Gość: ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 07:25 cos pieknego szkoda ze tylko jeden bedzie taki basen ,bilety dosyc drogie mam 2dzieci sama sie nie kompie tylko siedze na lawce i tyle placic/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Żebro Re: Basen za 11 mln IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 22.06.06, 08:57 trzeba bylo w stadion inwestowac. 11mln wyrzuconych w bloto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez Re: Basen za 11 mln IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:52 A po co mi ten stadion??? Dla kilku kibiców??? Grać na nim będę? Na basen może się ruszę. Na mecze Odry nigdy w życiu. Inwestowanie miasta w stadion na którym badziewna drużyna od czasu do czasu sobie pokopie jest totalnym bezsensem. Inwestować trzeba w rekreację dla zwykłego człowieka a nie wyrzucać kupę pieniędzy, żeby potem kilku piłkarzy sobie mogło pobiegać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aik Re: Basen za 11 mln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:16 racja 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok1 Re: Basen za 11 mln IP: *.fastres.net 22.06.06, 10:22 a czy przypadkiem pieniadze na remont basenu nie pochodzily z obligacji miejskich?? Z tych samych, ktore wedlug pierwotnych planow mialy byc przeznaczona na przygotowanie i uzbrajanie terenow pod inwestycje przemyslowe? basen trzeba byla zbudowac nowy w calkiem innym miejscu i nie przerzucac na miasto calego ciezaru finansowego, lecz stworzyc z kontrahentem osobny podmiot, ktory by sie tym zajmowal, a w tym miejscu powinno byc boisko treningowe dla Odry, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Basen za 11 mln IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 22.06.06, 11:07 Remont się staruszkowi należał.Wiadomo, że przerabianie jest droższe niż budowanie nowego.Powinny być przynajmniej jeszcze dwa takie obiekty w Opolu na byłym ZWM-ie i za Odrą i nie musi ich budować miasto.Po wczołganiu się do II ligi Odry co jest niewątpliwym sukcesem, bo nie styl się liczy a fakt, apetyty środowiska futbolowego rozbuchały się niesamowicie. Zasypanie jedynego w mieście basenu i utworzenie tam boiska treningowego dla kopaczy, nawet awans do ligi mistrzów nie usprawiedliwia.Jest wreszcie jakiś sukces mamy basen i cieszmy się. Co do zaś opłat to powinny być one zróżnicowane.Wpadam na godzinkę się ochłodzić i popływać płacę 3 pln i dostaję zegarek jak w Akwarium.Chce spędzić kilka godzin z dzieciakami to kupuję bilet abonamentowy.Jak z karnetami na wyciągi narciarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok1 Re: Basen za 11 mln IP: *.fastres.net 22.06.06, 13:11 owszem, remont sie nalezal, ale nie ze srodkow pochodzacych z obligacji, problem w tym ze te pieniadze trzeba bedzie zwrocic, a z pewnoscia, basen nie bedzie w stanie na to zarobic, bledne jest rowniez dzialanie polegajace na przerzucaniu na miasto calego ciezaru finansowego takiej inwestycji, w sytuacji, gdzie mozliwym jest znalezienie podmiotu zainteresowanego partycypacja w kosztach i przyszlych zyskach (tak sie robi w innych miastach), oczywiscie, ze w opolu powinny byc jeszcze takie obiekty, byl projekt budowy aqua parku na zwmie ale inwestor zostal przepedzony, po tym jak sie okazalo, iz chce rowniez oprocz aqua parku zbudowac centrum handlowe, zreszta, ten nie byl jedynym, wiekszosc inwestorow jest z opola przepedzana...:( pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f/x Re: Basen za 11 mln IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:04 Bardzo dobrze,ze zrobili ten basen.Teraqz dokonczyc stadion Odry i mamy fajny kompleks sportowy prawie w centrum miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin K u r e s k o D r o g o !!! IP: 83.238.128.* 22.06.06, 13:43 Jesteśmy w Opolu. Bezwzględnie powinny być tzw. bilety rodzinne - minimum 1 dorosły + minimum 2 dzieci do lat 18. K U R E S K O D R O G O jak dla rodziny pełnej. Jedna osoba to nie problem. Chyba, że nie chcą rodzin na basenie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina z nysy Re: Basen za 11 mln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:13 ten basen jest cudowny szkoda ze w nysie ne ma takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aik Re: Basen za 11 mln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:21 Super obiekt a i ceny są do przyjęcia - rozumię że są to ceny nie od godziny tylko za cały dzień ! Mam tylko jedno pytanie .Czy za parę lat znowu trzeba go bedzie remontować , tak jak aqwarium :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Basen za 11 mln IP: *.opolska.policja.gov.pl / 80.48.177.* 22.06.06, 15:26 ten basen za 11 mln to taka sama głupota jak tartan na Gwardii. za 11 mln w normalnym mieście buduje sie kryty basen czynny cały rok!!!! WYWALONE PUBLICZNE PIENIADZE i po co ?? na 2-3 miesiace!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Basen za 11 mln IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 22.06.06, 15:32 Z basenu przez trzy miesiace skorzysta więcej mieszkańców niż z tartanu na Gwardii.Więc nie jest to taka sama głupota.Iście policyjna logika.Myślę i mam nadzieję, że to tylko przez upał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Basen za 11 mln IP: *.chello.pl 22.06.06, 20:09 Mnie tylko interesuje czy studentom też będą przysługiwać bilety ulgowe. A o tym nie napisali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Basen za 11 mln IP: *.uni.opole.pl 22.06.06, 20:16 No nareszcie!!!! Myslałem, że Pani Dynowska podobnie jak Buchowski już opuściła naszą tvp3. Aż mi lepiej, gdy zobaczyłem ją dziś na ekranie! Pewnie była na wakacjach! I dobrze należą jej się! Sam niebawe3m jadę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanka Re: Basen za 11 mln IP: *.atol.com.pl 23.06.06, 00:05 Gratulacje dla Prezydenta za inwestycję na rzecz mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antur Re: Basen za 11 mln IP: 88.156.70.* 28.11.06, 22:55 taki chcemy w raciborzu ! i koniec Odpowiedz Link Zgłoś