Dodaj do ulubionych

Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami"

31.05.06, 06:11
Dyrektor został tam dyrektorem bo tak chciała Pani Bień. A, że okazało się iż
na Jej pasku chodzić nie chce to zaczął być niewygodny. Pozdrowienia dla
protektora Pani Bień (Naszego Drogiego, Wspaniałego, Dostojnego itd. radnego -
no już Wy dobrze wiecie o kogo mi chodzi).
Obserwuj wątek
    • Gość: Anita Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 06:42
      40 osób zarzuca tej Pani niekompetencję, ale okazuje się, że jest to
      nieistotne, ważne żeby bronić "swojego" człowieka, a czy słusznie, czy nie to
      juz bez znaczenia - to w naszym mieście typowe.
      • Gość: pixi Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 06:55
        jaki to jest kombatant z Wehrmachtu czy jak k....
      • Gość: marysh.02.pl Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 20:14
        P.PADNA BIEŃ RZĄDZI NIE TYLKO OPOLEM ,ALE WOJ.OPOLSKIM.PRZEDSTAWIAJĄC SIĘ JAKO
        RADNA NAKAZUJE INNYM DPS PRZYJMOWAĆ LUDZI Z ULICY BEZ ZGODY DYREKTOROW TYCH
        DOMOW.ONA JEST BOGIEM?PANIE PREZYDENCIE WSTYT A PAN JEJ TAK ZACIEKLE BRONI.MOŻE
        ONA COŚ WIE O PANU ,COŚ ZLEGO.NO TAK RĘKA RĘKE MYJE.
        • Gość: :) Rysiu ni3e ma wstydu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:14
    • Gość: załamanaObywatelka Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.06, 07:59
      Co to za czasy i państwo, gdzie jedna osoba może manipulować tyloma innymi,
      jeśli tylko jest protegowaną władz? Myślałam, że czasy totalitaryzmu już dawno
      się skończyły.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: M Skandal! IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 31.05.06, 08:24
      SKANDAL! Sytuacja trwa od roku,a nikt z tym nie potrafi sobie poradzić. Pani
      Bień słynie ze swojej arogancji. Kumoterstwo w najgorszym wydaniu. Ela zna
      Rysia i Janusza, więc wszystko może. No i jeszcze kozioł ofiarny się znalazł -
      dyrektor. Historia stara jak Świat. Sztuka rządzenia polega na dopieraniu
      odpowiednich ludzi. Odbije się to Panu tczkawką Panie Prezydencie,odbije...
    • Gość: vampirya Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 09:14
      To jest oburzajace!!! Z pewnych zrodel wiem, ze Pani(mimo wszystko przez duze
      P, rodzice mnie dobrze wychowali) Bień, w sposob godny najlepszego makiawelisty
      i manipulatora, wprowadza w swoj konflikt mieszkancow DOMU KOMBATANTA, bawiac
      sie ich uczuciami, bodburzajac, mieszajac w ich glowach. To samo robi z
      pracownikami- powiem jedno-doskonale wrecz pracuje nad swoim "obozem". To
      skandal, tacy ludzie NIE powinni udzielac sie spolecznie, bo daja najgorszy z
      mozliwych przykladow interakcji miedzyludzkich. I do tego radna... zalosne.
      • Gość: zdradzona Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.atol.com.pl 31.05.06, 11:37
        kto nie jest tu w środku to nie jest w stanie sie zorientowac ,jak jest na
        prawdę!!! Gdyby nie Pani Bien, wszawica w DPS objęla by nie tylko mieszkańców
        ale cały personel. TO Ona szukala płynów do dezynfekcji a nie pani Sagan -
        odpowiedzialna za pielegniarkiitd. To na tym polega "wtrącanie się" w nie swoje
        kompetencje P.Bień , czy wynikające z totalnego lenistwa pani Sagan i jej
        armii, nakazywanie pokojowym przemywanie ran chorym,ktore mają zmywac ale
        podlogi. I tu znowu pojawia się P.Bien prosząc aby robili to własciwi ludzie.
        Kazda uwaga w str.p.Sagan odbija się gromami w kierunku P. Bień.Dyrektor jest
        ciapowaty i boi się Saganki a ta nim dyryguje i swoim krzykiem wystraszyła by
        nawet diabla!!! Pracownicy boją się własnego cienia ,a na dowód tego podpisuja
        wszystko co im karzą. Potem maja wyrzuty sumienia i sami opowiadają do czego
        zmusza ich dyr. razem z Saganką.Nawet do tego artykulu, ktory komentujemy
        zbierano podpisy, niby w obronie Dyrektora a w rzeczywistości ludzie
        podpisywali sie na liscie przeciwko P.Bien, nie wiedząc o tym.Tak się tu
        manipuluje pracownikami.!!!!!Starzy mieszkańcy w strachu o swoje zdrowie dają
        sie b.łatwo manipulowac.P.Bien cierpi, bo dochodzi PRAWDY a za nia płaci sie
        najwyższą cenę. Więc ludzie nie piszcie takich sądów nie mając pojęcia jak jest!
        • Gość: opolenin Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 12:11
          Podobnie jest w Pogotowiu Opiekuńczym, dyrektorem jest też protegowana
          Prezydenck, wszelkie skargi i uwagi są przez miasto odrzucane, a Pani Dyrektor
          milościwie panujaca wg miasta jest bardzo dobrym dyrektorem.
          • Gość: gośc Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.atol.com.pl 31.05.06, 13:39
            w Pogotowiu Op. pracują same stare "czerwone ", emerytowane nauczycielki
            przyzwyczajone do nierobienia niczego . A tu młoda wymagająca Pani Dyrektor się
            pojawiła ,która dba o dzieci i zmusza do pracy.Konflikt gotowy.A
            młoda ,wykształcona kadra pedagogów siedzi na bezrobotnym. Kiedy w koncu ustawa
            pozbawi tych przywilejów, kompletnie nie nadających się do pracy z dzisiejszą
            młodzieżą reliktów przeszłości!!!
            • Gość: gościówa Pogotowie Opiekuńcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 17:14
              Drogi Gościu, drogi Januszu. Zamiast wypisywać brednie, zajmij się czymś
              pożytecznym. Panie pracujące w Pogotowiu nie są ani stare, ani czerwone ani
              leniwe. Wszystko pozostałe też jest nieprawdą. Jeśli masz problem z psychiką,
              podaję adres: Zespół Poradni Zdrowia Psychicznego, Opole, ul. Wodociągowa 4.
              Zauważ, że zaszczyciłam Cię odpowiedzią. Doceń to.
            • Gość: :) Znowu Kowalski odpowiada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:17
          • Gość: renia Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: 82.160.136.* 31.05.06, 19:54
            jesteś tym dupowatym pracownikiem ciekawa jestem co ci obiecała radna?
            mieszkanie czy stanowisko " dyrektora" czy pracownika socjalnego.
        • Gość: jarząbek Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 31.05.06, 17:22
          Droga koleżanko!Po pierwsze na pewno doskonale pamiętasz jak to prawie rok
          temu, WSZAWICA (czyt.nowoprzyjęta jedna mieszkanka okazało się że ma wszy)
          zapanowała w naszym dps (jestem pracownikiem) i jak to zwykle u nas bywa środek
          na nią dostarczono z apetki, a nie przyniosła go na swoich plecach pani Bień i
          o ile mnie pamięć nie myli to pani Sagan była w tym czasie na urlopie, więc nic
          dziwnego że musiała być w to zaangażowana kierowniczka-coś w końcu musi robić!
          Po drugie pracownikom nie trzeba podsuwać niczego fałszywego do podpisu, bo
          doskonale wiemy co podpisujemy, to tylko nasza kochana radna i jej ludzie
          stosują takie metody w stosunku do naszych mieszkańców.
          Po trzecie gratuluję podejścia do "armii pani Sagan" czyli po prostu naszych
          opiekunek i pokojowych, które na szczęcie nie przemywają ran - robią to
          pielęgniarki!!!!, tylko opiekują się naszymi dziadkami najlepiej jak
          potrafią.Gdybyś wykazała się odrobiną zaintersowania w sprawy tak przyziemne a
          nie tylko bawieniem się w politykę razem z panią Bień to może doceniłabyś ich
          pracę.
          W jednym się muszę z tobą zgodzić nasi mieszkańcy to starzy ludzie i niestety
          dają się czasem łatwo manipulować, o czym doskonale wie również nasza radna
          walcząc w ten sposób o głosy w najbliższych wyborach.
          • Gość: koleżanka Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.atol.com.pl 31.05.06, 21:22
            do kolegi Jarząbka; po pierwsze o to chodzi, że przy przyjęciu nowego
            mieszkanca pielęgniarki nawet nie sprawdziły czystosci skóry, bo po co!
            po drugie; oprócz podpisów na podmienionej liscie, robiono zdjęcie w
            ogrodzie,do ktorego też wabiono pracownikow , oszukując ,że to na dzień
            weterana.Ludzie nie mieli pojęcia ,że ten "uczciwy" p. dyrektor wykorzysta je
            do gazety, aby pokazac tę 40-tkę przeciwną Pani Bień.
            A po trzecie;interesuję się bardzo przyziemnymi sprawami DPS i to co napisałam
            o przemywaniu ran przez pokojowe, zdziwisz sie ale zapytaj pielegniarkę Dorotę
            T. to Ci potwierdzi(jeśli bedzie miala odwagę, bo może stracic pierwsze miejsce
            u Sagan a jej maż pracęu męża Sagan!!!)
            po czwarte: mieszkancy mają swoj rozum, nie sa ,tak nie kumaci i wiedza na kogo
            głosowac w wyborach, kto im najwięcej pomaga ,kto okazuje serce a kto
            krzyczy ,straszy i przez tyle lat pracy nie załatwił dla nich nic!!!!!!
            • Gość: jarząbek Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.06.06, 16:27
              Widzę że jesteś świetnie zoorientowana w zakresie obowiązków pracowników DPS:)
              Szkoda tylko że wcześniej się tym nie wykazywałaś. Z twojej odpowiedzi
              najbardziej podoba mi się jedno zdanie "kto nie załatwił dla nich nic" -
              dokładnie oddaje to treść roli jaką pełni Pani Bień i ludzie twojego pokroju w
              instytucji pomocy społecznej jaką jest DPS. MY NIE MAMY "ZAŁATWIAĆ" TYLKO
              PRACOWAĆ DLA NICH!Nie chodzi o wdzięczność w postaci głosów na wyborach, a Wam
              tylko ten cel przyświeca i włąśnie w tym tkwi problem, nikt inny w DPS nie
              staruje w wyborach i nikomu nie zależy na takiej "wdzięczności" naszych
              mieszkańców. Ja rozumiem że dla was prawie 140 głosów na ulicy nie leży ,mówię
              tu o całej ekipie Pana Zębaczyńskiego, bo przecież nasi mieszkańcy nie głosują
              tylko na Panią Bień ale również na polecone przez nią osoby. Dlatego może warto
              powiedzieć wprost, że chodzi tylko o to byście spokojnie mogli sterować
              DPS.Więc może przestań bredzić o "walce w obronie prawdy" i o tym jak to bardzo
              cierpicie z tego tytułu, bo jest to po prostu żałosne.
              • Gość: koleżanka Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.atol.com.pl 02.06.06, 22:58
                Dziwię sie ,że w Twojej wypowiedzi jest brak reakcji na moje konkretne
                argumenty.Widzę ,że czepiasz się za to słówek.Otóż pisząc, ze Saganka przez
                tyle lat pracy w DPS nic nie ZAŁATWIŁA DLA MIESZKANCÓW,mam na myśli to,że P.
                Bień zalatwiala ludziom np. aparaty słuchowe aby poprawic im zdolnośc
                komunikowania sie,czy wózki ,żeby mogli tak jak inni uczestniczyc w życiu
                Domu.Dziwię się że nie macie godnosci, dajecie sie sterowac osobie chorej, o
                psychopatycznej osobowosci- p.Sagan. Otworzcie wreszcie oczy , bo stajecie sie
                do niej podobni!!!!
              • smerf_pracus Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" 04.06.06, 22:10
                Jestem pracownikiem DPS i chcialam powiedzieć że niedobrze mi się robi
                czytając nie które wypowiedzi.Cz wy nie widzicie że p. Sagan jest psychicznie
                chora.Jej jest potrzebny wypoczynek w sanatorium pod kontrolą specjalistów.Jak
                możma popierać jej metody postępowania z pracownikami.Ciągle zmienia zasady
                współpracy między opiekunkami a pokojowymi w zależności od jej humoru.Podburza
                nas przeciwko sobie.Najlepszymi pracownikami są konfidenci i "dupowłazy".Do tej
                pory nie zapomne wypowiedzi jednej z koleżanek,która powiedziala że p.Sagan
                przebiera się w mundurek tak jak my bo "zawsze jest gotowa nam pomóc".Hmm jak
                do tej pory nie zdażyło się to. Z różnych przyczyn bywało nas mało w pracy ale
                p. Sagan nigdy nie pomogła nam w toaletach porannych (myciu chorych)czy choćby
                przy karmieniu nie mówiąc już o sprzątaniu ;).Moim zdaniem jakby już "chwyciła"
                sie miotły to pomogłaby nam odlatując na niej na zlot czarownic gdzie jej
                miejsce.Życze tej koleżance aby jej słowa sie spełniły.Będę godna podziwu
                widząc ją i kierowniczke współpracujące razem.Powodzenia:)
            • Gość: renia Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: 82.160.136.* 01.06.06, 17:00
              stuknij się porządnie w głowę bo te bzdury naprawdę cię przerastają
              koleżanko.kiedyś też zajmowałaś pierwsze miejsce u p.Sagan ,a teraz trzymasz
              stronę osoby ktorej nienawidzilaś czyli p.Bień . Pomyśl logicznie i obudż się
              ona ci tego mieszkania nie załatwi,wykożysta was do swoich celów tak jak innych
              ludzi a potem jak go osiągnie to was oleje, zapytaj się zwolnionych pracownikow,
            • Gość: :) Kowalski nie pieprz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:19
        • Gość: :) Odpowiedź w stylu Kowalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:16
    • Gość: Smugi Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: 213.199.253.* 31.05.06, 14:19
      A ja sadze, ze CBA powinno sie zajac pania bień i jej protektorem ;), to załoga
      ktora ciezko tyra na kawalek chleba mialaby w koncu spokój i zdrowa atmosfere w
      pracy. No ale przeciez swoich trzeba gdizes upchnac, a pani Bień ma napewno
      neizwykle wysokie kwalifikacje na kazde stanowisko, zna pól jezyka obcego no i
      jest z PO.....
      • Gość: :) Kowalski, PO i Stop korupcji załatwili jej stanowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:22
        sko
    • Gość: Mieteczysław Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.man.sealnet.kluczbork.net 31.05.06, 14:54
      Jestem synem jednego z mieszkańców DPS i muszę napisać, że jestem niezadowolony
      z pracy Pani Bień! Ta kobieta nie ma zielonego pojęcia o pomocy społecznej i
      według mnie nie powinna zasiadać na stanowisku kierownika działu opiekuńczo-
      terapeutycznego. To skandal, że tacy ludzie jak P. Bień zasiadają tak ważne
      stanowiska! Według mnie wszystkie złe słowa i zarzuty w stronę Pana dyrektora
      Leszka Krzyżanowskiego są nie na miejscu. Ten Człowiek zrobił bardzo dużo
      dobrego dla placówki DPS. Wracając do Pani Bień to tak jak większość posłów i
      radnych z PO nic konkretnego Ona nie robi i wprowadza, że się tak wyrażę
      „terror” w miejscu gdzie ma władze.
    • Gość: Tarka Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 15:18
      Pani Bień to typowy obraz niekompetencji i zakłamania i kumoterstwa. Ile razy
      przejeżdżam przez rondo Regana ogarnia mnie pusty śmiech.Jej inicjatywy są
      godne wioski a nie miasta wojewódzkiego. Jak tak dalej pójdzie przez takie
      osoby zostaniemy miastem powiatowym. Miałem do czynienia osobiście z Panią Bień
      i nie mam cienia złudzeń. ps Panie Prezydencie - wstyd na cały kraj.
      • mx4 Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" 31.05.06, 16:15
        No i powoła się specjalną komisję, potem nadkomisję, potem opublikuje
        się "kolorową" księgę i napisze pamiętniki (ewentualnie scenariusz do filmu) aż
        sprawę się wyciszy (lub antagoniści powyrzynają).
    • Gość: anty-p.bien Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.atol.com.pl 31.05.06, 16:25
      mieszkam na chmielowickiej(obok gospodarczej)i znam tu bardzo duzo ludzi.miedzy
      innymi pania bien i jej wspaniala rodzinke.jestem oburzona ze tak falszywi
      ludzie sa na wysokich stanowiskach i reprezentuja nasze miasto,a pozatym
      zamiast tym starszym ludziom pomagac to ona ich jeszcze na starosc meczy.nie
      wspomne juz o jej corce ktora niedosc ze pije,pali papierosy to jeszcze
      prawdopodobnie zarzywa środki odurzajace.to mi sie nie podoba.gdzie pozadni
      ludzie!!!panie prezydencie wstyd!!!
      • Gość: maxi Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 18:10
        Nie wierzę własnym oczom!!!Czyżby wreszcie ktoś się zorientował,że króluje
        wszechniekompetencja osób powołanych na stanowiska przez obecnie panującego?I
        tak jest we wszystkich jednostkach: od MOPRu począwszy,przez Pogotowie
        Op.,swoich zastępców i na DK skończywszy.Bezradna Bień w ogóle nie zasługuje na
        moją uwagę.Jedno zastanawia:ktoś przecież ją powołał na to stanowisko?Przecież
        ona nie tylko nie zna przepisów (podobnie jak jej szef),ale wykazuje się
        kompletną indolencją we wwzystkich tamatach.Stara prawda daje o sobie
        znać:bierny,mierny ale wierny!-tacy mają szanse u Pana Zembaczyńskiego.I to jest
        smutne :-(
        A p.Sagan to też jakiś oszołom:burzy wszystko i wszędzie!I zastanawiające czy
        ona jest takim świetnym pracownikiem,że poucza wszystkich,pilnuje kolejnych
        dyrektorów?Żałosne.
        • Gość: Dyr.MOPR Re: Proszę mnie nie obrażać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:35
          Wypraszam sobie. Do pracy w MOPR przeszedłem z ROPS, gdzie byłem dyrektorem
          przez 4 lata, i nikt mnie z tamtąd nie wyganiał. Przejście do pracy w MOPR to
          była wyłącznie moja decyzja a nie jakakolwiek decyzja polityczna Pana
          Prezydenta (nie należę i nigdy nie należałem do jakiejkolwiek partii i nigdy
          nie zabiegałem o protekcję w jakiejkolwiek własnej sprawie). O ile sobie
          przypominam nie było zbyt wielu poważnych kandydatów spełniających wymogi -
          włśnie - KOMPETENCJI. Oceniając moją osobę proszę zapoznać się z moim
          życiorysem zawodowym, osiągnięciami w pracy oraz sukcesami naukowymi (jestem
          np. jednym z kilku honorowych patronów Ogólnopolskiej Konferencji Pracowników
          Socjalnych, która odbędzie się na początku czerwca w Częstochowie)oraz
          wykładami z zakresu pomocy społecznej, pracy socjalnej a także wielu publikacji
          naukowych. Byłem doradcą zespołu powołanego przez Ministra, gdzie wspólnie
          pisaliśmy ustawę o zatrudnieniu socjalnym. Od lat prowadzę zajęcia ze
          studentami na dwóch wyższych uczelniach. Wykłady i ćwiczenia obejmują
          zagadnienia związane z organizacją instytucji pomocy społecznej. Za całokształt
          pracy zostałem w ubiegłym roku nagrodzony w Warszawie przez Ministra w dniu
          pracownika socjalnego. To forum jest anonimowe trudno więc polemizować z
          wirtualnym interlokutorem, proszę jednak o zachowanie umiaru. Proszę wybaczyć
          ale nie będę udowadniał, że nie jestem wielbłądem (choć co prawda lekko się
          garbię), a osoby wątpiące w moje umiejętności i zespołu pracowników MOPR,
          którym kieruję zapraszam do lektury sprawozdań za ubiegły rok. Zapewniam, że
          ignorant nie wykonał by tych wszystkich zadań.
          Przy okazji pozdrawiam wszystkich, naprawdę ciężko pracujących ludzi związanych
          z pomocą społeczną.
          Z wyrazami szacunku, Zdzisław Markiewicz - dyrektor MOPR w Opolu
          • Gość: mistrz Re: Proszę mnie nie obrażać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:40
            a jeszcze odnosnie pana dyr. Krzyzanowskiego... porozmawiajcie z jego bylymi
            harcerzami!!! dlaczego odeszli z ZHR-u?? czyzby poznali sie na czlowieku...??
            • Gość: ZHR Re: Proszę mnie nie obrażać IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 01.06.06, 09:15
              ...pierwszy raz słyszę. Nie ma jak rozsiewać plotki. Skoro jest taki do
              niczego, to czemu został prawie jednomyślnie wybrany Komendantem Chorągwi?
              Ludzie! Czy Wy myślicie, że niszczenie ludzi kłamastwami naprawdę nie ma
              krótkich nóżek?
              • Gość: mistrz Re: Proszę mnie nie obrażać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 10:29
                hahaha...Komendantem Choragwi!! w ZHP tez niedawno byl jeden Komendant Choragwi
                tez wybrany prawie jednomyslnie i co....ludzie sie na nim poznali i go
                wykopali!! widocznie herr Krzyzanowski w ZHR'ze tez cos obiecal....hehe
          • Gość: robol Re: Proszę mnie nie obrażać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 23:30
            hahaha!Ludzie to rzeczywiście ciężko pracują-ale jaki Pan ma w tym
            udział?...Niestety też wiadomo...niestety!I też może pora się tym zająć?
            To fajnie podpisać się pod czyjąś pracą.A chwalenie się jakąś działalnością
            pseudonaukową to wręcz nietakt.
            • Gość: Dyr.MOPR Re: info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 13:37
              Prawda, ludzie ciężko pracują. I odkąd jestem w MOPR podopieczni też. I ja też.
              Tak jest, zgoda, pora tym się zająć, a nie skrywając się pod nic nie znaczącym
              nick'iem obrażać. Jako pseudonaukowiec wygłosiłem kilkadziesiąt referatów na
              konferencjach naukowych w kraju i za granicą (m.in. w Niemczech, Danii, na
              Ukrainie) a moje prace publikowane są w kilku książkach. Ostatnio w "Praca
              socjalna wobec rzeczywistych i potencjalnych zagrożeń człowieka" Wyd. UO, Opole
              2005. Prowadziłem dwa programy badawcze 1. dot. Sytuacji osób
              niepełnosprawnych, 2. dot. Sytuacji w rodzinach nowych emigrantów zarobkowych.
              W 2004 roku byłem polskim ekspertem programu EQUALL.
              Być może można więcej. Mnie ten poziom wystarcza.
              Pozdrawiam gorąco i serdecznie życząc wielu sukcesów. Zdzisław Markiewicz
              • Gość: ni Re: info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 21:05
                Przeczytałam to co Pan pisze i o mało nie spadłam z krzesła jaki z Pana spec od
                pomocy socjalnej jak Pan działa w naszym Opolu . Tak jak niektórzy piszą musi
                byc prawda , że na stołek dostał sie Pan po protekcji mógł by sam Prezydent
                nie wiem, ale inni dyrektorzy w Urzędziwe Wojewódzkim dostali się na wieczne
                stołki jeszcze za komuny np Pani H.O otrzymała awans z dawnej milicji
                protektorem wysoki urzędnik Komendanta Urantówki). Mam nadzieję, że w naszym
                województwie i mieście ludzie coś niecoś wiedzą. Kto się z nią zetknął z
                opieką społeczną w naszym mieście ma bardzo negatywne zdanie , nie pomaga się
                potrzebującym , ale finansuje się wypoczynek emerytów III wieku
                • Gość: starywiarus Re: info IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 04.06.06, 18:18
                  Przecież pani H.O już dawno nie pracuje w UW - jest na emeryturze
              • Gość: :) Zdzisiu i czy te twoje ksiązki nadają się choć do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:30
                toalety? Bo do czytania nie :)
          • Gość: jedi Re: Proszę mnie nie obrażać IP: *.chello.pl 01.06.06, 09:27
            Panie dyrektorze skoro pan taki chętny do dyskusji to dwa krotkie, niewinne
            pytania: 1) gdzie pan jest radnym i z jakiego bloku? 2) jak długo zna pan
            radnego Kowalskiego? Tylko prosze nie wciskac ludowi kitow, ze zobaczył go pan
            na sesji w Opolu. Prosze mi wierzyc, nie dostał by pan tego staołka, gdyby nie
            pana przekonania polityczne. Pana kompetencje - jak widać z zyciorysy wielkie -
            nic by nie pomogły panie radny spoza Opola.
            • Gość: Dyr.MOPR info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:52
              1. Nie jestem radnym. 2. Pana radnego Kowalskiego znam od 2 lat, to znaczy od
              momentu rozpoczęcia pracy w MOPR (ale co to ma do rzeczy; czy kogoś, i kogo
              znam lub nie). Co do stołka - zapraszam posiedzieć jeden dzień. Co do spiskowej
              teorii dziejów - to nie podejmuję dyskusji.
              Pozdrawiam, Zdzisław Markiewicz
              • Gość: jedi Re: info IP: *.chello.pl 01.06.06, 20:38
                Prosze przyjac moje przeprosiny panie dyrektorze. Pytanie nie bylo do pana, ale
                od dyrektora Krzyzanowskiego :-) Ciemna strona mocy zacmiła widac moje szare
                komórki i nie zauwazyłem, ze to Pan pisze na forum, choc o panu ani słowa w
                artykule. Ale skoro pan sie wyrywa to mam jedno skromniutkie pytanko. Skąd pan
                klika? Mam nadzieje ze nie z pracy...
                • Gość: :) Oczywiście że z pracy. Przecież inaczej zanudziłby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:33
                  się na smierć. taki przepracowany
          • opornik2 Re:nikt nie obraża 01.06.06, 09:29
            Nie chwal się Markiewicz bo w porównaniu do poprzedniczki to jesteś cienki bolek.
            • Gość: Dyr. MOPR Re:nikt nie obraża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 13:04
              Ja też niczego złego nie powiem o kobietach i nie śmiem się porównywać z
              poprzedniczką. Już oceniano wcześniej i wystarczy.
          • Gość: :) Zdzisiu , daj spokój tym bzdurom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:27
            Źle nie robisz, bo nic nie robisz!
            Dziękuj Bogu, że massz taką zastępczynię.
            A ty i twój drwiący uśmieszek z biedy i bezdomności świadczy o wszystkim.
            A wzięli cie na ten stołek, bo byłeś spolegliwyu wobec każdej władzy. Taka po
            prostu wazelina
      • Gość: oxygen Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 13:11
        racja wybryki "córeczki" to skandal,tak samo osoba p.Bień aż przykro patrzeć,że
        są ludzie którzy wierzą tej zakłamanej oszustce,ale widać samej zainteresowanej
        skandal wokół jej osoby nie przeszkadza no cóż trudno interweniować jak prawda
        wyszła na jaw,może ludzie przejrzą na oczy i zmyją z maista Opola plamę w
        postaci tej baby
        • Gość: :) sczyścić babę i cały układ prezydencki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 08:42
    • Gość: mistrz Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:32
      to jest istny skandal!!! wszyscy ludzie, ktorzy chca w tym miescie czy kraju
      cos dobrego zrobic sa od razu gnojeni!!! P. Bien pracuje w DPS-e od ok 10 lat.
      Zanim dyrektorem zostal tam pan (z malej litery poniewaz nie mam do tego
      czlowieka szacunku) Krzyzanowski P. Ela zajmowala czas mieszkancom tegoz domu,
      prowadzac kolka czy roznego rodzaju warsztaty i jakos to nikomu nie
      przeszkadzalo. Dopiero po zmianie dyrekcji przyszly jej czarne dni. pani Sagan
      dorwala sie do stanowiska i jej odbilo, a ze dyrektor jest cienka f... to sie
      nie umie postawic wariatce. Bedac kiedys w tymze domu poznalem mozliwosci
      wokalne pani Sagan, startujacy jumbo jet w porownaniu do pani S. jest niczym
      kot chodzacy po piachu!!! Zrobcie Sagance badania a od razu dostanie "zolte
      papiery"!!! a do mieszkanca chmielowickiej: g... Cie obchodzi co robi corka P.
      Bien!!! a to cos napisal/a jest totalna BZDURA widocznie Pana/i dziecko ma ze
      soba problemy skoro juz lapiemy sie takich bezpodstawnych argumentow!!! WSTYD!!!
      • Gość: mistrz Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:42
        a jeszcze odnosnie pana dyr. Krzyzanowskiego... porozmawiajcie z jego bylymi
        harcerzami!!! dlaczego odeszli z ZHR-u?? czyzby poznali sie na czlowieku...??
      • Gość: celestyn Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:44
        Ciekawe czy następca Pana Zembaczynskiego,nie mam wątpliwości,że powinien być
        nastepca,zrobi porządek w Domu Kombatanta?Bo też nie ma wątpliwości,że należy
        to uczynić.Odnoszą wrażenie,że ten Dom jest jedynie dodatkiem do kariery pp
        Bień i Sagan.
        • Gość: Konrad Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 07:51
          Jak można tak szkalować tą ciepła i sympatyczną kobietę p. Bień tyle mi pomogłą
          w DPS i jako radna!!! Wstyd mi za tych pracowników co tak plują. Nie warto im
          pomagać.
        • Gość: Uszon Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 07:54
          Pan Prezydent powinien zwolnić Dyrektora DPS. Jak on moze tak się wypowiadać
          trzeba nie mieć wstydu. Zwolnić jak najszybciej wypowiedzenie wręczyć i niech
          wraca tam gdzie skąd go wysłali.
      • Gość: mongoł Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.chello.pl 01.06.06, 17:09
        Już jest działanie.Pani Bień była u prezydenta.Czekamy na zwolnienia z pracy.
        Najlepiej całą załogę.Już niedługo wybory do samorządów. A w Domu Kombatanta
        Komisja Wyborcza . A tam tylko jedna królowa - Pani Bień . Co na to Krajowa
        Komisja Wyborcza.
      • jaca260 Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" 01.06.06, 22:56
        ludzie otwórzcie wreszcie oczy,czyżby Sagan az tak wam zamydliła?kieruje całym dps,nawet ustawia dyrektora ,a dyrektor na to pozwala,Sagan jest osobą psychicznie niezrównoważoną,krzykiem nas zastrasza robimy to co nam każe,poniewaz boimy się o utratę pracy.Dyrektor powinien wyniesć sie z tąd razem ze swoimi harcerzami,tylko nie wiem dokąd,bo w Kluczborku wszystkie mosty za sobą spalił.Dziwię się Dyrektorowi,że jest aż tak zaślepiony Saganową i nie widzi co ona z pracownikami wyprawia,a po drugie w jaki sposób Sagan została kierowniczką ,skoro ma tylko średnie wykształcenie.Uważam,że Sagan kompletnie nie nadaje się na kierowniczkę,jest wybuchowa,bardzo zmienna i nie potrafi wysłuchac pracowników,tylko odrazu krzykiem nas zastrasza.Nierozumiem dlaczego czepiają się pani Bien,przecież to taka dobra kobieta,wszystkim niesie pomoc,z każdym umie się dogadać i każdego wysłuchać,doradzić.A co do ostatniego artykułu,który ukazał sie w gazecie wraz ze zdjęciem,które miało byćwykorzystane do dnia seniora a zostało wykorzystane,żeby pokazać ileż to ludzi niby jest za Krzyzanowskim i Sagan.Więc nie wypisujcie głupot na temat pani Bień jeżeli jej nie znacie jaka ona jest . A Dyrektor byłby lepszy,gdyby nie Sagan.
    • Gość: Jola Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.06.06, 10:05
      Szkoda mi bardzo Pani Bień. Miałam z nią kontakt. To bardzo uczciwa i solidna
      osoba. Pan Dyrektor i Pani Oddziałowa w taki to perfidny sposób zniszczą
      człowieka - jeżeli nie fizycznie to psychicznie. Bo ileż to można znieść
      podstępów i ciągłych krętactw? Miałam kontakt z pielęgniarkami z Domu
      Kombatanta. Mówiły, że odziałowa to straszny typ. Robi co chce z Dyrektorem,
      wydziera się na wszystkich i zastrasza. Wszyscy się jej boją, z Dyrektorem
      włącznie. Pani Bień: proszę się trzymać i nie poddawać. Prawda, solidność i
      dobro muszą zwyciężyć. Mocno w to wierzę.
    • Gość: shouck Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 10:56
      tak wlasnie dziala ekipa kowalsko-zebata, wybierzmy ich ponownie, niech nowe
      pokolenia "ubekow" rosna w sile w slynnym wydziale
      • Gość: juhasa Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: 217.197.78.* 01.06.06, 15:52
        Cała władza nad Domem Kombatanta w ręce Bień (i to natychmiast, biegusiem)
        • Gość: emi Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.atol.com.pl 01.06.06, 16:17
          A dyrektor niech zabiera swoje "pół Kluczborka ludzi " z DPS i niech wraca tam
          skąd przyszedł, bo w Opolu nie ma co szukac pracy.Zresztą w Kluczborku też sie
          wszyskim naraził: i władzom i ZHR i normalnym ludziom. Zresztą, podobnie
          zachowywał się w swojej swietlicy ,gdzie pracował.Tam tez poszedł "na noże" z
          panią dyrektor ,a potem dzięki koledze z prokuratury ją wykopał.Taki to
          porządny człowiek!!!!!
          • Gość: ime Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 16:39
            co ty emi możesz w tym temacie wiedzieć . Przyjedź do Kluczborka to zobaczysz
            prawdę. Posłuchaj co tu ludzie mają do powiedzenia. Szkoda takich osobowosci
            jak Leszek K. na takie bagno jak opole , oj szkoda.
    • Gość: Bywalec Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.atol.com.pl 01.06.06, 21:05
      Pani radna Bień powinna politykować na sesjach rady miasta, a nie w Domu
      Kombatanta. W DK jest dyrektor wg zdecydowanej większości pracowników dobrze nim
      zarządza, a Pani Bień jest jedną z pracownic, która mu podlega. Jeżeli dyrektor
      jej nie odpowiada powinna sama zwolnić się z pracy, a nie kopać pod nim doły,
      jątrzyć wsród pracowników i wciągać w tę swoją nieczystą gierkę kombatantów.
      Panie prezydencie Zembaczyński, czy Pan jest głuchy na wołania ludzi tam
      pracujących, a może Pani radna Bień jest Panu niezbędna w głosowaniach w radzie
      miasta i dlatego Pan nie reaguje? Pani radna kompromituje PO i oczernia
      większość pracowników DK. Dyrektorze DK - jestem z Toba i twoimi pracownikami.
      Nie dajcie się!
      • Gość: babcia Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:28
        mam z boku moją babcię , która prosi o pomoc bo nie zna się na komputerach .
        cytuję babcię - kłucicie się o nas starszych a ja mieszkam na ul .Bytnara w
        opolu i od kilku miesięcy słyszę i widzę jak pracuje żona dyrektora szkoły
        specjalnej.jak może być ona i on w jednej szkole.kilka razy widziałam jak
        krzyczała na te chore dzieci , mówi głośnonazwiskami o nauczycielach.kiedy
        takie pryki przestaną pracować tam gdzie nie powinny,z wyglądu ta kobieta
        powinna dawno iść na emeryturę ,tu pewno są też układy .któregoś dnia wyzywała
        jakąś panią ze szkoły a tzmta płakała .ta pani kazała na siebie mówić
        dyrektorowa .widziałam z synową jak wynosiła z tej szkoły drzewka i słoiki z
        jedzeniem
    • Gość: pielęgniarka Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 01.06.06, 23:27
      Mam koleżanki pilęgniarki w Domu Kombatanta. Mówią, żę w pracy są
      mobbingowane przez panią oddziałową. Wszyscy boją się oddziałowej, nawet sam
      pan dyrektor.
      Ale co pani Sagan przeszkadza pani Bień? Może chodzi tu o to, że pani Bień jest
      jedyną osobą, która na chamstwo, pieniactwo i terror się nie zgadza i nie daje
      się zastraszyć?
      Pan dyerktor to marionetka. Wiem, że odkąd on tam nastał to opieka nad
      pensjonariuszami się pogorszyła. A o Kluczborku też słyszałam. Uważam, że
      nastał najwyższy czas na odejście pana dyrektora. Natomiast panią oddziałową
      należy zwolnić dyscyplinarnie.
    • Gość: balcerek Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.netia.com.pl 01.06.06, 23:29
      Pani Bień powinna pojechać sobie odpocząć do jakiegoś senatorium czy cóś. Bo
      jest BARDZO przepracowana. Szczególnie w pracy. Tak jak w pol.komedii
      pt "Alternatywy cztery" słynny "Gospodarz Domu" p. Anioł.
      A ludziom, którzy mieli odwagę się przeciwstawtawić "chorej sytuacji" Gratuluję
      postawy. Bo dziś niestety jest to rzadkością.
    • Gość: xxx Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 18:10
      P.Bień-u kogoś widzi drzazdę a u siebie nie dostrzega belki.
      Dyrektor L.Krzyżanowski-gratuluję takiej załogi i życzę powodzenia.
    • Gość: a Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.06, 20:03
      pracuje w domu kombatanta i wiem ze to wszystko to jedeno wielkie
      klamstwo.zamiast robic afery powinni sie wziac do roboty a nie obmawiac jedna z
      najlepszych pracownic w tym domu.
      • Gość: N Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.netia.com.pl 02.06.06, 22:57
        Do "a"
        Tak oczywiście tylko jeda jedyna w kombatancie jest pożądna, uczynna i
        najbardziej oddana pracy. A cała reszta z dyrem na czele to nieroby.I w tej
        bajce żyj dalej.To Ja NIERÓB.
    • Gość: podopieczny Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 03.06.06, 17:40
      To nawet w domu kombatanta muszą być układy?
    • Gość: Jarząbek Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:31
      Łubu dubu, łubu dubu - panie Zembaczyński to mówiłem ja - pracownik Domu
      Kombatanta, na zawsze oddany Pani Bień, którą wszyscy kochamy i podziwiamy.
      • Gość: życzliwa Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.atol.com.pl 04.06.06, 23:52
        nosił wilk razy kilka , ponieśli i wilka !!!pożyjemy ,zobaczymy!! Zastanawiam
        się czy jestes dyr., czy kadrowcem czy kierowca czy może opiekunem?Czy aby za
        jakis czas nie zmienisz zdania?A wogole to Cie lubię pa.
        • Gość: MB Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:23
          Nie znam Pani Bień dobrze, ale nie wydaje mi się, żeby była jakąś wielce narwaną osobą.
          I miło by było, gdyby Ci, którzy gó.. wiedzą o rodzinie tej Pani nie wypowiadali się o niej. Bo brać narkotyki to może jedynie osoba, która napisała taki komentarz o Jej córce. Naprawdę współczuję osobom, które muszą wyżywać się w ten sposób. I piszę to tylko dlatego, że ją znam na tyle dobrze, że wiem, co robi. A te nienormalne sprawy zostawiam wam, zakłamanym.
          Proponowałabym się jeszcze podpisać, bo takie kłamstwa może napisać każdy głupi.
          Pozdrawiam serdecznie, MB.
      • Gość: zz Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:40
        Dodam jeszcze, że ta 40 osób to nie gęsie i swój rozum mają.Mam nadzieję ,że te
        zakały z całej załogi przejrzą na oczy,stukną się w czoło i same odejdą bo
        tylko się ośmieszają.Nikt za nimi płakać niebędzie ,bo i tak się do tej pracy
        nienadają.
        • Gość: ZZ Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:43
          BOBRA P.BIEŃ .KTÓRA WBIJA NÓŻ W PLECY .KIEDY CZLOWIEK SIĘ OBRÓCI.POWINNA
          ZAGLĄDNĄĆ WGŁĄB SWOJEGO SUMIENIA.
    • Gość: M .FOG Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 23:45
      Pani E.Bień jest dobra ,łagodna,miła jak stoi koło ciebie a tylko się obróć to wbije ci nóż w plecy i tak jest z każdym nawet z jej wybranymi kombatantami i wszyscy myślą ,że ona jest taka kochana. Nie dajcie się zwieść jaszczurce.
      • Gość: Konrad Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:34
        Skończcie pisać bzdury o p. Bień. Dobra i życzliwa kobieta. Wstyd wam i
        zazdrość zżera Was.
        • Gość: zenobiusz Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 15:20
          zblizają się wybory i trzeba sobiue załatwic stołek bo pewnie juz nikt nie
          będzie głosował na p.bień bo jest to osoba zakłamana i fałszywa dziwię się tylko
          wam barbaro siewarga,anno naruniec,małgorzato cmok,i inni ze dajecie się tak
          manipulowac tej wielkiej pani radnej która na niczym sie nie zna a myśli ze
          wszystkie rozumy pozjadała,ona was wykorzysta a pózniej sie od was
          odwróci,zwolnic to sie powinno p.bien bo ona stoi za wszystkimi skargami które
          pisza wyzej wymienione a sama odcina sie że ona przecież niczego nie pisze i
          niczego nie podpiaa czyli ma rece czyste ale niestety gównem umazane,a pan
          prezydent zembaczynski był beznadziejnym wojewodą a prezydentem miasta jest
          jeszcze gorszym,az wstyd ze musze mieszkac w tak beznadziejnym miescie w ktorym
          rządza tacy ludzie
          • Gość: MB Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 23:06
            No to co jeszcze robisz w tym mieście? Nikt ciebie tu nie trzyma!
            • Gość: marcel Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:16
              tak popieram :) zenobiuszwy w...... z tego miasta i zabież ze sobą swoich
              ulubieńców może będziesz dalej dla nich pracował i dupy im lizał
              • Gość: zenobiusz Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:56
                od lizania dupy to ty masz już język brązowy marcel-a mi sie tu dobrze mieszka
                tylko mamy takich polityków pożal się boże jak p.bień,zembaczyński i kowalski i
                wszystkim ch... błeboko
                • Gość: marcel_bez_a_:) Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:33
                  żal mi cię zenobiuszu ;) tylko na tyle cię stać :P
                  • Gość: OBSERWATOR Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 16:36
                    BIEŃ I ZEMBACZYŃSKI TO JEDEN UKAŁD. TA PIERWSZA NIE POWINNA ZAPOMINAC, ŻE RADNA
                    JEST W RATUSZU, A W PRACY JEST P. WSZYTKIM PRACOWNIKIEM. NIECH SIE LEPIEJ
                    WEZMIE DO ROBOTY A NIE UDAJE BIEDNEJ POSĄDZANEJ. WSZYSCY WIEDZA KIM ONA JEST .
                    PANIE ZEMBACZYŃSKI - TO PAN TAK ZAMIESZAŁ. PAN POZWALA NA SZAROGĘSIENIE SIE
                    PAŃSKIEJ RADNEJ BIEŃ . JAK PANU NIE WSTYD . A MIAŁEM PANA ZA UCZCIWEGO I
                    PRAWEGO CZŁOWIEKA !!!! OJ JAK TO KONIUKTURA ZMIENIA LUDZI ...
                • jaca260 Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" 20.06.06, 21:25
                  Krzyzanowski to palant dyrektor lepiej niech odda paliwo do zhp które zapie..ł a mnie moze pocalowac w dupe
                  • Gość: gość Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 22:16
                    Krzyżanowski wszędzie gdzie się pojawiał to mieszał,wkładał wiele wysiłku w
                    kolejne intrygi.Dziwię się prezydentowi,że cacka się z człowiekiem takiego
                    pokroju,mimo wszystko sporo czasu musiało minąc by ludzie w Opolu się na nim
                    poznali.To przykre że w środowisko starszych ludzi udało mu sie wcisnąć wątki
                    polityczne wygodne dla dyrektora-brak kompetencji wypełnimy inną treścią i
                    jakoś to będzie.Dlaczego tak usilnie robił wszystko by zostać w Kluczborku
                    radnym-bezradnym , teraz w ramach mandatu jest chroniony!!!!
                    Popieram prezydenta - życzę konsekwencji i determinacji w pożądkowaniu
                    bagienka.
                    • Gość: pielegniarka Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 22:01
                      jestem pielegniarka w dps i widze jak saganowa nas traktuje wykorzystuje nasza wladze przeciwko nam poamiata nami stresuje i zastrasza nas.Pan dyrektor zaptrzony jest w nia jak w obrazek , nie widzi ze nam sie dzieje krzywda pomiata opiekunami pokojowymi, i nami niemoge juz na to dluzej patrzec.Robie to co mi kaze bo sie jej boje i sie maskuje zeby nie wyczula ze jestem przeciwko niej.Mam nadzieje ze sie to w krotce skonczy i saganowa wywala.A dyrektor niech otworzy oczy poki nie jest za pozno.
                    • Gość: słuchacz Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 17:55
                      Dyrektorze otwórz wreszcie oczy i zobacz jak Saganowa nas traktuje,w obecności Pana bardzo dobrze się maskuje i traktuje nas jak ludzi,a jak Pan nie widzi to traktuje nas jak nic nieznaczący przedmiot. Bardzo wykorzystuje swoją władzę i nami bardzo pomiata.Szkoda,że pan tego nie widzi....
    • Gość: sluchacz Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 17:30
      Ludzie mam nadzieję że kiedyś przejżycie na oczy :( Nie znacie dyrektora z
      innej strony, udaje że jest dobrym człowiekiem a tak naprawde robi tylko to co
      jemu na dobre wychodzi.Dba tylko o swoją d.... nie licząc się z ludzmi.Dąży do
      celu "po trupach" uważa sie za dobrego chrześcijanina a tam gdzie się znajdzie
      zostawia "zgliszcza" z ludzkich godności.Ludzie którzy mają odmienne zdanie są
      uczciwi i nie pchają się w dyrektora machlojki są natychmiast "usuwane z drogi"
      Są przy tym oczerniane i to w bardzo nieprzyjemny sposób.Dlatego "gołym okiem"
      można zobaczyć jakim naprawde jest człowiekiem.Pewnie znajdzie się ktoś kto się
      nie zgodzi ze mną ale jeśli bedzie miał choć troche dobrej woli i chęci niech
      sprawdzi ile jest prawdy w niektórych zarzutach postawionych pewnym osobą przez
      dyrektora.I nie mówie tego ot tak, tylko zostało to sprawdzone prze zemnie.Mam
      nadzieję że wszystko wyjaśni się w niedługim czasie i że w końcu bedzie spokój
      a dyrektor poczuje to co czuli Ci w których pozostały "zgliszcza".
    • Gość: :) Bieniowa io Kowqlski won! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:13
      • Gość: on Re: Bieniowa io Kowqlski won! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:17
        Naucz się pisać gamoniu!!! :-P
        • Gość: :) Cześć Q....o Kowalski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:35
    • Gość: :) Kowalski zacznij pisać książki sf- szkoda takiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:39
      talentu w wymyslaniu kłąmstw na forum
    • Gość: to ja :) Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 21:31
      Pozdrowienia dla ślepych konfidentów, kapusi i zombii :) Trzymać tak
      dalej,popierajmy naszą kierowniczkę która nas wspomaga "dobrym słowem" w
      codzienności i oczywiście wspomaga nas czynem.Jak codzień po przyjściu do pracy
      p. Sagan przebiera się w fartuszek i pomaga nam w naszych obowiązkach [zgodnie
      ze słowami Tereski (gratukuje pomysłowości)] gdyż jest nas bardzo mało.No ale
      cóż "nie ma" kasy na etaty a my osły możemy zasuwać.Taaak chwała naszej
      kierowniczce :)))!!!!!
      • Gość: to ja :) Re: Dom Kombatanta przeciwko radnej "z plecami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 09:45
        Ach jeszcze chwała Dyrektorowi !! Że jest prawdziwym dżentelmenem i to co mu
        nakaże kobieta (monstrum)on spełnia to bez mrugnięcia okiem :-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka