Gość: ZbyszeK_OPOLE IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 10.05.06, 07:06 O biletach na imprezę GW nie pisze gdyż już ich pewniakiem nie ma (rozeszły się "koników"?). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: das Re: Festiwal jak Oscary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 08:25 a mi podobalo sie jak kilkanascie lat temu byly koncerty "mikrofon i ekran" na ktorych byly prezentowane wszystkie hity mijajacego roku. Kazdy wykonawca wykonywal po 1 piosenka a bylo ich chyba z 30. A teraz co druga piosenka jest nieznana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Re: Festiwal jak Oscary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 09:10 No tak cała formuła festiwalu opolskiego przypomina trochę wypowiedź inż Mamonia z Rejsu Marka Piwowskiego "Proszę pana ja jestem umysł ścisły. Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę." nasuwa się także pytanie .......i kto za to płaci ? "Pan płaci...Pani płaci.....społeczeństwo płaci" A do końca roku Telewizyjna Jedynka będzie nam serwowała odgrzewane kawałki tego starego niestrawnego kotleta puszczając "zapchajdziury programowe" w stylu : "Opole na bis" "Opole na życzenie" "Opole jeszcze raz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Festiwal jak Oscary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 10:29 cube..- masz sluszna racje-;) jest dokladnie tak, jak napisales. a jeszcze ta maniera jak przy oskarach.. haha.. warszawka sie bawi, spoleczenstwo placi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: screen Re: Festiwal jak Oscary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 10:35 Zwlaszcza ze u Lipinskiej nie zabraknie "ludowszczyzny" ;D "warszawka" nie musi jechac do Opola zeby sie pobawic... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Festiwal jak Oscary IP: *.cache.szpital.zabrze.pl / 213.227.125.* 10.05.06, 12:26 ale to robi. w opolu nie da sie biletów kupic bo wszystko poszło do stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz festival przez i dla tv IP: 62.148.86.* 10.05.06, 15:40 A ja jak zawsze zobaczę początek jak spiker powie: "Witam tę wspaniałą Opolską publiczność!" i przełączę na inny kanał. Nie trawię lizania dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgośka Re: Festiwal jak Oscary IP: *.gfk.pl 10.05.06, 12:52 podpisuje sie pod tym co ten pan napisał, + b, S i U. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Festiwal jak Oscary IP: *.man.polbox.pl 10.05.06, 10:36 I znowu towarzystwo wzajemnej lichej adoracji będzie się produkować... I jeszcze ta "wiecznie młoda i sexowna" Maryla Rodowicz. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian jedno, tylko jedno pytanie... 10.05.06, 10:39 ...kiedy maryla rodowicz nie pokaże się na Opolu?... Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: jedno, tylko jedno pytanie... 10.05.06, 12:05 R., Ty to taka maruda jesteś :P Niech sobie śpiewa, mnie zawsze cosik tak ku niej popycha, a już jak Osiecką zanuci, n to mam prywatny Magnificat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damzel Re: jedno, tylko jedno pytanie... IP: *.zax.pl / *.zax.pl 10.05.06, 14:11 Kiedy umrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damzel Re: jedno, tylko jedno pytanie... IP: *.zax.pl / *.zax.pl 10.05.06, 14:13 ...ale wolę wieczną Marylę niż jakąś wulgarną elektrodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabla Re: Festiwal jak Oscary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 10:50 Tytuł artykułu wywołał u mnie niepohamowane skojarzenie: powinien on brzmieć: Opole 2006 PRAWIE jak Oskary ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Festiwal jak Oscary 10.05.06, 11:30 czy rezimowka ma innych wykonawcow niz: (Blue Cafe, Budka Suflera, Edyta Górniak, Ewelina Flinta, Krzysztof Kiljański, Łzy, Maanam, Paweł Kukiz, Ryszard Rynkowski, Urszula, Virgin i Zakopower) Mdli mnie juz od tych ukladzikow. Gdyby nie inne media, tytul gwiazdy przechodzilby z ojca na syna. Wogle co to za beka, Oscary? buahahhaha prawie robi wielka roznice... Artychy wielkie z nakladami jak niszowi artysci z GB/USA/Niemiec/Francji itp. Swiat wielkich pieniedzy, szolbiznes z budzetami polskich blocbusterow w wys. sredniego klipu w MTV, albo wstawek filmowych w mniej popularnej grze. Opole, fryderyki??? Jedno wielkie buahahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
brabuss no nieeeeeeeeeeeee 10.05.06, 11:23 czy TV PUBLICZNA ma nas za idiotów!!!kto to bedzie ogladac??? znowu te same twarze gwiazdek polskiej upadłej sceny artystycznej!!! Maryla Rodowicz,z całym szacunkiem dla tej PANI,ale powinna juz raczej zaczać myslec o emeryturze,lub cos w ten deseń!!! a kto to M.Peszek? ta laska nie ma głosu!!!co to za wynalazek..., a gdzie Irenka Santor,Wodecki,Połomski i do tego ten błazen estradowy SKIBA BAWCIE SIE DOBRZE Odpowiedz Link Zgłoś
666moherowychberetow Re: no nieeeeeeeeeeeee 10.05.06, 11:56 "czy TV PUBLICZNA ma nas za idiotów!!!kto to bedzie ogladac???" hehh, sam sobie odpowiedziales. my moze nie, ale kos to gowno oglada. pieprze ten festiwal i to marudzenie o gwiazdach... zenada. nie dajcie sobie kitu wciskac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damzel Re: no nieeeeeeeeeeeee IP: *.zax.pl / *.zax.pl 10.05.06, 14:18 brabuss napisał: > a kto to M.Peszek? ta laska nie ma głosu!!!co to za wynalazek..., Marysia Peszkówna jest trendi dżezi & snezi - W Łaźni Nowej bilety na nią się w minutach rozeszły - Mamrocze i skrzeczy, a ja lubię, mimo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluś Ach, te nasze śmieszne gwiazdy... IP: *.toya.net.pl 10.05.06, 12:21 Żeby to jeszcze miało jakiś wkład do światowej muzyki, ale nie... M. Rodowicz raczej nie należy do gatunku World Music. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Festiwal jak Oscary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:27 NO tylko nie ten poziom/oskarowy/.Już od paru lat wieje nudą i amatorszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Festiwal jak Oscary IP: *.strong / *.strong-pc.com 10.05.06, 13:30 Jesli kabareton będzie na poziomie zaeszłorocznego to będe oglądał do końca:)Wtedy było świetnie:)Teraz mam nadzieję,że będzie lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pose.one coroczna zenada IP: *.icpnet.pl 10.05.06, 14:15 czyzby tvp w ramach misji publicznej chce odbic widzow tv trwam? bo srednia wieku osob ogladajacych obie te telewizje musi byc zblizona. czy nie ma nowych mlodych ambitnych tworcow w Polsce? brak hiphopowego czy klubowego Opola, czy tez po prostu festiwalu Opole dla mlodych. miejsca gdzie mlodzi ludzie znajda cos dla siebie. czemu polskie radio stworzylo udana stacje dla mlodych myslacych ludzi jakim bez watpienia jest Polskie Radio BIS. ale tvp ma w pompie takie akcje i to za nasze pieniazki z abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
maclaren Open`er Festival 10.05.06, 14:27 To jest prawdziwy festiwal zrobiony z wykopem i zapewniający muzykę na najwyższym poziomie. Opole to naprawdę załosny spektakl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: Festiwal jak Oscary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:00 Bilety będą w sprzedazy od niedzieli- przynajmniej tak obiło mi sie o uszy Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Festiwal jak Oscary 10.05.06, 16:53 jak co roku czekam z nadzieją i co roku się rozczarowuję. widać taka karma. Tylko RAZ!!! podobało mi się W CAŁOŚCI. Jak nigdy. To był rok KAYAH i Tigera , który wparował na scenę z pieśnią na ustach" ..ziiiiiiimny drań" piknie bylo, piknie! Liczę na Olgę L.że utrzyma klasę. A pieśni Grechuty?? no, no...też może być ciekawe... ale Doda? to chyba w celu zwiększenia oglądalności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tina tarnerowa Re: Festiwal jak Oscary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:29 Taak zgadzam się z Boundem, koncert poświecony Grechucie będzie najciekawszy. Niezłe wyzwanie dla artystow. Zobaczymy kto da radę. Ja stawiam na Uniatowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
meraviglioso Re: Festiwal jak Oscary 10.05.06, 17:43 Będzie piękna i cudowna Edyta Górniak. Będę tylko ją oglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkowski.org Re: Festiwal jak Oscary 11.05.06, 09:59 TVP dostosowuje się do poziomu większości abonentów, nie wyobrażam sobie w Opolu ambitnej muzyki, to nie miejsce na takie rzeczy. o misji telewizji lepiej nie wspominać, nie wiem jak miałoby to wyglądać - pompowanie w uszy widzów Klanu i M jak Miłość nowej dobrej muzyki nie dałoby nic poza masową zmianą kanału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Po angielsku na festiwalu polskiej piosenki!!!! IP: *.206.112.223.telsat.wroc.pl 11.05.06, 09:55 To skandal - do nagrody na festiwalu polskiej piosenki nominowane sa dziewczynki z blog 27 spiewajace UWAGA wylacznie po angielsku do tej pory!!!Moze ktos z GAzety wyjasni ten skandal???? Odpowiedz Link Zgłoś
wilkowski.org Re: Po angielsku na festiwalu polskiej piosenki!! 11.05.06, 10:00 polska młodzież śpiewa polskie piosenki! Odpowiedz Link Zgłoś
p.karpierz Re: Festiwal jak Oscary 11.05.06, 10:41 cóż to za niamowity eksperyment premierowe premiery!! tylko czy publicznośc zorientuje sie czy im sie podoba? ktoś już cytował mamonia który miał apsolutna racje nie lubimy słuchac piosenek które nie znamy o ile kiedyś hitem stawały sie piosenki z opola to teraz całe opole składa sie z rzekomych hitów i trudno sie dziwić ze ogladalnośc spada jeśli całt repertuar opolski na miesiac przed festiwalem wałkuja wszystkie radia i telewizja Odpowiedz Link Zgłoś