Dodaj do ulubionych

Nominacje niezasłużone?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 08:54
Jak wygląda takie odwołanie do przełożonego nadzędnego wie każdy
funkcjonariusz.Ogólnie rzecz biorąc jest nieskuteczne w każdym przypadku i
powoduje jedynie zaostrzenie kary.Przełożony chce mieć spokój i do tego dąży
swoimi metodami.Podam przykład :funkcjonariusz zgłasz skargę komendantowi na
naczelnika wydziału,że ten niesłusznie zabrał mu połowę dodatku.Komendant w
obecności funkcjonariusz dzwoni do naczelnika i sforuje go.Nie o to,ze zabrał
pół dodatku ale o to,że nie zabrał całego.I sprawa załatwiona.Więcej skargi
nie będzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: znawca Panie Królikowski IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 19.08.06, 10:48
      Panie Naczelniku Królikowski.To co Pan mówi to już zakrawa na
      bezczelnośc.Dobrze Pan wie że nie Pan jest od ustalania co jest dobrem
      nieletniego.Naruszył Pan przepisy ustawy o postepowaniu w sprawach nieletnich
      Albo Pan wie i udaje albo naprawde Pan nie wie.Nic nie zrobił Pan dla dobra
      nieletniego i bazuje Pan na tym,że nie można przekazać tu szczegółów.
      W tych sprawach o których mówimy to zadbał Pan o swoje dobro a nie
      nieletnich.Pozbawiał Pan ich wolności wbrew Ustawie.Przekroczył Pan swe
      uprawnienia.Niech poda mnie Pan do Sądu o zniesławienie.Ja się dziwię,że nasi
      przecież dobrzy szefowie chcą w ogóle słuchac tych bzdur które Pan im
      sprzedaje.Pocieszm się tym,że jak pan mówi jakiś organ niezależny zbada
      sprawe.Może wytłumacza Panu czym jest bezprawne pozbawienie wolności człowieka.
      Przecież dla dobra czyjegos można??????dokonać eutanazji,kastracji Prawda Panie
      Naczelniku?
      • Gość: nawratilek Re: Panie Królikowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 16:49
        wszyscy wiedza że Królikowski się kiedys w szkole na dodatek w Szczytnie
        wieszał i co????? nadal robi a powinien nie robic bo cos nie tak pod dekielkiem
        u niego ale widać że tacy powinni być w POLICJI OPOLSKIEJ B R A W O K O M
        E N D A N C I słuchajcie takiego co ma pod dekielkiem nie tak a wyjdziecie na
        ludzi
    • Gość: remik Skandal!!! IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 19.08.06, 12:04
      Czytając artykuł na temat tych oficerów można sie zdenerwować.
      Panie Komendancie K.Sochacki.Był Pan jednym z komendantów mających ogromny
      szacunek wśród "zwykłych" policjantów.Czy Pan naprawde nie odróznia drylu
      wojskowego od zamordyzmu?Nie wierzę.Nie wróciło Pana uwagi to,że nastapiła fakt
      bez presedensu w tej Komendzie.Grupa zdesperowanych policjantów wystapiła do
      Pana w sprawie naczelników.I co?Ktos tam czegos nie zdołał wyjaśnic i kwita?
      Do kierowania ludźmi trzeba czegoś więcej niz znamienitej znajomości przepisów.
      Inaczej moja papuga która zna na pamięć bez pomyłek KK,KPK, wraz z komentarzami
      mogłaby byc Naczelnikiem.
      Po co Panu Komendantowi Naczelnik z wadą wzroku?Niczego nie widział.Nie mógł
      widzieć.Delegacji,spraw swego zastepcy,innych rzeczy które widział każdy
      policjant-nawet aplikant.Nie widział Pan Naczelnik.A taki dobry.To po co tam
      był? Z taką pensja,dodatkiem?
      Naczelnik w którego sekcji było tyle zła nie musi odejść.No nie musi awansować
      bo zna wysmienicie przepisy.I dlaczego dziwicie sie,że policjanci sa
      wściekli.Daleko nam jeszcze do standardów światowych.Pan Naczelnik Dereń jak
      zwykle-do czego ma prawo widzi wszystko od d... strony.Panie Naczelniku!
      Policjanci są zadowoleni że Pan odchodzi z KMP nie są zadowoleni ze pan
      awansuje.Też nie zauważa Pan róznicy?Zostawił Pan Sekcje rozogniona,z ogromna
      ilością policjantów w prokuraturze.Gratulacje.Pewnie tego tez Pan nie zauważa.
      zapracował Pan na awans.
      To co mówi pan naczelnik Królikowski to skandal!!!!!!!!!!!!!I ten policjant ma
      kierować służbami w Opolu?
      Panie naczelniku.Ja tylko kilka razy napadłem z bronia na TIRy z
      papierosami.Były to przypadki wyjątkowe i działałem dla dobra palaczy bo
      papierosy te miały trafic do handlu.
      Dlaczego pan po męsku nie powie,że aby ukryć swoje zaniedbania pozbawił Pan
      dziecko wolności zabierając je z placówki w której przebywało na polecenie sądu.
      Co jest wyjaśniane w Sadzie? Ma Pan pisemne Postanowienie Sadu pozwalające Panu
      na te działania? I co Pana tak strasznie tu zniesławia?Moja papuga zna Art.40
      ustawy o postepowaniu w sprawach nieletnich a Pan nadal się upiera że nic złego
      pan nie zrobił?Ma Pan szczęscie że rodzice dziecka siedzą cicho.
      Wszyscy prawnicy pieli ze śmiechu czytając Pana wytwory prawne a Pan szuje się
      zniesławiony?Kończ Waść.Wstydu oszczędź.
      Panie Komendancie!Czy to też jest znamienity fachowiec?
      Komendant Miejski ma prawo wybierac sobie Kierowników komórek ale i policjanci
      mają prawo do oceny tych którzy nimi kieruja.Oceniaja tych Panów negatywnie nie
      tylko źli policjanci Związki też są złe.Dobre będą jak zaczną chwalic.
    • Gość: remik i jeszcze jedno pytanie IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 19.08.06, 12:55
      A jeszcze ciekaw jestem roli związków zawodowych w Policji.Przecież one są
      reprezentantem funkcjonariuszy.Opinie były negatywne.Czy w skład związków też
      wchodzą "leserzy" którzy poprzez dryl wojskowy byli przez naczelnika byli
      obligowani do lepszej pracy?
      Panowie związkowcy czy możecie zabrać głos w tej sprawie?Przecież
      opiniowaliście te awanse.
      • Gość: Dred Re: i jeszcze jedno pytanie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.08.06, 13:12
        Remik jakie związki z ich stopniami i dodatkami maja nas w dupie.
        • Gość: remik chyba nie tak całkiem IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 19.08.06, 13:48
          Przykre to co mówisz ale chyba cos nie tak.jednak związkowcy z KMP odważyli sie
          wystawić negatywną opinie.Domyslam sie że była też obiektywna argumentacja.
          Choć to wnosi troche optymizmu.A pytam bo naprawdę nie wiem czy Komendant musi
          wziąć pod uwagę opinię związków czy tez moż przyjąć wyłącznie do "życzliwej"
          wiadomości.Skoro awansują to znaczy że życzliwość przewazyła.Może gdyby
          decydenci wzieli to pod uwage byłoby lepiej dla wszystkich stron tego sporu.
          I jeszcze.Nie bardzo wierze w to,że nie ma w województwie oficerów znających
          przepisy.Czyżby z Policją było juz tak źle?
          Czy nie jest to delikatnie mówiąc lekceważenie tej ogromnej grupy ludzi?
          I na koniec-czy może ktoś czuje się na siłach wytłumaczyc naczelnikowi
          królikowskiemu że jest funkcjonariuszem publicznym i jako taki podlega
          publicznej krytyce?
          • Gość: remik Do Pawła !! IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 19.08.06, 14:45
            Paweł!Nie o tym rozmawiamy więc nie zaciemniaj tematu.czy robisz to celowo?
            Mówimy o naszej Policji a nie o całej Policji.Nie dawaj juz wątków pobocznych
            ok?
    • Gość: Logik Re: Policjanci czy przestępcy? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.08.06, 16:45
      Panie Pawle w Policji pracuje 100 000 osób w tym roku zatrzymano "nie osadzono" trzysta z nich. W Opolu mieszka około 120 000 ludzi, zatrzymanych na różnych przestestwach zostało pare tysięcy z pana logiki wynika ,ze pan jesteś PRZESTĘPCA.
    • Gość: remik Mała wykładnia prawa IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 20.08.06, 18:16
      Tym z Państwa którzy pytają mnie dlaczego podałem przykład z TIRami obszernie
      wyjaśniam.
      Na początek jednak odezwa do fachowców: Panowie to był TYLKO PRZYKŁAD!!!
      Uważam za konieczne to zaakcentowanie ,gdyż w swoistym pojmowaniu prawa gotowi
      jesteście zapukać do mnie o 6 rano.TO TYLKO WYMYŚLONY PRZYKŁAD!!!
      Do rzeczy:
      Pisemnym Postanowieniem Sądu Rodzinnego w Pogotowiu Opiekuńczym umieszczone
      zostaje dziecko.Wykazuje przejawy zdemoralizowania więc Sąd zdecydował że ma
      przebywać w Ośrodku WYCHOWAWCZYM.Zlecenie doprowadzenia dziecka z Pogotowia do
      Ośrodka otrzymuje ogniwo Policji nadzorowane przez Fachowca.
      Mija miesiąc.Czeka dziecko,czeka polecenie Sądu.I tu zgodzę się z Panem
      Naczelnikiem Królikowskim.Przypadek był wyjątkowy(inne tez)Wyjątkowy, bo w
      naszym bardzo dobrym garnizonie Policji nie wykonanie przez tak długi czas
      polecenia Sądu jest wyjątkiem.
      Kiedy Pogotowie zaczęło się upominać Fachowiec pojechał do placówki i
      co?...powiecie wykonał konwój? Nie!Byłoby to zbyt trywialne.Fachowiec zatrzymał
      dziecko i umieścił w Izbie Dziecka ,w której mogą przebywać wyłącznie sprawcy
      czynów karalnych,wyłącznie na podstawie Art.40 Ustawy o postępowaniu w sprawach
      nieletnich.Jest to dokładnie tak samo jakby mieli zawieźć człowieka na
      leczenie i zamknęli go „na dołku”-przepraszam za kolokwializm A co tam.Dla
      dobra można.
      Powiedziano,że Pan Naczelnik Dereń jest najlepszym kandydatem na swe stanowisko
      w województwie.Być może.Nie dopuszczam jednak myśli że Pan Naczelnik
      Królikowski jest jedynym który nie rozumie treści tego artykułu.Wklejam go w
      celach edukacyjnych.Wprawdzie Ustawę uchwalił Sejm w roku 2000 a więc
      obowiązuje już 6 lat ale na naukę jak mówią nigdy nie jest za późno.
      Nie dopuszczam też myśli ,że przełożeni przyjmują tłumaczenie Pana
      Fachowca.Czytam,że coś sprawdzacie w Sądzie.Czyżby brzmienie art.40 UPN?
      Zgroza!!!!!
      Przepis skonstruowany jest w sposób enumeratywny(mam nadzieje że termin ten nie
      zniesławia nikogo)
      To znaczy,że można postąpić TYLKO tak jak stanowi.i koniec.Nie mieliście
      szkoleń?

Art. 40. § 1. Jeżeli jest to konieczne ze względu na okoliczności sprawy,
      Policja może zatrzymać, a następnie umieścić w policyjnej izbie dziecka
      nieletniego, co do którego istnieje uzasadnione podejrzenie, że popełnił czyn
      karalny, a zachodzi uzasadniona obawa ukrycia się nieletniego lub zatarcia
      śladów tego czynu, albo gdy nie można ustalić tożsamości nieletniego.
      § 2. Zatrzymanego nieletniego informuje się natychmiast o przyczynach
      zatrzymania, prawie do złożenia zażalenia, o którym mowa w art. 38, i innych
      przysługujących mu prawach.
      § 3. Z zatrzymania nieletniego sporządza się protokół.
      § 4. Policja niezwłocznie zawiadamia rodziców lub opiekunów nieletniego o
      zatrzymaniu. Zawiadomienie przekazywane rodzicom lub opiekunom nieletniego
      powinno zawierać informacje, o których mowa w § 2.
      § 5. O zatrzymaniu nieletniego należy niezwłocznie, nie później niż w ciągu 24
      godzin od chwili zatrzymania, zawiadomić właściwy sąd rodzinny.
      § 6. Zatrzymanego nieletniego należy natychmiast zwolnić i przekazać rodzicom
      lub opiekunom, jeżeli:
      1) ustanie przyczyna zatrzymania,
      2) poleci to sąd rodzinny,
      3) nie został zachowany termin, o którym mowa w § 5,
      4) w ciągu 72 godzin od chwili zatrzymania nie ogłoszono nieletniemu
      postanowienia o umieszczeniu w schronisku dla nieletnich lub tymczasowym
      umieszczeniu w młodzieżowym ośrodku wychowawczym, młodzieżowym ośrodku
      socjoterapii albo w zakładzie lub placówce, o których mowa w art. 12.
      § 7. W policyjnej izbie dziecka można również umieścić nieletniego w trakcie
      samowolnego pobytu poza schroniskiem dla nieletnich lub zakładem poprawczym na
      czas niezbędny do przekazania nieletniego właściwemu zakładowi, nie dłużej
      jednak niż na 5 dni.

Panowie!Powiedzcie szczerze co w tym trudnego?
      A skąd ciężarówki? Otóż jednym z powodów pozbawienia dziecka wolności był
      fakt,że Fachowiec stwierdził iż MOŻE ono uciec i to dla dobra dziecka.
      Ja MOGĘ ukraść.Czy Pan Fachowiec zatrzyma mnie dla mego dobra? Strach chodzić
      tymi samymi ulicami.Rozgrzeszyć więc tych którzy napadają na TIRy bo przecie
      palenie jest be.
      W rozmowie z dziennikarzem mówi Pan Naczelnik że nie ma sobie nic do
      zarzucenia.Bez komentarzy.Panie Naczelniku!Wojsko patrzy i czyta!!!
      Dla mnie to może Pan Fachowiec zostać nawet Komedantem Głównym Policji -życzę
      szczęścia.Tylko bardzo proszę nie lekceważyć czytelników i nie robić ludziom
      wody z mózgu.
      Szkoda tylko że dyskusja na Forum ma zasięg nieporównywalnie mniejszy od
      wydania „papierowego” ale i chyba dlatego mówiono tak jak mówiono.Pozdrawiam!
    • Gość: opolanin Nominacje niezasłużone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 08:40
      Urlop dostaniesz jak zasłuzysz mawiał policjantom Pan Dereń po czym raport
      lądował w szufladzie. Przypadki znane-przez związki nagłaśniane ale nigdy przez
      kierownictwo nie wyjaśnione. Kiedyś dawno Pan Dereń odnotowywał największą
      ilośc czynnych napaści na siebie. Czy dlatego że był taki dobry czy też dlatego
      że nie miał podejścia do ludzi? Odpowiedzcie sobie sami. Starzy jeszcze wtedy
      milicjanci dostawali białej gorączki kiedy musieli prowadzić w dochodzeniówce
      kolejna czynną napaśc na Derenia. No a dlaczego Komendant Miejski niczego nie
      wyjaśniał -jak mógł wyjaśnić skoro Dereń to jego człowiek.No i takie są fakty a
      z faktami się nie dyskutuje.
    • Gość: sukuinos Nominacje niezasłużone? IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 21.08.06, 09:25
      To wy jeszcze nie wiecie kto dzisiaj awansuje i dostaje podwyżki w pracy?
      Przeciez to jasne ku.. i złodziej.
    • Gość: Jacek Nominacje niezasłużone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 17:22
      Nie znam gościa ale twierdzenie że policjant jak ma zastrzeżenia to może
      napisać skargę do wyższego przełożonego to takie twierdzenie jest żenujące i
      obrazliwe dla każdego policjanta.Ja nie znam przypadku aby przełożony poparł
      skargę policjanta chyba że to jest jemu potrzebne. Myślałem że nowy komendant
      wojewódzki zrobi coś co da motywację i szacunek dla samego siebie ale się
      pomyliłem" nic nowego"Ostatnio nagrodził dwóch policjantów z Kozla za
      bohaterski czyn. Czytałem oficjalny komunikat policji i pewnie jest to notatka
      urzędowa sporzadzona po wykonaniu czynności i nie ma sie ona nic do art
      tygodnika KK gdzie pokazują policjanci trawe gdzie leżał mężczyzna w upojeniu
      alkoholowym.Jest to kanał a właściwie wyschnęty kanał w którym środkiem płynie
      strumyk o szer 1 m i głębokości 10cm a więcej przy tej suszy nie było.Opisy
      policjantów a szczególnie jednego nadają się do rozpatrzenia przez specjalistów?
      Jedynie co to mogli pobrudzić sobie spodnie ciągnąc pijaka po trawie a ta
      reanimacja, odzyskanie przytomności po czym gość wstaje i idzie do karetki
      pogotowia tam sprawdzają go alkotestem i ma ponad trzy promile po czym jak z
      tego wynika lekarz puszcza go do domu.Nikt z nim pózniej nie rozmawia ani też z
      lekarzem a przedewszystkim z kobietą, która powiadomiła policję gdzie gość
      leży.Tydzień wcześniej w tym sam ym mieście dzieci powiadomili policję że w
      kanale gliwckim płynie człowiek i nikt w radiowozie jak poprzednio nie
      rozbierał się bo liczą się sekundy, nie wskakiwał do kanału bo tam była woda
      stali tylko i jak mówią dzieci śmiali sie opowiadając przepisy na
      makaron./informacja z radia KK/Uważam że komendant powinien sprawdzić przed
      ogłoszeniem kogoś bohaterem bo w ten sposób ci prawdziwi mogą być
      zbulwersowani.W policji więc wszystko działa w zależności od okoliczności. Tak
      samo można zarzucić policjantowi że nie powiadomił przełożonego iz był
      świadkiem jak jego kolega dał komuś w buzie w trakcie przesłuchania,co by
      zrobił on i inni koledzy gadyby tak zrobił pewnie zmiana jednostki a może i
      cywil.
    • Gość: 1000 x TAK Re: Nominacje niezasłużone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:30
      Polecam bardzo !
      Jeżeli chcesz poznać nieznane ogólnie prawdy w interesującej sprawie zadzwoń
      0 691 813 893 - 24h. Uczciwie i kulturalnie !! Wiadomości trzy razy
      sprawdzone !!
      Gwarancja poufności, rzetelności i prawdy ! Wysyłam materiały !!
      Referencje !!
      • Gość: remik pytanie IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 21.08.06, 20:33
        Ale o jakiej sprawie piszesz?tej z KK czy Panów Naczelników?
        Referencje ?hehehe Fajne!
        • Gość: Jacek Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:47
          jeśli pytanie do mnie to chodziło mi o to że Komnedant Wojewódzki Policji jak
          za dawnych lat podpisuje co mu dadzą na stolik.Liczą się głosy naczelników ale
          czy słuszne i prawdziwe?
          • Gość: remik nie! IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 21.08.06, 21:06
            Nie ! Pytałem tego pana który oferuje informacje.W jakiej sprawie.A tak w ogóle
            to myślę sobie,że właśnie dlatego iż wszystko po cichutku,na ucho pod dywanik
            dzieje sie źle.Gdyby była jawność a przecie to obiecywano nie byłoby tego
            wszystkiego.Poza tym zapytam,czy oglądaliście dzisiaj wszelkie wiadomości
            TV.Opisywano przechyły jakich dopuścili sie policjanci wobec dzieci w
            Polsce.zabieranie bez wiedzy rodziców,pobicia,wożenie radiowozem bez celu.
            mają zarzuty.Dziwi mnie dlaczego żaden z tych zawieszonych policjantów nie
            powiedział,że to DLA DOBRA tych dzieci?
            Czy te informacje mogą być tylko na telefon?A co to za materiały.Rozjaśnij
            trochę
    • Gość: Janek Nominacje niezasłużone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 09:35
      To żenujące panowie policjanci co wypisujecie na temat panów naczelnikow. z
      drugiej zaś strony nie dziwię sie Wam, bo nikt z kierownictwa komendy mie
      reagował na Wasze problemy. One nie powstaly dzisiaj a nawarstwiały sie
      prawdopodobnie od lat.
      • Gość: remik a dlaczego? IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 22.08.06, 11:34
        A dlaczego uważasz że to policjanci powinni być zażenowani?
        • Gość: Nawratilek Re: a dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 16:39
          wszyscy wiedza jakie to dwa zje......... w tej komendzie robia jeden to królik
          kiedys nawet sie wieszał jak był na szkole w Szczytnie (zataili to w Opolu jego
          że króliczek chciał sie w wannie powiesić ) a drugi to Dereń ślizgacz i
          podp........ prawdę mówiąc obydwaj powinni być przebadani przez lekarza bo ten
          co ich badał to juz dawno nie żyje bo jak sie dowiedział jakich to zjeb.......
          badał wolał sie powiesić.
      • Gość: remik Zenująca dyskusja?? IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 22.08.06, 14:46
        Ja uważam,że nie byłoby tej dyskusji gdyby nie prowokujące wypowiedzi Panów
        Naczelników.
        Mnie one sprowokowały po wczytaniu się w tekst artykułu.
        Pan Naczelnik Dereń mówi” ...objąłem poważne już stanowisko w komendzie
        wojewódzkiej. Im się to nie udało, więc postanowili zszargać moje dobre imię.”
        Jeśli dobrze czytam to opinie Panu „szargają” konkurenci do poważnego
        stanowiska.No.! Musi Pan mieć poważne dowody na poparcie tej tezy.Myślę,że
        będziemy świadkami procesów o naruszenie dóbr osobistych.Czy Pana konkurentami
        nie byli oficerowie?Dobrzy oficerowie skoro dopuszczono ich do udziału w
        konkursie?
        Szokują wręcz i zmuszają do riposty wypowiedzi Pana Naczelnika Królikowskiego.
        Panie Naczelniku .Wielu policjantów potrafi czytać przepisy.Zbyt wielu
        policjantów zna sprawe,jej niuanse i ... dokumenty ,by mógł Pan pozwalać sobie
        na takie stwierdzenia.To też żli konkurenci działają wbrew Panu?
        „Sprawa nieletnich był juz podnoszona” Otóż Panie Fachowcu!Jakich nieletnich
        skoro dziecko nie popełniło czynu karalnego?Sprawa była podnoszona.I co?Chce
        Pan powiedzieć,że ci którzy ją „podnosili” uznali że nie naruszył Pan prawa?Nie
        mogli tak uznać!!!!!
        Naruszył Pan czytelny Art.40 Ustawy o postępowaniu w sprawach nieletnich.
        Sąd Rodzinny orzekł w Postanowieniu że dla dobra dziecka ma ono przebywać w
        Pogotowiu Opiekuńczym a nie za kratami Izby Dziecka.Jeśli ma Pan prawo do
        samowolnej zmiany decyzji Sądu to Pana przeproszę ale nie ma Pan.!!!Byłby Pan
        jedynym takim policjantem w Polsce.
        „Nie popełniłem przestepstwa” A na czym Pan opiera swe stwierdzenie skoro
        Komendat oznajmił że sprawa nie jest zakończona?
        A czym w takim razie jest postępowanie funkcjonariusza Policji wbrew
        prawomocnym decyzjom Sądu? Panie Naczelniku.Pozbawił Pan to dziecko wolności i
        czas wreszcie to zrozumieć.
        Swoją drogą ciekaw jestem jak będą wyglądały szkolenia dla młodych
        policjantów,które Pan jako Naczelnik będzie prowadził.O czy Pan będzie mówił?
        Na koniec pytanie.
        Do Izby Dziecka doprowadzano nieletnich w trybie opiekunczym.Policjanci Izby
        odmawiali przyjęć.Na jakiej podstawie?W oparciu o jaki przepis prawa była ta
        odmowa?
        Po Pana wypowiedziach wnioskuję,że w tamtych przypadkach było po prostu mnie
        dobra .
        Tak więc niech Pan nie prowokuje swymi figurami retorycznymi to i nie będzie
        tych żenujących dla Policji dyskusji.

• Gość: Andrzej Lepper Re: Zenująca dyskusja?? IP: *.centrum.punkt.pl 29.09.06, 16:42
          wszyscy wiedza jakie to dwa zje......... w tej komendzie robia jeden to królik
          kiedys nawet sie wieszał jak był na szkole w Szczytnie (zataili to w Opolu jego
          że króliczek chciał sie w wannie powiesić ) a drugi to Dereń ślizgacz i
          podp........ prawdę mówiąc obydwaj powinni być przebadani przez lekarza bo ten
          co ich badał to juz dawno nie żyje bo jak sie dowiedział jakich to zjeb.......
          badał wolał sie powiesić.
        • Gość: Andrzej Lepper Re: Zenująca dyskusja?? IP: *.centrum.punkt.pl 29.09.06, 16:52
          wszyscy wiedza że Królikowski się kiedys w szkole na dodatek w Szczytnie
          wieszał i co????? nadal robi a powinien nie robic bo cos nie tak pod dekielkiem
          u niego ale widać że tacy powinni być w POLICJI OPOLSKIEJ B R A W O K O M
          E N D A N C I słuchajcie takiego co ma pod dekielkiem nie tak a wyjdziecie na
          ludzi --ulice

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka