Dodaj do ulubionych

Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!!

18.01.07, 18:51
UPC w Opolu i w całym naszym województwie ma mnóstwo klientów, a BBC
Prime było jedną z najlepszych stacji w ich ofercie. Do wczoraj - UPC
postanowiło bowiem zamienić Little Britain na bajeczki kanału MiniMini.

W dodatku, jak donosi "PressSerwis", UPC zapowiedziała, że PODNIESIE CENĘ
ABONAMENTU za telewizję kablową:
"Zmianom programowym towarzyszyć będzie nowy cennik usługi telewizji
kablowej. - Za kilka miesięcy wzrośnie wysokość abonamentu - zapowiada Dorota
Zawadzka, rzeczniczka prasowa UPC Polska."

Może podpisanie petycji pomoże to zmienić? Jeśli też brakuje Wam Ligi
dzentelmenów, Foulty Towers, Hiacynty Bukiet i innych audycji - przyłączcie
się do protestu, podpiszcie protest:

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008
Wielkie dzięki za każdy oddany głos protestu, a o szczegółach historii
poczytać można tutaj (polecam także komentarze):

www.medialink.pl/media/?telewizja/&kat=5&id=35653
Obserwuj wątek
    • Gość: ALA I AS Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.zwm.punkt.pl 18.01.07, 19:41
      jak dla mnie to skandal, wywalili bbc prime, a w zamian chcą go zastąpić chyba
      już piątym kanałem dla dzieci

żENADA
      • getin Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 18.01.07, 22:43
        Popieram ten protest. BBC jest jednym z bardziej atrakcyjnych kanałów
        obcojęzycznych w ofercie UPC. Bardzo przydatne do nauki angielskiego są polskie
        tłumaczenia u dołu ekranu.

Zachęcam innych klientów UPC do udziału w proteście - przez podpisanie petycji.
        Ja tak właśnie zrobiłam.
    • Gość: krystek Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 19.01.07, 00:21
      Popieram. do tego powinni jak najszybciej uruchomić też inne stacje jak
      ZDF,ARD,RTL.. ciekawe od czego to zależy?
      • Gość: struś Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 19.01.07, 00:43
        A może niemieckie stacje nie mają koncesji na Polskę, tak samo nie mamy CT1, CT2
        i NOWA
      • getin Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 19.01.07, 09:19
        To zależy od decyzji i dobraj woli UPC, które powinno usznować i uwzględnić
        oczekiwania widzów. W końcu to my - klienci UPC - utrzymujemy tą firmę!
        • Gość: olo Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 19.01.07, 09:48
          UPC będzie miało teraz duże oszczędności bowiem uznano że za retransmisję
          kanałów telewizji publicznej kablówka nie musi płacić (bo klienci płacą za to
          osobno)a mimo to chcą podnieść cenę?
          Od wielu lat jedynym kanałem jaki dodano a z którego się ucieszyłem to TVP
          Kultura. Chciałem uzyskać też Kino Polska ale mi powiedziano że pod warunkiem
          wykupienia Canalów i HBO a po co mi one?
          • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 19.01.07, 11:28
            No właśnie! UPC mysli jak tanio kupić program (albo dostać za darmo: TVP1,
            TVP2, Polonia, Polsat i inne) i jak go DROGO sprzedać klientom.
            A że oferta nie zawsze odpowiada oczekiwaniom klienta, no cóż - interes wlasny
            firmy jest widać wazniejszy.
            • getin Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 25.01.07, 11:54
              Otóż BBC się NIE WYCOFUJE z Polski (jak twierdziła rzeczniczka UPC):

Louise Hollely, biuro prasowe BBC: - Standardową praktyką telewizji BBC jest
              renegocjacja warunków umowy co 3 lata. Istniejemy na rynku w Polsce od 12 lat,
              dotychczas rozmowy z UPC kończyły się przedłużeniem umowy. W tym roku
              pozytywnego finału negocjacji z UPC nie było. Ale to wcale nie oznacza, że
              znikamy z Polski. Nasz kanał jest dostępny na innych platformach telewizyjnych,
              takich jak np. Cyfra+, Multimedia czy Aster. (cytat za Gazetą Wyborczą, link:
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,61085,3871086.html
              A jednoczesnie UPC podnosi abonament za TV
              kablową:www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=9034

Protest przeciw arogancji UPC mozna podpisac TU (jest już ponad 500 podpisów!:
              www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1
              • sharleena Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 25.01.07, 12:11
                zamiast podpisywac protesty, zadziałajcie jak niezadowoleni klienci na wolnym
                rynku - wypowiadajcie umowy! zaręczam, że nie ma lepszego bata na przedsiębiorcę.
                ja mam canall+ i BBC prime i UPC może mnie cmoknąć w antenę satelitarną.
                nie mam tylko TW Trwam - to co? - mam pisać petycję do OjDyra???
                naiwni jak dzieci....
                • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 25.01.07, 15:11
                  Jakims dziwnym trafem, po zebraniu ponad 550 podpisów pod petycją, strona z tą
                  petycją ULEGŁA TAJEMNICZEJ AWARII, co uniemożliwi składanie podpisów kolejnym
                  osobom.
                  Ciekawe dlaczego akurat teraz następiła ta awaria? Macie jakies sugestie?
                  • toren Nasz protest poskutkował !!! 06.02.07, 14:03
                    Nasz protest najwyraźniej poskutkował! Jak donosi SAT Kurier: "...W lutym
                    wiceprezes BBC Global Channels ma odwiedzić Polskę, by m.in. negocjować z UPC w
                    sprawie BBC Prime.",link do całego artykułu:
                    www.satkurier.pl/?polskie_kanaly/&kat=150&id=35625
                    Co ważne, autorzy stwierdzają w tym tekście, że:"...UPC nie zrobiło kroku w
                    dobrym kierunku, usuwajac kanał BBC Prime z oferty.."

Zwolenników BBC/BBC Prime proszę o wyrażenia poparcia dla tego kanału, link do
                    petycji:
    • Gość: byly klient UPC Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:57
      Po kolejnej niezrozumiałej decyzji programowej telewizji UPC - po prostu
      rozwiązałem z nią umowę i teraz cieszę się z talerza za oknem. Taniej i oferta
      bogatsza.
      • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 07.02.07, 11:57
        I słusznie. A pozostali zwolennicy przywrócenia kanału BBC Prime moga swoją
        opinię wyrazić TU:
        • Gość: olo Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 07.02.07, 13:43
          Własnie dostałem informacjęz UPC o podwyżce i na "osłodę" informację że dają
          kilka nowych ale jak zwykle badziewnych programów. W czasch gdy telewizja może
          być interaktywan UPC nie potrafi nawet spytać co ludzie by chcieli ogladać. Za
          kanały typu Kino polska, Ale Kino UPC bierze coś 6 zł ja bym chetnie dopłacił
          te 6 zł do abonamentu ale za obecną ofertę dziękuję - to dobre dla przygłupów.
          • toren Kpina z klienta - Podpisz Protest!!! 07.02.07, 15:59
            UPC nie tyle nie potrafi, co NIE CHCE wiedziec jakie sa oczekiwania widzów.

Za to na pewno kieruje się swoim interesem: kupić jak najtańsze kanały, a
            jednocześnie stale podnosić abonament za TV kablową.

To smutny fakt, oczywisty dla wszystkich którzy trochę dłużej maja do czynienia
            z tą firmą. Paradoksalnie jej hasło brzmi:

" Klienci są w centrum wszystkiego, co robimy" (cytat za prezesem UPC Polska z
            broszury informacyjnej UPC dla klientów).

A dodatkowo: "Dbałość o zadowolenie klientów, jakość świadczonych im usług to
            główny cel firmy"
            źródło (link): www.gazetaprawna.pl/index.php?
            action=showNews&dok=1660.78.3.25.3.3.0.1.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka