Dodaj do ulubionych

Hałaśliwe panele sąsiada z góry

IP: *.200-68.tampabay.res.rr.com 16.11.05, 01:30
Dear pani Krysiu po prostu pani nie wie w jaki sposob zmobilizowac sasiada
aby przyszedl na dol i troche pogrzeszyl. Byc moze ta akcja w gazecie otworzy
oczy sasiadowi z gory. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: max twój komentarz świadczy o twojej bezgranicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 07:20
      głupocie, obyś miał do czynienia z uciążliwym sąsiadem...
      Życzę ci tego z całego serca!
    • Gość: Psik Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:23
      Proste jak sąsiad nie ma pianki lub korka pod panelem to zawsze będzie stukać.
      Opcja:
      1. Sciągnąć panele - i położyć piankę lub korek - niestety paneli już tak samo
      się nie da położyć;
      2. Zamontować sufit podwieszany u sąsiadki poniżej - szczeline wypełnić wełną
      mineralną.
      3. Na panele położyć dywan lub jakiś inny materiał - ale skoro ktoś kładzie
      panele to chce mieć panele a nie dywan lub wykładzine.....
      A tak apropo jak się mieszka w bloku to niestety można sobie tylko śnić o ciszy
      i spokoju.
    • Gość: X Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.opole.internetia.pl 16.11.05, 09:46
      Jak kładłem panele to kazałem położyć dwie wartstwy gąbki izolacyjnej z myślą o
      sąsiadach z dołu - bo wcześniej przeżyłem coś takiego w innym mieszkaniu gdy
      sąsiadka z góry, mając płytki a nie panel biegała dosłownie po nich czasami w
      szpilkach - widziałem na wlasne oczy - a na ogół dreptała w drewnianych trepach
      - nie bylo to łatwe dla mnie. Zamonotwałem wówczas regips - ale i tak było
      słychać.
    • Gość: Aa Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:16
      W bloku trzeba brać pod uwagę, że inni ludzie mieszkają pod, nad, obok nas. Trochę wyczucia nikomu nie zaszkodzi. I nie ma co udawać, że problemu nie ma skoro jest. Dla jednego to śmieszne, ale dla kogoś kto z takim uciążliwym sąsiadem musi żyć to duży problem.
      Pianka izolacyjna pod panelami to powinna być przecież norma.
    • Gość: obserwator Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.200-68.tampabay.res.rr.com 16.11.05, 12:39
      Max tu gdzie mieszkam nie ma blokow i sasiadow bo to cywilizacyjny kraj i kazdy
      ma swoj domek. A jakbys byl uwaznym czytelnikiem to bys zroumial moj zart.
      Niestetyty jestes typowym polaczkiem przesiaknietym nienawiscia i jadem za
      swoje nieudane zycie. Szkoda zastanow sie nad soba moze nie jest jeszcze za
      pozno.
      • Gość: max Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 15:00
        obserwatorze dla mnie jesteś zwykłym bucem, który śmieje się z cudzych
        problemów,
        podtrzymuję moje życzenie, zobaczymy czy wtedy też będzie ci tak wesoło...
        • Gość: niebo-rak Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 15:37
          O ile wiem, to każda zmiana remontowa w mieszkaniu powinna być zgłoszona do
          administracji, która wydaje zgodę. Dotyczy to wymiany okien, kafelkowania, a
          więc i kładzenia parkietów czy paneli chyba też. Skoro nie ma pozwolenia, to
          usunięcie uciążliwości powinno należeć do sąsiada, jeśli jest pozwolenie - do
          administracji.
          A obserwator powinien nie zabierać głosu skoro nie rozumie problemu.
          Ironizowanie w sposób żartobliwy jest tu zbędne, bo problem hałasów sąsiedzkich
          dotyczy w dużej części nas wszystkich
          • Gość: A Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: 217.197.77.* 16.11.05, 21:31
            A.. w Niemcach nie do pomyślenia, sądze ,że temu bucu policja zdjęlaby te
            panele przy pierwszej wizycie na jego koszt.
            W takich momentach żałuję, że nie mieszkam w Niemcach.
    • Gość: lokatorkazwm Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 17.11.05, 11:15
      Też mieszkam na zwm-ie i mam sąsiadów z podłogami z płytek w całym mieszkaniu.W
      nocy kiedy ich dorosła córka wraca na obcasach to mozna dostac szału.Czasami
      kładę sie ze strachem spac, bo wiem że będe sie meczyc żeby zasnąć.Potrafi o
      24.oo pusicć wode do wanny na ful miedzy czasie zrobic kilkanaście okrążeń po
      mieszkaniu nie chodząc tylko biegając.Dziwi mnie,że ludzie dorośli nie maja za
      grosz wyobrażni i nie licza sie z tym,że nie jest to las tylko budynek gdzie
      mieszka kilkadziesiąt rodzin i 90% na sto jakos potrafi zyc normalnie z wrodzona
      inteligencją.Bo to tylko świadczy o braku rozumu i wysiłku w strone
      inteligencji.Kiedy dziewczyna dwudziestokilkuletnia tak sie zachowuje to dla
      mnie jest po prostu półgłówkiem o bardzo małym rozumku.tym bardziej że
      kilkakrotnie upominałam ja o tym.A swoja droga nie wyobrażam sobie jak rodzice
      moga cos takiego tolerować?
      • k100 Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry 17.11.05, 18:47
        Na zachodzie w takim przypadku wystarczylo zadzwonic na policje po 22.00 i
        zglosic zaklocenie ciszy nocnej. Polcjanci wiedza co nalezy zrobic widzialem
        takie przypadki. Taki delikwent tylko raz wykapal by sie w nocy a potem
        wiedzialby ile to kosztuje. Identycznie jest z panelami jak to sasiad z goru
        zakloca cisze nocna inaczej terroryzuje innych tylko w Polsce nie ma na to
        sposobu.
        • Gość: Tommy Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:01
          W Polsce nie masz obowiązku otwierać w takich przypadkach Policji. Nie mają po
          prostu nakazu, któy jest do tego niezbędny hehe i o to sie całą sprawa rozbija.
          Nieraz byłem świadkiem jak Psiarnia stała na korytarzu i bezsensownie czekała aż
          balujący lokatorzy otworzą....niestety nic z tego hahaha.
          • Gość: A Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: 217.197.77.* 17.11.05, 19:34
            A moja sąsiadka o 5.00 rano zapierd... do windyw szpilkach po korytarzu i budzi
            parę ludzi . NIe ma 20 lat bo z 50 i nikt jej nie powie bo każdy wie,ze to
            durna jełopka i po niej ścieknie a raczej nawet będzie jeszcze mocniej klupać.
            I co policja ma na nią zasadzkę robić???
            Z drugiej strony nie spotkałem się z mandatem za zakłócanie tzw miru a wiem ,że
            policja może go dać nawet sama zsiebie, ale nie potrafi

W Niemczech pijaństwo nocne w obecności dziecka, po wezwaniu sąsiadów z powodu
            chałasu może skończyć się wnioskiem o ograniczenie praw rodzicielskich
            • Gość: Tommy Przypowieść o nieznośnych sąsiadach:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:46
              Jeżeli macie nieznośnego sąsiada nad lub pod (z reszta to najmniejszy prbolem),
              który nie daje wam spać to w weekend, kiedy ów osobnik będzie chciał odespać
              trudy tygodnia pracy proponuje wziąć młotek (takie narzędzie to wbijania
              gwoździ;D)i przez pare minut co godzinę powalić w kaloryfery. Mankament tej
              metody jest taki, że cały pion nie pośpi. Taką metodę stosuje się na wrednych
              sąsiadów z pierwszego maja.haha pozdrawiam
              • k100 Re: Przypowieść o nieznośnych sąsiadach:D 18.11.05, 09:06
                Śmiać mi się chce kiedy czytam to wszystko. Jakież to polskie że jeden jełop
                może terroryzować wiekszość a wiekszość nie ma sposobu żeby z takim zrobić
                porzadek. Inaczej czytaj że w imię żle pojętego prawa i swobód obywatelskich
                nie można domagać sie normalności. Inną sprawą jest poczucie kultury osobistej
                i wspozycia miedzysąsiedzkiego.
    • Gość: Posiadacz paneli Moje panele nie stukają IP: *.pl / 217.173.202.* 17.11.05, 19:57
      bo:
      1. pod wylewką była była warstwa izolacji akustycznej.
      2. pod panele położyłem te zielonkawe płyty, ze ścieru drzewnego.
      Sąsiad nie słyszy żadnych stuków, pytałem go kilkukrotnie.
      Facet zapewne połozył tylko piankę,a to nic nie daje i na dodatek ma nierówną
      wylewkę, stąd luzy i stukanie. Powinien był:
      1. Zrobić nową wylewkę samopoziomującą.
      2. Położyc podkład z zielonkawych płyt.
      Lub:
      Położyc podwójny podkład z zielonkawych płyt.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka