Dodaj do ulubionych

Orkiestra zagrała w Opolu

IP: 80.51.27.* 09.01.05, 21:25
Prawdopodobnie będzie mniej niż w zeszłym roku - w takim np. Lewinie Brzeskim
po zeszłorocznej całkim udanej akcji zapanował zupełny marazm i ani jednego
wolontariusza dziś nie uświadczysz (choć widziałam na rynku kręcących się, z
nadzieją że jednak go spotkają, ludzi). Ludzie chcą być dobrzy, nawet tu :)
Ech wstyd i zaściankowość :( Dom Kultury zupełnie dał ciała, niestety. A z
zebranych pieniędzy w jakiś sposób może i my będziemy musieli skorzystać...
Smutne to. Trzeba będzie brać sprawy w swoje ręce w przyszłym roku...
Obserwuj wątek
    • Gość: kamillo WOŚP w TVP 3 OPOLE IP: 195.205.180.* 10.01.05, 07:11
      Czy ktoś może mi powiedzieć ile wejść miała wczoraj TVP 3 Opole podczas finału
      orkiestry?? Pilnie się przyglądałem, były Tychy, Ostrołęka, Radom (z całym
      szacunkiem) i tym podobne miejscowości a relacji z wojewódzkiego (jakby nie
      patrzeć miasta) ani jednej. Podobnie jak w ubiegłym roku. Po prostu wstyd !!!!!
      To potwierdza tylko moje obserwacje że jedyne programy jakie Opolska telewizja
      produkuje to te, na które pieniądze daje Mniejszość Niemiecka i Wojew. Fundusz
      Ochrony Środowiska - za inne trzeba płacić samemu a to już nie jest takie
      miłe. I pomyśleć że kiedyś ta telewizja miała aspiracje do nadawania
      całodniowego programu regionalnego ...
      • Gość: Asik Re: WOŚP w TVP 3 OPOLE IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.01.05, 10:05
        W ogóle nie miała wejsć:( Jak co roku....
        Ale widziałam ich wczoraj w ZOZ Malinka. Stali, jak te przysłowiowe słupy soli
        i zastanawiali się co mają robić... Można to oczywiście tłumaczyć, że dopiero
        się formują, że nowy szef bla bla bla, ale Opole ma też MTO i co gdzie oni
        byli.
        To ośrodki TV lub radia powinny wokół siebie robić imprezę, a nie snuć się po
        mieście z pomurymi minami.

• sien Re: WOŚP w TVP 3 OPOLE 10.01.05, 11:44
          No właśnie. W Opolu są szkoły artystyczne, wyższe uczelnie o róznych
          specjalizacjach. Czyli dużo młodzieży. Nie ma w naszym mieście człowieka, który
          umiałby wykorzystać umiejętności młodych artystów, młodych naukowców.
          Człowieka, który zaraziłby młodzież chęcią pomagania innym, wykorzystując przy
          tym ich umiejętności. Osoby, za którą młodzi poszliby na całość.Na przykład
          podczas WOŚP.Tyle jest pieknych prac wykonanych przez młodych ludzi z liceum
          plastycznego z Instytutu sztuki - leżą ,leżą gdzieś. A mogłyby uczestniczyć
          w aukcjach Jurka Owsiaka. A młodzi naukowcy i ich prace, wynalazki....
          Dlaczego opanowała nas taka stagnacja. Czy to przez afery korupcyjne jesteśmy
          zamknięci na pomoc innym?
          • Gość: Asik Re: WOŚP w TVP 3 OPOLE IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.01.05, 13:24
            No właśnie niewiem. Tzn w Opolu zawsze był marazm. To takie senne miasteczko.
            Myślałam, że jak zwiększyła się tak liczba studentów i są ludzie , którym coś
            się chce czasem zrobić dla innych bezinteresownie to w końcu zatrybi. Prawda
            jest taka, że WOŚP w Opolu jest żałosne od lat.
            Nie ma dokładnie, jak napisałeś, kogoś kto by to wszystko umiał rozkręcić.
            Myślę, że to trochę z winy władz, trochę tej kiepskiej tv, a troche nas samych.
            Jak patrzę, jak sie ludzie bawią w Kowulce małej, na końcu Polski to mi tak
            jakoś smutno......

• Gość: telewidz-ka Re: WOŚP w TVP 3 OPOLE IP: *.pl / *.pl 10.01.05, 11:49
        mieli chyba tylko jedno na zywo (jakos rano, a raczej przed poludniem w
        trojce), przynajmniej ja wtedy widzialam. bylo spox. nie wiem czy jeszcze
        gdzies na zywca wchodzili.
        • Gość: ślązak Re: WOŚP w TVP 3 OPOLE IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 10.01.05, 11:59
          i dobrze że tyle bo i jak zwykle nic ciekawego się nie działo.
          • michal70x Re: WOŚP w TVP 3 OPOLE 10.01.05, 12:53
            to juz chyba wina mieszkancow opola, nie?
    • Gość: k Re: Orkiestra zagrała w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.01.05, 10:21
      A na rynku zrobiono odpustowy jarmark ze strzelnica.
      Opole to wiocha. eeee tam
      • Gość: gall anonim XIII FINAŁ, PRZECZYTAJ - może to własnie do ciebie IP: 217.173.203.* 10.01.05, 15:17
        Wszystkim sie wydaje, ze to takie proste. Ze kazdy odrazu za friko cos zrobi.
        Niedawno przeciez mielismy mozliwosc przeczytania artykulu w NTO, kto za ile
        zaspiewa itd. Wszyscy mysla ze gwiazdy ktore spiewaja podczas akcji robia to za
        darmo a tak wcale nie jest. Gdybysmy wszyscy (Opolanie), wspolnymi silami
        pomogli mlodziezy ktora ma chec niesienia pomocy innym na pewno odnieslibysmy
        spory sukces. Przeciez na pewno nie jedna firme, instytucje itd. proszono o
        pomoc, a jednak tak niewiele owych "sponsorów" przylaczylo sie do akcji. TO MY -
        OPOLANIE powinnismy ulatwic tym dzieciakom ich "prace", gdzyz oni dopiero sie
        ucza, a my starsi, bardziej samodzielni i dojzali powinnismy dawac im przyklad,
        a nie wymagac od nich wszystkiego!!
        • Gość: ok Re: XIII FINAŁ, PRZECZYTAJ - może to własnie do c IP: 217.173.203.* 10.01.05, 22:49
          Jakby Owsik sie rozliczal co do złotowki z wosp to napewno wiekszosc firm by
          sie przylaczyla do tej akcji, a tak nie chca sie przylaczac do np. rosnacych
          kont w szwajcarskich bankach.
    • Gość: gall anonim PRZECZYTAJ - XII FINAŁ, to może własnie do ciebie IP: 217.173.203.* 11.01.05, 17:02
      --------------------------------------------------------------------------------

Wszystkim sie wydaje, ze to takie proste. Ze kazdy odrazu za friko cos zrobi.
      Niedawno przeciez mielismy mozliwosc przeczytania artykulu w NTO, kto za ile
      zaspiewa itd. Wszyscy mysla ze gwiazdy ktore spiewaja podczas akcji robia to za
      darmo a tak wcale nie jest. Gdybysmy wszyscy (Opolanie), wspolnymi silami
      pomogli mlodziezy ktora ma chec niesienia pomocy innym na pewno odnieslibysmy
      spory sukces. Przeciez na pewno nie jedna firme, instytucje itd. proszono o
      pomoc, a jednak tak niewiele owych "sponsorów" przylaczylo sie do akcji. TO MY -
      OPOLANIE powinnismy ulatwic tym dzieciakom ich "prace", gdzyz oni dopiero sie
      ucza, a my starsi, bardziej samodzielni i dojzali powinnismy dawac im przyklad,
      a nie wymagac od nich wszystkiego!!
      • Gość: Misiek Happy Re: PRZECZYTAJ - XII FINAŁ, to może własnie do c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 17:40
        To załóż firmę i pomagaj! Szkoda czasu na anonimy na forum. Czas to pieniądz!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka