somepoint210 19.12.05, 00:40 No co tam Szkopy, rasizm postepuje proporcjonalnie do nienawisci?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan_ems Re: Szkopstwo 19.12.05, 12:40 Some! Chciałeś coś przekazać, czy tylko tak sobie pierdnąłeś dla relaksu? Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Szkopstwo 21.12.05, 03:39 stefan_ems napisał: > Some! Chciałeś coś przekazać, czy tylko tak sobie pierdnąłeś dla relaksu? Nie posadzam Cie o glupote, wiec przemilcze odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Szkopstwo 21.12.05, 13:32 somepoint210 napisał: > Nie posadzam Cie o glupote, wiec przemilcze odpowiedz. Taaak, właśnie. Głupi ten, który ośmielił się negatywnie odebrać wzniosłą myśl ideową, jaka kryje się w Twojej symbolicznej wypowiedzi z bogatą ekspresją zarazem, uzyskaną przez element pytający. Masz rację, lepiej obdarzyć to milczeniem. Po co psuć sobie przemiłą, przedświąteczną atmosferę, tym bardziej, jeśli z nią u Was krucho. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53621,3060579.html Mimo wszystko: Merry Christmas and a Happy New Year!! Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Szkopstwo 22.12.05, 00:44 stefan_ems napisał: > somepoint210 napisał: > > > Nie posadzam Cie o glupote, wiec przemilcze odpowiedz. > > Taaak, właśnie. Głupi ten, który ośmielił się negatywnie odebrać wzniosłą myśl > ideową Nie posadzalem Cie o glupote i dalej nie posadzam. Ale...nie posadzalem Cie takze o brak logiki:) Twoje zdanie mialoby sens, gdybym chocby zasugerowal defekt mentalny i...prawdopodobnie nie przemilczal odpowiedzi:) Skladam to jednak na goraczke przedswiateczna:) > Mimo wszystko: Merry Christmas and a Happy New Year!! Happy Hanukkah, Schtefan:) Odpowiedz Link Zgłoś
nivol Re: Szkopstwo 19.12.05, 17:08 OJ...niedobrze Chyba wczoraj z lasu wyszedłes Odpowiedz Link Zgłoś
arno10 Re: Szkopstwo 19.12.05, 19:03 jeszcze kiedys wrucimy do prawdziwej macieszy Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld "Gwołt niych se gwołtym łodcisko" 19.12.05, 21:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=33740377 Hmm, możno tyn link se tukej przido. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Szkopstwo 20.12.05, 20:20 Widać mu sie moderowanie z prowokowaniym pomylyło Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Szkopstwo 21.12.05, 03:38 Taaa, nie wiedzialem, ze jestem modem na forum Stefana:))) Czyzby wojenka z Hepikiem juz trzezwosc osadow przyciemnila? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Szkopstwo 21.12.05, 18:59 Hehehe - a to Cie jakoś tukej tłumaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Szkopstwo 13.01.06, 11:23 Prowda wyzwolo - niyprowda zniywolo. Toż już wytli moj wontek na Forum Gliwice. Możno skiż tego, żech tam wsadzioł link na taki wontek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=34763064 Ciekawe jako to dali poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os [...] 08.04.06, 20:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Tu rzadzi cenzura? 23.04.06, 22:11 Dlaczego nie wycieto tego rasistowskiego watku polskiego nacjonalisty somepointa? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Szkopstwo 13.04.06, 00:52 Przyznam, że jestem zaskoczony Twoim wybrykiem, Some. Wchodzisz na spokojne forum z chamskim tekstem. Takie prowokacje zachowaj na FGG. Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Szkopstwo 13.04.06, 17:43 Bylem przekonany, ze nie umknelo Ci wyjasnienie. Moge zrozumiec, ze do fanatykow niemieckosci to nie dociera, ale Ciebie nie posadzalbym. Krotko wiec raz jeszcze, szkopstwo to sposob bycia, pewna formy zachowan (cos w wydaniu wszechpolackim, tyle ze przeciwny biegun). Tekst powstal w grudniu zeszlego roku po felietonie Smolorza (z teza tam zawarta nie zgadzam sie) i komentarzu do tego felientonu tutejszych, przynajmniej dwoch forumowiczow (Stefana i chyba Maksika), ktory w skrocie sprowadzal sie do wymogu czolobitnosci, podziekowan, modlitw i peanow do panstwa niemieckiego za chlebek tam otrzymywany (chodzilo o Polakow z dlugoletnim pobytem). Zreszta Stefan powtorzyl te mantre calkiem niedawno chyba na Silesianie, lub forum prowincjonalnym. Szkopstwo to ta swoiscie pojmowana moralnosc, bo te same zachowania w stosunku do panstwa polskiego sa przez szkopstwo wyszydzane i krytykowane. To tak w duzym streszczeniu, na Twoje zyczenie poszperam w poszukiwaniu wypowiedzi Maksika i Stefana, o ile nie zostaly skasowane. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Szkopstwo 13.04.06, 19:30 Domyślałem się istnienia Twej autorskiej definicji tego zjawiska. Zdziwiony jestem tylko, że pojawiasz się z czymś takim na forum, które jest oazą względnego spokoju. Stefan bywa i na innych forach. Tam mogłeś załatwiać swoje porachunki. Tu wywołałeś jednynie konsternację czy nawet zażenowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Szkopstwo 13.04.06, 20:22 Stefan o ile pamietam skomentowal artykul Smolorza tutaj, podobnie Maksik. Tutaj wiec swoj post zamiescilem. Oaza wzglednego spokoju? Chyba wiesz, jaka jest przyczyna. Konsternacji i zazenowania nie wywolywal bez mala trzy miesiace, dopoki "ktos" go nie podniosl:) Porachunki powiadasz, przeciez to tylko swiat wirtualny. Uwagi dotyczace szkopstwa podtrzymuje, zwlaszcza, ze jeden, czy dwoch jego przedstawicieli obecnych jest takze na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Szkopstwo 13.04.06, 23:17 somepoint210 napisał: > poszperam w poszukiwaniu wypowiedzi Maksika > i Stefana, o ile nie zostaly skasowane. Nie zostało nic skasowane, więc poszukaj proszę, bo jakoś nie przypominam sobie, bym pisał gdziekolwiek treści, w których "rasizm postepuje proporcjonalnie do nienawisci". Nigdy bym nie przypuszczał, że nie znasz różnicy pomiędzy autochtonem a imigrantem ekonomicznym, a skoro dopchałeś się do moderowania forum "Gliwice" to powinieneś wiedzieć, że wypowiedzi komentujemy w wątku, w którym się pojawiły. To też tak w skrócie, bo ten głupi wątek nie zasługuje na więcej. A tak na marginesie to przyznam się, że korciło mnie wtedy w grudniu, by skasować inaugurujący post tego wątku. Dziś wiem, że zrobiłbym Ci wtedy wirtualną przysługę i chyba nie muszę pisać dlaczego ;-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Szkopstwo 14.04.06, 13:09 I bardzo dobrze, ze nie skasowales, zadalbym bowiem przywrocenia. Okreslenie "dopchales sie" swiadczy o twoim personalnym podejsciu do mojej wirtualnej osoby:) Wykorzystam wiec ten watek na cytaty twoich wypowiedzi na innych forach, w moim przekonaniu ocierajace sie o szkopstwo. Nie moze byc tak, ze swoje forum prywatne traktujesz, jak oaze spokoju, jednoczesnie uzywajac zupelnie innego jezyka na innych forach. Zostales w koncu wciagniety na liste uczestnikow forum adminow slaskich i masz pewne obowiazki. Jakie?:) Na poczatek sugeruje obrobke slowa "obiektywizm", albo jego ekwiwalent "bezstronnosc". Pare wypowiedzi juz mam, na forum Opole, Katowice, Silesiana, a przede wszystkim forum prowincjonalne Fggg:) Czytelnicy maja bowiem prawo do poznania caloksztaltu twojej tworczosci, no chyba ze wystraszyles juz stad wszystkich niezgodnych z twoja linia "narodowo- polityczna", a zostali tylko klakierzy. Ja ci klaskac nie bede:) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Szkopstwo 14.04.06, 15:32 Tak jak wtedy, gdy zaczynałeś ten wątek, tak i dziś nadchodzą święta, które są powodem wielkiej radości, ale też próbą wytrzymałości dla zestresowanych i zapędzonych osób. Niestety, część populacji przed świętami dopada przedświąteczna depresja. Wydaje mi się, że osoby mieszkające na obczyźnie są na nią szczególnie narażone. Some! Radości życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Szkopstwo 14.04.06, 16:23 Bardzo mi przykro, ze dopadla cie deprecha. Siedzac w jakiejs niemieckiej dziurze, daleko od rodzinnych Strzelec musisz sie rzeczywiscie czuc niezbyt tego. Wspolczuje:) Ja ze swej strony, przebywajac obecnie w mojej ukochanej Polsce moge sie cieszyc radoscia i spotkaniami z bliskimi, kto wie, moze nawet odwiedze inna czesc Polski i przesle ci zyczenia z okolic Zdzieszowic:) Duzo usmiechu Stefan:) Na koniec pytanie; przebywasz i pracujesz zarowno w Polsce, jak i w Niemczech, w ktorym z tych krajow jestes emigrantem zarobkowym?:) Wesolych Swiat Wielkiej Nocy Schteffan:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Szkopstwo 14.04.06, 17:45 A ja mam wrazenie, ze ci ktos bliski z niemieckimi korzeniami daje popalic przed kazdymi swietami Some. Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Szkopstwo 14.04.06, 18:34 O jak szybciutko zjechalo towarzystwo wzajemnej adoracji:) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Szkopstwo 14.04.06, 17:55 Pudło Some, skąd Cię naszły takie refleksje odnośnie mojego pobytu? A skoro rzeczywiście piszesz z ukochanej Polski to mógłbyś przynajmniej nie kaleczyć ukochanej polskiej pisowni. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Szkopstwo 14.04.06, 18:41 Tjaaa, a w ktorym miejscu?:) Pamietaj, ze wytykajac bledy, sam o nie prosisz. Twoje konstrukcje zdaniowe tez pozostawiaja wiele do zyczenia:) Pudlo, nie pudlo, czas juz na pierwszy twoj "kwiatek", zastanawiam sie tylko, czy zaserwowac ten z forum opolskiego, czy z katowickiego?:) Naturalnie mam na mysli te ocierajace sie o szkopstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Szkopstwo 16.04.06, 14:23 Literat za dyche sie znalazl, he he:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maksik9 Re: Szkopstwo 14.04.06, 20:54 nie miałem zamiaru tłumaczyć się wielbłądowi, że nie jestem wielbłądem, ale ponieważ zostałem wywołany do tablicy, skreślam kilka słów wyjaśnienia. Dyskusja została rozpoczęta artykułem Smolorza w wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16759&w=19742879&v=2&s=0 "Dwulicowość i moralność Kalego". Niech sobie to każdy oceni. Nie wycofuję się z niczego co napisałem. Pewni ludzie chorzy na skrajną "poprawność polityczną", wszystkich co mają inne, nie spaczone poglądy na pewne sprawy obrzucają skrajnymi epitetami (nienawiść, rasizm) nie mając żadnych racjonalnych argumentów na poparcie swojego pojmowania świata. W ich świecie nie nazywa się rzeczy po imieniu, zakłamuje się rzeczywistość używając do określania ludzi czy zjawisk wymyślonych określeń nie chcąc kogoś obrazić. Ale za to jeżeli ktoś pozwoli sobie mieć inne poglądy i do tego wyrazi to publicznie to nie mają żadnych skrupułów, potrafią obrzucić najgorszymi epitetami i określeniami. Temat jest szeroki, a szkoda czasu, bo wiem że to i tak nie trafi, ale nie mam zamiaru odpowiadać na następne epitety. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os [...] 16.04.06, 14:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maksik9 Re: Kolejny nawiedzony polski oszolom sie odezwal 17.04.06, 11:21 nie rozumiem, umieściłeś to pod moim postem, chyba mnie nie miałeś na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Kolejny nawiedzony polski oszolom sie odezwal 23.04.06, 21:52 To mialo byc dla somepointa. Es tut mir sehr Leid Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Tu tez jest cenzura??? 23.04.06, 22:09 Wpisy polskiego nacjonalisty sie zostawia a moja krytyke wycina? Tak sie nie robi:( Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Tu tez jest cenzura??? 23.04.06, 23:05 oppelner_os napisał: > Wpisy polskiego nacjonalisty sie zostawia a moja krytyke wycina? > Tak sie nie robi:( Nazywanie kogoś bezpośrednio pseudointeligentem, oszołomem czy przygłupem jest wbrew netykiecie, która wyraźnie mówi: "Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców". forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html Somepoint zwrócił się do bliżej nieokreślonej grupy osób z pytaniem, na które zawsze można odpowiedzieć przecząco ;-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Tu tez jest cenzura??? 23.04.06, 23:43 On i jego grupa (czytaj banda) uzywa podobnego slownictwa w odniesieniu do konkretnych osob z FGGG. Ten jego szyderczy wpis, ktory tak ostro skomentowalem naturalnie miesci sie w Netykiecie:( No coz wasze forum, wasze zabawki. Nadal twierdze, ze somepoint jest pseudointeligentem, a to twierdzenie opieram na jego ostatnich pseudonaukowych wywodach na Silesianie (dyskusja ze Slezanem na temat zmiany nazwy KL Auschwitz) Zycze dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
caxap2006 Re: Tu tez jest cenzura??? 04.09.06, 17:35 z tym nacjonalizmem lepiej sie uspokoj, bo chyba nie chcesz by ktos do ciebie cos przykleil (nacjonalizm + socjalizm). Także mikroszkopku ostrożnie z sądami! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Tu tez jest cenzura??? 18.09.06, 22:07 Do mnie to mowisz mikropolaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
jorgel Piykne dziynki za ta goudka, połna miłojści... 09.05.06, 13:14 chrześcijańskiyj, jak na Polouka-katolika przistało. I nie dziwno, co w cołkiyj Europie majom wos za Polouków-burouków. :))) somepoint210 napisał: > No co tam Szkopy, rasizm postepuje proporcjonalnie do nienawisci?:) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Piykne dziynki za ta goudka, połna miłojści.. 03.07.06, 20:04 Hmm, a możno łon yno tako wyznowo swoj grzych? Możno sie pyto czy bydzie rozgrzyszynie? Odpowiedz Link Zgłoś