Gość: admin IP: *.atol.com.pl 30.09.05, 20:39 Chcesz wiedzieć co się dzieje w Opolu. Zajrzyj na stronę www.opole.policja.gov.pl. Polecam, bo warto ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jan Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.warynskiego.punkt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:44 Władze miasta nie widzą problemu,że mieszkamy w wielkiej psiarni gdzie każdy kawałek skweru jest wychodkiem dla psów. A może by tak podnieść podatek od psów,bezwzględnie obowiązkowe szczepienie i bez żadnych skrupółów karać ludzi za wyprowadzanie psów bez smyczy i kagańca oraz za zanieczyszczanie miejsc publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Vader Re: Trzeba bylo odstrzelic tych "smieci" a nie ps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 17:04 no właśnie! a psa powinno poddać się psychoanalizie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 18:59 To raczej właścicieli agresywnych psów trzeba " wystrzelać" nie wina psa ,ze go tak wychowali, obowiazkowe szkolenia psów to jest rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahoj! Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 30.09.05, 20:49 Brawo dla policjanta który kropnął tego wieśniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 22:52 amstafy kocham ale nie lubie jak gryża psy bez powodu amstaf jest dla ludzi tylko poto by ich chronic przedz hulikanami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hangor Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.10.05, 08:02 Kochać to możesz rodzinę, ale nie potwory hodowane w jednym celu - żeby kogoś zagryźć.Widziałem, te wydarzenia przez okno - brawa dla policjanta, że nie cackał się z mordercą i nie czekał aż pies pogryzie jakieś dziecko. Najgorsza w tym wszystkim była bezsilność ludzka: polewanie zimną wodą, rozbijanie pełnych butelek na głowie, walenie potworem o ścianę, kopanie go - nic nie pomagało (gdyby złapał człowieka byłoby to samo!!). W takiej sytuacji np. w Stanach cała ta banda łysoli mających tego typu psy dostałaby tak wysokie mandaty, że odechciałoby im się kiedykolwiek mieć kolejnego psa mordercę. A u nas słyszałem wczoraj , że łysol mówi że to nie był jego piesek choć cała klatka wie że kłamie. Powinno sie zakazać trzymania takich psów na osiedlach miejskich a najlepiej w ogóle zakazać ich rozmnażania. Wczoraj był kundelek jutro dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.wcm.opole.pl 03.10.05, 10:32 brawo Policjant.Podjęcie decyzji nie trwało długo,postąpił tak,jak powinien. Szanujmy ich.Jak bowiem żylibyśmy bez nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquarius12 Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.10.05, 07:41 Właściciele psów na ZWM czują sie panami świata. Gówien pełno, znaczna część bez kagańca. I jeszcze jakieś głupkowate przepisy, że jak jest mozliwość to nie strzelać, lecz lepiej czekać na siatkę. Jeżeli pies raz zaatakował, to pozostawiony przy życiu może zrobić na nastepny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 07:53 Ten policjant oprócz amstafa powinien stuknąć od razu jego właściciela. Takie chwasty trzeba wyrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hangor Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.10.05, 08:03 i jeszcze tego pijaka skur.. który zabierał reklamówkę piw i chciał sobie pójść do domku podczas gdy obok niego trwał horror Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius12 Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony 01.10.05, 09:16 W pełni popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: was Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.atol.com.pl 01.10.05, 08:04 Nareszcie coś się wydarzyło w na tym nudnym jak dupa weża osiedlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek bolek Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.10.05, 08:35 eee, dzieje sie, wczoraj też w budzie u romana pojawiła się onowa odmiana ziemniaków Bryza wiec nie mow ze sie tu nic nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi a najlepsze na stronie KWP jest TopTen :) IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 01.10.05, 08:45 www.opole.policja.gov.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=39&page=special&sorting=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ping pong Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 08:47 Wielka szkoda, że przy takich okazjach policja nie strzela do właścicieli tych mutantów (którzy często niewiele się różnią od swych podopiecznych) Jakieś 2-3 miesiące temu podczas zatrzymania handlarzy narktyków w starej części zwm podobny mutant też się rzucił na małego psa i biegał jak oszalały - szkoda, że tamtego mutanta policja nie zabiła na miejscu... Inną rzeczą jest to, że za wszelkie wybryki takiego mutanta (bo przecież nie można tego g...a nazwać psem) powinien odpowiadać jego właściciel i to tak, jak za atak z użycie niebezpiecznego narzędzia z zamiarem pozbawienia życia. Po aresztowaniu kilku nasterydowanych gówien, które prowadzają te mutanty bez kagańca by się szybko skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
borus6 Wprowadzic natychmiast stanowisko rakarza 01.10.05, 09:13 Od lat poruszany jest problem wałęsających się psów - teraz problem się nasili, bowiem idzie zima.Każdy wałęsający się pies ma być natychmiast wyłapany. Jeżeli nie ma identyfikatora - zlikwidowany. Gdzie my żyjemy, czy wciąż mamy czuć się zgrożeni ze strony nieodpowiedzialnych właścicieli psów. Musi być rygor w tej sprawie . Dzieci uczęszczjące do szkoły sa wciąż pod zagrożeniem tych czworonogów. Bardziej rozczulamy się nad psami niż bezdomnymi ludźmi. Chyba jesteśmy IV-tym światem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hangor Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.10.05, 15:48 W pełni popieram. Minimum dwa lata odsiadki, może przemówiłoby łysolom do łysej pałki. Chociaż czy w tej łysej pale jest jeszcze w ogóle mózg?! Odpowiedz Link Zgłoś
anulla Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony 01.10.05, 10:59 I bardzo dobrze, że zastrzelili dzikusa! Mam juz dosyć widoku łażących właścicieli z psiurami bez smyczy i kagańca! - to, że właściciel ufa swojemu czworonogowi nie znaczy, że każdy przechodzący obok niego ma się również czuć bezpiecznie! To jest wszystko potwornie chore! Dlaczego nie kara się takich półgłówków prowadzących psy bez kagańca a tym bardziej bez smyczy!? ZWM-owskie alejki są piękne ale tylko na pierwszy rzut oka, a tak na prawdę strach tam wyjść z dziećmi na spacer, masa psów bez kagańca, trawniki są przesiąknęte psimi odchodami a na ławkach nasza "piękna i grzeczna" młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaniepokojony Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 11:08 To samo stanie się z PiS-em, gdy dopusci PO do rządzenia krajem. PiS=AWS, a PO=UW. Chyba już nic nie muszę dodawać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghfdgf Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: 213.199.197.* 01.10.05, 14:39 Bardzo dobrze ! BRAWO DLA POLICJI !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:47 a dlaczego dzieciaki mają biegać po trawnikach, od tego są place zabaw, a na trawnikach nmiech biegają nasze ukochane pieski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Vader Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: 213.25.164.* 03.10.05, 11:53 kiedyś zwróciłem uwagę palantowi, który szedł ze swoim "mordercą" na smyczy wprawdzie lecz bez kagańca (to chyba nawet nie był amstaff tylko pitbull), żeby trochę ruszył głową i założył pieskowi kaganiec, zwłaszcza, że znajdował się właśnie na placu zabaw. Nie zareagował. Pytanie przerosło jego możliwości percepcji. Może załapał o co chodzi dopiero gdy wracał. Tak na marginesie, wszechpolaczku, jak ciebie czytam, to jestem za wprowadzeniem obowiązku noszenia kagańca przez niektórych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Vader Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 15:30 kiedyś już postulowałem na tym forum wprowadzenie kary śmierci za wyprowadzanie psa bez kagańca, ale nikt mnie nie słuchał... myślicie, że ktoś by wyprowadził wtedy psa bez należytych środków ostrożności? przypuszczam zresztą, że ludzie w ogóle pozbyliby się niebezpiecznych psów i problem by zniknął. Postulat ten dotyczy zresztą także używania słów wulgarnych w miejscu publicznym, zakłócania ciszy nocnej, itd. Może nie będziemy drugą Japonią, ale napewno drugą Szwajcarią!!! Pozdrawiam wszystkich praworządnych obywateli, reszta na stryczek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.10.05, 16:44 Zapomniałeś o internautach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Vader Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 16:47 w którym punkcie? pozdrowień, czy kary śmierci?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.home.cgocable.net 01.10.05, 17:44 współczuje tobie za taki pusty łeb - "reszta na stryczek", człowieku ty sie powinienes leczyc za takie hasła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yao Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 18:11 Gość portalu: ola napisał(a): > współczuje tobie za taki pusty łeb - "reszta na stryczek", człowieku ty sie > powinienes leczyc za takie hasła Droga Olu! Otóż jest takie miejsce na świecie - konkretnie stan Kalifornia w USA (kto nie wierzy, niech tą informacje zweryfikuje), gdzie za trzykrotną recydywę jest dożywocie. Niby to brutalne, żeby ktoś za kradzież trzech samochodów spędzał resztę życia w więzieniu, ale takim postępowaniem udowadnia on, że nie akceptuje reguł rządzących społeczeństwem. A jak nie, to należy go wyeliminować. A teraz - co to ma wspólnego z amstafami i innym, podobnym chłamem? Ano dużo! Otóż właściciel takiego psa nie ma nad nim nigdy 100% kontroli. To nie noż, czy pistolet, które potrzebują człowieka, żeby stać się śmiercionośnym narzędziem. Pies gryzie sam - często wbrew woli swego właściciela. Nie wspominam tu, że debile posiadający takie "psy" najczęściej mają porównywalny ze swymi czworonogami iloraz inteligencji. Zgodzić się zatem należy z Lordem Vaderem - pogryzienie kogoś przez amstaffa, pit-bulla czy inne tego typu mutanty powinno być traktowane jak usiłowanie zabójstwa z premedytacją. Ciekawe, ilu byśmy wtedy mieli "hodowców" takich "psów rasowych"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Vader Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: 213.25.164.* 03.10.05, 11:42 dziękuję za wyrazy współczucia. Rozumiem, że zawierasz się w tej drugiej ze wspomnianych przeze mnie dzidzin - "nie-praworządnych". W takim razie wypada współczuć Tobie. Przechodzę zawsze po pasach, jeżdżę w zabudowanym 50 km/h, nie wyprzedzam na ciąłej, nie mam psa, bo uważam, że nie powinienm katować sąsiadów jego wyciem przez cały dzień, a czasami wieczorem; gdybym go miał wyprowadzałbym go na smyczy i w kagańcu. Itd, itp. I powiem Ci, że jestem dumny z tego, że przestrzegam prawa. Jeżeli ktoś narusza przepisy prawa to powinien bezwzględnie za to odpowiadać. Gdybyś ruszyła SWOIM łbem, zrozumiałabyś pewną przenośnię w tym , co napisałem. Pewną, bo jestem za bardzo surowym karaniem nawet błahych wykroczeń. Problemem jest jednak to, że u nas kodeksu wykroczeń nie respektuje się wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak Re: Ja bym ciebie tez zastrzelił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:51 i nie byłoby ciebie, ani jednego psa na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Vader Re: Ja bym ciebie tez zastrzelił IP: 213.25.164.* 03.10.05, 11:44 bo widzisz misiu kolorowy, sądząc po twoim nicku jesteśmy po dwóch stronach barykady. Narodowy socjalista z łysą pałą kontra ultra-liberał:) Ponoć kiedyś trzeba wyrosnąć z idei socjalistycznych, więc już chyba czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś tam Re: Ja bym ciebie tez zastrzelił IP: 217.153.220.* 15.10.05, 16:14 HAHHAHA ultra-liberał chyba epoki pomyliłeś. Żyjemy w cywilizowanym świecie... Odstrzelić nie prawożądnych, to tak jak odstrzelić wszystkich nie aryjczyków?? Kolejny zakompleksiony malarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Ja bym ciebie tez zastrzelił IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 15.10.05, 19:56 A ja bym odstrzelił tych co piszą praworządnych prze ż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 19:06 W Polsce policja i straż miejska mają w dupie prawo i kompletnie nie reagują na groźne psy wałęsające się po mieście bez kaganców i smyczy. Te psy namal codziennie gdzieś w kraju dotkliwie atakują ludzi, najczęściej dzieci, bo są najłatwiejszym celem. I zawsze potem słyszę tyrady rozmaitych psychologów od psiej duszy, działaczy związku kynologów itp. A s... ich pies! Jak mi taka bestia pogryzie dziecko, to nie będzie mnie interesować, czy jest to efektem genetycznych skłonności czworonoga, czy też jakichś szkoleniowych zaniedbań. Co mnie to obchdozi!??? Pieś wychodzacy na ulicę ma mieć mordę w kagańcu i koniec. W Polsce panuje jakaś narodowa histeria na punkcie psów - mamy ich najwięcej w Europie. Pies jest świętą krową. Zwróć uwagę właścicielowi - od razu okrzyknie cię barbarzyńcą, wrogiem naszych "mniejszych przyjaciół" itp. Ale polskie ulice i osiedla (te zafajdane windy) bardziej przypomnają Azję niż zachodnią Europę. W Niemczech blyskawicznie poradzili sobie z problemem agresji psów - posiadanie niebezpiecznych ras stało się tak nieopłacalne i problematyczne, ze względu na obostrzone przepisy, że liczbę takich bestii w poszczegolnych miastach mozna poliyczyć na palcach jednej ręki. Krzysztof. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwena Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 19:38 Policja niechetnie sięga po broń, a ma takie prawo. Gdyby dla przykładu zastrzeliła jeszcze kilka takich agresywnych psów, to może ich właściciele trzymali by je na smyczy albo w kagańcu. Apel do Policji - nie certolcie się z tymi groźnymi psami, tylko działajcie radykalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elop5 Za wszystko co się dzieje w mieście odpowiada... 01.10.05, 20:00 Za wszystko co się dzieje w mieście odpowiada Prezydent Miasta i kwita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghfdgf Re: Za wszystko co się dzieje w mieście odpowiada IP: 213.199.197.* 01.10.05, 21:06 Co do strazy miejskiej powiem pozytywnie ostatnio po osiedlu Metalchem biegały dwa psy nie wiem jakiej rasy, ale były duże i atakowały wszystkich, którzy wyprowadzali swoje psy. Z tego co wiem osobą, którą zapanował nad sytuacją okazał się właśnie strażnik miejski. Szybko przyjechał na miejsce zdarzenia patrol policji ze strażą, którzy doprowadzili sprawę do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micho Re: Za wszystko co się dzieje w mieście odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 21:31 niestety to nie jest prawda, sprawę rozwiązałzupełnie ktoś inny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghfdgf Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: 213.199.197.* 01.10.05, 21:50 jesli ktos inny rozwiązał ten problem to prosze podac kto bo jestem naprwde zainteresowana z tego co widziałam policja ze strażą rozwiazali problem . Tak tak gratulacje dla tych funkcjonariuszy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labrador Ciekaw jestem kiedy i mnie zastrzelą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:01 jak czytam takie dyrdynały p. Krzysztofa to odechciewa mi się dalej żyć, czy ludzie muszą być do tego stopnia zwariowani, sam nie mam pojęcia chociaż jestem łagodnym pieskiem. Zlikwidujmy pis gatunek do końca w Europie, ale lepiej bedzie wyeksportujmy mnie i moja populację do Azji, a zrobią z nas pozytek. Bo w Polsce nikt nie dostrzegł pozytywnej roli psa obrońcy i przyjaciela człowieka. Wstyd mi za was ludziska Labrador Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldi Re: Ciekaw jestem kiedy i mnie zastrzelą IP: *.chello.pl 02.10.05, 06:28 Pies obronny czy przewodnik jest zawsze wyprowadzany na smyczy i przeważnie jest to pies po tresurze. Mówimy tutaj o psach wyhodowanych przez człowieka na bestię.Bardzo często widuję na Rondzie i Chabrach również psy prowadzone przez "karki" ale i " meneli" pijanych prowadzących takie psy bez smyczy. Na moją uwagę, kark mi odpowiedział, że to jest łagodny pies i mam się nie bać! Nie chcę tak, chcę czuć się bezpieczna. Brawo dla policji. Odpowiedz Link Zgłoś
da163 Odstraszacze psów dla dzieci - chyba tylko jedyne 02.10.05, 15:40 Skoro stróże prawa nie reagują na apele ,to chyba trzeba wyposażyć dzieci w `odstraszacze psów` - urządzenie generujące częstotliwość słyszalną tylko dla psów - drażni ich i zmusza do ucieczki. Problem ten dotyczy także listonoszy narażonych na ataki psów – najniebezpieczniejszego zawodu. Urzadzenie bardzo proste i tanie w wykonaniu. Swego czasu było w Radioelektroniku Odpowiedz Link Zgłoś
da163 Odstraszacze psów dla dzieci 02.10.05, 16:13 www.bieganie.pl/zdrowie/psy/ - Jak wyjść cało ze spotkania z psem na ścieżce biegowej. Elektroniczny odstraszacz psów można nabyć (i obejrzeć) przez internet pod adresem www.tako.com.pl lub wykonać samemu : www.elektroda.net/inne/odstraszacz_pies.html pod adresem www.firma-tm.com.pl można zakupić specjalny, odstraszający gaz pieprzowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYDLE Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.10.05, 19:59 NIESTETY NA NASZYM OSIEDLU SK.OP, DĄBR., BAT.ZOCHA I RESZTA BARDZO RZADKO SPOTKAĆ MOŻNA GROŹNE PSY Z KAGAŃCAMI , CZĘSTO PROWADZAJA JE NAWET WATŁE KOBIETY TYLKO NA SMYCZY, CO MNIE BARDZO ROZBRAJA, BO JAK TAKA PAŃCIA MA POWSTRZYMAĆ ŚWINIORYJCA PRZED ATAKIEM. SWOJA DROGĄ TO JA NAJPIERW ZROBIŁBYM PORZĄDEK Z WŁAŚCICIELAMI TAKICH PSÓW, DOPIERO POTEM ZE ZWIERZAKAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farma70 Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 22:02 chętnie popatrzyłabym sobie jak taki piesio żre dupsko temu idiocie, który stał się sprawcą zajścia na Skautów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorzy osiedli Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 03.10.05, 14:10 W innych krajach np.ue nie do pomyślenia jest,żeby mieezkańcy których jest większość cierpieli przez jednego uciążliwego lokatora, jest on natychmiast przez odpowiednie władze eksmitowany ale na bruk,bez prawa po3wrotu.Tam lokatorzy płaca czynsz i wymagają godziwego Zycia.Tylko w Polsce można cierpieć przez kretynówq którzy w najlepsze zakłócają porzadek i terroryzuja innych mieszkańców.Jak długo prawo bedzie bezprawiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetwuemowiec Re: Kundel zagryziony, amstaff zastrzelony IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 03.10.05, 20:20 Ten kretyn już wyszedł z aresztu wrócił do swojej meliny a jego dzicy lokatorzy nadal tam siedzą, jakbyś chciał wiedzieć na przyklad Odpowiedz Link Zgłoś