Dodaj do ulubionych

ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE

IP: *.238.121.142.adsl.inetia.pl 29.12.04, 21:26
Jestem za tym, aby zbojkotowac orkiestre Owsiaka, niech sobie zbiera w
tygodniu a nie w niedziele pod kosciolami, na ktore pluje i oczernia za
pokazywanie prawdziwej strony jego tzw woodstoku.

Madrzy sa mieszkancy Nysy, ktorzy przejrzeli na oczy i organizuja zbiorke na
swoje potrzeby. Ale moim zdaniem, powinni to takze robic innego dnia, a nie w
niedziele i glownie pod kosciolami.

Dlaczego na ten cel maja sie skladac głownie ci, ktorzy chodza do kosciola?
Czy nie ma juz innych obywateli w Polsce? np ateistow lub kochajacych
inaczej, ktorym komuna nawet powolala specjalnego ministra w spodnicy?
Oni nie chodza do kosciola, a korzystaja z tych specjalnych koncertow dla
dewiantow.
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 04:11
      Panie "Kumys", to nie Pana ani moja wina że mamy durne spoleczeństwo, które
      daje się nabierać na tak absurdalne zbiórki pod melancholijnymi hasłami. Ono
      nie widzi że ze społecznych pieniędzy finansuje się bandycką wojnę w Iraku, a
      na chore polskie dzieci każe zbierać na ulicy. Wielu rzeczy nie widzi ...
      szkoda słów. Pozdrawiam. JJ
      • Gość: Karol D a r w i n Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.local.pl / 195.117.123.* 01.01.05, 11:59
        Manipulowane i kręcone przez prasę i TV - owsiki - owsiaka,
        bedą nachalnie zaczepiać każdego - by ten dureń, mogł im w lecie zafundować z
        waszych pieniędzy - kolejny, rynsztokowy - Woodstok, przystanek dla kretynów i
        debili.
        • Gość: k Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.01.05, 12:09
          To ze organizuje sie ta hece pod nazwa WOSP przez Owsika to nie jego wina ani
          tuby publikatorow a spoleczenstwa ze daje sie oglupiac. Zapewniam ze na ta hece
          nie pojde i nie dam ani grosza. Uwazam ja za zalosny spektakl. Wystarczy ze w
          mediach co rusz pokazuja skrajny przypadek czyjegos nieszczescia uwazam ze to
          nie jest zlem. Zlem jest to ze ktos na tym nieszczesciu zeruje i robi kase dla
          siebie. Za te pieniadze nie dziwie sie ze Owsik robi sobie wyprawy na Safari
          albo na Seszele.
          Przez moment myslalem ze polskie spoleczenstwo jest mondrzejsze, szkoda ze to
          dla mnie sie tylko tak wydawalo.
          • Gość: Makiaweli Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 13:55
            Zebrać jak najwiecej minister zdrowia musi kupić najlepszĄ LIMUZYNĘ a telewizja
            zarobic!

CZEMUŚ BIEDNY BOŚ GŁUPI POLAKU!
            • Gość: ada Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.visp.energis.pl 03.01.05, 01:14
              Kto płaci abonament TV jest frajrem !
              A bo niby dlaczego mam potpierać nieudacników z państwowych stacji , kiedy
              prywatne muszą uczciwie tyrać na swoje utrzymanie ?????
              • Gość: wielbiciel aboname Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.local.pl / 195.117.123.* 04.01.05, 22:13
                Ada,
                to nie wypada,
                gdy się o TV abonamencie tak gada.
                Gdy płacącego abonament ma się za dziada,
                No po prostu
                nie wy-pa-da !
                Ada !
        • Gość: Kecaj Re: A bojkotujcie siebie samych!!! Buce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 23:58
          Witam.Jak to ladnie nazwales jestem "kretynem i debilem" ktory zbiera kase na
          WOŚP i jezdzi na "tzw woodstock". Dla Twojej informacji Woodstock jest
          organizowany z PROCENTOW z kasy zebranej na WOSP!!! A nie z samej kasy
          uzbieranej na Orkiestrze. A byles KIEDYKOLWIEK na Przystanku Woodstock? Pojedz
          to zobaczysz jak to naprawde wyglada i zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi.
          Chyba ze jestes techno-mułem ktory nic nie rozumie. Wtedy sorry- niepotrzebnie
          sie mecze. Bywa-niektorzy ludzie sa slepi i bardzo agraniczeni.Jak ty...
          • Gość: He Bojkotujcie siebie samych - owsiako-przygłupy. IP: *.local.pl / 195.117.123.* 06.01.05, 09:49
            Jeżeli ktoś ci mówi że z procentów Owsik
            robi Woodstock - przystanek dla debili i kretynów,

to ty ciemniaku - w to nie wierz
            bo cię znów okłamuje i wykorzystuje
            twój infantylizm myślowy, który
            zawiedzie cię do rynsztoka.
            Nieszczęsny, tam skończysz jak
            wielu - cipodobnych.
        • Gość: Kecaj Re: A bojkotujcie siebie samych!!! Buce... niemyte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 00:05
          Witam.Jak to ladnie nazwano jestem "kretynem i debilem" ktory zbiera kase na
          WOŚP i jezdzi na "tzw woodstock". Dla Waszej informacji Woodstock jest
          organizowany z PROCENTOW z kasy zebranej na WOSP!!! A nie z samej kasy
          uzbieranej na Orkiestrze. A byl ktos z was KIEDYKOLWIEK na Przystanku
          Woodstock? Pojedzcie to zobaczycie jak to naprawde wyglada i zrozumiesz o co w
          tym wszystkim chodzi. Chyba ze jestescie techno-mułami ktorzy nic nie
          rozumieją. Wtedy sorry- niepotrzebnie sie mecze. Bywa-niektorzy ludzie sa slepi
          i bardzo agraniczeni.Jak Wy...
          A co do zbierania pod kosciolami-to tylko inicjatywa samych zbierajacych. Nikt
          im nie kaze isc pod kosciol. A to czy dacie cos do puszki czy nie to Wasza
          sprawa i wasz wybor. To sie nazywa "wolna wola".
          • Gość: He Głupi kecaj- głupszy niż owsik dopuszcza ! He,he! IP: *.local.pl / 195.117.123.* 05.01.05, 18:49
          • Gość: lol Re: A bojkotujcie siebie samych!!! Buce... niemyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:17
            sam jestes czarny buc niemyty, a na pewno calkiem glupi dzieciak...
      • sien Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE 09.01.05, 12:59
        Gość portalu: JJ napisał(a):
        Weźcie się za polityków, którzy roztrwaniaja pieniądze, a akcji Owsiaka dajcie
        pas.Zastanówcie się.Kto ponosi winę za to że rząd pomaga obcym a nie rodakom w
        kraju?
        > Panie "Kumys", to nie Pana ani moja wina że mamy durne spoleczeństwo, które
        > daje się nabierać na tak absurdalne zbiórki pod melancholijnymi hasłami. Ono
        > nie widzi że ze społecznych pieniędzy finansuje się bandycką wojnę w Iraku, a
        > na chore polskie dzieci każe zbierać na ulicy. Wielu rzeczy nie widzi ...
        > szkoda słów. Pozdrawiam. JJ

• Gość: JJ Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 13:35
      Rozmawiałem trochę na temat WOŚP ostatnio i muszę nieco skorygować moją
      poprzednią opinię.
      Przede wszystkim uważam że nikt nikogo "kretynem i debilem" nazywać nie
      powinien, cokolwiek myśli.
      Byłem na Woodstock w USA, dziesięć lat temu w 1994r. i niestety była to impreza
      wyjątkowo nieudana, w czym zgodni byli prawie wszyscy jej uczestnicy i media.
      Dlaczego? Zabrakło autentyczności, tej hippisowskiej sprzed 25 lat z czasów
      pierwszego Woodstock, a w jej miejsce wdarła się komercja. Uważam, że dokładnie
      to samo dzieje się z WOŚP Owsiaka. To już nie ta sama orkiestra, która była
      powiedzmy 10 lat temu, społeczeństwo też się zmieniło, dojrzało. Mamy wojnę w
      Iraku i udział w niej polskich żołnierzy, przeciwko czemu jest wg. sondaży
      ponad połowa ludzi w Polsce. Czy należy się dziwić, że ci ludzie umieją liczyć?
      Ich pieniądze z podatków wydawane są na cele, których nie popierają. Zaczynają
      więc buntować się przeciwko zbiórkom, których gdyby nie to, mogłoby nie być.
      Jeden czołg "Leopard" z uzbrojeniem kosztuje ponad 30 milionów dolarów. Tyle
      nie zebrała WOŚP podczas całego swojego istnienia. Jeżeli ktoś uważa, że tym
      czołgiem obronimy Polskę w razie czego, to się chyba za dużo "Czterech
      Pancernych" naoglądał. Pomijam kontrakty na miliardy dolarów za uzbrojenie, ale
      może by tak tego jednego czołgu nie kupować, a pieniądze przeznaczyć na chore
      polskie dzieci. Jednak jak widać - nie da się i na ulicy zbierać trzeba. W tej
      sytuacji coraz trudniej jest dopatrzyć się odruchu dobrego serca Polaka, bo
      coraz częściej widać jego poniżenie.
      • Gość: paweł Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:18
        Może zamiast politykować i liczyć ile kosztuje nas Irak (to potrzebne, ale przy
        okazji wyborów!) lepiej odżałować jednego browara i pomóc samym sobie? Kto nie
        jest przekonany, niech uda się do najbliższego szpitala dziecięcego, a bez
        trudu znajdzie tam urządzenia oklejone słynnym serduchem.
        Dziecko, które może jutro potrzebować tego sprzętu może być Twoim synem,
        siostrą czy bratankiem!
      • Gość: Kecaj Re: JJ- popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:55
        Popieram Twoja wypowiedz JJ. Niestety "rzad" wydaje pieniadze na nie_wiadomo_co
        a szpitale, drogi itp. lezy i kwiczy jak male dziecko. Niestety... to jest
        zalosne, ze pieniadze na wyposazenie szpitali trzeba zalatwiac w ten sposob.
        Ale skoro ten sposob sie sprawdzil to po co to zmieniac??
    • Gość: opolaninpomorzanin Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.uni.opole.pl 05.01.05, 16:39
      KUMYS ty (...)
      a słyszał ktoś kiedyś żeby wszechwładny Kościół Rzymsko-katolicki zakupił tyle
      sprzętu medycznego dla kulejących szpitali??????NIE!!!tylko na bursztynowe
      ołtarze czy nie spełniające praktycznej roli bazyliki jak ta w licheniu za grube
      miliony dolarów...smutne.a jak z ciebie taki chrześcijanin to bądź bardziej
      bezkrytyczny i milosierny....to się tyczy tak zwanych chrześcijan krytykujących
      akcję jurka owsiaka i inne nie prowadzone przez KRK.Toż to rzeczpospolita
      pomroczna!!!!
      • Gość: Rydzu Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.01.05, 16:50
        Może w tym roku zamiast na WOŚP wpłaćmy pieniądze na konto Radia Mariana, tato
        Rydzak będzie miał na nowego Maybacha albo helikopter, a my żywcem pójdziemy do
        nieba.

PS. Jak rodziła mi sie córa to połowa sprzętu jaki widziałem w szpitalu miała
        serduch.

Pyrsk oszołomy.
        • Gość: JJ Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 19:44
          Pomimo tego, co napisałem nie mogę powiedzieć, że nie wrzucę do puszki jak ktoś
          z WOŚP podejdzie do mnie. Przecież to na chore dzieci. To gra na uczuciach i
          zapewne ulegnę. Nie o to wszak chodzi. Rydzu pisze, że jak widział, połowa
          sprzętu w szpitalu miała serducha. Niby to chwalebne, ale przecież taka
          sytuacja normalna nie jest. Zdrowie polskich dzieci wystawione na próbę
          ulicznych zbiórek i jak nie dacie to w szpitalach połowy sprzętu nie będzie? W
          takim razie jestem za tym, aby zlikwidować podatki, urzędy skarbowe i na
          wszystko zbierać poprzez publiczne zbiórki. WOŚP niech trwa przez cały rok!
          Wygląda na to, że dopiero wtedy wystarczy nam na wszystko. I wcale nie jest to
          z mojej strony żart ani kpina, ale chęć jakiejkolwiek normalizacji. Po prostu
          chciałbym mieć ten luksus pewności, że niektóre sprawy, takie jak np. sprzęt do
          leczenia chorych dzieci są w Polsce zagwarantowane. Wtedy bez frustracji wrzucę
          do puszki pieniądze z okazji corocznej zbiórki na np. karmę dla bezdomnych psów
          i kotów.
      • Gość: kumys Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.238.120.188.adsl.inetia.pl 08.01.05, 11:21
        Kosciól ma inne cele niz kupowanie czegokolwiek, a jednak poprzez caritas daje
        olbrzymie pieniadze na szlachetne cele. Musisz być slepy i masz wypaczony mozg
        przez komunistyczna prase, telewizje i radio. Nie znasz historii, i nie
        potrafisz obiektywnie myslec ani sie wypowiadac.
        To sa fakty.
        • Gość: cyt. Re: ZBOJKOTOWAC AKCJĘ KLERU IP: 217.173.203.* 08.01.05, 12:52
          kumys napisał cyt "Kosciól ma inne cele niz kupowanie czegokolwiek, a jednak
          poprzez caritas daje olbrzymie pieniadze na szlachetne cele."
          Tak kościół ma inne cele, więc o ile byłem dotychczas wstrzemoźliwy w
          datkach orkieSre, TYM RAZEM POSTARAM SIE NA MIARE SWOICH MOŻLIWOSCI WESPRZEC
          AKCJE JURKA OWSIAKA.
          Jezeli mam wspierac watpliwa "misje" kosciola polegająca na wzbogacaniu
          oligarchii koscielnej oraz budowaniu potegi finansowej Watykanu, to wole ten
          skromny daTk przeznaczyc dla potzrebujących polskich dzieciaków.
          kumys - caritas olbrzymie pieniadze na szlachetne cele? kumys wielkie pieniądze
          biorąc pod uwage Twoj czy moj potencjal finansowy, ale nie kościola. Ja dając50
          pln daję ok. 5% mojej pensji Niech kościól odda na cele poprawy np. lecznictwa
          w Polsce odpowiedni procent swoich dochodów - nie bedzie problemu gdzie sie
          leczyc, nie wspominajac o wielu innychpproblemach dnia codziennego.
          • Gość: joka Re: ZBOJKOTOWAC AKCJĘ KLERU IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 08.01.05, 13:03
            Wźta się do jakiej kolwiek roboty, bo z nudów rozu, wam odjęło
            • jerry_72 Re: ZBOJKOTOWAC AKCJĘ KLERU 08.01.05, 19:46
              Głupoty piszesz. Poczytaj ile sprzętu, karetek reanimacyjnych i innych
              potrzebnych rzeczy zostało zakupione przez te 12 lat. Setki milionów wydane w
              słusznej sprawie. Sam byłem w szpitalu i korzystałem z bardzo drogiego
              specjalistycznego sprzętu zakupionego z pieniędzy ze zbiórek.
              Ja na Ciebie nie liczę, nie wrzucaj nawet 10 groszy jak nie chcesz, wydaj na
              piwo. Ale nie życzę Ci abyś kiedyś Ty a może Twoje dzieci czy rodzina musieli
              korzystać z pomocy medycznej i może nie będzie sprzętu, który uratuje Wam życie
              czy zdrowie, bo taki BUC jak TY nie wrzucił tych paru złotych i TEN właśnie
              szpital nie mógł Ci pomóc.
              • jerry_72 Re: ZBOJKOTOWAC AKCJĘ KLERU 08.01.05, 19:47
                Ten post jest skierowany do autora,czyli KUMYSA.
              • kumys Re: ZBOJKOTOWAC AKCJĘ Owsiaka, a nie kleru 09.01.05, 23:29
                Jerry
                zastanow sie , czy nie lepiej zbierac kase w szczycie na Krakowskiej okolo
                14:00-18:00 gdzie chodza tysiace ludzi, a nie glownie pod kosciolami, do
                ktorych chodza glownie stare emerytki i wdowy, co to ostatni wdowi grosz wrzuca?
                Bedzie tego na pewno wiecej.
                Ile kosztuje nas, podatnikow Opola wykonanie tych wszystkich dodatkowych rzeczy
                jak scena, naglosnienie, oprawa swietlna, etc etc, pracownicy domow kultury,
                krtorzy dostana za ten dzien wolne, czyli podatnicy to zaplaca?
                Wiesz , wydaje mi sie, ze cala para orkiestry idzie w gwizdek i jest tego
                mniej , niz koszty posrednie i stałe.
                Zobacz tu co pisze na ten temat Sebastian Karczewski:
                Nie jest dziełem przypadku, że ta dziwna impreza budzi poważne wątpliwości.
                Albowiem koszty tego "dobroczynnego" przedsięwzięcia bez wątpienia przekraczają
                zebrane datki. Kto więc dopłaca do "sukcesu" Owsiaka?
                Jak to się dzieje, że publiczna telewizja, dla której - jak można sądzić po
                kierowanych do społeczeństwa nieustannych apelach o płacenie abonamentu - ważny
                jest każdy grosz, tylko tej jednej niedzieli oddaje Wielkiej Orkiestrze
                Świątecznej Pomocy kilka godzin swego programu? Niewielu z nas wie, jaki jest
                koszt transmisji, przy obsłudze której pracują tysiące osób. Bardzo dużo
                kosztuje również czas antenowy i reklamowy. Czy gdzieś jeszcze na świecie
                telewizja publiczna wyłoży miliony dolarów, by pomóc komuś przeprowadzić nawet
                charytatywną akcję, której koszt organizacji przekracza sumę wpływów? Zbyt
                łatwo ulegamy sloganom, wedle których "to wszystko bezinteresownie, dla chorych
                dzieci...". By zmienić zdanie na ten temat, wystarczy sprawdzić, ile
                publicznych pieniędzy na organizację imprez pana Owsiaka wydają lokalne
                samorządy, zwłaszcza te zdominowane przez lewicę.
                calosc:
                www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20050108&id=my12.txt
                goraco polecam

tysiace zlotych
    • Gość: polak mały Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 08.01.05, 22:21
      ja od kilku lat nie wychodze w ta niedziele z domu
      • Gość: maja Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.zdzieszowice.sdi.tpnet.pl 09.01.05, 16:59
        nigdy!!!
    • Gość: k Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.01.05, 11:06
      Teraz ide na miasto pospacerowac po deptaku juz widze jak te psy owsiaka
      dopadaja przechodniow i terroryzuja miasto.
      Ide dac im nauczke napewno nie wrzuce ani grosza.
      Swoja droga czy ktos moze dla mnie powiedziec ile na orkiestre dal np.Kulczyk,
      Olechowski albo miejcowi bonzowie? Doji sie tylko maluczkich szraczkow
      biedaczkow.
    • Gość: myslacy Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.01.05, 19:55
      Chodzi o pomoc potrzebujacym. Koscioly to miejsca publiczne i nie widze powodu
      aby tam nie stac. Widze zero zrozumienia i samo zacietrzewienie ze strony
      przeciwnikow Owsiaka. Szkoda gadac...
      • Gość: behemot Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.01.05, 02:00
        Dlaczego nie potrafimy różnić się między sobą pięknie darząc się szacunkiem?
        Istnieje pewno setka różnych organizacji charytatywnych,czy też fundacji,które
        zbieraja pieniądze na różne cele zarabiając przy tym niezłe pieniądze dla
        siebie.Od Caritasu poczynając na PCK kończąc.Musimy mieć tego świadomość i nie
        poczytywać tego za rzecz naganną.Przecież gross pieniędzy idzie na szczytny
        cel,a niewielki procent dla organizatorów zbiórki.Przy wielkich kwotach
        niewielki procent robi dla zwykłych śmiertelników wielką kwotę.Tak się dzieje
        na całym świecie.Od nas darczyńców zależy na co przeznaczymy swój własny
        grosz,jaki cel wspomożemy swoim datkiem.Dlaczego więc jest tyle jadu w
        powyższych wypowiedziach,nawoływania do bojkotu,opluwania sie?Dlaczego nie
        możemy się pięknie różnić?Niepokój budzi fakt,że owe postawy
        zacietrzewienia,wrogości występują wsród młodychludzi.Wynika to z tego,że jedni
        drugim chcą narzucić swój pogląd,swojezasady,swójmodel postępowania jako
        jedynie słuszny,prawdziwy.Ja piję żywca a ty lecha,czy z tego powodu nie możemy
        być przyjaciółmi?Ja używam przerwatywy,ty kalendarzyka,łączy nas
        odpowiedzialność.Czy z tego powodu mamy być wrogami bo wybraliśmy inne środki?
        Ty wybrałeś Owsiaka,ja PCK,on Caritas.Wszyscy złożyliśmy dar serca w równej
        kwocie.Który z nas jest lepszy?Ja pojadę na Woodstock,a ty na Lednicę,czy
        przystanek Jezus i razem będziemy nieść swój krzyż tylko w różnych miejscach.
        Różnijmy się pięknie a nie z pogardą dla siebie.
        • Gość: cytaty z gazet Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 02:11
          ..."Czy gdzieś jeszcze na świecie telewizja publiczna wyłoży miliony dolarów,
          by pomóc komuś przeprowadzić nawet charytatywną akcję, której koszt organizacji
          przekracza sumę wpływów? ...
      • Gość: cytaty z gazet Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 02:07
        ..."społeczeństwo powinno zażądać od władzy respektowania zagwarantowanych w
        Konstytucji praw w dziedzinie ochrony zdrowia i rozliczenia rządzących z
        powierzonych im na służbę zdrowia pieniędzy, a nie wspierania ich nieudolności
        i nieodpowiedzialności społeczną żebraniną."..
        • Gość: svonarola Re: ZBOJKOTOWAC OWSIAKA W NIEDZIELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 22:09
          REDAKTORZE OWSIK WRACAJCIE DO D....
          POLSKA O TO PROSI CIE!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka