Gość: E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 07:35 Niezły pomysł studenci! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fiodor CO ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 09:01 kto wytypował tego kolesia ???? Dredziarz symbolizujący bakającą subkulturę rastamanów ???? Niezła reklama uniwerku. OOOOOOOOOOO !!! Zrozumiałem przekaz !!! Tylko dzięki marihuanie i crackowi dojrzysz w naszej uczelni coś dobrego !!! Buahahahaaahhaaa A hymnem kampanii promującej będzie "Aluminium szeleści" zespołu Warszafski Deszcz ???? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ulianow Studenci promują Uniwersytet - strzał w 10! 23.12.05, 09:29 Czyżbyś nie zaliczył jakiejś sesji że tak sączysz jad? Utożsamianie osoby w dredach z ćpaniem jest jest tak płytkie, że pozwolę sobie nie komentować tego, natomiast z całą pewnością trafi ON lepiej do świadomości innych młodych ludzi niż uśmiechnięta facjata Jego Magnificencji! Tak trzymać! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Studenci promują Uniwersytet - strzał w 10! IP: *.atol.com.pl 23.12.05, 10:35 hihi, pozdro małochlebku i promuj się dobrze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy bakaż Re: CO ????? IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.05, 20:37 Kolego chce powiedzieć że to rzaden dredziaż, nie widzac aby słuchał rege, zobaczcie ze teraz jest taka moda i kazdy przydupas moze nosic sobie dredy zenadaaaaaaaaaaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszt Re: CO ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:54 zenada sa osoby ktore mysla ze kazdy kto slucha rege musi od razu w rastafarianskich ciuchach skakac, a jeszcze wieksza ludzie o ksywkach 'prawdziwy bakaż' chyba bakłażan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amalia Re: Ich twarze trafią na plakaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 10:41 Dready symbolizują "korzenie" lub "grzywe lwa Syjonu" a nie ćpanie!!!:[ PS żle wpisali moje imię :( Mam na imię AMALIA Odpowiedz Link Zgłoś
dzzziewczynka Re: Ich twarze trafią na plakaty 23.12.05, 10:47 Chlebus grrratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość1 AMALIA A NIE AMELIA! :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 10:49 znam tą drugą dziewczyne i z tego co wiem na na imię Amalia :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi!synek Re: Ich twarze trafią na plakaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 11:03 swietnie uniwerek promowac bedza cpun rasciuch i barbie - super wizerunek... to ja wole morde rektora:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna21 Re: Ich twarze trafią na plakaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 11:10 ale mi opinia... widzialam barbie i te dziewczyny mi je za badrdzo nie przypominają ;> a poza tym barbie sa puste i malop inteligentne a te dziewczyny do takich nie należa Uważam że to jest bardzo dobry pomysł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ulianow Tak trzymać Studenci! 23.12.05, 11:20 Drodzy studenci. Do internetu dostęp jest nieograniczony i dlatego staje się on czasem miejscem do uzewnętrzniania się dla wszelkiej maści frustratów. Nie przejmujcie się tym i róbcie swoje dalej! Ja trzymam za WAS kciuki! Pokażcie że można coś fajnego robić! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goonzales Re: Ich twarze trafią na plakaty 27.12.05, 14:48 oi!synek jestes chyba malo wyedykowana osoba niz osoby ktore znajduja sie na tych zdjeciach!!!!! przypuszczam ze pewnie nie dostales sie na studia o liceum juz nie wspominajac.... Pewnie chcialbys sie umowic z barbie a z cpunem zapalic blanta!!!! Ps. Najlepiej wyszlas Aniu z tych wszystkich osob ktore sa na tych zdjeciach LINDA & HAGI & JEANS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aKySZ Re: Ich twarze trafią na plakaty IP: *.um.wroc.pl 23.12.05, 13:29 Bez sensu że plakaty będą rozwieszane w Opolu, bardzo nieprzemyslany zabieg marketingowo. To miasto jest naturalnym zapleczem edykacyjnym dla opolan, takie czasy, że miejscowych zachęcać do studiowania "na własnych śmieciach" nie trzeba, mają na miejscu (po prostu w domach) wyżywienie, nocleg, nie płacą za bilety PKP itp. itd. Za te pieniądze za które chcecie wydrukować plakaty wiszące w samym Opolu, lepiej przygotować i rozesłać po mniejszych miejscowościach, ale takich, gdzie akurat akcja może mieć znaczenie - np. Kluczbork, Kędzierzyn-Koźle, Brzeg, Namysłów, Głubczyce, Nysa - bo tam ludzie stoją przed wyborem: może Opole, a może Wrocław, Częstochowa, Gliwice, Katowice??? I do nich powinniście adresować kampanię. Jeśli z kolei pieniądze dorzuci też Urząd Miejski w Opolu, można zaatakować kolejne miejscowości (w większym promieniu od Opola)... Przemyślcie to jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Błędne informacje w tekście! IP: *.chello.pl 23.12.05, 14:53 Z tego co słyszałam to plakaty i ulotki mają być jedynie wtórnym elementem całej akcji. Kampania ma podtrzymywać pozytywny wizerunek uniwersytetu zarówno wśród Opolan jak i promować UO wśród pozostałych mieszkańców województwa! Chodzi o to żeby młodzież nie uciekała z Opola, tylko na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiodor WON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 14:55 Z tego miasta ludzie wyganiani są przez beznadziejne władze które tłumią wszelki rozwój. Każdy kto ma chociaż trochę oleju we łbie ucieka do Wrocka. Uniwerek Opolski zdechnie tak samo jak przysłowiowa gospodarność Opolan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ar Re: WON IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.05, 15:44 Gość portalu: Fiodor napisał(a): > Z tego miasta ludzie wyganiani są przez beznadziejne władze które tłumią > wszelki rozwój. Każdy kto ma chociaż trochę oleju we łbie ucieka do Wrocka. > Uniwerek Opolski zdechnie tak samo jak przysłowiowa gospodarność Opolan. Sam sobie zdychaj frustracie, albo zbierz do tego jeszcze paru, na pewno znajdziesz chetnych. A dla autorow pomyslu wszystkiego najlepszego i wiecej takich akcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aKySZ Re: WON IP: *.kom / *.os1.kn.pl 23.12.05, 17:41 Z tego miasta ludzie wyganiani są przez beznadziejne władze które tłumią > > wszelki rozwój. Każdy kto ma chociaż trochę oleju we łbie ucieka do Wrock > a. > > Uniwerek Opolski zdechnie tak samo jak przysłowiowa gospodarność Opolan. [re:] Może zbyt ostro podszedłeś do sprawy, ale rzeczywiście, idzie niż demograficzny i o studentów uczelnie już wkrótce będą się ubiegać stając w szranki. Taka akcja jak studentów opolskich może być oczywiście jednym z elementów budoania wizerunku i zachęcania do studiowania w Opolu. Ale powtarzam: jednym. We Wrocławiu uczelnie także zaczynają dostrzegać, że o absolwentów szkół średnich już wkrótce trzeba się będzie wręcz "bić". I trochę wcześniej powstała bardzo podobna akcja, tyle że ujęta znacznie szerzej, a przede wszystkim, z bardzo aktywnym udziałem władz wrocławskich uczelni. A tymczasem w tekście dziennikarskim słyszymy jedynie o "poparciu i pozytywnej opinii" opolskich władz. To albo tekst w Wyborczej jest mizerny, albo rzeczywiście władze opolskie problemu nie dostrzegają żadnego w omawianej kwestii. > > Sam sobie zdychaj frustracie, albo zbierz do tego jeszcze paru, na pewno > znajdziesz chetnych. [re:] Tu też za ostro :-) Kłótnie nie mają sensu najmniejszego, opolski Uniwerek póki co jeszcze nie "zdycha", natomiast niedostrzeganie problemu i zalecenia by zebrać kilku chętnych i samemu zdechnąć - są nie na miejscu bo traktują sprawę przyszłości UO jakby jej nie było i wszystko co Was czeka będzie tylko i wyłącznie super... > A dla autorow pomyslu wszystkiego najlepszego i wiecej takich akcji :) [re:] Też Wam życzę powodzenia. Niestety, bez wsparcia ze miasta Opola i władz nieiwele zdziałacie. Bo oto co się okazuje??? O przyszłość (kandydatów do studiowania) w Opolu zabiegacie Wy - którzy jesteście tu tak naprawdę tylko na chwilę ;-) (maks 5-6 lat). To Wam powinno zależeć na tym by zachęcać młodych do studiowania na UO?? To Wy się utrzymujecie na etatach uczelnianych dzięki kolejnym rocznikom??? Oj, chyba nie bardzo.... Komentarz pozostawiam Wam samym :-) Wesołych Świąt Opole! Wrocek pozdrawia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Niezla farsa IP: *.broker.com.pl 23.12.05, 20:23 Niezla farsa z ta kampania, ciekaw jestem jej rezultatow, juz widze te tlumy sciagajace do Opola, buahahaha... Powodzenia! Moze wam sie uda, ale raczej moze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Bardzo dobry pomysł, trzymam kciuki:) IP: 217.197.76.* 23.12.05, 21:25 Oczywiście sama kampania reklamowa niczego nie załatwi, ale dobre i to na początek. Będą musieli zacząc się starac skoro idzie niż demograficzny. Gdy ja zdawałam na studia w 1996 to nikt nie myślał o żadnej promocji, to oni robili nam łaskę przyjmując nas. Były egzaminy wstępne, niekończące się kolejki do dziekanatu, tylu było chętnych:) Ale dzięki temu mieliśmy wysoki poziom studiów, przynajmniej na moim kierunku (anglistyka). Jak jest teraz, nie wiem, mam nadzieję, że nienajgorzej. Trzymajcie się studenci i wykorzystujcie ten najlepszy czas w życiu jakim są studia właśnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aKySZ Re: Bardzo dobry pomysł, trzymam kciuki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 00:49 Malwino, masz rację, za moich czasów było tak samo (szedłem na studia w 1997). Poziom był wysoki, ale i nadal być powinien - jeśli takowego nie utrzymają, jasnym się staje, że nikogo nie zachęci do studiowania tutaj żadna kampania. Organizatorów - jeszcze raz - zachęcam do zmiany targetu ;-) grupy docelowej - naprawdę korzystniej będzie wypromować uczelnię w mniejszych miejscowościach poza Opolem. No chyba że taki scenariusz macie dopracowany w szczegółach, a dziennikarze Gazety Wybiórczej "zapomnieli" wspomnieć... Nasz przedmówca obawiam się że też ma rację - tłumów to raczej UO nie ściągnie... Nie ma się jednak z czego śmiać, tak naprawdę to problem władz uczelni a nie Was, studentów... Pzdr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Bardzo dobry pomysł, trzymam kciuki:) IP: *.broker.com.pl 24.12.05, 14:16 Aby Uniwersytet Opolski byl atrakcyjny, to musialby zmienic pare rzeczy, a wiadomo, ze tego nie uczyni, bo trudno aby wymienili polowe kadry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafex Re: Ich twarze trafią na plakaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 20:16 Pozdrowienia dla Pawla i Amalki :) Pawel... zawsze byles charakterystyczny, wiec chyba bedziesz sie nadawal do tej roli... Amalka, podobnie, wulkan energii co widac na impreza w OSP :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hevo Re: Ich twarze trafią na plakaty IP: 83.238.229.* 29.12.05, 22:25 Pawel cala Sempa bedzie z Ciebie dumna :) Pozdro ;) Odpowiedz Link Zgłoś