czarna_rozpacz 30.11.05, 08:40 moze nareszcie UO zostanie zlikwidowane:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosciu Re: Student chce promować uniwersytet IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 30.11.05, 09:29 A jaki dokladnie jest cel takiej kampanii, skoro problemem jest niz demograficzny? Nie widze zwiazku promowania uczelni z wzrostem wyzu demograficznego. Proponuje uniwersytetowi rozwiazanie, ktore od lat stosuje Politechnika Wroclawska - ona nie ma problemow finansowych. Wystarczy pouwalac 3/4 studentow przynajmniej z jednego przedmiotu w ciagu semestru i kasowac za kursy powtorkowe. To dziala! Tylko nam - studentom - wszystkiego sie odechciewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Student chce promować uniwersytet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 10:35 na UO panuje stare ale ciągłe przekonanie nasz ... zdajesz. Nawet jednemu - zgadnijcie komu - przypieli tablice "Dar młodzieży dla nauczyciela" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oto_kot Re: Student chce promować uniwersytet IP: 217.173.192.* 30.11.05, 10:39 Wydaje mi się że promowanie uczelni jest dobrym sposobem na przyciąganie do niej nowych osób, jednak szkoda że same władze uniwersytetu wykazują tak mało zainteresowania by zrobić coś dla nas studentów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: ten psi pysk -siwy IP: *.azartsat.pl / 80.51.233.* 30.11.05, 10:58 powinien doplacac, gnida jedna, aferzysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bredol ALE CHAŁA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 13:50 ALE CHAŁA!ŚMIECH PUSTY BIERZE JAK SIE CZYTA TAKIE ARTYKUŁY O TAKICH OSOBNIKACH.BUAAAAHAHAHA I NIE TYLKO O NICH HAHAHA. DOBRE SOBIE, PROMOCJA UCZELNI.HAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Powodzenia! IP: *.chello.pl 30.11.05, 18:02 Chyba jednak nie macie racji... Ja z nostalgia wspominam okres kilku lat wstecz gdy studiowalem jeszcze na UO! Uklady pewnie dalej sa te same, ale patrzac z perspektywy czasu, to taka inicjatywe oceniam naprawde pozytywnie. Nawet jezeli ta promocja nie bedzie miala szerokiego zasiegu to na pewno ci studenci naucza sie wiecej podczas tych przygotowan niz na swoich kierunkach przez caly semestr. Zycze wytrwalosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Powodzenia! IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 30.11.05, 19:06 Opole to prowincjonalne miasto, trudno bedzie przyciagnac do niego studentow, juz w tym roku bylo o wiele mniej kandydatow, wiadc teraz jaki sens ma tworzenie uniwersytetow w tak prowincjonalnych miasteczkach jak Opole i inne, do metropoli studenci sami ida, i beda miec jeszcze latwiej, bo niz obetnie im czesc konkurencji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !aprobator Re: Student chce promować uniwersytet IP: *.pl / 195.116.231.* 30.11.05, 22:54 Przeczytawszy artykuł uśmiechnąłem się szeroko-bynajmniej nie za sprawą śmieszności treści jaki zawiera(bo takowej nie ma), a przeciwnie, ucieszył mnie fakt, że ktoś w końcu ma na tyle odwagi, zapału, zdrowych chęci i energii by robić coś, co może stać się przyczynkiem rozwoju naszego miasta. Chciałbym zaznaczyć, że wyższe uczelnie w Opolu skupiają w swoich murach ok. 30. tys.(sic!) studentów. Zważywszy na proporcje w stosunku do ilości mieszkańców (123 tys.) to znaczący zastrzyk finansowy przyczyniający się do koniunkturalnego napędu miasta. Te kilkadziesiąt tysięcy ludzi musi przecież gdzieś jeść, spać, bawić się spędzając wolny czas, a także zaopatrywać się we wszelakie pomoce naukowe czy od czasu do czasu kupić sobie jakiś ciuch. Między innymi dzięki temu nasze miasto "żyje". Sądzę więc, że pomysł jest dobry i warto go wesprzeć, a nie krytykować pustym "buhaha". Jeśli ktoś choć raz był w Opolu na dyskotece, czy jakiejkolwiek innej zabawie w weekend, kiedy to studenci wyjeżdżają do swoich domów i dla porównania na którejś ze "studenckich imprez" z łatwością odnajdzie potwierdzenie na powyższe słowa, gdyż różnica w jakości jest taka jak między linoleum a marmurem na posadzce...Należy również pamiętać, że wielu ze studentów zostaje w mieście w którym studiuje, że dzieci byłych studentów idą często śladem rodziców wybierają tę samą uczelnię co oni etc. Wszystko razem przyczynia się właśnie do tego, że Opole zyskuje renomę, że dalej jest miastem wojewódzkim, że broni się przed tą prowincjonalnością do której wszyscy usilnie, aczkolwiek bezskutecznie próbują doprowadzić. Dzięki uczelniom wyższym, a przede wszystkim ludziom, którzy dbają o ich rozwój(jak prowadzący BCC) możemy cieszyć się „status qvo” i mieć nadzieję na lepsze jutro a nie stagnację i regres. Jeżeli więc dzięki inicjatorowi tego pomysłu, niż demograficzny nie będzie tak odczuwalny, jeśli dzięki niniejszej kampanii utrzymane zostaną miejsca pracy a miasto będzie się rozwijać, to nie powinno być wątpliwości i nic nie znaczących krytycznych komentarzy. A jeśli już(bo krytyka często mobilizuje do działania) to apeluję o wykazanie się choć setną częścią „charakteru pomysłodawców” i połączenie sił-wtedy gwarantuję, że nawet z Turawy dałoby zrobić się Lazurowe wybrzeże. Tak więc albo łączcie się, albo nie kompromitujcie się bo czcze narzekanie w niczym nie pomoże! A dla pomysłodawcy-SERDECZNE WYRAZY UZNANIA. z pozdrowieniami APROBATOR :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiodor BZDURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 12:36 Po co być absolwenentem uczelni która znajduje sie w miescie w ktorym absolwenci nie są potrzebni. Brak inwestycji, zero nowych miejsc pracy, megabiurokratyzacja urzędów. Ktos kto planuje swoją karierę MUSI wybierać Wrocław bo to miasto w tej chwili rządzi w Polsce jesli chodzi o rozwój inwestycji. Absolwent opolskiej uczelni jest skazany na porażkę w walce z absolwentem z Wrocławia. Zamiast promowac UO trzeba rozkręcić to zdechłe miasto. Wtedy studenci sami tu napłyną bez kampanii wizerunkowej ktora tak naprawdę służyć ma kreowaniu wizerunku jej autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ?? IP: *.chello.pl 01.12.05, 12:47 Tak właśnie wygląda to w Polsce... Studenciaki chcą zrobić coś pożytecznego no i wtedy rodzi się problem... W tej sprawie jest mi wszystko jedno bo niebawem wyprowadzam się z Opola, szkoda tylko by było zmarnowanych chęci do pracy tych młodych ludzi! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !aprobator Re: Student chce promować uniwersytet IP: *.pl / 195.116.231.* 01.12.05, 22:05 Chciałbym zapytać o to co jest bzdurą? Dobre chęci? Trud podejmowania "rozkręcenia miasta? Jak niby można je rozkręcić jeżeli wszyscy będą stąd uciekać? Drugie Goerlitz - o to chodzi? Chyba nie..Należy działać by cokolwiek mogło ulec zmianie-inaczej pozostanie tylko narzekanie osób które nie chcą podjąć ów trudu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolec Re: Student chce promować uniwersytet IP: *.airnet.opole.pl 02.12.05, 00:45 uwazam ze to wspaniala sprawa, jesli wladzom miasta i uczelnie nie zalezy na promocji to sami studenci musza sie za to zabrac...mozna kampanie posunac znacznie dalej..zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiodor BZDURA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 08:53 Studenci są od nauki a władze uczelni od jej promowania. Jeśli studenciki zajmą się jakimis marketingowymi działaniami to nie straczy im czasu na naukę i po studiach dołączą do wielkiego grona opolskich absolwentów kompletnie nieprzygtowanych merytorycznie do jakiegokolwiek zawodu. Wiem to bo próbowałem kilku z nich zatrudnić u mnie w firmie i to była prawdziwa masakra. Zero wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: BZDURA !!! IP: 80.51.170.* 21.12.05, 01:10 no nie bzdura, przeciez organizoawanie akcji promocyjnej to spora dawka doswiadczenia, ktorego nie zdobeda na wykladach, cwiczeniach, ani nawet na praktykach. no studentowi chemii takie doswiadczenie sie nie przyda, ale skoro akurat ten gosc studiuje zarzadaznie i administracje, to dla niego bardzo dobrze. watpie jednak, zeby robil to tylko dla siebie. juz chyba dwie akcje zorganizowal, "konkurs na twarz UO" i spotkanie "mlodzi w biznesie". chlopak ma pomysl i fajnie ze cos robi. SZKODA TYLKO, ZE TO STUDENCI SIE BARDZIEJ MARTWIA O WIZERUNEK UCZELNI, A NIE SAMA UCZELNIA... gdyby studenci musieli szukac sponsorow poza uczelnia, zeby oplacic reklame swojej uczelni... to wstd dla "szefostwa" UO! ja mlodego popieram ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: BZDURA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 09:57 Gdyby studiował zarządzanie, to bardzo dobrze, ale on studiuje administrację... Pytanie, po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: BZDURA !!! IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 19:50 ale to chyba jest jeden kierunek: "zarzadzanie i administracja"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: BZDURA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 20:56 To dwa zupełnie inne kierunki. Zarządzanie to Wydział Ekonomiczny, a administracja to Insytut Prawa i Administracji. Pytam wobec tego jeszcze raz. Po co studiuje administację? Bo chyba pracować w UW, UM, organizacji mięzynarodowej czy ministerstwie nie zamierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: BZDURA !!! IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:22 a to nie do mnie pytanie. wydaje mi sie jednak, ze zaangazowanie w takie akcje mu tylko pomoze. studiowanie administracji nikoniecznie oznacza ograniczenie tylko i wylacznie do pracy w administracji rzadowej, samorzadowej itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: BZDURA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 23:38 Jemu być może pomoże. Uczelni - w ogóle i o to jestem w stanie się założyć. Co do administracji, mylisz się. Jest to de facto wykorzystywanie pieniedzy podatnika na swoje przyszłe, biznesowe przedsiewziecia, pod przykrywką studiowania administracji, a więc zupełnie czego innego. Odpowiedz Link Zgłoś