Dodaj do ulubionych

Telefon dzwoni do zmarłego

28.06.06, 23:00
Moze rozwiazaniem byloby wpisywanie do systemu, ze dana osoba nie zyczy sobie
takich telefonow - ta sytuacja jest b. przykra, ale niestety wszyscy abonenci
TP sa narazeni na natarczywe telefony i mimo prosb o ich zaprzestania ciagle
sie one powtarzaja :(
Obserwuj wątek
    • Gość: juhas Re: Telefon dzwoni do zmarłego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 29.06.06, 06:08
      A nie wpadli tam aby jeszcze na pomysł obciążania kosztami swoich błędów
      spadkobierców zmarłych abonentów ?
      • Gość: bujak Re: Telefon dzwoni do zmarłego IP: *.broker.com.pl 29.06.06, 12:08
        a moze nie do gazety te przeprosiny tylko do zainteresowanych?

tepsa suxxxxx
    • Gość: Józek Re: Telefon dzwoni do zmarłego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:23
      To normalne, w TP muszą istnieć dwie bazy danych. Ja mam przepisany telefon już
      5 lat, a w dalszym ciągu dzwonią do mojego ojca.
      • Gość: sde Re: Telefon dzwoni do zmarłego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 10:55
        Kiedy zmarł ojciec pana Andrzeja, na którego był zarejestrowany telefon, ten
        udał się do Telekomunikacji, by przepisać numer na siebie. -

Zmarły poszedł przepisać telefon na siebie????
        • Gość: nezpers Re: Telefon dzwoni do zmarłego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 17:10
          czytaj ze zrozumieniem i po cos te przecinki tam sa
    • leszek.zory Re: Telefon dzwoni do zmarłego 29.06.06, 11:46
      TO JESZCZE NIC! mój dziadek nie żyje od sześciu lat a dalej do niego dzwonią! a
      telefon został przerejestrowany kilka dni po śmierci...

precz z telekompromitacją!
    • comeback Prokom robił CRM'a 29.06.06, 11:53
      Ciekawe kto go projektował?
      CASE / -czy jest obsługa sytyacji nietypowych w systemie - nie ma.

tepsa do tego przypadku powinna systemowo podejsc by uniknąćmaterialu na kolejny artyku za kilka dni
      • Gość: 666moherowych666 Hajzer IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 29.06.06, 12:01
        a do mnie dzwoni Zygmunt Hajzer!
        Wy pewnie takiego przywileju nie macie i nie będziecie mieli!!!!!
        tylko najlepsi tak mogą:P
        • Gość: Agata Re: Hajzer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:29
          A do mnie Tomasz Kammel i Jarosław Kret...Hajzer zresztą też.
    • srull Re: Telefon dzwoni do zmarłego 29.06.06, 12:08
      Jedynym rozwiazaniem to zrezygnowanie z uslug sepsy. Nie wiem co Was przy niej
      trzyma. Moze wysokie rachunki za abonament?
      • Gość: + Re: Telefon dzwoni do zmarłego IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 29.06.06, 12:09
        no nie... czyma nas krystyna
      • miauka Re: Też się dziwie 29.06.06, 13:41
        dlaczego ludzie jeszcze korzystaja z tej badziewiarskiej i złodziejskiej firmy -
        przecież kazdy kontakt z telekomuną kończy skokiem ciśnienia. Ja dbam o zdrowie
        i się dawno wypisałam!
        Za stałe łacze o identycznej przepustowosci o 30% taniej, za telefon też coś
        koło tego (zależy od miesiąca, czasem więcej).
        Ludzie, czy nie widzicie, że wyrzucacie kupe kasy w bloto, czyli w chciwe rączki
        armii bezproduktywnych pracowników tepsy???
    • Gość: steff Ciekawe czego od niego chcieli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:21
      Ciekawe czego od niego chcieli? To ze jest bajzel w tpsa w bazach danych to jedno ale mnie interesuje czego tpsa chciala od tego goscia?
    • Gość: hm tez mielismy podobny problem IP: *.net.autocom.pl 29.06.06, 12:25
      Dostalismy numer po kimś. Dzwonili do nas przez trzy lata. Informowanie, ze
      numer zostal zmieniony i podawanie nowego numeru poprzedniego abonenta nie
      pomagalo.Gościu mial rodzinę w USA i owa rodzina dzwoniła do nas o 4 w nocy.

Rozwiazalismy sytuacje bajecznie prosto. Na kazdy telefon do poprzedniego
      wlasciciela odpowiadalsmy w prostych żołnierskich do słuchawki "wypierd...."
      Od razu sie uspokoilo.
      Czego i Wam życzę.
    • Gość: Jędrunia W tak skrajnej sytuacji ,czyli trwającej tak długo IP: 217.153.6.* 29.06.06, 12:33
      myslę ze byłaby szansa zaskarżenia TEPSY z powództwa cywilnego za straty
      moralne. Wtedy od razu by podziałało.
    • Gość: Petent TPS.A. Re: Telefon dzwoni do zmarłego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:33
      "Błąd w systemie" to już trąci myszką.Prawda jest taka że to pracownikom TPSA
      myślenie sprawia ból i dlatego nie myślą.Jak w Warszawie chciałem rozwoiązać
      umowę na telefon swojej sąsiadki, która zmarła, to zarządano odmnie
      upoważnienia mimmo, że miałem akt zgonu właścicielki staci telefonicznej- to
      też system
    • Gość: gosc Re: Telefon dzwoni do zmarłego IP: *.dalkia.poznan.pl 29.06.06, 13:18
      u mnie ten sam problem. Tez chcieli rozmawiac z moja babcia. I to iles razy
    • Gość: Lalok! kazali akt zgonu przynieść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 13:54
      kupiłem mieszkanie od spadkobiercy osoby nieżyjącej
      chciałem sprawy sfomalizować i na siebie aparat przerejstrować

kazali przynieść akt zgonu osoby!

- ale przecież to nie moja rodzina, telefon był w nieruchomości zakupionej od
      spadkobierców! - tłumaczę
      - to nie ważne, potrzebny jest akt zgonu

• Gość: reszka Re: Telefon dzwoni do zmarłego IP: *.goleniow.sdi.tpnet.pl 29.06.06, 14:59
      mój chłopak po śmierci swojego ojca, na którego był założony telefon, równiez
      dostawał telefony od tepsy z ofertami itp. złożył wniosek o przepisanie
      telefonu na siebie. efekt: nadal proszą jego ojca do telefonu bo wyraźnie
      nikomu się nie chciało rozpatrywac wniosku mojego chłopaka. on sam ma to juz
      głęboko gdzieś i odpowiada od wielu lat że ojciec lezy na cmentarzu, proszę
      tam się kontaktować
    • Gość: wredna_jedza do mojej mamy też dzwonią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:08
      mimo, że nie żyje od dwóch lat, abonentem jestem ja, a co więcej - nowy numer
      telefonu i nowe miejsce zamieszkania :/
      jak tu nie kląć?
    • Gość: Haes Pracuje w TP IP: *.icpnet.pl 29.06.06, 16:00
      Przez ok. miesiac pracowałem w Centrum Kampanii Telefonicznych, czyli tam,
      gdzie dzwonią do ludzi i proszą o zmianę abonamentu, poza tym dwa lata
      spędziłem w windykacji (telefoniczne przypominanie o nieopłaconych rachunkach),
      obecnie przenieśli mnie do biura numerów.
      Kiedy pracowałem w CKT i windykacji "trupy", jak to nich mówiliśmy, były normą -
      co najmniej dwa razy dziennie trafiał się jakiś. Ta firma to jeden wielki
      burdel.
      • nessuno Re: Pracuje w TP 29.06.06, 17:53
        Burdel,to bardzo delikatne określenie.Na ten syf,jaki panuje w TELEPSIE,brak
        określenia nawetwśród tych najwulgarniejszych.To zgraja niekompetentnych
        nierobów i nieuków.Należy namawiać jak najwięcej ludzi,aby się z tego bajzlu
        wypisywali,wtedy ten je.bany moloch zeżre sam siebie,a pracujące tam matoły
        trafią na zieloną trawkę.Ja z tego burdelu wypisałem się siedem lat temu i
        jestem szczęśliwy,że takich gnid i gamoni nie utrzymuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka