anula291 26.02.05, 21:36 Mam pytanie, glukoze można stosować bez jakiś specjalnych ograniczeń?Zamiast cukru do herbaty i kawy używam glukoze i zastanawiam się czy muszę ją jakoś ograniczać czy mogę słodzić kilka razy dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: barka Re: SŁODZENIE GLUKOZĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:32 Glukoza to też cukier, tyle że prosty. Słodzi się nią herbarkę niemowlakom bo naturalna i łatwo przyswajalna.Też ma kalorie. Najlepiej wogóle nie słodzić. Można się przyzwyczaić. Ja już od lat piję gorzką kawę i inna mi nie smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimsayek Re: SŁODZENIE GLUKOZĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:43 dokladnie, kiedys nie wyobrazalam sobie gorzkiej kawy i slodzilam 2 kopiaste lyzeczki, a teraz pije gorzka i jest oki Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: SŁODZENIE GLUKOZĄ 26.02.05, 22:54 Ja też kiedyś glukozą dosładzałam, jest slodka troszeczkę inaczej, ale w normie. I na pewno zdrowsza od słodziku, jeśli cukier w ogóle może być zdrowy A w kwestii kalorii... hm... no cóż... Ja też kiedyś nie wyobrażałam sobie niesłodkiego cappucino z podwojnym espresso Daje się, pierwszy raz jest najgorszy, ale smakuje mi bardziej niż ocukrzone, czego i Tobie życzę 16%VOL 22%VAT -- Odpowiedz Link Zgłoś