Dodaj do ulubionych

PODZIEMIA Góry św. Anny

14.05.05, 22:09

Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: PODZIEMIA Góry św. Anny IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 14.05.05, 23:04
      A gdzie wtedy był Ewa Braun??? zapomniałeś o tym??
    • k100 Re: PODZIEMIA Góry św. Anny 15.05.05, 00:35
      czajnakluczbork napisał:
      Przed wojna w miejscu gdzie stoi dzisiaj pomnik Czynu Powstanczego byl
      niemiecki pomnik o podobnej tresci. Kiedy po wojnie wysadzano dynamitem ten
      niemiecki pomnik naruszono te tunele oraz kanaly odwadniajace. Dzisiaj stanowia
      zagrozenie dla calej gory sw.Anny.

• Gość: fun.club1 Kolejny dowód, że Adolf był psycholem IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.05, 08:55
      Adolf na na świętej polskiej górze??? Facet miał rzeczywiście nie po kolei pod
      grzywką.
    • Gość: A Re: PODZIEMIA Góry św. Anny IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 15.05.05, 10:54
      A nie zauważyłeś,że to była wtedy święta niemiecka góra
      • Gość: czajna Re: PODZIEMIA Góry św. Anny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 15:29
        Oj chyba pomyliłem forum
        widze, że to forum gazeta.pl humor
        • tiresias Re: PODZIEMIA Góry św. Anny 16.05.05, 09:01

jako harcerz w latach 75-78 schodziłem do tych korytarzy nałogowo. jedno
          wejście jest koło sceny (do ewakuacji 'Adolfa') i prowadzi pod całym
          amfiteatrem a wyjście jest około 500 m dalej w lesie. jest jeszcze pare innych
          ale tak naprawdę to nic ciekawego.
          w Nysie, tam podobno sa korytarze aż miło.
          • Gość: czajna Re: PODZIEMIA Góry św. Anny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:34
            Dla mnie napewno ciekawe. Historia nyskich podziemi jest znana już doskonale.
            Każdy mieszkaniec Nysy wie, iż są to po pruskie forty. A z Górą św. Anny jest
            inaczej. Nikt nie wie kiedy i po co wybudowano te tunele. Niektórzy twierdzą iż
            już w latach I w. św inni , że powstały dopiero w latach 30. Dlatego tym się
            interesuje
          • Gość: tomek Re: PODZIEMIA Góry św. Anny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:31
            może ktoś jeszcze wie coś ciekawego o tych tunelach
            kiesy i po co zostały wybudowane np
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka