Dodaj do ulubionych

Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opolu

IP: *.chello.pl 23.04.06, 23:10
Buhahahahahahahahahaaha!
To sie podzielili! Bez skreslen! Jak namawial niegdys Tow. Wieslaw:)
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:14
      Panie prezydencie. Co pan za głupoty wygaduje. Nałykał się pan, czy co?
      • Gość: nn Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:37
        Śpiący królewicz za parę miesięcy się obudzi i szczerze zadziwi, że już nie
        jest prezydentem. A Opolanie "podziękują" Jasiowi za powrót SLD z Nicieją na
        czele.
        • Gość: geronimo Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:41
          Wybrali? a do czego? po co? chcą coś zrobić,maja jakieś plany? zamierzenia? dla
          regionu,powiatu,Opola? czy tylko zwietrzyli szanse na posady? no bo o centrach
          logistycznych i parkach przemysłowych przecież nie mówili!
      • Gość: Maleszka Skubany Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:39
        Nie wiedzialem że Zombi na prochach bywa. Albo on potłuczony. Co za kretyństwa
        ten kolo snuje, w dupe palec?
        Sie ma.
        • Gość: rzygam na POlitykę Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: 217.197.74.* 24.04.06, 00:13
          w nadchodzących wyborach samorządowych zagłosuję prawdopodobnie na SLD. Ludzie
          w Opolu mówią: "Pogany kradły,ale przynajmniej miasto się
          rozwijało,budowali,inwestowali, a za tego Zembatego oszołoma to tylko
          konsultacje i cholerna gadanina,miasto wiochą sie staje!!" POlitykierzy, i
          Zembaty Nierobie!! glosowalem na was, teraz mam was głęboko w dupie!! WON!!
          • o.tisk Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol 24.04.06, 00:41
            Zgadzam sie z tym postem, dodam - niestety w calej rozciaglosci. To jest
            smutne, a PO ma przegrana juz w kieszeni.
          • Gość: lsd Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.06, 08:30
            Jeśli na Prezydenta wystartuje prof. Nicieja, zagłosuję na niego i SLD.
            Wcześniej głosowałem na PO, bo myślałem że coś zacznie się dziać, że będzie po
            prostu lepiej. A tu nic... i jeszcze szefem Janusz K.
            • Gość: sss Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 19:30
              Nicieja ? a która to ? Pamiętam jego pajacowanie na WSP, inni zaś jak był
              sekretarzem POP PZPR ...
              To szybka droga do powrotu czerwonej mafii do Opola
        • Gość: :) Zembol ma w głowie .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:40
          Nie powiem co, bo temat ekstrementów jest śmierdzący
          • Gość: Sławoj Re: Zembol ma w głowie .... IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 00:54
            Temat ekskrementów jest śmierdzący, podobnie jak ty... gościu!
        • Gość: Zosia Gratuluje Panu Januszowi Kowalskiemu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:42
          Jak czytam Wasze opinie, zresztą na kazdy temat, nie tylko o Prezydencie Opola
          czy o Januszu Kowalskim - to robi mi się wręcz niedobrze. Przykro to czytać.
          Jak prymitywnie potrafią się "ludzie" wypowiadać. Każdego obrażać, manipulować
          opiniami, krytykować bez pokrycia. Używać niecenzuralnego słownictwa, wręcz
          chamskiego. I o czym to świadczy, a może powiem wprost? Co sobą
          reprezentujecie, bełkotliwie wypowiadając swoje bzdurne i prymitywne myśli?
          Proponuję trochę kultury, ale tego to chyba juz raczej od Was nie można
          wymagać...
          • Gość: docent Re: Gratuluje Panu Januszowi Kowalskiemu!!! IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 00:58
            Zosiu, dziękuję Ci za rozsądnego i bardzo kulturalnego posta. Ja też nie lubię
            chamstwa, jakie panuje na forach internetowych. Przywracasz mi wiarę w ludzi.
            Brawo Zosia:-)Szacun dla Zosi!
            • Gość: Zosia Re: Gratuluje Panu Januszowi Kowalskiemu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:22
              Dziękuję Ci Docencie, taka po prostu jestem...
      • Gość: Krzysztof Skubacz Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.chello.pl 24.04.06, 08:07
        Kowalski aniołem nie jest, ale na pewno zyje i ma wizję przyszłosci, czego o
        dotychczasowym spiochu przewodniczącycm powiedzieć nie można. Natomiast co do
        Wacha - gwiazda taka, ze tylko dzięki miejscu na liscie sie dostal, a nie
        dlatego ze jest kompetentny. Wyjątkowo mało interesujący jako polityk: bez
        wizji, leniwy, czekający na kolejną wypłatę, nie podejmujacych żadnych działań.
        • Gość: zniesmaczony Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:19
          ale Baranie pojechałeś po zacnym człowieku, kto dał ci prawo aby tak krykować
          Pana Wach ?. Nie znasz go niewiesz ile dobrego zrobił to lepiej się zamknij.
          Lepiej pochwal się ile to ty zrobiłeś dobrego, gdzie pracujesz a napewno cię
          ocenimy właściwie.
    • Gość: demos Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.04.06, 02:23
      kolejna wartosc upadla. wybory bez mozliwosci wyboru.
      Jak za komuny. kowalski stales sie tow. kowalskim. heil
    • Gość: obywatel Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.chello.pl 24.04.06, 05:16
      cytat niejakiego J.K. : "Teraz czeka nas ostra praca, by wygrać wybory w Opolu i regionie."

Na mnie w wyborach nie liczcie.!!!!
      =======================================
      I tak w tym mieście nie ma już na kogo oddać głos - same oszołomy, co pchaja się do korytka. :-(
      • mx4 Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol 24.04.06, 08:18
        No skoro w radio Pan Janusz radny Kowalski potrafił powiedzieć, ze głównym
        przeciwnikiem PO jest PiS, to pewnie z SLD teraz dostanie gratulacje z okazji
        wyboru i może chociaż jakąś wiązankę kwiatów ?
    • Gość: wara Jeżeli Kowalski jest "taki AS" to co sobą reprezen IP: *.atol.com.pl 24.04.06, 08:13
      ...tują inni -"blotki"....Platforma SKREŚLONA .gŁOSUJĘ NA
      INNYCH....KOMPROMITACJA...SZKODA.
      • mx4 Re: Jeżeli Kowalski jest "taki AS" to co sobą rep 24.04.06, 08:20
        Ciekawe co może oznaczać fakt, że niemal połowa delegatów została w domu i nie
        chciała brać udziału w tych ("ustawionych") wyborach ?
        • Gość: Opolanin Re: Jeżeli Kowalski jest "taki AS" to co sobą rep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:39
          Niestety dla miasta banda Zembatego i jego pudelka górą czyżby to już koniec
          miasta ???????????
          • Gość: erna Re: Jeżeli Kowalski jest "taki AS" to co sobą rep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:49
            No to w Opolu już po PO!-no i dobrze.
            • Gość: homo_sapiens Re: Jeżeli Kowalski jest "taki AS" to co sobą rep IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 24.04.06, 11:37
              No co ty erna??? Życia nie znasz!?
              Z politologicznego punktu widzenia uczestnicy gry politycznej, dzielą się na
              tych, co wygrywają i tych co dają się frajersko ograć. Janusz Kowalski (czołowy
              uczestnik lokalnej gry poltycznej) należy do tej pierwszej kategorii. Jest
              dobry w tym co robi i jest często atakowany, bo nikt nie lubi przegrywać.
              Kto atakuje Janusza K.??? Oczywiście nieudolni impotenci, nieudacznicy i lenie,
              wiecznie przegrani frustraci bez pomysłu na skuteczne działanie.
              Janusz Kowalski wygrywa, więc nie zawsze jest lubiany. A potrafi dokopać
              każdemu fiutowi, który stanie mu na drodze!!!
              Parę osób, jednak lubi Janusza. Choćby jego dziewczyna Asia - bardzo ładna i
              dobrze wychowana panienka z dobraego domu (respect, dla pięknych polskich
              dziewcząt:-)
            • Gość: barracuda_smile Re: Jeżeli Kowalski jest "taki AS" to co sobą rep IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 17:43
              Ty Erna qurna siejesz defetyzm! A ja tego nie lubię. Wszyscy nieudacznicy
              zyciowi i frustraci tak mają. Zalecam i proponuję podwyższoną, wiosenną dawkę
              radosnego sexu. Na łonie (natury). To poprawia widzenie świata.
              PO w Opolu ma się nadzwyczaj dobrze i już zwyciężyło dzięki zwycięstwu
              Janusza Kowalskiego.Wygrał 23 kwietnia wyborach na szefa PO w Opolu.
              Janusz, czekamy na dalsze sukcesy :-) Wkrótce nasz Januszek pokaże prawdziwy
              lwi pazur! (dziewczyny - niczego sobie nie obiecujcie:-)hehhehehhe
        • Gość: On Re: Jeżeli Kowalski jest "taki AS" to co sobą rep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:40
          To, że zostali w domu i nie przyszli na drugą turę wyborów, potwierdza tylko
          fakt, że na pierwszej turze byli nielegalnie - nieprawnie, nic poza tym!
    • Gość: Cube "umie gromadzić ludzi wokół siebie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:54
      ...a moim zdaniem umie skutecznie zniechęcić ludzi do tego żeby głosowali na
      Platformę Obywatelską
    • Gość: Michał Jak Jaś słynnym się stał. IP: 217.197.74.* 24.04.06, 09:16
      Większośc go nie chciała
      Lecz świnka do koryta sie pchała
      Rozpychała się wszem łokciami
      Kopiąc dołki godzinami
      Drzemie w Jasiu buta wielka
      Cała Platforma to zapamięta
      JANUSZ, JANUSZ na prezydenta
      Czy PO sie opamieta ?
      Nim Januszek ją PO-topi
      STOP-KOWALSKI ludzie złoci

Gdyby tak Pan Nicieja zechciał kandydować i pociągnąć za sobą porządnych ludzi
      w SLD.
      • Gość: panathinaikos Re: Jak Jaś słynnym się stał. IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 24.04.06, 11:16
        Pan Stanisław Sławomir Nicieja jest człowiekiem, którego szanuję. Kupiłem
        przed laty jego książkę pt. "Cmentarz Łyczakowski we Lwowie". W ten sposób Go
        poznałem. Miał już romans z polityką - był senatorem w poprzedniej kadencji.
        Wyszedł z tego romansu zniesmaczony (mowił mi o tym). Ponadto wie, że być
        prezydentem miasta, to wcale nie jest lekki chleb. Oczekiwania są ogromne, a
        mozliwości realizacji napotykają na niezliczone trudności. Jest człowiekiem
        mądrym, rozsmakowanym w sztuce i nie da się namówić na kandydowanie. Choć
        opolski SLD marzy o tym. SLD-owcy w Opolu nie mają kadr od kiedy połowa ich
        człoków zmieniła tryb życia na bardziej siedzący...:-)
        • Gość: Antyk Owalski Re: Jak Jaś słynnym się stał... IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:20
          Byle się nie ...ł
          • Gość: docent Re: Jak Jaś słynnym się stał... IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 00:52
            Antyk_Owalski - napisz jasno, co masz na myśli, bo nie wiem. Chętnie udzielę
            odpowiedzi i rozwieję Twoje wątpliwości. To dobrze o Tobie świadczy, że je
            masz. Ludzie powinni rozmawiać. Czyż wymiana myśli nie jest piękna sama w
            sobie??? Od kiedy Janusz Kowalski zaczął zjednywać sobie ludzi w Opolu
            (stosując między innymi empatię) - wszystkim jego przeciwnikom opadły
            szczęki... Bo takiego go nie znali. Janusz się rozwija. Gdyby się nie rozwijał,
            byłby gorszy od papieru toaletowego....:-)
            • Gość: Antyk Owalski ___Jaś już słynnym się stał, gdy do gaci s..ł_____ IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:03
              Ludzie inteligentni mają dobrą pamięć
              i wszystkie zasługi jaśka "skrzętnie" notują.
              Jak trzeba będzie to się gawiedzi,
              czyli bydłu-mięsu wyborczemu przypomni.
              Wtedy okaże się, że królik jest nagusi!
              I powinien wrócić pod skrzydła mamusi.
        • as75 ile wazeliny ci wyszlo na to smarowane g.no? 07.05.06, 12:08
    • Gość: Berop Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:46
      Pozdrowienia dla pana Leszka Pogana. Tylko patrzeć jak wróci pan do ratusza, bo
      ile on może wytrzymać i jak długo utrzymać pana Zembaczyńskiego na stołku, skoro
      każdego dnia robi (jeśli w ogóle coś robi) kolejne głupstwo. Spowodowanie
      prezesury pana Kowalskiego w miejskiej Platformie jest już nie głupstwem, a
      samobójem. Tylko miasta żal, tylko opolan żal...
      Berop
      • Gość: Witek Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:47
        Chcesz pozdrowić Pogana, to leć na Sądową, zamów sobie widzenie i go tam, tego
        przestępcę, pozdrów, daj mu buzi i d..y! Powodzenia!!!!
        • Gość: oburzony Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 17:29
          Szacun dla Pana Witka, bardzo dobry, zdecydowanie mięsisty post adresowany do
          kolesia, który tak uwielbia pogaństwo, że aż chciałby pozdrawiać Pogana.
          Gościu wypulaj na Sądową i zamów widzenie z L. Poganem.
    • Gość: rh minus Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:11
      Na pocieszenie coś optymistycznego,
      "Opadając na dno możemy, osiągnąć podwodne szczyty" (Bilica "Przekrój")
    • Gość: Kropka Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:19
      Jeśli jedynym, niedoszłym zresztą, kontrkandydatem oszołoma Kowalskiego do
      prezesury w miejskiej Platformie jest wieczny nieudacznik Tadeusz Pabisiak
      (nieudany dziennikarz, kiepski grajek gitarowy i analfabeta polityczny) to
      bardzo żle to świadczy nie o kandydatach ale o całej partii, a nawet o całej
      prawicy. I jeszcze - panie Nicieja, niech pan się nie da namówić i nie przyjmuje
      posady w ratuszu, bo a nuż rektorem po panu zostanie Kowalski i ostatnie świa-
      dectwo dawnej świetności miasta też szlag trafi !
      • Gość: barracuda_smile Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 24.04.06, 11:08
        Kontrkandydatem Janusza Kowalskiego w wyborach na szefa opolskiej Platformy był
        Tadeusz Pabisiak. Ten pan d ał popis wyjatkowego warcholstwa i nieudacznictwa
        politycznego.Pan Pabisiak zyskał w ten sposób nowe miano: "Pojebisiak". Co za
        persona!!!
        Owszem,Januszek Kowalski anołkiem nie jest, to wiadomo, ale wygrywać lubi i
        potrafi. Wcale nie jest oszołomem - wyraźnie wie czego chce. WŁADZI! A o to w
        polityce chodzi. Jest dobry w tym co robi. Ostatnio nauczył się zjednywać sobie
        ludzi. W wyborze na szefa opolskiej PO pomagała mu mama, więc wygrał pewnie i
        zyskał 3-krotną przewagę nad swoim konkurentem Pojebisiakiem.
        • Gość: Kinior Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 02:43
          Jeżeli już musisz Barracodo znieksztalcać nazwisko pana Tadeusza Pabisiaka, bo
          brak ci rozumu, żeby zmierzyć się z nim na argumenty, to raczej używaj
          określenia "zajebisiak",. ponieważ:
          a) zajebiście, czyli rewelacyjnie gra na gitarze. Przed chwilą słyszałem go w
          Radiu Opole i bardzo mi się podobało
          b) od dawna organizyje zajebiste fstiwale "Jazz Rock Meeting". W sierpniu
          oglądałem w Rynku świetny koncert japońskich perkusiostów, których zaprosił do
          Opola na jedyne koncerty w Polsce. Czegoś takiego jeszcze w Opolu nie było!
          c) jest zajebistym, odważnym człowiekiem publicznym (a nie jakimś
          konformistą),który ma odwagę sprzeciwić się manipulacjom wyborczym nawet,
          jeżeli osłania je swoim autorytetem sam prezydent Zembaczyński.To, co ty
          nazywasz "warcholstwem i nieudacznictwem" ja oceniam jako akt politycznej
          odwagi ratujący honor Platformy Obywatelskiej. Tadedusz Pabisiak zgodził się
          być kontrkandydatem Kowalskiego nie po to aby wygrać "ustwione" wybory, których
          wyniki juź trzy dni wcześniej zostały zapisane w formie załącznika do
          porozumienia, lecz po to, żeby - jak napisała NTO i GW - dać wyraz sprzeciwu
          wobec łamania podstawowych zasad demokracji. A do tego trzeba mieć odwagę
          cywilną i klasę, dlatego dla mnie jest on zajebistym facetem,
          czyli "zajebisiakiem".
      • Gość: canabis Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 01:06
        No co ty Kropka??? Janusz Kowalski nie aspiruje do roli Prezydenta Opola. Ma
        szersze horyzonty. Tak więc Twoje obawy o opolski ratusz są płonne.
      • Gość: Kaśka Tadeusz Pabisiak sumieniem opolskiej Platformy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 11:24
        Nie wiedziałam, że pan Tadeusz Pabisiak jest również dziennikarzem. Jeżeli
        pisze takie artykuły jak gra na gitarze klasycznej, to jest rewelacyjny
        równnież i w tej dziedzinie. Tobie Kropka życia nie starczy, żeby tak
        wirtuozowsko opanować instrument. Wiem co mówię - byłam na kilku jego
        recitalach, a wczoraj słuchałam go w Radiu Opole. Wyzywasz tego człowieka, bo
        sam jesteś nieudacznikiem i nie dorastasz mu do pient. On miał odwagę cywilną
        być kontrkandydatem Janusza K. nie po to, żeby zwyciężyć lecz tylko po to, żeby
        udowodnić, że wynik wyborów został rozstrzygnięty na kilka dni przed
        głosowaniem. Poświęcił się dla prawdy - żedbyś ty Kropko i tobie podobni mięli
        teraz po kim jeżdzić tchórzliwie zasłaniając się pseudonimami. Dla mnie ten
        człowiek jest jednym z nielicznych ludzi honoru w opolskiej Platfomie
        Obywatelskiej. Wysytąpieniem podczas zjazdu, które było manifestacją na rzecz
        prawdy i demokracji, udowodnił że prawdą jest to, co pisał o sobie w ulotce
        wyborczej roznoszonej przez pocztę - że brzydzi się fałszem, kłamstwem i
        perfidną manipulacją. Teraz wiem, że nie tylko się brzydzi, ale ma odwagę
        cywilną, żeby się temu publicznie sprzeciwić nawet, jeśeli są one osłaniane
        coraz bardziej niestety blednącym autorytetem prezydenta Opola.
        • Gość: Piotr Re: Tadeusz Pabisiak sumieniem opolskiej Platform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:50
          Jak uczy historia ludzkości zawsze artyści - jako ludzie bardziej wrażliwi od
          innych - byli sumieniem narodów. Myślę, że muzyk Tadeusz Pabisiak okazał się
          sumieniem Platformy Obywatelskiej w Opolu. Podobnie jak zacny senator, pan
          profesor Piotr Wach.
        • Gość: killer_smile Re: Tadeusz Pabisiak sumieniem opolskiej Platform IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 29.04.06, 22:23
          Siema Kaśka, masz jakieś stare informacje o Panu Tadeuszu Pabisiaku.
          Ostatnio nosi dumnie ksywkę: Zajebisiak. Przecież ten gość od czasów głębokiego
          PRL-u nic nie pisze (jeśli nie liczyć pism zaczynających się od
          słów: "Uprzejmie donoszę...";-).
          Na gitarze, owszem, grywał, na co ma niezbity dowód w postaci taśmy VHS
          nagranej w pałacu w Mosznej w ubiegłym stuleciu. Tę taśmę (zabytek muzealny)
          nosi przy sobie i pokazuje wszystkim napotkanym dziewczynom, wciskając do tego
          swoją wizytówkę (też drukowana w ubiegłym stuleciu).
          Jest niezwykłym i niepowtarzalnym przypadkiem narcyzmu w mieście Opolu.
          Bardzo zakochany w sobie i to z wzajemnością....!!! :-)
          Jest dinozaurem "ancien regime'u" i barwną postacią kulturalnego światka na
          Opolszczyźnie. Zna ze słyszenia wszystkich muzyków rockowych w kraju, nawet
          Prezydenta Opola. Jeśli chce czegoś, potrafi być miły i sympatyczny. Dla
          dziewczyn jest czarusiem. Dziewczyny go lubią. Faceci nieco mniej.
          Od kiedy zaczął się parać lokalną polityką, chodzi sfrustrowany, bo wszystkie
          jego misterne intrygi palą na panewce, więc jest niezaspokojony. Traktuje
          politykę, jak wysublimowany sposób zaspokajania popędu płciowego. Ulubionym
          jego hobby jest kłusownictwo seksualne.
          Bardzo zyskuje przy bliższym poznaniu, dopóki nie zacznie działać na nerwy.
          Za parę groszy, jest w stanie ogolić sobie torbę tępą brzytwą i do tego
          publicznie. To musi być zabawne...:-)
          • Gość: Kaśka Re: Tadeusz Pabisiak sumieniem opolskiej Platform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 23:36
            A może ty killerze_smilu po prostu zostałeś rogaczem za sprawą pana Pabisiaka,
            bo wyraźnie nie darzysz go obiektywnością, wytykając przy tym to, że lubią go
            dziewczyny? W ponad godzinnej sobotniej audycji w Radiu Opole mówiono o
            konkretnych datach i miejscach najbliższych koncertów Tadeusza Pabisiaka. Z
            tego co zapamiętałam, to lada dzień ma koncertować w Berlinie, niedawno
            wykonywał recital w Poczdamie... Wspominano też prestiżowe koncerty tego pana
            przed księżniczką Sobieską w Kolonii oraz przed inną księżniczką (bodajże Turn
            und Taxis, czy jakoś tak) w Monachium, przed ambasadorami, wspólne występy z
            Wojciechem Siemionem, z jakimś tyeatrem itp. A może ty po prostu mu
            zazdrościsz,że ma klasę i odwagę cywilną i potrafi więcej? Dlatego próbujesz go
            zmieszać z błotem, bo sam jesteś nikim? W Nowej Trybunie Opolskiej z piątku
            jest ciekawa rozmowa z psychologiem społecznym dr. Alicją Głębocką. Przeczytaj,
            to dowiesz się dużo o sobie. Zgodnie z tzw. "teorią porównań społecznych"
            usiłujesz deprecjonować pana Pabisiaka, ponieważ w jego odbiciu widzisz swoją
            małość. Dlatego ochydnie zniekształacasz jego nazwisko i imputujesz mu
            zachowania niegodne, do których sam jesteś zdolny, ale napewno nie ten
            człowiek. Jest to motyw obronny polegający na podtrzymaniu własnej samooceny.
            Należy ci tylko współczuć!
            • Gość: Stanisław Re: Tadeusz Pabisiak sumieniem opolskiej Platform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 00:59
              Ładnie mu pojechałaśKasiu. Inteligentna dziewczyna - i czyta NTO! Niedawno
              byłem w Opolskim Muzeum Diecezjalnym na wernisażu wystawy "Chińskie oblicze
              Jezusa Chrystusa" i na otwarciu wysłuchaliśmy pięknego recitalu na gitarze
              klasycznej w wykonaniu pana Tadeusza Pabisiaka. Ale skąd Killer może o tym
              wiedzieć, jak jego kontakt z kulturą najpewniej zaczyna się i kończy na hip
              hopie?
        • Gość: :) Kaśka - słoń ci na ucho nadepnął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:47
          Nie słyszałem ani razu występu oszusta Pabisiaka bez kiksów!
          Przekręt z Dworkiem
          Przekręt z towarzystwem Jazowym
          Przekręt wobec dziesiątków ludzi
          Przekręyt z Moszną
          Przekręty z funduszami
          Przekręty z festiwalem jazzowym
          Przekręty....
          Przekręty
          Przekrety
          ....
          I ty śmiesz nazywąc sie człowiekiem honoru?
          Nawet Wacha oszukałeś !!

I podpisanie się jako Kaska
          Ty oszuście - nie wstyd ci?

Nie - Pbisiakowi nigdy nie było wstyd, Chyba tyl;ko jak nie udał mu się przekręt
          • Gość: Mecenas Re: Kaśka - słoń ci na ucho nadepnął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 11:00
            Myślisz,że jeżeli nie podpiszesz się nawet pseudonimem, to pozozstaniesz
            anonimowy i wiecznie będziesz bezkarnie zniesławiać uczciwego człowieka? Już
            dawno ciebie namierzyliśmy i możesz się spodziewać sprawy o zniesławienie.
            Jesteś tym samym zawistnym gnojem, który usiłuje zniesławić pana Pabisiaka na
            internetowym formum przy każedej okazji bezpodstawnie posądzając go o wyzsane z
            palca jakieś prezekręty. Gdybyś chciał prowadzić działalność gospodarczą w
            wynajętym lokalu, do dzisiaj byś ją prowadził czerpiąc z tego zyski, zamiast
            przez całe lata ziać nienawiścią do byłego partnera w interesach tylko dlatego,
            że wycofałeś się zanim ta działalność zaczęła przynosić dochody. W taskich
            przypadkach zawsze posoztaje się ze stratami, za które możesz mieć pretensje
            tylko do siebie. Od rozstrzygania tego typu sporów jest arbitraż gospodarczy, a
            interesy partnerów działalności gospodarczej zabezpieczają umowy. Natomiast to,
            czym ty się parasz od dłuższego czasu bezpodstawnie zniesławiając uczciwego
            człowieka na formum internetowym oraz w rozmowach z ludźmi jest przestępstwem
            przeciwko czci, zagrożonym karą 2 lat więzienia z art. 212 Kodeksu Karnego. Rób
            tak dalej, a będziemy odwiedzać cię w pierdlu. I znowu będziesz miał pretensje
            do wszystkich, tylko nie do siebie.
    • Gość: ja Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 24.04.06, 10:56
      Gratuluje wyboru...
      POna mój głos już niech nie liczy... Szkoda ludzi, którzy zaufali PO, ale bez
      pana Kowalskiego... i szkoda miasta....
    • Gość: Antyk Owalski Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:12
      ...o zawsze na wierzch wypłynie!
      • Gość: barracuda_smile Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 24.04.06, 11:28
        Sukces wyborczy Januszka Kowalskiego w Opolskiej Platformie Obywatelskiej miał
        u podstaw tzw. `gentelmens agreement` - umowę dżentelmańską o charakterze
        konsensualnym. Wiadomo, że warto z sobą rozmawiać - to przejaw dojrzałości
        politycznej. My wyborcy tego oczekujemy, naprawdę :-)
        W umowie dżentelmeńskiej biorą udział (jak sama nazwa mówi) - dżentelmeni.
        Widocznie Pana Tadeusza Pabisiaka nie uznano za dżentelmana. Tym bardziej, że
        na konwencji PO w Opolu dał popis wyjątkowego warcholstwa! Nie mówiąc o
        indolencji politycznej do spółki z biednym senatorem Piotrem Wachem - naiwny
        debiutant polityczny. Skutkiem tego, Pan Pabisiak zyskał w Opolu nowe miano:
        P O J E B I S I A K !!! - cokolwiek ma to znaczyć:-)
        Nie dziwię się, że gość jest bardzo sfrustrowany i zgorzkniały.
        To poracha - nie byc uznanym za gentelmana, choć miało się takie dobre
        mniemanie o sobie, a do tego być uznanym za skończonego POJEBISIAKA...
        Współczuję szczerze:-):-):-):-):-)

:-)

:-)

• Gość: normalny Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.04.06, 19:21
          bynajmniej nie szanuje Pabisiaka, gdyz dostatecznie duzo o nim wiem zlego, ale
          wulgaryzujace przekrecanie jego nazwiska przez sympatykow kowalskiego wyraznie
          pokazuje styl, skandaliczny styl, w jakim nowi ludzie w PO uprawiaja polityke.
          styl, ktory moze im przyniesc tylko jedno - porazke w wyborach samorzadowych,
          czego im z calego serca, w trosce o nasze miasto, zycze.
          • Gość: permanent_black Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 00:40
            Panie Normalny, podkreśla Pan, że jest normalny. To jest poważnie podejrzane,
            bo zdarzają się "normalsi" z potężnymi odchyłami od normy. Być może z takim
            przypadkiem mamy tutaj do czynienia. Na forum zdarzają się różne wypowiedzi, w
            tym nieraz obraźliwe i przykre dla Pana Janusza Kowalskiego, który dobrotliwie
            wszystkim wybacza i nie robi z tego problemu. Pan Pabisiak sam się prosił o
            przekręcenie swojego szacownego nazwiska. Jego wypowiedzi na konwencji PO były
            na miarę jego przekręconego nazwiska: po prostu aż się prosi, żeby nazwać
            gościa - nomen omen "pojebisiak"
      • Gość: . Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:30
        Ten Janusz Kowalski to musi byc potezny czlowiek, wzbudzajac takie tony
        nienawisci...
        Dogadal sie : zle, walka o stolki i inne takie duperele.
        Nie dogadalby sie: uslyszelibysmy zapewne ze wszystkie partie rozwala.
        Nie startowalby : bez aspiracji, zyciowy nieudacznik, etc, itd

Czy bylo jakies rozwiazanie oprocz rytualnego samobojstwa ktore mogloby
        zadowolic forumowa gawiedz?
        • Gość: Wuj Dobra Rada Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:40
          > Czy bylo jakies rozwiazanie oprocz rytualnego samobojstwa ktore mogloby
          > zadowolic forumowa gawiedz?
          --
          Niech wycofa się z polityki!
          Ale ponieważ nic nie potrafi i nic nie osiągnął w normalnym życiu,
          nigdzie więc pracy nie znajdzie. Pozostaje mieszać i ujadać.
          Byleby nazwiska w mediach nie przekręcali.
          Taki Lepperek ze wsi Opole.
          • Gość: docent Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 24.04.06, 12:44
            Wuju dr, forumowej gawiedzi nie zadowolisz nigdy. To onaniści, którzy w sieci
            poszukują mocnych wrażeń. Ja tam wolę dziewczyny (polskie).
            Z politologicznego punktu widzenia uczestnicy gry politycznej, dzielą się na
            tych, co wygrywają i tych co dają się frajersko ograć. Janusz Kowalski (czołowy
            uczestnik lokalnej gry poltycznej) należy do tej pierwszej kategorii. Jest
            skuteczny, waleczny i często atakowany (zza winkla), bo nikt nie lubi
            przegrywać. Januszek dokopać potrafi,oj potrafi!!! :-)
            Kto atakuje Janusza K.??? Oczywiście nieudolni impotenci, lenie, nieudacznicy i
            wiecznie przegrani frustraci bez pomysłu na skuteczne działanie.
            Faktem jest, że Janusz Kowalski nigdy nie pracował normalnie, czyli:
            po 10-12 godzin dziennie + weekendy na uczelni, bo trzeba pociągnąć
            przynajmniej 2 fakultety + potem doktorat + kursy zawodowe + kursy językowe +
            kursy z umiejętności społecznych. Wtedy okazałoby się ile jeszcze sił i czasu
            ma facet na altruistyczą (nie za szmal) działalność polityczną (po godzinach)
            we wsi Opole.
            Nie lubią Januszka, gdyż działalność polityczną traktuje jako zawód (dochodowy
            zresztą:-). Parę osób w Opolu, jednak lubi Janusza. Choćby jego dziewczyna...:-)
          • Gość: Mark Gratuluję!!! Panu, Panie Januszu Kowalski!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:45
            Proszę sie nie oglądać na te "odchody" w powyższych postach. To wszystko
            to "nasza stara komuna", jeszcze ujada, bo jeszcze wszystkich nie skazali, nie
            powsadzali, ale myślę, że powoli sądy zrobią z tymi złodziejami porządek.
            ŻYCZYMY PANU POWODZENIA I POMYŚLNOŚCI ! ! !
            • Gość: niepoeta Re: Gratuluję!!! Panu, Panie Januszu Kowalski!!!! IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:01
              był sobie okręt i płynął w dal
              i było g...o wolno stojące
              mało widoczne, za to śmierdzące
              więc zatęskniło za szumem fal
              przylgło do burty i tyż płynie w dal
              • Gość: pasjonat piekna Re: Gratuluję!!! Panu, Panie Januszu Kowalski!!!! IP: 83.238.214.* 24.04.06, 13:39
                a moze dziewczyna go nie lubi?Bo ja sie nia chetnie zaopiekuje
                • Gość: Prawicowiec Re: Gratuluję!!! Panu, Panie Januszu Kowalski!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:50
                  Najlepszy numer to będzie, jeśli ten koleś zostanie marszałkiem województwa.
                  From zero to hero :-)))))))))
                • Gość: fanfan_tulipan Re: Gratuluję!!! Panu, Panie Januszu Kowalski!!!! IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 00:45
                  Pasjonat Piękna nie ma szans u dziewczyny Janusza - jest tak zapatrzona w swego
                  chłopaka, że nie widzi świata poza nim. Ponoć inne dziewczyny go nie
                  interesują, choć na jego widok mają kisiel w majtkach (podobno:-).
                  • Gość: czesio Re: Gratuluję!!! Panu, Panie Januszu Kowalski!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 00:50
                    Dodo !
                    Co ty znowu pleciesz ??? Jaki kisiel ?!?!? Opamiętaj sie !!!
                    • Gość: Maniek Re: Gratuluję!!! Panu, Panie Januszu Kowalski!!!! IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 17:59
                      Hey Czesiek [nick:dodo], Ty chyba nigdy nie miałeś prawdziwej dziewczyny. Nie
                      wiesz jakie są reakcje fizjologiczne kobiety. Kisiel w majtkach, to całkiem
                      normalna reakcja na widok prawdziwego mężczyzny. Wystarczy włożyć tam rękę, by
                      sprawdzić. Dla kobiet prawdziwym fetyszem erotycznym jest dobrze zbudowany
                      facet w eleganckim garniaku, który rozstawia po kątach swoich przeciwników.
                      Eliminuje ich w walce o przedłużenie gatunku. Kobitki takich uwielbiają. Wiem
                      coś o tym.
              • Gość: barracuda_smile Re: Gratuluję!!! Panu, Panie Januszu Kowalski!!!! IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 01:02
                Ty, niepoeta skończ pisać "wiersze", bo sraczki można po nich dostać. Nie dość,
                że miernota, to jeszcze prymitywny zazdrośnik. Gdyby starczyło mu talentu, to
                sam by się podczepił. A paszoł ty w PiS-du!
                • Gość: niepoeta Gratuluję!!! Młocie!!! IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:33
                  Gość portalu: barracuda_smile napisał(a):
                  > Ty, niepoeta skończ pisać "wiersze", bo sraczki można po nich dostać. Nie
                  dość,
                  > że miernota, to jeszcze prymitywny zazdrośnik. Gdyby starczyło mu talentu, to
                  > sam by się podczepił. A paszoł ty w PiS-du!
                  ---
                  Janusz dzięki za krytykę.
                  Znam sią na poezji tak jak ty na polityce. Stąd marny efekt.
                  Rzeczywiście lepiej iść na PiS-dy.
                  A na sraczkę weź stoperan.
                  I właśnie tego ci zazdroszczę, bo cierpię na zaparcie
                  i nawet widok "belmonda dla ubogich" mnie nie rusza.
          • Gość: Za Kowalski-m Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Polsce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:51
            Niestety, tak będzie, możesz tego nie chcieć, ale nic na to nie poradzisz, tak
            będzie. Kowalski się nie wycofa, On ma przed sobą perspektywy. A Ty?
    • Gość: v Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:44
      Rady dla p.Kowalskiego:
      Po pierwsze : wywalić wspieraczy po-SLD-owskich spółek "miejskich"
      (wiceprezydenta K.)i innych "zakopywaczy podziałów"
      Po drugie : przewietrzyć z PRL-owskich "biurw" UM
      Po trzecie : izolować UD-ecką ekipę w PO (zwłaszcza Jarmuziewicza)
      Po czwarte: spróbować porozumieć się z PiS w celu wyelminowania PRL-owskich i
      pokrewnych organizacji politycznych z życia politycznego regionu
      Po piate: nie stwiać na Zembaczyńskiego - klęska gwarantowana !
      • Gość: jedi Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.chello.pl 24.04.06, 22:58
        Kowalski na prezydenta!!!!!!! A tak poważnie, to facet zwyczajnie obiecal
        stolki. Jego ludzie ze Stop Korupcji juz dostali, teraz czas na innych.
        Normalka i jakoś o to nie mam pretensji. Tylko prosze mi wiecej nie pieprzyc o
        czystych rekach. Brudu u pana Janusza sporo za paznokciam, podobnie wiele jak u
        innych. Wiec niech sie już nie kreuje na etycznego hero. Please...
      • mx4 Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol 24.04.06, 23:04
        > Po czwarte: spróbować porozumieć się z PiS w celu wyelminowania PRL-owskich i
        > pokrewnych organizacji politycznych z życia politycznego regionu

W pierwszym swoim wywiadzie radiowym Pan Janusz radny Kowalski stwierdził, ze
        głównym przeciwnikiem PO jest PiS.
    • Gość: opolanin Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.audiobit.pl / *.audiobit.pl 25.04.06, 10:00
      Kowalski jest najbardziej przepełnionym nienawiścią człowiekiem jakiego znam...
      Ziobro i Wassermann nie dorastają mu do pięt...
      Takich ludzi powinno się izolować ze społeczeństwa...
      Dokąd zmierzasz Platformo???
      • Gość: Jolka Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.06, 10:56
        Czy na pewno wszytkie ustl. zostały dochowane?? "A komu bije dzwon?"
        hahahahahahahaahhahaahah
        • Gość: Kropka Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:34
          Drogi Panie Gościu V ! I Panu podobni w widzeniu świata. Jedyne co Was
          interesuje to jak walczyć z komuną, której od dawna nie ma, jeśli w ogóle była.
          No, była, gdy
          Opolem i Opolskiem rządził Andrzej Żabiński. Tylko nie starczyło by tu miejsca
          na wymienienie tego, co w tym czasie dla miasta i województwa zrobiono. Za to
          nie ma czego wymienić z dokonań pana Zembaczyńkiego z czasów jego długiego
          przecież wojewodzenia. Obudżcie się więc wreszcie i patrzcie z czego i jak
          żyjecie, a przede wszystkim jak będą żyły Wasze dzieci i wnuki. Na spalonej
          ziemi, a tylko
          taką może zostawić po sobie pan J.Kowalski, żle się żyje. A, przepraszam. Pan
          Kowalski jednak coś już zrobił - kąpielisko pod Grosdzowicacmi, tylko czegoś tam
          nie rozliczył, biedak zapominalski jakiś...
          • Gość: "S" Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 12:11
            Janusz Kowalski wsadzi na listy wyborcze ludzi z pierwszej "S" - wynika z
            tekstu w GW. To są chyba jaja! Szczeniaku, do piaskownicy!

Poza tym szczerze się dziwię, że pan Kirstein zadaje się z tego typu ludzmi co
            Kowalski i Zembaczynski.
            • Gość: add Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:16
              ale Kobiete ma piekna.A kobieta swiadczy o mezczyznie wiec moj glos ma:-)
    • Gość: c bak Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: 195.8.168.* 26.04.06, 11:05
      gratulacje , prosto z wysp brytyjskich , powiadam wam ,ten chlopak bedzie
      kiedys prezydentem naszego kraju (sam oddam mu glos)
      • Gość: Jagienka Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:16
        Widzialam pana Janusza z tą kobietą. Bez przesady z tą pięknością.
        Przeciętna... Jak to się mówi - sympatyczna.
        • Gość: oczy Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: 83.238.214.* 26.04.06, 11:37
          to masz albo problemy z oczami albo to nie byla ona.
        • Gość: Polak Stawiam na Kowalskiego. Za te słowa!!!! Cytuję: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:37
          Z przekonań jestem konserwatystą i swoje polityczne miejsce widzę po prawej
          stronie sceny politycznej. Cieszę się, że dziś nie mam żadnych dylematów, do
          jakiej partii powinienem należeć i wiem, że moje miejsce jest w PiS. Wciąż
          jednak moim niespełnionym marzeniem jest jedna wielka prawicowa formacja z
          silnym charyzmatycznym przywództwem. Pragnę podkreślić, że nie wolno
          działalności partyjnej widzieć jako celu samego w sobie. Najważniejsze jest
          zawsze państwo i jego interes, który w każdym przypadku musi być przedkładany
          nad interes partyjny. W tym sensie moją partią jest Polska.
        • Gość: HIHI Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 20:31
          widze Jagienka,ze zadrosc przez Ciebie przemawia:-)
          To smutne. Kobieta piekna i sympatyczna (znam Ja )wiec czemu tego nie przyznac?
          Takie sa fakty.Pozdrawiam
          • Gość: per_nambucco Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 30.04.06, 21:21
            HiFi, zgadzam się, dziewczyna Januszka to kobietka niczego sobie (choć
            bydlądynka). Scarlett Johansson jest do niej uderząjąco podobna! Obie wyglądają
            apetycznie :-). Brawo Janusz!
      • Gość: Mik Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w POLSCE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 12:25
        Tak bedzie, i przestańcie rzucać w Niego kamieniami, wasza zazdrość jest
        niezdrowa!!! Należy sie tylko cieszyć, że jest taki: młody, dzielny i waleczny!
        • Gość: Jest the best! Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w POLS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 12:34
          I przystojny! I mądry. I prawy. I inteligentny. I ma klasę. I ma ładną
          dziewczynę. I zjednuje sobie ludzi. I nie ma wrogów. I ma przed sobą
          przyszłość.
          Jest najwspanialszy. Kwiatuszek nasz. Perełka.
          Kocham, kocham, kocham!
          Cmok, cmok, cmok.
          • Gość: wenia Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w POLS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 16:30
            I Taka Wielka Postać ma się kisić w jakimś powiatowym Opolu?A dlaczego od razu
            gościa nie promować na szefa ONZ? Lepszy ci on przecież niż Kwaśniewski!
            /a tak po prawdzie,ależ megalomańskie towarzystwo holuje za sobą pan K/
          • Gość: peekoosh Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w POLS IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 28.04.06, 22:25
            Janusz_Jest_Jazzy & brave_heart!!!
            dziewczyny za nim szaleją, a faceci których wprasował w asfalt nienawidzą.
            Normalka...
        • Gość: ddd Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w POLS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 19:37
          chciałem przypomnieć, że Kowalski wywodzi się z PiS-u. Jeśli człowiek z tej
          partii przychdzi do PO od razu wyróżnia się i może przejąć przewodnictwo nad tą
          bezideową partyjką ! (niemniej szkoda, że "padł" w konflikcie z Diakonowem.Byłby
          cennym człowiekiem do walki z czerwonymi w tym biednym mieście)
    • Gość: Antyk Owalski Jaś już słynnym się stał, gdy do gaci s..ł_____ IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:30
      Ludzie inteligentni mają dobrą pamięć
      i wszystkie zasługi jaśka "skrzętnie" notują.
      Jak trzeba będzie to się gawiedzi,
      czyli bydłu-mięsu wyborczemu przypomni.
      Wtedy okaże się, że królik jest nagusi!
      I powinien wrócić pod skrzydła mamusi.
      • Gość: Jugol Re: Jaś już słynnym się stał, gdy do gaci s..ł___ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 16:11
        Antyku Owalski, co on ci zrobil, powiedz? Dziewczyne ci odbił :-) ?
        I dlaczego jestes anonimowy, podpisz sie nazwiskiem!?
        Latwo jest pluc (albo srac) na kogos z samolotu...
        • Gość: Antyk Owalski Re: Jaś już słynnym się stał, gdy do gaci s..ł___ IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 08:41
          Jugolu jak jesteś Serbem, to rzeczowa dyskusja jest niemożliwa.
          Nic ani mi, ani dla miasta Januszek nie zrobił ani nie zrobi.
          Po prostu obrzydził jedyną z pozoru normalną partię i tyle. Sam jeden.
          Ani porządnego wykształcenia, ani kariery zawodowej, za to full wypas
          pustosłowia, frazesów, akcji na pokaz: piasek, śpiewo-autobusy itp. dyrdymały.
          Pasuje raczej do samejbrony niż normalnej partii.
          Spec od szumu informacyjnego wokół siebie i tyle - nieważne co byle nazwiska
          nie przekręcali.
          Ja i inni trzeźwo myślący o przyszłości naszego miasta staramy się po prostu
          tłumaczyć ludziom, że król jest nagi - choć zdajemy sobie sprawę, że i tak
          obudzimy się z ręką w nocniku lub PiSuarze.
          Nie jestem też zwolennikiem komuny i postkomuny. Jedyna prawicowa partia to UPR,
          ale niestety tylko 3% obywateli Polski jest tego świadomych. Ja i tak zawsze na
          nich głosowałem i będę głosować do skutku.
          Poczytać zalecam Kisielewskiego, Ziemkiewicza czy JK-M a nie podniecać się
          qwasi-prawicowcem z prowincjonalnego caraz bardziej miasteczka.
          • Gość: Jugol Antyku Kowalski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:47
            Zgadzam się z Tobą w 100 procentach. I myslę, że zgadza się z Tobą wiele osób,
            nie tylko na tym forum. Uważam jednak, że połączenie sił i "bardziej
            cywilizowana" forma walki politycznej z tym panem byłaby skuteczniejsza?
            • Gość: Jugol Re: Antyku Owalski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:52
              Właściwie nie walki politycznej a walki z głupotą...
              Choć wiem jak z głupotą ciężko jest walczyć (patrz lepperiada).
              • Gość: Antyk Owalski Re: Antyku Owalski IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:11
                Niestety (a może stety) ja i wielu podobnie myślących ludzi mamy swoją pracę,
                której trzeba pilnować aby utrzymać swe rodziny i nie pchamy się do tzw. "klasy
                politycznej", której głównie właśnie klasy brakuje. A większość wyborców daje
                się już kilkanaście lat wpuszczać w maliny tak, że ho-ho! Uwierzyli w demagogię
                PiSuarów (centralnie). Teraz uwierzą lokalnie w podobne mrzonki (PeOwców-
                jasiowców). Kowalski to w zasadzie nie osoba, to symbol pewnego
                modelu "robienia polityki", który jest niestety w Polsce coraz powszechniejszy.
                • Gość: Chorwat Antyku Owalski - popieram Jugola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:05
                  To błąd! Może warto byłoby jkednak pomyśleć o zwarciu szeregów (tudzież
                  pośladków) i ruszyć na walkę ze wspomnianą głupotą co niektórych, uważających
                  się za prawicowców. Zamiast tracić energię na posty na forum "wybiórczej",
                  można by ją spożytkować w realnej WALCE Z KRETYNIZMEM I NICNIERÓBSTWEM
                  wspomnianych polityków. Wskazać skołowanemu, mamionemu wyborczymi obiecankami-
                  cacankami społeczeństwu, że pewiem model
                  uprawiania polityki przez osoby pokroju pana K. i jego kolesi, przypominają
                  raczej uprawianie chwastów na żyznej ziemi. Nawozu albo raczej gówna w jego
                  działaniu wiele i może dlatego wszystko śmierdzi wokół. No i o urodzaj
                  trudno...
                  A poza tym o Polskę tu chodzi! Normalną. A nie "rzeczpospolitą kolesi"...
                  Niebezpiecznych kolesi!
                  • Gość: Antyk Owalski Re: Antyku Owalski - popieram Jugola IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:48
                    To już jest trzech. Dobre i to.
                    Przyznaję rację co do nikłej skuteczności postów,
                    ale osoby dla których 24. godzinna doba to wiecznie za mało,
                    jedynie na podobnych forach mogą odreagować to polityczne, wszechogarniające
                    nas badziewie.
                    25 lat temu, gdy wszyscy pragnący wolnej Polski gromadziliśmy się pod ścianą
                    dobrych i złych wiadomości przy Reymonta 16, dzisiejszy chory na władzę liderek
                    na stojąco pod szafę wchodził i na kupę mówił papu.
                    Do ludzi tego pokroju mam dzisiaj dokładnie taki sam stosunek jak do PZPR-owców
                    wtedy. Łagodnie mówiąc niechętnego obrzydzenia.
                    ---
                    Miłego weekendu życzę wszystkim!
                    • jugol.opole Antyku Owalski - prosze o kontakt na maila 28.04.06, 15:09
                      Moze faktycznie warto...
    • Gość: xx Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 07:39
      Panie Januszku gratulacje składają Ci wdzięczni sympatycy . Życzymy Ci samych
      sukcesów w przyszłych wyborach samorządowych , startuj Pan na Prezydenta , a
      najlepiej na Marszałka w Urzędzie Wojewódzkim
      • Gość: Krowalski Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 11:37
        Z tego co wiem, to PiS szykuje panu Kowalskiemu baaaardzo, ale to baaaaaaardzo
        niemiłe niespodzianki na wybory. Oberwie mu się za nepotyzm, układy i kolesiostwo.
      • Gość: gonzo Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 29.04.06, 22:30
        Na Marszałka w Urzędzie Wojewódzkim się nie da. Co najwyżej w Urzędzie
        Marszałkowskim (sąsiadują ze sobą). Propozycja godna przemyślenia. I
        zrealizowania. Jeśli wyborcy pozwolą...
        • Gość: Kawalarz Re: Janusz Kowalski nowym szefem Platformy w Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 22:57
          Chyba na portiera w Urzędzie Marszałkowskim...
    • Gość: ZęBOŚ go home Janusz K. największego wroga widzi w PIS, bo był IP: 217.197.78.* 29.04.06, 23:57
      z PISu usunięty. A wybory? ZęBOŚ go home.
      • Gość: Platformers z Wro Re: Janusz K. największego wroga widzi w PIS, bo IP: *.uni.wroc.pl 04.05.06, 12:16
        Szanowne państwo, poziom Waszej debaty politycznej jest eufemizując
        "niezawysoki". Bo wyzywanie i obrażanie to powinniście przerobić do 4 klasy
        podstawówki. Znak, iż w Waszej socjalizacji wystąpiły pewne błędy. Mieszkałem w
        Opolu 5 lat i znam dwie najczęściej wymieniane na tym forum osoby: p.
        Kowalskiego i p. Pabisiaka. I oczom nie wierzę... Pierwszy, aktywny działacz
        organizacji prawicowych, wsławiony ściganiem zajmujących się wyszynkiem
        mieszczan, drugi szynkarz, serwujący młodzieży licealnej o buntowniczych
        skłonnościach piwo w swej chatce obok opolskiego "drapacza chmur"... A teraz
        pierwsze twarze opolskiej PO. Rzeczywiście , może pogaństwo powrócić do Opola
        PS. Demokracja konsensualna (z karteczką) jest najwyższą formą porozumienia!
        Trzeba to tylko robić po cichu, a nie kłuć po oczach... Eh, politikierzy...
        • Gość: Członek PO Tadeusz Pabisiak to postać kreatywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 11:58
          Szanowni Panie Platformersie w Wrocławia. Jak widać z tekstu dawno wyjechał Pan
          z Opola, bo ma nieaktualne informacje. Rozpowszechniając je na Forum wprowadza
          Pan ludzi w błąd. O ile w odniesieniu do Janusza K. w pewnym uproszczeniu można
          tę charakterystykę przyjąć,gdyż jest jeszcze człowiekiem młodym i własnym(!)
          dorobkiem będzie mógł się poszczyić za trochę lat, o tyle Pana Tadeusza
          Pabisiaka opisł Pan krzywdząco. Ten pan nigdy nie był żadnym "szynkarzem", choć
          przed laty założył jeden z pierszych klubów muzycznych w Opolu o
          nazwie "Dworek", w którym odbywają się koncerty live. Z cego co wiem, od co
          najmniej 5 lat nie prowadzi tam działalności gastronomicznej (czyni to rodzina
          Szpunarów), a jedynie 2 razy do roku - przy okazji Krajowych Festiwali Polskiej
          Piosenki oraz Międzynarodowych Festiwali "Jazz Rock Meeting" - prowdzi w tym
          miejscu imprezy dla prasy pn. "Press Show w Opolskiej Alei Gwiazd". Gdyby nadal
          mieszkał Pan w Opolu, podczas ostatnich wyborów dostałby Pan od listonosza
          ulotkę wyborczą, z której dowiedział by się Pan (bo widać, że jeszcze tego nie
          wie), że zarówno Opolska Aleja Gwiazd, jak i Międzaynarodowe Festiwale "Jazz
          Rock Meeting" czy Festiwalowe Aukcje Dzieł Sztuki i wiele innych cennych
          projektów realizowanych dla mieszkańcw Opola i regionu to są autorskie
          inicjaztywy Pana Tadusza Pabisiaka,z którego pomysłu powstało też przed 25-laty
          Opolskie Towarzystwo Jazzowe. Jest on do dziś pezesem OTJ oraz Towarzystwa
          Przyjaciół Mosznej, ma spory dorobek dziennikarski, a także menagerski (był
          m.in. promotorem i menagerem Pawła Kukiza jeszcze z zespołem "Hak"), a jako
          wirtuoz gitary klasycznej koncertuje częściej za granicą niż w kraju. Był więc
          Pan w wielkim błędzie, krzywdząco nazywając "szynkarzem" osobę publiczną, która
          jest jedną z najbardziej kreatywnych postaci w opolskiej kulturze i nie tylko -
          co widać z Forum Gazety Wyborczej.
          • Gość: Platformers z Wro Re: Tadeusz Pabisiak to postać kreatywna IP: *.jaracza.osiedla.net 05.05.06, 14:44
            Przyznaje ,że wyjechałem z Opola właśnie 5 lat temu i za moich czasów pan
            Pabisiak prowadził klub Dworek, w którym sprzedawał alkohol, czyli prowadził
            wyszynk. A co do jego działalności kulturalnej, to rzeczywiście prowadzi
            takową. Ale nie wiem na ile przyda mu się to w "wielkij polityce".
            • Gość: Alan Fabeta Re: Tadeusz Pabisiak to postać kreatywna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 15:37
              Lepsze prowadzenie takiej działalności niż zero doświadczenia w prowadzeniu
              żadnej działalności, poza rzecz jasna polityczną. No i znów mogę muszę dodać
              kwestię piasku. Jeśli nie potrafi sie rozliczyć rzeczy tak marginalnej i
              błachej jak ów piasek, to aż strach pomyślec co będzie w "wielkiej polityce".
              Ja się pana Kowalskiego najnormalniej w świecie boję...
              • Gość: peekoosh Re: Tadeusz Pabisiak to postać kreatywna IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 05.05.06, 19:29
                Analfabeto, co Ty wyjeżdżasz z tym piaskiem??? Ważniejszych problemów nie masz?
                Januszek już w przedszkolu w piaskownicy sypał dzieciom z innej grupy piaskiem
                w oczęta - i tak mu zostało do dziś...hehehehehe.
                Popatrzcie, jak problemy z głupim piaskiem mogą się ciągnąć latami.
                A tak poważnie: piasek leży na swoim miejscu, czyli na Silesii i Malinie
                (sprawdzałem), tylko (ponoć) kwitu na to nie ma (nie sprawdzałem). Tu Janusz
                dał ciała, i w radzie mówią o nim "piaseczny"...
                Analfabeto, nie potrzebujesz obawiać się Kowalskiego - zapewniam, że to
                najnormalniejszy w świecie gość.
                • Gość: Dycha Re: Tadeusz Pabisiak to postać kreatywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 19:40
                  Analfabeto ja tez się boję. Ostatnio rozmawiałem z innym prawicowcem (wszak
                  Kowalski to prawicowiec i antykomunista, buhaha), Ukleją niejakim, i on też się
                  go boi. Widzisz, nawet prawica się go boi. Nie boją się go tylko jego koledzy z
                  urzędu i spółek miejskich.
          • Gość: farosz Re: Tadeusz Pabisiak to postać kreatywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:53
            Pabisiak to trefniś jaki dziennikarz jaki menager koleś majacy problemy z....

leczył sie chyba rok itd,!
            • Gość: Krystyna Re: Tadeusz Pabisiak to postać kreatywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 00:43
              Postępujesz nie fair - Faroszu. W ten sposób wypisując bzdury można zdezawuować
              każdego. Jak chcesz wiedzieć jakim dziennikarzem był Tadeusz Pabisiak, to
              wybierz się do biblioteki wojewódzkiej i poproś o zszywki Trybuny Opolskiej z
              lat 1977 - 1981. Poczytasz tam setki jego artykułów. Pamiętam go z tego okresu.
              Pracował w dziale kulturalnym Trybuny i pisał głównie o muzyce. Wprowadził
              pierwsze w tej gazecie stałe felietony muzyczne o nazwie "Synkopa" i kącik z
              recenzjami płyt pn."Fonoprezentacje" (teraz coś podobnego usiłuje robić w NTO
              S.Koral). Recenzował też cotygodniowe koncerty Filharmonii Opolskiej, a także
              festiwale opolskie i wiele innych imprez. Czytałam jego artykuły również na
              łamach "Ruchu Muzycznego","Jazzu", "Jazz Forum", "Teatru", "Tygodnika
              Kulturalnego" i innych najpoważniejszych ogólnopolskich czasopism kulturalnych.
              Z tego co wiem, zwolniono go z redakcji Trybuny Opolskiej jakoś w okresie stanu
              wojennego czy tuż przed nim, ponieważ jako jedyny etatowy dziennikarz Trybuny,
              (która była wówczas organem PZPR) nigdy nie należał do partii i odmawiał w
              okresie "próby" partyjnym przełożonym bycia dyspozycyjnym pismakiem. Dla mnie
              Tadeusz Pabisiak to postać nie tylko kreatywna, ale i na wskroś uczciwa, prawa
              i cechująca się cywilną odwagą. Uważam, że już najwyższy czas, abyśmy w Opolu
              zaczęli takie osoby cenić,zamiast obrzucać błotem i dezawuoweać m.in. przez
              bezmyślną pisaninę na internetowym forum. Przecież korzyści z kreatywnej
              aktywności społecznej tych osób odnosimy my wszyscy - mieszkańcy Opola i
              województwa!
              • Gość: jed Re: Tadeusz Pabisiak to postać kreatywna IP: *.chello.pl 07.05.06, 06:49
                Wy tu ciągniecie stary wątek, a Januszek knuje i działa. Dzis wysadzi ze stołka
                Korzeniwoskiego kogos kto go przyjmował do PO bo żadne koła nie chciały.
                Dziwne.Przeciez ten facte mowil co o lojalnoscie? Korzeniowski to kolejna osoba
                ktora sie przekonała jako ona wygląda....
        • Gość: julian Re: Janusz K. największego wroga widzi w PIS, bo IP: 195.117.22.* 17.01.07, 17:39
          Brawo Panie Januszu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka