Dodaj do ulubionych

Wypadek na obwodnicy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 16:36
Ile jeszcze osób musi zginąć na tym skrzyżowaniu aby przestano wyłączać
światła?
Obserwuj wątek
    • Gość: jozio Re: Wypadek na obwodnicy IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.05, 16:49
      Przedewszystkim moje wyrazy wspolczucia dla rodzin.

Nie moge sie zgodzic z moja przedmowczynia.
      To nie SYGNALIZACJA SWIETLNA jest winna ,
      tylko my kierowcy !!!!!!
      Dlaczego nie udzielamy pierwszenstwa przejazdu
      pojazda znajdujacym sie na drodze z pierwszenstwem
      przejazdu ?????

Nieuwaga ????

Wypadkow nie powoduja wylaczone " swiatla"
      tylko nieuwaga,brawura,brak przewidywania .

pozdrowienia jozio
      • Gość: Opolanka Re: Wypadek na obwodnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 16:53
        Ale jakoś wszystkie poważne wypadki na tym skrzyżowaniu wydarzyły się przy
        wyłączonych światłach więc nie możesz pisać, że to nie ma wpływu.
        • Gość: jozio Re: Wypadek na obwodnicy IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.05, 17:05
          Pozdrawiam

Ja nie napisalem ze wylaczenie "swiatel " nie ma wplywu na wypadki .

Ja chcialem tylko grzecznie zwrocic nam kierowca uwage,
          zeby przezyc zacznijmy traktowac przepisy ( przynajmniej o ruchu drogowym )
          powaznie.
          Juz bardzo czesto aby zapobiec zderzenia czolowym z kierowcami ktorzy
          wyprzedzaja "na trzeciego "musialem bardzo gwaltownie hamowac, zjezdzajac
          przy tym prawie do rowu.
          Pisze swiadomie o wypadkach z innymi kierowcami a nie z autami bo auta sa
          niewinne - wypadki robia kierowcy tych aut.

jozio
    • Gość: Atom Re: Wypadek na obwodnicy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.06.05, 17:26
      gdyby kierowcy przestrzegali znakow nikt by nie zginal, proste
      • Gość: AGG Re: Wypadek na obwodnicy IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 12.06.05, 18:00
        Do Jozia i atoma:
        Jeśli kilka osób mowi Ci,ze jesteś pijany to należy sie zastanowić

Żebyście przemyśleli to co wypisujecie to ja napiszę, ze istnieje jednak coś
        takiego w rozkladzie tego skrzyzowania, że kiedy są żólte światła to ci co jadą
        od Turawy podświadomie odbierają , że mają pierwszeństo. Podejrzewam że to
        obniżenie drogi po prawej i zabudowy po lewej. Sam sie na tym łapię. Dodatkowo
        wypada się z mostku i jest za mało czasu, żeby przy takim nagromadzeniu bodźców
        od razu rozczytać sytuację , bo migające żólte światła tego wymagają. Na
        czerwone reagujemy odruchowo

NA TYM SKRZYŻOWANIU NIGDY NIE POWINNY BYĆ WŁĄCZONE ŚWIATŁA ŻÓŁTE MIGAJĄCE

Nie wypisujcie głupot ,że facet co wiezie zonę do porodu, czy kobieta która
        wiezie dwie kolezanki to piraci drogowi.

• Gość: Atom Re: Wypadek na obwodnicy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.06.05, 18:05
          Piratem jest się bez względu na towarzyszące okoliczności. Piratemjest człowiek
          który przejeżdża np. 150 przez skrzyżowanie jadąc sam i taki co przejezdza 150
          km/h wiozac zone do szpitala.

Gdy druga z tych osob smiertelnie potracilaby, doprowadzilaby do zderzenie, w
          ktorym zginalny ktos z Twojej rodziny to tez bys usprawiedliwial?
        • Gość: jozio Re: Wypadek na obwodnicy IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.05, 21:44
          Hallo
          Piszesz:
          "Do Jozia i atoma:
          Jeśli kilka osób mowi Ci,ze jesteś pijany to należy sie zastanowić

takiego w rozkladzie tego skrzyzowania, że kiedy są żólte światła to ci co jadą
          od Turawy podświadomie odbierają , że mają pierwszeństo.
          I dalej :
          "Nie wypisujcie głupot ,że facet co wiezie zonę do porodu, czy kobieta która
          wiezie dwie kolezanki to piraci drogowi."

Najpierw przeczytaj uwaznie to co ja napisalem ,a dopiero odpowiadaj!!!!

Pisalem ze gdybysmy, kierowcy przestrzegali przepisow ruchu drogowego
          wielu wypadkow dalo by sie uniknac.
          I wracajac do Twojej wypowiedzi :
          "Jeśli kilka osób mowi Ci,ze jesteś pijany to należy sie zastanowić"
          Moja zasada jest sie najpierw zastanowic czy jeste piany ,
          nikt mi tego nie musi mowic.
          ,"mysle wiec jestem"

W ruchu drogowym obowiazuja PRZEPISY a nie jak piszesz:
          > takiego w rozkladzie tego skrzyzowania, że kiedy są żólte światła to ci co jadą
          >
          > od Turawy podświadomie odbierają , że mają pierwszeństo. Podejrzewam że to
          > obniżenie drogi po prawej i zabudowy po lewej. Sam sie na tym łapię. Dodatkowo
          > wypada się z mostku i jest za mało czasu, żeby przy takim nagromadzeniu bodźców
          >
          > od razu rozczytać sytuację , bo migające żólte światła tego wymagają. Na
          > czerwone reagujemy odruchowo

"odruch czy podswiadomosc " to nie przepisy mowiace o pierwszenstwie przejazdu.

Oprocz "Swiatel " sa jeszcze znaki drogowe na tym skrzyzowaniu albo ???
          Ja nie twierdze ze przyczyna tego wypadku bylo piractwo drogowe -
          twierdze ze nie zastosowano sie do przepisow o ruchu drogowym.
          W podobnym wypadku zginela bliska mi osoba i tlumaczenie ze "swiatla "
          nie dzialaly nie ukoily mijego bolu po utracie bliskiego.
          Przemyslcie to jako przestroge dopoki nie jest zapozno!!!!!!!!!!!

jozio

• Gość: AGG Re: Wypadek na obwodnicy IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 13.06.05, 02:45
            Zgadzam się ,że przepisy ruchu drogowego powinny być przestrzegane.
            Doświadczenie pokazuje jednak,że nie da się osiągnąć takiego stanu, kiedy
            wszyscy przestrzegają przepisów i nie ma wypadków. Dlatego do zadań inżynierii
            ruchu należy takie kształtowanie drog i skrzyżowań, aby ryzyko wypadku
            zmniejszyć ile tylko się da. Na tym skrzyżowaniu coś jest nie tak i tyle

Generalnie cala technika użytkowa zmierza w kierunku takich rozwiązań żeby nie
            dało się źle zrobić, albowiem im bardziej bezpieczeństwo oparte jest
            na "przestrzeganiu" tym częstsze są wypadki
    • Gość: AGG Re: Wypadek na obwodnicy IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 13.06.05, 02:56
      Dam na ten przykład:
      Słynna droga rowerowa do Turawy wzdłuż Wygonowej jest tak zaprojektowana i
      wykonana, że jadący nia rowerzyści nie zauważają, że kończy się ona na Witosa,
      jeżdżą po przejściu i po chodniku na Górnej nawet nie wiedząc ,że łamią przepisy
      Rownież wracając do miasta jadą po lewym chodniku a potem pojawiają się z tego
      chodnika koło kościoła, na jezdni, na wprost niewidocznego prawoskrętu z
      Wiejskiej
      Stańcie tam i zapytajcie tych ludzi dlaczego nie przestrzegają przepisów a
      dowiecie się,że każdy z nich uważa ,ze jedzie prawidłowo
      • Gość: AGG Re: Wypadek na obwodnicy IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 13.06.05, 20:19
        Jakoś Zamorowski na temat tego skrzyżowania mówi w wywiadzie to samo co ja
        a przecież on jest do egzekwowania przestrzegania przepisow
        • Gość: ludz podajcie przykład tego CO w TYM mieście zrobiono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 21:08
          dobrze...
          proszę, jeden...
          • Gość: mobber Re: podajcie przykład tego CO w TYM mieście zrobi IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 13.06.05, 22:16
            ...jednemu gościowi w TIRKU....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka