Dodaj do ulubionych

debile z basami

IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 26.06.06, 18:48
Na naszym ZWM od czasu do czasu niektórzy posiadacze sprzętu grającego nie
zważając na swój i cudze otwarte balkony, młócą basami jak teraz jakiś
młotek z Batalionu Zośka czyniąc życie niemiłym dla kilku tysięcy osób.
Każdy z tych idiotów ma jakichś sąsiadów ktorzy dobrze wiedzą kto to i w
zasadzie jako jedyni mogą idiotę namierzyć.
Apeluję; sąsiedzi!!! nie bójcie się idiotów, wołajcie policje i domagajcie
się postępowania mandatowego z art. 51 kodeksu wykroczeń. Mam takie coś za
sobą i teraz b. dokuczliwy sąsiad ( dostał 200 pln) siedzi cicho jak trusia.
Obowiazkiem Policji jest interweniować i trzymać wasze nazwisko w tajemnicy.
Uwazam że to nie jest donosicielstwo tylko walka o swoje.

Podobnie należy traktować kierowców w wypiwerdzianych niemieckich złomach ,
ktiorzy staną wam pod oknem z otwartymi szybami i swoimi łupankami na full
sie rozkoszują, na pół dzielnicy
Obserwuj wątek
    • boobass Re: debile z basami 26.06.06, 19:35
      I dlatego mieszkam poza opolem w domku jednorodzinnym Nawet jak chce posluchac
      muzyki to nikt mi nie moze gadac ze sobie gram a jak chce spokoj to tez go mam
      Pozdrawiam i wspolczuje
      • Gość: mobber Re: debile z basami IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 26.06.06, 21:44
        mam dom rodzinny pod opolem ale z powodu pracy i dojazdów pomieszkuję na ZWM
        Wiem co to wiejska cisza i dlatego jestem bardziej uczulony na basy niż gross
        mieszkańców zWM, którzy wychowali się w piaskownicy osiedlowej "rycząc do
        siebie" z odległości metra

W tym roku jest i tak o niebo lepiej niż w zeszłym

.. gdyby jeszcze ten pijaczyna ze Skautów 5 bardziej się ściszał w tej
        swojej melinie......
        • 666moherowychberetow Re: debile z basami 27.06.06, 01:32
          bo to cioty, ktore sie jaraja moca glosnikow, a w tej "muzie" i tak gowno jest.

samo napie..nie basow zrylo im berety. ch.. mnie takie ziomy obchodza,
          mialem ostatnio watpliwoa przyjemnosc obcowania z tym spolecznym dnem.

nie ma to jak gibson wpiety w marshalla albo w mese boogie i nie musi byc 100
          watt.
          slucham heavy/thrashu na codzien, ale jaram sie jak dziecko muza klasyczna z
          konca XIX i poczatku XX wieku. tam "cos" bylo, jakis przekaz, jakies emocje,
          piekno... a w tym obecnym techno-gownie nie ma nic.
          to jest "muza" dla ziomow, ktorzy musza sie pochwalic jaki to maja ekstra
          sprzet...

-
          • borus6 Re: debile z basami 27.06.06, 16:03
            Zgłosić do dzielnicowego - za przyjście delikwentowi wlepi 500 zł mandat +
            skierowanie do kolegium
            • opolak Re: debile z basami 27.06.06, 16:19
              ..dotyczącego maksymalnej ilości decybeli muzyki słuchanej w domu w godzinach
              popołudniowych Komenda Powiatowa w Policach informuje, że:
              - w opisanym przypadku ilość decybeli jest wartością drugorzędną. Według art.
              51 § 1 Kodeksu Wykroczeń cyt. "Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym
              wybrykiem zakłóca spokój nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,
              podlega karze aresztu do 2 miesięcy, grzywny albo karze nagany.
              Rozpatrując cytowany artykuł widocznym staje się fakt, iż to zakłócenie, w tym
              przypadku spokoju, jest podstawowym kryterium oceny zdarzenia. Spokój zakłócić
              możemy wyłącznie komuś. Tak więc możemy słuchać muzyki w domu tak głośno jak
              długo nie będzie to komukolwiek przeszkadzało. W momencie kiedy jakakolwiek
              osoba zwróci nam uwagę, powinniśmy dostosować się do prośby. Jeżeli tego nie
              zrobimy, wówczas wyczerpujemy znamiona artykułu 51 § 1 KW i podlegamy karze
              zgodnie z dyspozycją tego artykułu, tj. - karze aresztu lub grzywny. Może to
              być mandat lub kara nagany lub też zgodnie z dyspozycją art. 10 KW inny środek
              oddziaływania wychowawczego.

• Gość: b Re: debile z basami IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 27.06.06, 16:32
              borus6 napisał:

> Zgłosić do dzielnicowego - za przyjście delikwentowi wlepi 500 zł mandat +
              > skierowanie do kolegium

Na pytanie kto zakapował dzielnicowy uprzejmie poda Twoje nazwisko i adres
              • Gość: mobber Re: debile z basami IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 27.06.06, 20:46
                to będzie pierwszym dzielnicowym w polsce który za to bekniw
                A propos kolegia nie istnieja
                • Gość: AGG Re: debile z basami IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 28.06.06, 21:00
                  Dzisaiaj ten młotek z Batalionu buczał basami całe popołudnie [rawie do teraz
                  To gsdzieś bliżej totolotka ni górki. Niech go ktoś kopnie w duupe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka