Dodaj do ulubionych

Real Opole

30.01.15, 21:32
Od kilku miesięcy jakość supermarketu Real wyraźnie się pogorszyła. Zasadniczo chodzi o braki w asortymencie niemal we wszystkich działach. I to trwające znaczny czas. Mam najbliżej i przyznam się, że stałym klientem byłem. Jednak coraz częściej podczas robienia zakupów biję się z myślą - „dlaczego nie pojechałem do Auchana w Karolince lub do Turawa Park?”. O co chodzi? Celowo chcecie go zniszczyć, czy jak?
Obserwuj wątek
    • men1972 Re: Real Opole 30.01.15, 21:56
      @ lalecznik-7
      Piszesz, że najbliżej masz do Reala na ZWM-ie :-) ? No to teraz najbliżej będziesz miał do Auchan-a :-)

Dlatego, Bo niemiecki koncern Metro AG, właściciel sieci supermarketów Real wycofuje się z polskiego rynku i wszystkie swoje hale ( markety ) wystawił na sprzedaż.
      A kupującym został koncern Auchan.........................

Więc te braki w asortymencie ''Reala'' na ZWM-ie wynikają z tego, że sklep ten wyprzedaje towary i nowych ( nie licząc żywności ) prawie że nie zamawia.
      Dzieje się to dlatego, że po wyprzedaży towaru hala dotychczasowego Reala przejdzie gruntowną metamorfozę wyglądową i przekształci się w market Auchan.
      • lalecznik-7 Re: Real Opole 30.01.15, 22:31
        Też o tym słyszałem. Jednak wydaje się, że zbyt długo to trwa aby było z tym związane.
        • Gość: behemot Re: Real Opole IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.15, 00:26
          Niestety ale men 72 rację ma. Niebawem Real na Sosnkowskiego (kto to był?) zamieni się w oszon/auchon i to wszyscy wiedzą, zwłaszcza czytelnicy darmowych gazetek reklamowych wrzucanych do skrzynek pocztowych. Tym co nie wiedzą to przypomnę, że Sigismundus Real, niemiecki, pardon Żyd, wymyślił sprzedaż w baraku ściągając doń kupców z targowiska z ich straganami. Na łeb nie kapało,ciepło było a jasno też, że handlować można było do północy. Zaś we Francji kilka lat później na to samo wpadł -skopiował pomysł - kupiec alzacki Szlomo Auchon, pochodzenia żydowskiego. Real się sprzedał, kupił Auchon. W sumie chodzi o to by tanio było.
          • Gość: juhas Re: Real Opole IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.15, 16:00
            Wstydziłbyś się wstawiać pytanie kto to był Sosnkowski. Właśnie Ty. Ale to już tak chyba faktycznie na starość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka