Gość: abraham IP: *.idea.pl 08.03.05, 21:21 Brawa dla Pana Rektora. Polemika z tymi oszolomami uragalaby godnosci Pana funkcji. Niestety zbizajace sie wybory maja m.in. i takie uboczne, wstydliwe dla mnie jako wyborcy aspekty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Obserwator Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:22 I znowu HIPOKRYTA MUSIELOK wychodzi. Rok temu z Nicieja pisał Pan Rektor do Prezydenta z wnioskiem by odwołać Karbowiaka.Wtracał się Pan nie do swoich spraw.Co?A teraz woda w usta?Głupio o swoim pryncypale pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.05, 23:03 To w Opolu nie ma nikogo, kto nie jest "umoczony" w komunie? Zapominanie ludziom, że byli szmatami będzie się mściło. Jeżeli ktoś dla wygody, kariery, pieniędzy był posłuszy komunistom, co zrobi jeżeli pojawi się jakaś pokusa? Ludzie, czy wy nie rozumiecie, że należy wybierać nieskazitelnych? Stwierdzenie, że każdemu można coś znaleźć jest hipokryzją!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 23:09 musielok nabiera wody w usta ewidentnie chce sprawe przemilczec a skandalu nie da sie przemilczec znowu opole bedzie posmiewiskiem w Polsce ze na czele uczelni stanie jakiś były komunistyczny aparatczyk z oszołomskimi poglądami sławiący zbrodniarzy.no to jakaś paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolek PARANOI JEST WIĘCEJ BOHATEROWIE IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 08.03.05, 23:51 Tak jak przyzwolono na działanie radia Rydzyka,bez analizy treści,bezkarnie,bez rozliczeń finansowych tak przyzwolono szyszkom partyjnym na pełnienie funkcji.Teraz chcecie pozbawić tylko komunistów?Bo co bo są słabi? Jeżeli jesteście tacy nieskazitelni ruszcie Radio Maryja.Bohaterowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graniasty Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 11:39 A Ty byłeś nieposłuszny , czy jeszcze Cię na świecie nie było ? Z Twojej wypowiedzi wynika, że tylko czynni opozycjoniści z tych czasów i to tacy, co mają szansę na bycie błogosławionymi po śmierci zasługują na wybieranie.No i jeszcze powinni być wybitnymi specjalistami. Znasz takich, to może podzielisz się tą wiedzą z nami.Niedługo okaże się, że Ci co w latach 70-tych byli w łonie matek też walczyli o wyzwolenie z komunizmu kopiąc w brzuchy swoje "posłuszne władzy" matki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żenada Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.03.05, 13:09 Wyobraź sobie cymbale, że w "komunie" w tym kraju "umoczonych", jak to zgrabnie nazwałeś, było 98%populacji. Wszyscy tu żyli, mieszkali, uczyli się, kończyli studia albo parcowali. Niektórzy zostali lekarzami, a inni naukowcami. I co proponujesz, żeby wyrzucić wszystkich, którzy mieli związaki z PRL? A co zrobisz z 38 mln ludzi, wysadzisz w kosmos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 01:33 Dzieki panie Rektorze. Czuje sie lepiej i moge dalej sie cieszyc ze mam przyjaciół na UO. Podziekowania przesyła Feliks Dzierżyński wraz z kolegami z CZ-eKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn00 Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 06:40 Musielok "kulturalny" jest.Wstyd.Niegodne rektora państwowej uczelni.Za pieniadze z naszych podatków utrzymujemy "święte krowy" których krytykowac nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Prawdziwy z ciebie As IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.03.05, 16:00 Ale palant jestes gosciu As od 75 bolesci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 07:05 Brawo Panie Rektorze. Dyskutowanie z ludźmi którzy piszą artykuły w takim stylu jak pszesłuchuje Roman Giertych w Komisji Śledczej nie ma sensu. Ci ludzie upatrzyli sobie jakiś cel i dąrzą do celu bez zachamowań. Jeśli już kogoś oceniamy to pokarzmy go z karzdej strony a nie tylko poto aby człowieka zniszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIeszaniec Action replay IP: *.pl / 217.173.202.* 09.03.05, 07:16 Jak ludzie, którzy przeżyli zaledwie 23..24 lat, nie potrafili skończyć mało wymagających studiów, nie skalali się w życiu uczciwą pracą, wybierając od początku swojej życiowej kariery życie na koszt ciężko harujących podatników, ludzie bez żadnych życiowych osiągnięć, bez żadnego dorobku, lenie i karierowicze, obłudnicy przychodzący do władzy pod sztandarami walki z nepotyzmem, a potem obsadzający swoimi kolesiami miejskie urzędy i doprowadzający tym samym do zwolnień uczciwych urzędników z wieloletnim stażem, mających na utrzymaniu rodziny, jak ci cyniczni młodzi ludzie bez żadnego życiowego doświadczenia, potrafiący bronić jak lwy swojego kolegę występującego pośrednio w obronie hitlerowskich zbrodniarzy i traktującego jako normę politycznej praktyki wojnę, ludzie wywołujący nieustanne konflikty i zrażający do siebie wszytskicg wokół, jak ludzie rozbijający środowiska polityczne, jak ci ludzie mają czelność napadać na człowieka o takim dorobku naukowym i publicystycznym, człowieka, którzy przybliżył Polakom ich historię, człowieka tak zasłużonego dla rozwoju Uniwersytetu Opolskiego, na którego koncie jest cały materialny postęp tej uczelni, człowieka, który jest tytanem pracy organicznej, który musiał staczać ciężkie walki z cenzurą PRLowską, aby móc opublikować wszystkie prace związane ze Lwowem, nominalnego profesora, doktora habilitowanego nauk historycznych, człowieka powszechnie szanowanego. I za co? Za to, że będąć młodym człowiekiem popełnił był publikację n.t. Dzierżyńskiego? W 1977 roku, 28 latemu, kiedy panował inny system polityczny. Kiedy jeszcze rodzice tych cynicznych młodych ludzi jeszcze się nie zdązyli spotkać. Kiedy dostęp do materiałów źródłowych był ograniczony? Czymże jest jakiś tam artykulik profesora Nicieji z 1977 wobec jego późniejszego dorobku i zasług? Czy profesor Nicieja kogoś w życiu skrzywdził? On ma lat 57, a Janusz Kowalski tylko 23 i już zdążył skrzywdzić swoim niewyparzonym pyskiem i swoimi działaniami wielu ludzi. Ile już skarg, ile przekleństw, ile łez uczciwych ludzi ma na swoim koncie 23 letni Janusz Kowalski. Iluż już skłócił ludzi, ile przysporzył sobie wrogów wśród porządnych, uczciwych ludzi? Kogo jeszcze ten człowiek chce obrazić, zniszczyć? To jest ohydne, oburzające, obrzydliwe, łajdackie, podłe, brak mi po prostu słów. Panie profesorze Nicieja! Niech Pan nie bierze sobie do serca tej obbrzydliwej napaści. Niech Pan robi swoje, dla chwały Opola i naszego skromnego, młodego Uniwersytetu. Serdecznie Pana pozdrawiam! Brawa dla profesora Musieloka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Action replay IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.03.05, 09:15 Z multiplikowanego postu mieszańca powiało marcem,marcem 68 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clev Re: Action replay- a co to? IP: 80.51.233.* 09.03.05, 11:56 mi to wyglada na ukryta prosbe o podwyzke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bro Re: Action replay do Mleszanca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 13:34 Mleszanec trzymaj sie. Isc pod prad zawsze wymaga odwagi. Nie znam aktualnych opolskich ukladow. Oploszczyzna jast mi bliska bo stamtad pochodze. Dlatego zagladam na to forum i probuje sledzic atmosfere. Nie znam nai Niecieji, ani Musieloka, ani Kowalskiego. Pamietam jednak lata 60-te i 70-te na opolszczyznie. Wtedy by cokolwiek zrobic (obronic doktorat, objac jakiekolwiek stanowisko) trzeba bylo wejsc w uklad z komuna. Niektorzy robili kariere przy pomocy partii, inni w pewien sposob szli na kompromis. Nie wszystko wtedy bylo takie oczywiste. Teraz rowniez nie jest. Gdy chodzi o atmosfere, to dzisiejsza nagonka na Niecieje i Musieloka bardziej mi przypomina rok 63 i List Biskupow, a potem 68 i znane wydarzenia niz post Mleszanca w obronie profesorow. Dzis krzyczec latwo. To nic nie kosztuje a kariere mozna zrobic. Pozdrawiam BRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Nieważne jak piszą o Kowalskim byleby pisali. IP: 217.173.203.* 09.03.05, 08:25 A rodzice Kowalskiego myśleli że chory jest synek, na lekarstwa wydali dużo pieniędzy...szkoły nie skończył,medycyna bezsilna.... Prfesorze Nicieja ;"z głupkami się nie dyskutuje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking Re: Nieważne jak piszą o Kowalskim byleby pisali. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 09:44 Opolskie musi upaść, mając takie elity jak szefostwo UO. Odpowiedz Link Zgłoś
2asy Re: Nieważne jak piszą o Kowalskim byleby pisali. 09.03.05, 09:55 studiowałem ze Staszkiem N. mądry chłopak,jestem od32 lat poza Opolem,ale zwawsze słyszałem o nim dobrze.Opole-to trudne środowisko,trzeba tam rządzićmocną ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: 217.173.203.* 09.03.05, 09:58 Ten Dyrektor Radia Wolna Europa to nawet chyba jakiś czas wykładał na UO.Szkoda,że okazał się kapusiem systemu."Zapalniczka" to przecież on - teraz o nim b.cicho?!Nawet Nowak - Jeziorański nie podał mu ręki. Akurat w tym przypadku prof. Nicieja nie przysłużył się UO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.uni.opole.pl 09.03.05, 11:06 Gdyby Kowalski i Kwiatek (23 i 24 lat) urodzili się o kilkadziesiąt lat,WCZEŚNIEJ byliby prawą ręką ich ideologa HITLERA. Mam nadzieję jak i większość opolan-podatników, że za swoje działania poniosą konsekwencje.Dla takich oszołomów nie ma miejsca wśród rządzących, a co tu dużo mówić - wśród ludzi wykształconych, którym do pięt nie dorastają.Już wszyscy ich wyśmiewają, czy oni tego nie widzą?Nie mają za grosz kultury, ogłady, ich sama obecność w radzie miasta to pomyłka.Kto wie czy następna afera nie wypłynie z rolami głównymi tych panów. A wszystko na to wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wand Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.idea.pl 09.03.05, 11:23 oby, oby. a swoja droga na uwage zasluguje fakt, iz wypowiedzi popierajace Panow Rektorow, zawieraja duzo argumentow i sa wywazone. Natomiast wypowiedzu popierajace dzialania panow radnych to belkot i pieniactwo najnizszej proby ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berion Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 11:42 stary numer: komuchom zabrakło MERYTORYCZNYCH argumentów i plują: że to oszołomy, że to gó..arze, że to tacy i owacy.stary numer oj zabolało czerwonych zabolało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWK Nicieja - powies sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:30 Nicieja. Na twoim miejscu powiesilbym sie komuchu piee..ny! Szmato bolszewicka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.uni.opole.pl 09.03.05, 13:04 Masz rację "wand". Osoby popierające tych oszołomów, to całkowici analfabeci jak ich liderzy. To nic nowego. Przeczytaj mojego poprzednika. Pozrd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wand Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.idea.pl 09.03.05, 13:59 Dzieki Mirek, moim zdaniem ta retoryka anyniciejowa moglaby w druga strone wygladac nastepujaca: Podobno jeden z sygnatariuszy (dla wrogow Rektora do wiadomosci: to taki co sie podpisal)listu do Rektora jeszcze w przedszkolu puszczal niesamowite gazy podczas wspolnych posilkow. Jak teraz taka osoba moze uczestniczyc w obradach Rady Miasta, skoro mozliwe jest, ze na swoj smrod bedzie narazac innych, porzadnych bo nie bączkujących radnych. Dlatego tez ta osoba, NIGDY nie powinna brac udziału w jakichkolwiek gremiach, bo pierdziala w przedszkolu!!!!! Powiewaz nie zalezy mi jednak na rozglosie chocby po trupach, to nie napisze otwartego listu-protestu do SANEPIDU i Ministra Ochrony Srodowiska ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 14:03 WIEM JEDNO ŻE GRO TYCH BOHATERÓW FERUJĄCYCH GORĄCE OPINIE Z LEWA I PRAWA KIEDY MIAŁA BY PODPISAĆ SIĘ Z NAZWISKA I IMIENIA ZABRAKŁO BY IM ODWAGI ŻEBY POKAZAĆ SWĄ TWARZ - ALE CZY ONI MAJA JESZCZE TWARZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIeszaniec Otóż mylisz się kolego IP: *.pl / 217.173.202.* 09.03.05, 20:00 Może to nie dużo, ale dwa moje listy, podpisane imieniem i nazwiskiem, a nadeptujące na odciski pewnym dużo ważniejszym ode mnie raczyła opublikować krytykowana przeze mnie "GwO". Co ciekawe opublikowali też jeden list, w którym krytyka była skierowana pod adresem "GwO". Od pewnego czasu pod nickiem MIeszaniec jestem rozpoznawalny na forum "GwO" i raczej nie zależy mi na dekonspiracji. (Vide przykład Berlińskiej). Teraz już nie mogę nic napisać pod imieniem i nazwiskiem, bo zostanie rozpoznany styl. Nie ma to zresztą sensu, bo efekt byłby ten sam, a pary oszołomów mogłoby wycierać sobie gębę nazwiskiem, które nosi cała rodzina, jak to zrobili (i dalej robią) dr Berlińskiej. Tym bardziej, że nie jestem osobą publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
white100 Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych 09.03.05, 18:10 Kto napisał list tym dwu miśkom? Chyba krasnoludki, bo przecież oni sami zbyt rozgarnięci nie są. Pojętni tylko w tym, jak się robi karierę. Jeden z miśków (Kowalski) bezczelnie szefuje stowarzyszeniu pod nazwą „Stop korupcji”, choć – jak to opisała „NTO” – poupychał z pomocą swoich przełożonych wszystkich figurantów ze stowarzyszenia na posadach w ratuszu i gdzie tylko się dało. Już tylko ten fakt pozwala zdelegalizować cwaniacki twór grupy karierowiczów, usunąć go z rejestru stowarzyszeń. Podobny los powinien spotkać w normalnym kraju formację pn. Młodzież Wszechpolska (Giertych-Jugend, jak to już ktoś nazwał). Dodajmy jeszcze „psycholi od Rydzyka”, mozolny acz debilny i marny na ogół urobek komisji śledczych, prowokatorów w rodzaju Wildsteina, „uczonych” typu dra Dudka z IPN-u, a będziemy mieli wkrótce tak chyba przez was pożądane skutki ciężkiej pracy debila na rzecz unurzania III RP w bagnie i głupocie. Szukająca taniego poklasku gazeta staje się tubą cwaniaczków i nieuków, miesza w głowach osobom słabo zorientowanym w kretyńskiej grze, której skutki wkrótce sami jeszcze będziecie musieli odpokutować. To nara… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Rektor Uniwersytetu o liście radnych IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 09.03.05, 21:55 A może Pan Kowaloski chce zostać rektorem? Nauk nie ukończył, to przy swojej obrotności na uczelni by to mu umożliwili. A taki intelekt powinien być odpowiednio zagospodarowany. Jak się sam wyraża, zagospodarowuje kolejnych swoich kompetentnych znajomych, to w końcu i sam powinien wziąźć się za odpowiedzialną robotę. Pan Zembaczyński mu pomoże Życzę sukcesów Panie Kowalski. Odpowiedz Link Zgłoś