Dodaj do ulubionych

Petycja do Kopacz

06.09.15, 17:51
No wreszcie się coś ruszyło. Słuchać już się nie dało tej brunatnej nagonki na uchodźców. Kto nie ma w sobie nienawiści do ludzi, ma skromną okazję to potwierdzić wchodząc w poniższy link.

www.petycjeonline.com/tak_dla_przyjmowania_osob_uciekajcych_przed_przeladowaniami
A jakie komentarze pod wpisami! Po prostu inna Polska. Normalny kraj, normalnych ludzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: czytacz Re: Petycja do Kopacz IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.15, 19:09
      Aha, czyli jak nie potwierdzi poprzez poparcie petycji, to żywi nienawiść do ludzi?
      Dzięki, zachęciłeś mnie [sarkazm].
      • lalecznik-7 Re: Petycja do Kopacz 06.09.15, 19:36
        Napisałem że ma, a nie że musi. Niepotrzebnie przekręcasz.

Przy okazji. Ja już ze dwa lata temu napisałem na tym forum, że polska nienawiść do muzułmanów jest pochodną antysemityzmu, bo obecnie łatwiej nienawidzić Araba niż Żyda. Że jest to cool i bardziej społecznie akceptowalne. Że jest to nienawiść platoniczna, czyli przy kompletnym braku kontaktu z tymi ludźmi. Że jest to propagowane przez ludzi, którzy muszą kogoś nienawidzieć, bo jest to im potrzebne do budowania ich własnej tożsamości. Dlatego uważam, że jest propagowane przez środowiska nacjonalistyczne, które w ten sposób znalazły drogę dla swoich ideologii. Ten klimat, który praktycznie nie spotkał się z żadną reakcją, był w komentarzach pod wieloma doniesieniami z Bliskiego Wschodu i pielęgnowany w takich forach jak np. wiocha.pl. No i osadził się w umysłach niczym muł. Teraz jak rzeczywiście stanął problem u granic to ten muł został wzruszony i zamącił czystość myślenia. Ale widać pierwsze oznaki otrzeźwienia. Wreszcie.
        • Gość: Mariusz Re: Petycja do Kopacz IP: *.tor.maximilian-jacobsen.com 06.09.15, 20:40
          bżydowski sposób,zrobić wrażenie,że biali goje chcą kolorowych,i żydówka Kopacz biedna nie ma wyjścio pod naporem opini i chciejstwa gojów musi przyjać kilorowych,bżydowska perfidia i sztańska przebiegłość w wykonaniu bżydów i ich szabes gojów.
          Zwaracam się z petycją do lalecznika- 7 i jemu podobnych aby conajmniej 1/3 swoich dochodów przeznaczyli na tzw."uchodzców" oraz odstąpili przynajmniej 1 pokój z dostępem do kuchnu i łazienki.
          Premier usrealaa nataniachu (uratowny w Polsce przez Polaków w czasie II wojny światowe) oznajmi,że nie przyjmie uchodzców.Wymawiał sie przewrotnie.
          Ciekawe wpisy pod artykułem.

bżyd Wałęsa by przyją uchodzców,ale musi się poradzić żony czy się zgodzi,ciekawe wpisy pod tym artykułem.

www.wprost.pl/ar/520266/Netanjahu-Nie-przyjmiemy-uchodzcow-w-Izraelu/

www.wprost.pl/ar/520266/Netanjahu-Nie-przyjmiemy-uchodzcow-w-Izraelu/
          • lalecznik-7 Re: Petycja do Kopacz 06.09.15, 21:35
            O właśnie. O wilku mowa. Mamy klasyczny przykład.
    • Gość: behemot Re: Petycja do Kopacz IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.15, 22:17
      Ja nienawiści do ludzi nie mam ale też nie mogę każdego kochać i przyjmować pod dach goszczac go bo stanę sie utracjuszem. Nawet najszlachetniejsza pomoc ma swoje granice. Możemy przyjąć na początek dwa tysiące Syryjczyków z wyzszym wykształceniem kierunkowym, lekarzy, inżynierów, dodatkowo chrześcijan. Bo na tyle nas stać co oświadczyła Ewa Makreli. Ja myślę, że takie petycje organizacji pozarzadowych, które żyją z uchoźców, pederastów i wszystkich pokrzywdzonych, znajdą takie uznanie pani Kopacz, jak znalazły uznanie petycje o , ......lasy, sześciolatków, kasę na niepełnosprawnych itd. itp. To tak jakby Owsiak napisał list do ministra zdrowia o to by nic w systemie nie zmieniał, bo wtedy nie miałby na co robić zbiórek corocznych i żyć z nich. Sygnatariusze piszą, przyjmijmy uchodźców a my z kasy na nich przeznaczonych z Unii i polskiego rzadu pomożemy im i się wyżywimy. Przecież trzeba kursy, językowe zrobić, prawa unijnego ich nauczyć i tzw. życia w Unii. Rzad da nam kasę i my to zrobimy. O to chodzi w petycji. Ochojska już uspokoiła rodaków, żeby się nie martwili, bo Unia daje na jednego uchodźcę 10 000 ojro, za wzięcie go, przyjęcie np. z greckiej plaży. Ale co dalej? No a po dzisiejszym orędziu Franciszka Caritas zapewne zacznie zbiórkę na migrantów. Makrela wprowadza konia trojańskiego do Ojropy a kieruje się interesem Niemiec. Liczba Niemców od ostatniego spisu zmniejszyła się o 1,5 mln. Oni szybciej wymierają niż Polacy. Tam sa pustostany mieszkaniowe w liczbie około 1 miliona do dwóch. Anektowany DDr stoi pusty bo dawne Honekery zwiały na west. Jednocześnie wywala się od siebie migrantów z Kosowa, Serbii, Albanii.Dziś w niemieckich obozach koncentracyjnych, gdzie skoncentrowani są uchodźcy pojawiaja się Szwedzi i wybieraja rodzynki dla siebie i tych chętnie przyjmą. Niemcy dziś wzięli wszystkich hurtem, nastepnie zrobią selekcję i przyjmą tych, którzy są najbardziej potrzebni dla gospodarki i jeszcze nauczą się w piłkę dobrze grać. Reszytą obdzielą agrarne gospodarki przyjętych do Unii nowicjiszy. My zaś którzy niemieckiej, brytyjskiej a i francuskiej gospodarce, dostarczamy wykwalifikowanej siły roboczej, nie mozemy brać byle czego.Tacy durnie jak lalecznik ekscytujący się petycją nie są w stanie dostrzec, że nawet przyjęci przez Polskę migranci w kwocie 50 tys. i tak spieprzą dalej, do państw, które mają zdecydowanie lepsze warunki życia, opiekę lekarską, system podatkowy i emerytalny, mniejszą korupcję. Zarobią jedynie ci, którzy biorąc granty, kasę, pozarządowcy będą się "opiekować" "uchodźcami". Pożyteczni idioci i ci, którzy pragną zacierania rożnic, nie myślą o zacieraniu poprzez gospodarkę bo to jest niemozliwe. A co jest możliwe, by w Niemczech i Polsce było tak samo, by było można powiedzieć, że dogoniliśmy ich, że róznic nie ma? Jest kolorowo, babelowo, normalnie wreszcie. A no to, że tam i tu pederaści mogą wchodzić w związki, adoptować dzieci, dziedziczyć. Że tam i tu przyjęto uchodźców i grają już w piłkę jak słynny afropolak Olisadebe. No tylko szkoda, że jeszce u nas nie było zamachu, bo tak odstajemy trochę od Europy. Nawet w Rosji były a u nas nie. Ale jak przyjmiemy, to jak będzie trzeba, to nasi odpalą ładunek jak dziś podsłuchują i będziemy wreszcie w Ojropie.
      • Gość: gość Re: Petycja do Kopacz IP: *.tor-exit.neelc.org 06.09.15, 23:16
        Niemcy nie mają w tym żadnego udziału, ale kraje nadbałtyckie z nierozpracowaną przeszłością hitlerowską jak i Polska, posłuszna USA jak pies Pawłowa. A wizy i tak pozostaną. Dobrowolne niewolnictwo jest jak najbardziej haniebne.
      • lalecznik-7 Re: Petycja do Kopacz 07.09.15, 19:19
        „Tacy durnie jak lalecznik” doskonale wiedzą, co robią podpisując się pod petycją. W pierwszej kolejności chodzi o zatrzymanie tego nienawistnego języka behemotów, gości, cairów, czy setek-imion, które w tej chwili dominują i wpływają na decyzję polityków. Zdaje sobie doskonale sprawę, że petycja może nie zmienić działań Kopacz, która kierowana kampanią wali polityczne błędy jak Komorowski. Jednak mam nadzieję, że może to będzie jakieś otrzeźwienie, że jest też inny elektorat, i przez obecną postawę słupki jej na pewno nie skoczą. O Dudzie nie ma nawet sensu pisać. Lepsze jakiekolwiek działanie w tej sprawie, nawet taka petycja, niż zaniechanie, bo widzę jak Polska moralnie karleje. Bardzo się cieszę, że papież w końcu się wypowiedział, i to w ten sposób. Jestem również mile zaskoczony wypowiedziami niektórych polskich biskupów, którzy podkreślają, że mamy 10 tys. parafii, co oznacza, że pomoc duchowa i materialna nawet dla 10 tys uchodźców nie powinna stanowić problemu. Dlatego podnoszenie kwestii ekonomicznej blisko 40 milionowego państwa przy takiej liczbie uchodźców jest po prostu śmieszne. Słowa Ochojskiej traktuję jako rozpaczliwą próbę ratowania resztek naszej godności przez zbijanie argumentów ekonomicznych. Nie mam również wątpliwości jak w tej sprawie wypowiedziałby się papież Jan Paweł II, i zastanawiam się, co się stało z jego duchową spuścizną w Polsce. I że to lalecznik musi takie sprawy przypominać, to kuriozum jest.
        Poza kwestią moralną, ludzką, i naszą wewnętrzną, straciliśmy doskonałą okazję, aby pragmatycznie zadbać o swoje interesy w UE. Te 10 tysięcy, to miał być gest jedności, za którym miało iść zobowiązanie wzajemności, jak i bilet na miejsce przy zielonym stoliku UE, gdzie zapadają decyzję i gdzie nasz głos miał być istotny. Prezydent Duda, który rozmawiał z prezydentem Niemiec Gauckiem i wykręcił się od obecnych imigrantów potencjalnymi imigrantami z Ukrainy, nie dość, że pokazał, że nie ma sensu z nami rozmawiać, i tak będzie, po prostu będą robić swoje bez naszego udziału, to jeszcze nie zdaje sobie sprawy, że tak naprawdę zrobił deklarację. Niech tylko coś strzeli na Ukrainie i zaczną do nas walić dziesiątki tysięcy Ukraińców, to Niemcy powiedzą – no przecież było uzgodnione! Zostaliśmy z tym możliwym problemem sami! W grudniu będzie tura rozmów o przedłużeniu sankcji gospodarczych względem Rosji. Rząd Polski będzie zabiegał o poparcie, czyli inaczej prosił zachodnie państwa o solidarność w tej sprawie, i niestety już będzie walczył, przysłowiowo, z parteru. A jak jedność wobec sankcji padnie, to Ruscy nasze i tylko nasze towary zatrzymają, i znowu będziemy się prosić o pomoc UE. Bardzo żałośnie to będzie wyglądało.
        To, że Syryjczycy uciekający z obozów najeżdżanych przez ISIS, są w znacznej części chrześcijanami, i że jako ogół są całkiem dobrze wykształceni, często lepiej niż Polacy, to było wiadome. Ale cały nasz internetowy światek wyzywa ich od dzikich, brudasów i terrorystów. Oni są bardziej wykształceni od tych, co ich nienawidzą! Niemcy nie tylko przyjmą wykształconych ludzi (a nie prymitywnych Turków anatolijskich, jak poprzednio) co im przyniesie zysk ekonomiczny, to jeszcze po ustabilizowaniu się sytuacji w Syrii, a w końcu to kiedyś nastąpi, będą mieli doskonałą podstawę nawiązania kontaktów handlowych i wejścia na bliskowschodnie rynki. A nam zostanie znowu kwękanie.
        No i na koniec. Imigranci syryjscy to są ludzie a nie skrzynka z jabłkami, które można sobie przebrać. Większość z nich ma karteczki z adresami do bliskich i znajomych, którzy już są w Europie. Jak będą chcieli gdzieś zostać to tak zrobią, dokładnie tak samo jak to robili i robią Polacy uciekający na zachód. Być może, jak pisze Behemot, Szwedzi mogą sobie wybierać, proponując atrakcyjne warunki. Szwedzi są bogatsi i bardziej otwarci. My nie dość, że mamy 4 krotnie niższe pensje, to jeszcze jesteśmy narodem nieprzyjaznym cudzoziemcom, szczególnie tym o wyraźnie ciemniejszym kolorze skóry. Jako państwo jesteśmy zupełnie nieprzygotowani na imigrację, administracyjnie, podczas gdy Niemcy czy Szwedzi mają to przećwiczone. Gdybym był Syryjczykiem, a jeszcze wykształconym, to na pewno bym w Polsce nie został, bo czekałaby mnie tu gehenna. Od ludzi i od państwa. Dlatego te 10 tysięcy, nawet jak tu przyjadą, to niewielu z nich zostanie. I po co ten wrzask?
        • Gość: Jeremy Klakson Po co ten wrzask IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.15, 09:37
          pyta ignorant lalecznik-7? W mediach od początku najazdu słyszymy, z ust specjalistów od Eurarabii, że Polska nie musi się obawiać, że jesteśmy jedynie krajem tranzytowym dla zmierzającego ludu islamskiego do Niemiec, Holandii, Belgii, Danii, Norwegii itd. Oni tu nie zostaną jak i na Węgrzech, Słowacji, bo nie mamy im nic do zaoferowania. Nasz socjal, stopa życiowa, minimalna pensja 350 ojro skutecznie ich odstraszy od życia w Polsce. Tak myslą ludzie delikatnie mówiąc bez wyobraźni albo idioci. Gdy Niemcy, Austria, Francja,Szwecja, nie będą miały już gdzie umieszczać kolejnych setek tysięcy migrantów, zaczną w myśl solidarności europejskiej, co już dzisiaj zapoczątkowały kwotami arabskimi, odsyłać migrantów na zewnętrzne granice strefy Schengen. No i taki Afgan, Pakistańczyk, Syryjczyk jak bedzie miał do wyboru powrót do rodzimej nędzy wojną spotęgowanej, czy zostac w II lidze Euroarabii z czterystoma ojro zasiłku, to co wybierze ? Wtedy Polska,Węgry,Słowacja będą tak samo atrakcyjne jak dziś Niemcy.
    • lalecznik-7 Oto Polska właśnie 11.09.15, 22:25
      Obrazek przedstawiony w poniższym linku doskonale opisuje obecny stan umysłu Polaków.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18796519,ten-jeden-rysunek-mowi-o-uchodzcach-wiecej-niz-najdluzsze-artykuly.html#Czolka3Img
      Zaczynam sobie uświadamiać, że przy takiej postawie, całkiem realnym jest, że ci sami ludzie mogą spowodować wyjście Polski z Unii Europejskiej, jeżeli tylko staniemy się płatnikiem netto. Jestem przekonany, że przynajmniej takie głosy wyraźnie się pokażą.

Unia Europejska jest inicjatywą, która ma polegać na zbiorowym rozwiązywaniu problemu na poziomie państw wspólnoty. I Polska, jako element tej wspólnoty, jest zobligowana do działania wspólnotowego. Opcji jest wiele. Przykładowo, można przyjąć uchodźców, można pomóc bezpośrednio Węgrom, udzielając wsparcia materialnego, technicznego, jak wysyłając szpital polowy. Można wysłać statek szpitalny na Morze Śródziemne. Można starać się rozwiązać problem podejmując działania, tak aby pomóc stworzyć warunki do życia uchodźcom w ich krajach, i to jest chyba najlepsza opcja. Można nawet rozważać opcję militarną. To wszystko można. Natomiast widać wyraźnie, że Polacy obecnie nie są w stanie myśleć w takich kategoriach. Pomińmy dyskusję czy ktoś jest za czy przeciw. Uchodźcy już są. Nie odejdą sami. Europa nie będzie już taka sama. To se ne wrati. I tak trzeba będzie podjąć działania zmierzające do przyjęcia lub wydalenia uchodźców. Bez względu na opcje, będzie trwało długo i będzie kosztowało. Co ma Polska do powiedzenia w tej sprawie? Bo na razie nie jesteśmy w stanie wysłać nawet plastikowych worków na ciała. Ludzie, "winter is coming", dokładnie wiecie, co to oznacza.

• Gość: czytacz Re: Oto Polska właśnie IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.15, 09:54
        Statek szpitalny? Marynarka RP nie dysponuje tak zaawansowaną technologią:)

• lalecznik-7 Re: Oto Polska właśnie 12.09.15, 13:06
          Och, taka nie patriotyczna postawa?
          pl.wikipedia.org/wiki/ORP_Wodnik
          Uważaj, bo jeszcze żydem zostaniesz :)
          • Gość: czytacz Re: Oto Polska właśnie IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.15, 13:25
            pl.wikipedia.org/wiki/Statek_szpitalny - informacja o braku tego typu jednostek w MW RP.
            pl.wikipedia.org/wiki/Marynarka_Wojenna#Okr.C4.99ty - figuruje rzeczywiście jako statek szkolny, nie szpitalny.

Swoją drogą ów zabytek mógłby pełnić rolę najwyżej gabinetu pielęgniarki szkolnej, a nie statku szpitalnego...

• Gość: gosc Re: Oto Polska właśnie IP: *.ip-149-202-63.eu 12.09.15, 15:54
              lalecznik-7 jeszcze nie skumał,że osobnik o nicuk:czytacz ,to hanys z mniejszości niemieckiej
              • lalecznik-7 Re: Oto Polska właśnie 12.09.15, 18:29
                Jeżeli to prawda, to się cieszę. Absolutnie mi to nie przeszkadza. Ja też mam korzenie tutejsze. Serdecznie zapraszam też uchodźców spod Żytomierza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka