Dodaj do ulubionych

prośba o interpretację wyników

06.07.12, 23:57
FT4 10.39% [wynik 1.01, norma (0.93 - 1.7)]

FT3 38.75%[wynik 2.93, norma (2 - 4.4)]
Tsh mam 2,070 (0,270-4,200)
Leczę się juz kolejny raz na depresję, nie moge schudnąć jestem wybuchowa, przemęczona, niewyspana...
czy to może być wina tarczycy? Leczyłam się kiedyś na podkliniczną niedoczynność w ciąży.
pomócie, proszę
Obserwuj wątek
    • jo-asiunka Re: prośba o interpretację wyników 07.07.12, 00:11
      Mam też podwyższone cholesterol całkoiwty 216 (140-200) i HDL mam 52 (napisane jest, że minumum 65 i komentarz - umiarkowane ryzyko), LDL 135,60 (przy normie max 135).
      Ferrytyna: 23,31 (13-150).
      Hemoglobina - 11,7 (12-16) i hematokryt 36 (37-47)
      I co?
      Leczyłam się na depresję 3 razy, przerwałam leczenie i znów nie daję radysad
      • hashi-tess Re: prośba o interpretację wyników 15.07.12, 06:33
        sądzę, że depresja nie jest Twoim jedynym objawem
        niedoczynności. Czytając o nich przygotujesz się na rozmowę
        z lekarzem. Poza tym masz sporą anemię, widać to już w morfologii,
        nie mówiąc o ferrytynie.
        W przypadku odmowy przez lekarza wypisania rp. na l-tyroksynę
        powiedz, że chcesz sprawdzić na własnej skórze czy zażywanie
        syntetycznego hormonu nie poprawi Twojego samopoczucia.
        Jeśli Ci nie da rp. szukaj do skutku medyka, który wie co to
        niedoczynność.

        Aaa, brakuje Ci badań do pełnej diagnozy niedoczynności.
        Brakuje wyników p/ciał TPO i TG jak również usg gruczołu
        tarczycowego.
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka