Dodaj do ulubionych

Artystyczne ślubowanie

IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.09.05, 13:13
nie ma się czym podpalac... poziom w rzeczywistosci jest zenujacy, a tylko
nieliczni absolwenci dostaja sie na dobre wyzsze uczelnie. reszta "zasila"
nasz instytucik sztuki albo nie robi nic...
Obserwuj wątek
    • Gość: baobao Re: Artystyczne ślubowanie IP: *.l3.c3.dsl.pol.co.uk 28.09.05, 20:12
      Jak mozesz tak mowic , zenujacy poziom!!!Z mojego rocznika wiekszosc to
      absolwenci akademii we Wroclawiu, Krakowie, Poznaniu, Warszawie, Katowicach.Mamy
      tez architektow, historykow sztuki,filologow, filozofa, prawnika...to chyba o
      czyms swiadczy!
      • Gość: abc Re: Artystyczne ślubowanie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.09.05, 20:51
        bo kiedys to rzeczywiscie byla elitarna szkola, skupiajaca indywidualnosci. ja
        mowie jednak o obecnej jej sytuacji. wiem cos o tym.
        • Gość: Dziurka Re: I ja tez coś o tym wiem... IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 29.09.05, 17:00
          Wspominam prof B. Buczyńskiego - łza w oku się kręci. Prof Chudego. Obaj
          niestety odeszli do krainy wielkiej szczęśliwości.Pozostali to też wspaniali
          wykładowcy.
          Nie zapominajcie że czasy się zmieniły, ludzie tym bardziej. Na sztukę w naszym
          kraju nie ma pieniędzy zresztą jak na wiele istotnych dziedzin naukowych.

A tak a propo' czy słyszeliście coś na temat zjazdu absolwentów? Miło by było
          spotkać się...
          • Gość: Dziurka Re: Mamy Bolka POLNARA IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 29.09.05, 17:02
            nie zapominajcie o nim . Cudowny człowiek wspaniały artysta.
            Pozdrawiam , buziaki
            • Gość: bytomianka Re: Mamy Bolka POLNARA IP: *.bytom.compnet.com.pl 29.09.05, 19:22
              Dziurka, a Ty kiedy kończyłaś tą szkołę? Dowiedziałam się, że zjazd będzie w
              2009r. na 50-lecie szkoły, mam wielki sentyment, 13 lat już nie byłam w Opolu,
              mam nadzieję, że uda mi się mimo wszystko tu przyjechać jeszcze przed 2009r.
      • Gość: bytomianka Re: Artystyczne ślubowanie IP: *.bytom.compnet.com.pl 29.09.05, 19:31
        racja, osoba, która to pisała, albo znalazła się nie w tym miejscu, co chciała,
        albo w życiu jej nie wyszło. Ja zachowałam miłe wspomnienia, trochę mi się ckni
        za kolegami i koleżankami, jak i za profesorami, to jest wspaniała szkoła i
        wszystkim to mówię tu, na Górnym Śląsku
        • Gość: Dziurka Re: Artystyczne ślubowanie IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 30.09.05, 19:41
          ja kończyłam 30 lat temu, a ciągle mam wrazenie , ze to było "wczoraj"- cudowne
          wspomnienia podobne wrażenia, niesamowite przezycia i to dzięki Profesorom.
          Ukłony pani Prof Fikus- polonistka cudowna a przed nią Czesław Kurek.
          Mimo swego humorzastego zachowania, prof Górawska choć od dawna nie żyje
          wzbudza emocje różnego zabarwienia kiedy pomyslę o matematyce. Dzięki niej
          znienawidziłam przedmiot dokłanie. Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: bytomianka Re: Artystyczne ślubowanie IP: *.bytom.compnet.com.pl 01.10.05, 18:38
            prof. Gurawska mnie też uczyła, nie wiedziałam, że nie żyje. Jak dobrze, że
            znalazłam tą stronę, pozdrawiam tych, którzy kończyli Plastyk w 1993r. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka