Gość: obserwator IP: *.200-68.tampabay.res.rr.com 16.11.05, 01:30 Dear pani Krysiu po prostu pani nie wie w jaki sposob zmobilizowac sasiada aby przyszedl na dol i troche pogrzeszyl. Byc moze ta akcja w gazecie otworzy oczy sasiadowi z gory. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max twój komentarz świadczy o twojej bezgranicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 07:20 głupocie, obyś miał do czynienia z uciążliwym sąsiadem... Życzę ci tego z całego serca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psik Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:23 Proste jak sąsiad nie ma pianki lub korka pod panelem to zawsze będzie stukać. Opcja: 1. Sciągnąć panele - i położyć piankę lub korek - niestety paneli już tak samo się nie da położyć; 2. Zamontować sufit podwieszany u sąsiadki poniżej - szczeline wypełnić wełną mineralną. 3. Na panele położyć dywan lub jakiś inny materiał - ale skoro ktoś kładzie panele to chce mieć panele a nie dywan lub wykładzine..... A tak apropo jak się mieszka w bloku to niestety można sobie tylko śnić o ciszy i spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.opole.internetia.pl 16.11.05, 09:46 Jak kładłem panele to kazałem położyć dwie wartstwy gąbki izolacyjnej z myślą o sąsiadach z dołu - bo wcześniej przeżyłem coś takiego w innym mieszkaniu gdy sąsiadka z góry, mając płytki a nie panel biegała dosłownie po nich czasami w szpilkach - widziałem na wlasne oczy - a na ogół dreptała w drewnianych trepach - nie bylo to łatwe dla mnie. Zamonotwałem wówczas regips - ale i tak było słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aa Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:16 W bloku trzeba brać pod uwagę, że inni ludzie mieszkają pod, nad, obok nas. Trochę wyczucia nikomu nie zaszkodzi. I nie ma co udawać, że problemu nie ma skoro jest. Dla jednego to śmieszne, ale dla kogoś kto z takim uciążliwym sąsiadem musi żyć to duży problem. Pianka izolacyjna pod panelami to powinna być przecież norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.200-68.tampabay.res.rr.com 16.11.05, 12:39 Max tu gdzie mieszkam nie ma blokow i sasiadow bo to cywilizacyjny kraj i kazdy ma swoj domek. A jakbys byl uwaznym czytelnikiem to bys zroumial moj zart. Niestetyty jestes typowym polaczkiem przesiaknietym nienawiscia i jadem za swoje nieudane zycie. Szkoda zastanow sie nad soba moze nie jest jeszcze za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 15:00 obserwatorze dla mnie jesteś zwykłym bucem, który śmieje się z cudzych problemów, podtrzymuję moje życzenie, zobaczymy czy wtedy też będzie ci tak wesoło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebo-rak Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 15:37 O ile wiem, to każda zmiana remontowa w mieszkaniu powinna być zgłoszona do administracji, która wydaje zgodę. Dotyczy to wymiany okien, kafelkowania, a więc i kładzenia parkietów czy paneli chyba też. Skoro nie ma pozwolenia, to usunięcie uciążliwości powinno należeć do sąsiada, jeśli jest pozwolenie - do administracji. A obserwator powinien nie zabierać głosu skoro nie rozumie problemu. Ironizowanie w sposób żartobliwy jest tu zbędne, bo problem hałasów sąsiedzkich dotyczy w dużej części nas wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: 217.197.77.* 16.11.05, 21:31 A.. w Niemcach nie do pomyślenia, sądze ,że temu bucu policja zdjęlaby te panele przy pierwszej wizycie na jego koszt. W takich momentach żałuję, że nie mieszkam w Niemcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorkazwm Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 17.11.05, 11:15 Też mieszkam na zwm-ie i mam sąsiadów z podłogami z płytek w całym mieszkaniu.W nocy kiedy ich dorosła córka wraca na obcasach to mozna dostac szału.Czasami kładę sie ze strachem spac, bo wiem że będe sie meczyc żeby zasnąć.Potrafi o 24.oo pusicć wode do wanny na ful miedzy czasie zrobic kilkanaście okrążeń po mieszkaniu nie chodząc tylko biegając.Dziwi mnie,że ludzie dorośli nie maja za grosz wyobrażni i nie licza sie z tym,że nie jest to las tylko budynek gdzie mieszka kilkadziesiąt rodzin i 90% na sto jakos potrafi zyc normalnie z wrodzona inteligencją.Bo to tylko świadczy o braku rozumu i wysiłku w strone inteligencji.Kiedy dziewczyna dwudziestokilkuletnia tak sie zachowuje to dla mnie jest po prostu półgłówkiem o bardzo małym rozumku.tym bardziej że kilkakrotnie upominałam ja o tym.A swoja droga nie wyobrażam sobie jak rodzice moga cos takiego tolerować? Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry 17.11.05, 18:47 Na zachodzie w takim przypadku wystarczylo zadzwonic na policje po 22.00 i zglosic zaklocenie ciszy nocnej. Polcjanci wiedza co nalezy zrobic widzialem takie przypadki. Taki delikwent tylko raz wykapal by sie w nocy a potem wiedzialby ile to kosztuje. Identycznie jest z panelami jak to sasiad z goru zakloca cisze nocna inaczej terroryzuje innych tylko w Polsce nie ma na to sposobu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:01 W Polsce nie masz obowiązku otwierać w takich przypadkach Policji. Nie mają po prostu nakazu, któy jest do tego niezbędny hehe i o to sie całą sprawa rozbija. Nieraz byłem świadkiem jak Psiarnia stała na korytarzu i bezsensownie czekała aż balujący lokatorzy otworzą....niestety nic z tego hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Hałaśliwe panele sąsiada z góry IP: 217.197.77.* 17.11.05, 19:34 A moja sąsiadka o 5.00 rano zapierd... do windyw szpilkach po korytarzu i budzi parę ludzi . NIe ma 20 lat bo z 50 i nikt jej nie powie bo każdy wie,ze to durna jełopka i po niej ścieknie a raczej nawet będzie jeszcze mocniej klupać. I co policja ma na nią zasadzkę robić??? Z drugiej strony nie spotkałem się z mandatem za zakłócanie tzw miru a wiem ,że policja może go dać nawet sama zsiebie, ale nie potrafi W Niemczech pijaństwo nocne w obecności dziecka, po wezwaniu sąsiadów z powodu chałasu może skończyć się wnioskiem o ograniczenie praw rodzicielskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Przypowieść o nieznośnych sąsiadach:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:46 Jeżeli macie nieznośnego sąsiada nad lub pod (z reszta to najmniejszy prbolem), który nie daje wam spać to w weekend, kiedy ów osobnik będzie chciał odespać trudy tygodnia pracy proponuje wziąć młotek (takie narzędzie to wbijania gwoździ;D)i przez pare minut co godzinę powalić w kaloryfery. Mankament tej metody jest taki, że cały pion nie pośpi. Taką metodę stosuje się na wrednych sąsiadów z pierwszego maja.haha pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Przypowieść o nieznośnych sąsiadach:D 18.11.05, 09:06 Śmiać mi się chce kiedy czytam to wszystko. Jakież to polskie że jeden jełop może terroryzować wiekszość a wiekszość nie ma sposobu żeby z takim zrobić porzadek. Inaczej czytaj że w imię żle pojętego prawa i swobód obywatelskich nie można domagać sie normalności. Inną sprawą jest poczucie kultury osobistej i wspozycia miedzysąsiedzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Posiadacz paneli Moje panele nie stukają IP: *.pl / 217.173.202.* 17.11.05, 19:57 bo: 1. pod wylewką była była warstwa izolacji akustycznej. 2. pod panele położyłem te zielonkawe płyty, ze ścieru drzewnego. Sąsiad nie słyszy żadnych stuków, pytałem go kilkukrotnie. Facet zapewne połozył tylko piankę,a to nic nie daje i na dodatek ma nierówną wylewkę, stąd luzy i stukanie. Powinien był: 1. Zrobić nową wylewkę samopoziomującą. 2. Położyc podkład z zielonkawych płyt. Lub: Położyc podwójny podkład z zielonkawych płyt. Odpowiedz Link Zgłoś