Gość: iiilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 07:07 Rety, pani redaktor powinna dostać naganę. Tylu błędów w artykule jeszcze nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hanka kto sobie nie da rady, ten będzie musiał wyjechać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.06, 08:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyncia Czy młodzi powinni emigrować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 11:23 oni powinni wyjezdzac!przeciez w tej polsce nie ma zadnej przyszlosci,jestesmy chyba o 100 lat do tylu w porownaniu z innymi krajami unii czy ameryki.W tym kraju marnuje sie zycie i najlepsze lata mlodosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tynci Re: Czy młodzi powinni emigrować IP: 217.197.79.* 24.11.06, 11:31 Pewno masz 18 lat to wolno Ci tak myślec .Polska jest pięknym krajem i warto tu mieszkac i pracować.Tylko niwudacznicy my slą tak jak Ty.Ale rozumiem -jak się naogląda i naczyta reklam namawiających do wyjazdu to można zgłupieć.Żal mi Ciebie . Odpowiedz Link Zgłoś
glupocieprecz Re: Czy młodzi powinni emigrować 24.11.06, 12:29 Ludzie przeciez nie wyjezdza sie juz za pieniedzmi tylko za normalnym spokojnym zyciem. Okaleczono ten narod nieprzydatnym narodowtm jezykim polskim i wpiera sie ze nie ma szans na wdrozenie sie w nowe spoleczenstwo i kulture innych narodow. To nie prawda jak tylko sie odetnie od tej calej polskiej nalecialosci to zyje sie gdziekolwiek normalnie i spokojnie i nikt cie nie straszy kontrolami, mandatami, urzedami, bankructwami, niewydolnymi zusami, brakiem opieki medycznej, starszna szkola gdzie sa same przykrosci dla dzieci, nie karmia cie tylko zafajdanymi poitykami, nie musisz placic idiotycznych abonamentow na utrzymywanie tego swiata artystow i redaktorow, masz wybor do sposobu praktykowania wiary, gdzie poslesz dzieci do szkoly , gdzie sie bedziesz leczyl, co bedziesz ogladal, jak spedzisz wolny czas, nie musisz oddawac czci rzadzacym, ksieza, aktorom, sportowcom i innym bozkom ktorych w tym biednym ciemnym kraju nie brakuje.WAarto wyjezdzac tylko trzeba nie sluchac tych wszystko wiedzacych madrusiow ktorzy nigdy sie nie ruszyli ze swojego bezpiecznego swiata a innym doradzaja co maja robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kindzia Re: Czy młodzi powinni emigrować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:20 na boga !jak mam założyć rodzinę skoro nie mam mieszkania?skąd mam wziąć mieszkanie jeśli ceny mieszkań rosną drastycznie i nie stać mnie - bo skąd wziąć raptem 200000 na mieszkanie?a banki ciągle podnoszą minimalne progi dochodów wymagane by wziąć kredyt!pozostaje praca za granicą-góra 5lat i jest na mieszkanie.denerwują mnie gadki typu że pracą w Polsce mażna się dorobić!pytanie jaką? 1uczciwą-proszę bardzo-jedynie garbu i życia poniżej poziomu socjalnego,,od 1szego do pierwszego,,2 nieuczciwą proszę bardzo oszukując i kradnąc oczywiście można mieć wzsystko ale pozostaje sumienie(znam takich co się tak dorobili w krótkim czasie:oszukując i kradnąc teraz są panami sami mi o tym opowiadali)jestem za emigracją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Czy młodzi powinni emigrować IP: *.zwm.punkt.pl 24.11.06, 13:49 Wyjedziemy ! A na nasze miejsca przyjadą Żydzi i Niemcy. Oni mają w tym interes.Zobaczycie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxio Re: Czy młodzi powinni emigrować IP: *.citysat.com.pl 26.11.06, 22:45 Własnie na ten temat, tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=52836023&a=52924950 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 lo ! Błedy, błedy! IP: 82.160.19.* 24.11.06, 14:35 Zaczynam sie przestawać dziwić, że coraz więcej osob prosi o autoryzację prezentowanych tekstów! Poprzekrecane nazwiska i kwestie wypowiedziane przez poszczegolne osoby. Jednym słowem - żal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fosgar Czy młodzi powinni emigrować IP: *.rzuser.uni-heidelberg.de 24.11.06, 14:36 Osobiście namawiam wszystkich odważnych i zmotywowanych na wyjazd. Ale takich co to mają głowę na karku i języki obce opanowane co najmniej w stopniu średniozaawansowanym (najlepiej przynajmniej jeden płynnie). W Polsce owszem, zarabilam niemało, na warunki lokalne nawet można powiedzieć dość dużo bo ok 5-6.000zł/m-c, nie mniej jednak pracowalam od świtu do ciemnej nocy, do tego należy dodać jeszcze stres i totalny brak czasu dla siebie. Na taki sam zarobek pracując za granicą potrzebowałam 5-6 godzin dziennie, stać mnie bylo na opłacenie kosztów, zabawę i jeszcze byłam w stanie zaoszczędzić. Do Polski nie wróce - no, chyba że na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo 3 Re: Czy młodzi powinni emigrować IP: 82.160.19.* 24.11.06, 17:05 Wyjazdy są póki co nieuniknione, ale chcę, by Polska stała się druga Irlandia, do ktorej w latach 90' zaczelo wracacac mnostwo obywateli, kotrzy poprzednio byli za chlebem w stanach zjednoczonych. Panstwo powinno poprzec m.in Pakiet Startowy zaproponowany przez Zbigniewa Chlebowskiego, zakladajacego abolicje podatkowa, zwolnienie ze skladek rentowych pracodwacow i pracownikow, ktorzy wchodza na rynek pracy. Nie sam problem jest w wyjazdach za granice, ale w sklonieniu do powrotu i sprawieniu, by emigrancji zainwestowali zarobione pieniadze tutEJ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Czy młodzi powinni emigrować IP: *.cable.ubr05.edin.blueyonder.co.uk 25.11.06, 11:53 ja wlasnie jstem w szkocji jest tu bardzo pieknie ale co z tego nie ma znajomych rodziny teraz wiem ze jezeli pojawila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy młodzi powinni emigrować IP: 194.72.70.* 25.11.06, 16:52 "w nasz kraj zainwestowano 8 mln dolarów, to niebagatelna suma" - se mlodzi pogadali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karpinski Czy młodzi powinni emigrować IP: *.telia.com 25.11.06, 20:02 nie powinno sie wyjezdzac z kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszyscy normalni Re: Czy młodzi powinni emigrować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:21 wszyscy powinni wyjechać i znaleźć sobie miejsce w innym lepszym kraju. Ostani nich zamknie drzwi w samolocie z napisem Polska (zostaną politycy i pracodawcy bo ktoś zostać musi). Nie tylko młodzi nie mają w tym kraju perspektyw , również osoby starsze dobiegające 40stki mające doświadczenie kobiety z odchowanymi dziećmi po dwóch kierunkach studiów w tym kraju są za stare :-)))) O nich nikt nie mówi a One również emigrują starsze też.nie tylko osoby po studiach a dobrze znający sie na pracy pracownicy budowlani,elektrycy,cieśle,dekarze... kobiety ze średnim wykształceniem mające intratne posady w Tesco na kasie ( w Polsce) .Znam 50 latki które wyjechały do Niemiec i maja prace która pozwala im spełnić marzenia o remoncie domu, o zakupie samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie Re: Czy młodzi powinni emigrować IP: *.zwm.punkt.pl 27.11.06, 12:36 Syn znajomej skończył technikum budowlane. W czerwcu poszedł do pracy na budowie. Codziennie od 6.00 do 18.00. W soboty do 16.00 . Za 1000 pln miesięcznie. Na czarno. Na początku października wyjechał za granicę. Pracuje na budowie. Po 8 godzin dziennie. Legalnie. Za 10000 pln na miesiąc. Dzwonił do matki. Nie wróci Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Czy młodzi powinni emigrować 01.12.06, 05:52 Tak jest. Najlepiej o sprawy zyciowe pytac ekspertow z LO. Naogladaja sie reklam i innej medialnej propagandy i potem wydaja swoje swiatowe opinie. Ale tak to jest w naszym kraju, ze najwiecej do powiedzenia maja ci, ktorzy nie maja zielonego pojecia o rzeczywistosci. Np. ksieza zyjacy w celibacie udzielaja fachowych rad na temat zycia seksualnego lub sztuki wychwywania dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Czy młodzi powinni emigrować IP: *.range86-144.btcentralplus.com 02.12.06, 15:59 sranie w banie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Czy młodzi powinni emigrować IP: 217.173.202.* 05.12.06, 23:50 nie powinni. ale muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencina Czy młodzi powinni emigrować IP: *.chello.pl 16.12.06, 19:23 kiedy już nie ma żadnych perpektyw można zdecydować się na wyjazd. Każdy zaś student opwinein zakosztować emigracji (ładnie to wygląda w CV). nie należy jednak oczekiwać że po przybyciu do ziemi obiecanej np. UK życie odmieni się jak za dotykiem czarodziejskiej różdżki. na to też trzeba zapracować sobie. tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czy młodzi powinni emigrować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 09:52 I TYLE KRZYKU O NIC Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Czy młodzi powinni emigrować 18.12.06, 19:58 ryba szuka gleboka wode a czlowiek lepsze zycie-to jest proste. Odpowiedz Link Zgłoś