkę za wpisanie mu nieprawdy w Indeksie. Po prostu on dał łapówę!
                Bo jak inaczej - bez łapówki - ten idiota mógł skończyć studia skoro nic a nic a nic po angielsku nie umie? Jak?

No tak. Ktoś powie, że się czepiam kruczków prawnych, żeby dojechać Arkadiusza Szymańskiego. I odpowiem Tobie @ czytaczu, że ten ktoś kto tak powie, będzie miał rację!!!

Tak. To prawda. Czepiam się Arkadiusza Szymańskiego za krzywdę którą mi wyrządził. I będą bez końca używał przeciwko niemu wszelkich dostępnych prawem kruczków prawnych, tak długo aż tego ch...a z opolskiego PiS-u dojadę, i będzie on leżał na deskach jak przysłowiowy pies Pluto.

• Gość: gość 2014 Przyzwoity człowiek na wybory nie idzie! IP: *.internetia.net.pl 13.04.14, 22:33
      Dosyć tych głupot z wyborami, które nie służą społeczeństwu. Zła ustawa wyborcza, totalna parodia obietnic dla ludzi i najgłupszy dyktat partii politycznych z finansowaniem z budżetu państwa. Nie głosujesz, masz czyste sumienie, że nie oszukano cię kolejny raz.
      • Gość: wallenrod tylko jest pewien problem... IP: 80.50.134.* 05.09.14, 10:41
        ...z tymi,którzy do wyborów pójdą,a pójdą bo pragną siedzieć przy żłobie,a zatem wybiorą samych siebie.
    • Gość: istota Re: Będziesz głupi jak zagłosujesz na opolski PiS IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.14, 05:32
      nie maasz prwa oceniac ludzi poradź sie psychiatry bo cos sie z Toba chyba dzieje dziwnego
    • Gość: lalecznik Re: Będziesz głupi jak zagłosujesz na opolski PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.14, 10:32
      W ogóle nie należy glosować na PIS. Bo to nie partia, ale sekta. Co do pozostałych opcji to można się spierać czy nie zgadzać z poglądami, ale nie ma akcentów paranoidalnych.
      • mx4 Re: Będziesz głupi jak zagłosujesz na opolski PiS 07.09.14, 16:54
        Całe Opole aż trze kolanami z wypiekami na twarzy oczekując na zbawcze instrukcje tego tam mena1972 na kogo mają zagłosować.
      • Gość: gość Re: Będziesz głupi jak zagłosujesz na opolski PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.14, 18:33
        Jak widzę jesteś klonem Niesiołowskiego.Uważaj synek by cię ta nienawiść nie pożarła w całości a wybory tuż, tuż !!!
        • Gość: lalecznik przeciwnie IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.14, 21:17
          Ależ ja mogę to spokojnie i merytorycznie uzasadnić. Bez wykrzykników na końcu zdań. A Niesiołowskiego nie lubię.
          • men1972 Re: przeciwnie 13.09.14, 02:41
            @ lalecznik

To uzasadnij to merytorycznie. Ale uzasadniając bierz po uwagę nie Twoje osobiste zapatrywania, to czy Ty się z czymś zgadzasz, czy też nie, ale PRAWO.

PRAWO czyli Ustawy i Rozporządzenia do Ustaw. Mam tu na myśli PRAWO upadłego państwa jakim jest Rzeczypospolita Polska, i PRAWO Wspólnotowe Unii - które to PRAWO od 1 maja 2004 roku, jest PRAWEM nadrzędnym nad polskimi Ustawami.......... .
            • mem1972 Re: przeciwnie 13.09.14, 07:33
              men1972 07.09.14, 22:35
              Mnie interesuje tylko i wyłącznie zemsta.
              Tak chcę i zemszczę się na pewnych osobach które mi zrobiły konkretną krzywdę.
              • Gość: lalecznik ależ proszę IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.14, 19:08
                Jesteś doskonałym przykładem żeby na PIS nie głosować. Jak można dopuszczać do władzy kogoś, jeżeli jego główna ideą jest zemsta? Jak możesz żądać racjonalności przy braku racjonalności z Twojej strony? PIS przyciąga takich jak Ty. A jest tak dlatego, ponieważ kierownictwo, czyli Jarosław K. i Antoni M. kierują się taką samą ideą. Zemstą. Dowodem na to jest raport wydany przez tego ostatniego, „28 miesięcy po Smoleńsku” w sierpniu 2012r. Ktoś, kto przeczytał ten raport (zachęcam) i ma minimalne pojęcie o pisaniu (przykładowo napisał prace licencjacką czy magisterską), już przeglądając sam materiał graficzny (o ile to można w ogóle tak nazwać) musi dojść do wniosku, że ma do czynienia z autorem skrajnie niekompetentnym i kierującym się właśnie zemstą. Ten raport jest w sieci. Każdy może „to” ściągnąć.
                • men1972 Re: ależ proszę 14.09.14, 21:25
                  @ lalecznik

Ależ ja do władzy się nie wybieram. Nie będę kandydował na jakiekolwiek stanowisko wybieralne w wyborach czy urzędnicze. Więc nie będziesz miał ( nawet gdybyś chciał ) zagłosowania na moja osobę.

A co do zemsty? To tak masz rację. Jestem zawzięty jak pies wobec osób które mnie niesłusznie skrzywdziły. I nie odpuszczam wyrządzonej mi niesłusznie krzywdy, nawet po wielu latach.

Dlatego słowo zemsta, jest najlepszym, najczyściejszym określeniem. Bo nie można krzywdzić za nic ludzi. A mi krzywdę, konkretną krzywdę grupa osób z opolskiej Platformy wyrządziła.
                  Wobec tego teraz niech spodziewają się odwetu. Bo ten odwet nastąpi!
                  • Gość: mordka Re: ależ proszę IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.14, 21:41
                    biedny, schorowany, zagubiony człowieczek
                  • Gość: lalecznik ależ menie1972 IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.14, 22:29
                    Zemsta to bardzo destrukcyjna motywacja. Dla samego mściciela. Wypacza obraz świata. Nawet spełniona czyni nieszczęśliwym. Chińskie przysłowie mówi: jak szykujesz komuś grób, przyszykuj też i dla siebie. W naturze nie ma zemsty. Kiedyś oglądałem fajny przyrodniczy film. Stado słonic prowadziło grupę młodych. Jedne się odłączyło, no i grupa lwic je zagryzła. Słonice przyszły, ale niestety nie na czas. Obwąchały ofiarę, postały trochę, i poszły dalej. Trudno, stało się, trzeba żyć dalej. A przecież te olbrzymie zwierzęta miały możliwości. Grupa lwic leżała na pobliskim pagórku. Mogły parę stratować lub porządnie przetrącić. Ale czy to zapobiegłoby nieszczęściu? Czy lwice zrozumiałyby?
                    Ja rozumiem działania w stylu: żeby się więcej nie powtórzyło (dla mnie), żeby inni tego nie doświadczyli (dla innych). To jest pozytywne i jest wartość dodana. Ale to już nie jest zemsta. Ty wyzywasz prezydenta miasta na forum, jak również paru innych ludzi. Po co to? Czemu to ma służyć? Skuteczne to na pewno nie jest. Na forum kpią się z Ciebie i przypinają łatkę wariata. Nawet przy dobrym intencjach, to co robisz nie można traktować poważnie. Przykro mi, ale tak to wygląda. Jak chcesz to dalej ciągnąć, rób to inaczej.

Temat jest o PIS. Popatrz zatem na Jarosława K. On żyje zemstą. Za brata którego sam wysłał do Smoleńska, za swoje polityczne porażki, za narosłe przez lata kompleksy, za brak normalnych kontaktów z kobietami. Trzęsie połową Polski. Czy jest szczęśliwy? Jest zgorzkniałym, starym, samotnym człowiekiem. Jeżeli dojdzie do władzy, te wszystkie żale przeleje na administrację państwa. Dlatego nie należy głosować na PIS, póki on i Antoni M. mają tam coś do powiedzenia. Bo to co robią jest po prostu chore.
                    • Gość: wallenrod nie bądź śmieszny,lalecznik... IP: 80.50.134.* 15.09.14, 12:27
                      ...zwierzęta z ludźmi porównywać.
                      Gdybyśmy kierowali się instynktem już dawno byśmy się nawzajem zeżarli,a póki co jeszcze istniejemy.
                      Radzisz koledze:
                      Jak chcesz to dalej ciągnąć, rób to inaczej.
                      No to mu poradź konkretnie,że złodziei nie wolno dopuszczać do żadnej WŁADZY.
                      No ale,że ktoś złodziejem jest to on i ja,i ty musisz o nim wiedzieć,zatem należy go wskazać i on to robi tak jak potrafi.

Mam do ciebie pytanie mój drogi czy wszyscy ci co są za P i S-em to są mściciele i idioci ?
                      I tak zastanawia mnie to co mówisz o Kaczyńskim ,Maciarewicza nie wypominając,czy niby oni nie mają prawa dążyć do przejęcia władzy,niby dlaczego ?
                      Ja uważam,że mają,bo póki co nikt im żadnych przestępstw nie udowodnił,a ty masz wolność wyboru w przypadku gdy do niego dojdzie,nikt cię nie zmusza iść za Kaczyńskim i jego partią.
                      A P i S to nie tylko Kaczyński i Maciarewicz,to są tysiące ludzi i miliony zwolenników,i nie mścicieli a zwykłych prostych ludzi,którzy już dość mają fałszu i manipulacji,no i złodziejstwa także.
                      A wszystko to obciąża obecną WŁADZĘ,a sam pan Tusk tym prezydenckim fo(r)telem europejskim nie jest w stanie jej oczyścić.
                      Mogę jedynie stwierdzić,że sprytnie uniknął odpowiedzialności,ciekawi mnie tylko co na to Polacy.
                      Dziś się cieszą,ale tak to jest,że po wielkiej uciesze pora na łzy przychodzi.
                      Zawsze ostrzegam wnuków swych małych w trakcie zabawy,nie przesadzajcie bo za chwilę płacz wielki będzie,no i tak jest niestety.
                      Przejrzyj na oczy,mój drogi.

p.s.
                      zemsta,no to może mandat za łamanie przepisów drogowych ( z ofiarami śmiertelnymi w tle czasami ),to zemsta pana policjanta na bandycie drogowym ?
                      • Gość: lalecznik śmieszne to nie jest IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.14, 20:57

1. „ …czy wszyscy ci co są za P i S-em to są mściciele i idioci ?”
                        Oczywiście nie. Jednak liczba osób myślących w kategoriach zemsty, czy generalnie postawy wrogiej, jest w PiS znacząca. I to oni zdominowali tę partię. Przykłady można mnożyć. To wynika z charakteru lidera, który przyciąga tego typu ludzi. Ale też i jego słowa padają na podatny grunt. Dochodzi do pewnego rodzaju sprzężenia zwrotnego. W każdym razie PIS w pełni zasługuje na miano partii zawistników i mścicieli. W innych jakoś tego nie widać.

2. „ ...to co mówisz o Kaczyńskim, Macierewicza nie wypominając, czy niby oni nie mają prawa dążyć do przejęcia władzy, niby dlaczego?”
                        To, że prawo mają to oczywista oczywistość. Tak jak ja mam prawo pisać, co o nich sądzę. Ale nie powinni mieć władzy, ze względu na swoje paranoidalne charaktery. Zauważ, że krytykuję polityka, a nie wyborców, którzy mogą się kierować rozmaitymi względami.

3. „ …póki co nikt im żadnych przestępstw nie udowodnił, a ty masz wolność wyboru w przypadku gdy do niego dojdzie, nikt cię nie zmusza iść za Kaczyńskim i jego partią…”
                        Ja oceniam w kategoriach ich kompetencji do sprawowania władzy, zajmowania stanowiska kierowniczego, bo na tym się znam. Antoni M. jest skrajnie niekompetentny, ponieważ, jak to sam określił ś.p. Lech Kaczyński „nie odróżnia własnych interpretacji od faktów” (to o raporcie WSI). Ewidentnie to widać też w jego raporcie smoleńskim, gdzie m.in. na podstawie jednej symulacji komputerowej, dochodzi do wniosków o podstawowym znaczeniu dla bezpieczeństwa państwa. To są jakieś niewyobrażalne jaja. W każdej sensownej firmie podziękowaliby mu w trybie natychmiastowym. I nie masz racji, że nikt mnie nie zmusi. Po wygraniu wyborów przez PIS, Antoni dostanie tekę ministra jednego z resortów siłowych. I dobierze sobie ludzi o podobnym myśleniu i niekompetencji. Po prostu włos się jeży na głowie.

4. „…PiS to nie tylko Kaczyński i Maciarewicz, to są tysiące ludzi i miliony zwolenników, i nie mścicieli a zwykłych prostych ludzi, którzy już dość mają fałszu i manipulacji, no i złodziejstwa także…”
                        Tak jak miliony prostych zwykłych ludzi jest zwolennikami innych partii, czego nie raczyłeś zauważyć. Reszta jak w punkcie 1. Ci prości zwolennicy PIS, którymi się zasłaniasz, po swojej stronie fałszu i manipulacji nie widzą. Nie spotkałem jeszcze zwolennika PIS, który by przyznał, że coś jest nie w porządku z prezesem, albo z tym co mu serwują prawicowe media. I to zamyka zdrową debatę polityczną. Smoleńsk jest tutaj doskonałym przykładem.

5. Co do reszty, to jakbym czytał GP. Żyjemy w Unii Europejskiej, najbardziej wolnym i transparentnym systemie politycznym na świecie. Z wolnymi wyborami i wolnymi mediami. Mamy do bani opozycję, która nie potrafi wygrać, ponieważ stworzyła swój wirtualny świat, język, sposób myślenia, zamknęła się w tym, a biadoli że nie można dotrzeć do pozostałych ludzi.
                        • Gość: wallenrod Re: śmieszne to nie jest IP: 80.50.134.* 16.09.14, 10:34
                          To wynika z charakteru lidera, który przyciąga tego typu ludzi,i

...tak to już jest,że lider ma wpływ,no ale może ten lider byłby inny,gdyby inni byli którzy rządzą?
                          Coś z czegoś wypływa,tak sadzę.

„nie odróżnia własnych interpretacji od faktów” (to o raporcie WSI).

...nie jestem znawcą w temacie,lecz zwykłym obserwatorem,który jedynie myśli i duma,skoro wszyscy kiedyś poparli ten raport i WSI likwidację,dziś wielu robi koło tej sprawy wielkie hallo.
                          A no tak myślę,że długie są agenturalne macki.
                          Nie ci rządzą co rządzą,a ci co z agentami piją.
                          Jednym słowem szajs wielki.

Mamy do bani opozycję, która nie potrafi wygrać

...też tak myślę,nie potrafi znaleźć drogi do młodych.
                          Na patriotyzmie dziś się siły zbudować nie da,młody tego nie potrafi zrozumieć,dla niego to gadka starego dziadka i ja ich staram się zrozumieć,i życzę,aby nie musieli czynić wyborów jakie musieli uczynić ich dziadkowie kiedy stali pod ścianą.
                          Nigdy więcej,ale czy to jest realne ?

A co się stanie jeśli wygrają ?
                          • Gość: lalecznik jeżeli IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.14, 20:10
                            „ …może ten lider byłby inny, gdyby inni byli którzy rządzą?”
                            Całkowicie odwrotnie. Gdyby lider był inny, nie byłoby obecnie rządzących. Gdyby w miejscu Jarosława był sensowny lider, to po pierwsze udzieliłby obszernych wywiadów w paru dziennikach, nie bał się mediów, dał się zaprosić do jaskini lwa – czyli do Olejnik czy Lisa, podczas wywiadu odpowiadał rzeczowo na ostre pytania, a nie strzelał focha czy próbował zastraszyć. I przede wszystkim zwrócił się do elektoratu umiarkowanego, bo on jest najliczniejszy. Obecnie Kaczyński wytwarza taką atmosferę, że właściwie każdy, kto dorobił się w okresie przemian i żyje mu się tak, że nie narzeka, czuje się jak podejrzany.
                            Dlatego PIS wyborów nie wygra. A jak nawet będzie miał więcej głosów niż PO, to koalicji nie utworzy. Należy jeszcze wziąć pod uwagę, że będzie mieć przeciw prezydenta. Bo to, że PIS wygra wybory prezydenckie można między bajki włożyć.

„A co się stanie jeśli wygrają?”
                            No, jeżeli jednak, to przede wszystkim ochłodzenie relacji z Niemcami i całą UE, mniej więcej coś na wzór Orbana. Ale to zwolennikom PIS nie będzie przeszkadzać. Do deklarowanych zmiany w stylu obniżenie wieku emerytalnego na pewno nie dojdzie, ponieważ na to trzeba pieniędzy, a tych jak zwykle nie ma. Można je wziąć z systemu bankowego, też na wzór Orbana, ale na to trzeba ustawy, którą prezydent Komorowski nie podpisze. Po pewnym czasie elektorat ekonomiczny zawiedzie się. Zatem jedyne, co zostanie to zmiany osobowe na stanowiskach państwowych dla swoich, pompowanie patriotyzmu w stylu nowe pomniki, pomysły na dodatkowe lekcje historii, oprawa świąt narodowych. No i jeszcze ostrzejsza walka w sferze obyczajowej, wzrost wpływów kleru, pomysły na dalszą penalizację aborcji, in vitro, czy zachowań obyczajowych. W sumie takie odchylenie nie będzie trwało dłużej niż kadencję, a potem wahadło odbije z powrotem.
                            • Gość: wallenrod Tusk tego nie zmieni,niestety !!! IP: 80.50.134.* 18.09.14, 09:45
                              Coś mi się wydaje,że muszę się zgodzić z tobą,no ale jako,że mam naturę przekorną to spytam tak dla zasady:

Nie sądzisz,że Niemcy próbują w swoisty sposób odbudować swe dawne imperium,tylko żeby o to ich nie posądzać pragną,aby im w tym Polacy "pomogli" ?
                              Przecież jak tak patrzę i dumam to Polska mi kolonię jakąś przypomina,co nie znaczy,że ja narzekam,wszak w koloni też żyli zadowoleni,mieli chleb i coś do chleba i ochronę przed deszczem lub spiekotą.
                              No cóż,pies też jest szczęśliwy gdy mu pan kość pod stołem do mordy przystawi.
                              I ja jestem szczęśliwy, i nawet myśleć z tego szczęścia nie potrafię o tym,że kiedyś kości mi nikt pod stół rzucał nie będzie a "kurnik" będzie niedostępny.

cytat:

Od chwili otwarcia się Polski na zagranicznych inwestorów trwa nieprzerwana grabież. Wszystko co mogło stanowić jakąkolwiek konkurencję dla zachodnich firm zostało sprzedane. Obecnie zaledwie mała część większych zakładów jest w polskich rekach. Liberałowie starają się udowodnić, że kapitał nie ma narodowości i na prywatyzacji zawsze zyskuje konsument. Nie będę polemizował z tym poglądem, ponieważ nie zgadzam się z nimi już u podstaw. Nie utożsamiam dobra konsumenta z dobrem wspólnoty jaką jest naród. Nie mogę tego zrobić choćby dlatego że konsument ma wysoką preferencję czasową w przeciwieństwie do narodu, który jako zbiorowość złożona z wielu pokoleń ma niską preferencję. Fabryki i technologie nie powstają z dnia na dzień, potrzeba wielu lat pracy, badań i zainwestowania wielkich kwot pieniędzy by dorównać w tej dziedzinie zachodowi. Jednak żaden naród który nie posiada w swoich rekach środków produkcji nigdy nie będzie prawdziwie niepodległy. Polacy są przedsiębiorczymi i zaradnymi ludźmi, mamy perspektywy na wybicie się ze statusu kolonii. Jednak nie dokonają tego sami przedsiębiorcy, potrzebują ochrony państwa i skutecznego lobbingu na ich rzecz na arenie międzynarodowej. Powstający polski przemysł potrzebuje również większej swobody wewnątrz kraju w przeciwnym razie nie poradzi sobie zarówno z potężnym zagranicznym kapitałem oraz krajową biurokracją. Nasz kraj można porównać do boksera który posiada potencjał lecz został źle wyszkolony przez swojego trenera. Nie potrafi się skutecznie bronić i otrzymuje kolejne ciosy od silniejszego wroga. Przyjęliśmy ich już jednak dosyć, czas by nasz kraj podniósł gardę i zaczął kontratakować.

Polacy są przedsiębiorczymi i zaradnymi ludźmi

- a zatem jako istoty mobilne mogą wędrować po świecie za pracą i to dobrowolnie ( moją matkę kiedyś zabrali siłą i ona się "cieszyła" bo miała okazję poznać kawałek "Europy" tak bardziej, i z bliska ).
                              No powiedz mój drogi czy ja dziś też mam się cieszyć z tego wszystkiego ?
                              Jakoś nie potrafię.
                              • Gość: lalecznik Re: Tusk tego nie zmieni,niestety !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.14, 19:29
                                Za obszerny temat na forum. Polska ma historyczne zaległości. Ale w końcu nie jest wyjątkiem. Sporo wynika z tego, że w sensie rynku światowego jesteśmy przystankiem końcowym przed Rosją. Część wynika ze sposobu myślenia. W końcu zmiany idą strasznie szybko. W innych czasach się wyrastało. Dzisiaj młody ma mniejsze problemy z dogadaniem się ze swoim rówieśnikiem obcokrajowcem, aniżeli z kimś ze starszego pokolenia z własnego kraju.
                                pozdrawiam
                                • Gość: wallenrod Naród konsumencki... IP: 80.50.134.* 20.09.14, 10:52
                                  ...to nie naród,no cóż może i dobrze,w końcu polski Naród uległ likwidacji,nie będzie zaczynem wojen europejskich.
                    • men1972 Re: ależ menie1972 15.09.14, 22:53
                      @ lalecznik

Ależ laleczniku. Wyłożyłeś nam tutaj cały wywód pscyhologiczno-filozoficzny o destrukcyjności mszczenia się. Masz prawo wyznawać taką swoją prywatną filozofię życiową.
                      Także laleczniku, masz prawo nadstawiać drugi własny policzek, i jeżeli ktoś za nic uderzy cię w twoją twarz, to masz prawo mu wybaczyć od tak........................ .

Ja jednak wyznaję w życiu inną filozofię. A ta moja filozofia w najkrótszym określeniu brzmi: Wet za wet. Bo ja nie nadstawiam drugiego policzka, ale Ty laleczniku swój nadstawiać możesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka