Dodaj do ulubionych

Atak zimy: Drogowcy się chwalą, taksówkarze się...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:23
No proszę,zima się lekka zrobiła a drogowcy dyżurnie zaspali.No kto to
widział by w zimie na ulicach był śnieg i breja!no kto? Przecież tu jest
Opole,tu nie mieszkają malkontenci,tu zawsze w zimie jest czarny i suchy
asfalt.Tak się przynajmniej śni taksówkarzom i nie tylko.
Obserwuj wątek
    • mx4 Re: Atak zimy: Drogowcy się chwalą, taksówkarze s 24.01.07, 23:41
      Tradycyjnie, jak co roku najgorsze są miejsca w których są przejścia dla
      pieszych. Jak zawsze w takich miejscach błoto przy samych krawężnikach
      miejscami do pół łydki.
      Kiedy zbierze się w sprawie zimy Miejski Sztab Antykryzysowy (sąsiadka
      mówi "stowarzyszenie kamiennych zadków")*

*) "kamienny zadek" - Określenie urzędnika bardzo pracowitego, sumiennego,
      dokładnego, itd. z którego pracy właściwie nic nie wynika. Powstało w słusznie
      minionej epoce.
      • Gość: Olek Kamienny Zadek!!! IP: *.atol.com.pl 27.01.07, 23:43
        I jeszcze dla Kamiennego Zadka trzeba dać:
        3dwhite.pl/?click=917ac5398df694623ddd710afc842678
    • Gość: czytelnik Re: Atak zimy: Drogowcy się chwalą, taksówkarze s IP: *.chello.pl 25.01.07, 07:51
      Bronie drogowców - NIE ZASPALI - ONI CZUWAJĄ.
      Sam widziałem jak ledwie zaczeło padać a juz solili drogi w centrum Opola.
      To nic, że przy większych (czytaj - ciągłych opadach) już ich nie widzę, oni solą te główne przelotowe czy autostrady.
      Po co odgarniać śnieg czy błoto z ulic - autka i tak to porozjeżdżaja m. innymi na przechodniów.

BRAWO DROGOWCY - gdyby tak popadało jak w Stanach - to byście nie umieli żadnego pługa czy solarki wypuścić w miasto.

PS. A wkrótce znów się będą załamywac dachy pod naporem śniegu - bo wszyscy już zapomnieli o tragedi z halą w Chorzowie. Wystarczy popatrzec na budynki z płaskimi dachami. Gdzie są złużby odpowiedzialne.??
    • Gość: nie taksówkarz Re: Atak zimy: Drogowcy się chwalą, taksówkarze s IP: 217.197.79.* 25.01.07, 09:18
      Nie jestem taksówkarzem ani nie śnią mi się czarne, suche ulice w zimie ale
      niestety to prawda, że w Opolu stan wczorajszych dróg wskazywał, że jednak zima
      zaskoczyła drogowców :-) Rano jadąc do pracy drogi były nie odśnieżone i
      wracając wieczorem było tak samo, nawet nie były posypane. I nie mam tu na
      myśli jakiś dróżek gdzieś na prowincji tylko OZIMSKĄ! Brawo!!! a to dopiero
      pierwszy dzień śnieżnej zimy...
    • tereska1986 Atak zimy: Drogowcy się chwalą, taksówkarze się.. 25.01.07, 09:46
      Taaa ONI zawsze są przygoowani!!! Tylko dlaczego nie widać efektów?? Hmm... Co z
      tego,że śnieg i tak napada ale jak będzie odgarnięty to zawsze będzie go
      mniej!!! Dobrze, że ja dzisij nie musze wychodzić z domu i tylko przez okno
      widzę tą warstwe rozjeżdżonego śniegu HEHE chodnik był odgarnięty, ale tylko z
      jednej strony ulicy.... I to właśnie CHABRY w Opolu. A tak swoją droga to owszem
      spotkałam wczoraj pług na ul. Plebiscytowej ok godz 18, ale jechał z pługiem
      podniesionym do góry i niczym nie sypał... może kierowca zwiedzał miasto?? A
      może wcale nie było tak źle........
      Pozdrawiam
      • Gość: zaśnieżony Re: Atak zimy: Drogowcy się chwalą, taksówkarze s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:58
        Tak się zatanawiam tylko.Tylu tu fachowcow i ekspertów od odśnieżania ulic no i
        właśnie tylko ulic,ale jakoś nie widać tej fachowości na prywatnych podwórkach
        i podjazdach.Snieg czasem i odgarnięty,ale wcale nie do kraweżnika tylko wąska
        ścieżka.Pod garażami też tak by koła się zmieściły. No i najważniejsze,no wcale
        nie jest odgarniete do czarnego!No jak to jest? Ulice mają byc czarne a
        podwórka prywatne,nie? No i dlaczego nie odgarniają podwórek i podjazdów na
        bieżąco tylko czekają aż śnieg przestanie padać?
    • Gość: zima Re: Atak zimy: Drogowcy się chwalą, taksówkarze s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:46
      jak zawsze tzreba uważać, zima to zima, nie ma co drogowców obwiniać
    • Gość: TAKSÓWKARZE ponad Atak zimy: Drogowcy się chwalą, taksówkarze się.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:23
      Ciekawe na jakiej podstawie taksówkarz zignorował znak zakazu wjazdu? No tak - on MUSIAŁ dojechać do klienta...
    • Gość: BOZIA Re: Atak zimy: Drogowcy się chwalą, taksówkarze s IP: *.chello.pl 25.01.07, 20:55
      CO ROKU JEST ZIMA.CO ROKU TO SAMO.
    • Gość: Lestek Taxi-Zima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:31
      Zima jaka jest każdy widzi.Inaczej widzi zimę wielu taksówkarzy.Nie mam
      wielkiego zaufania do tych fachowców.Potwierdza się to po wypowiedzi taxdrivera
      o swej wierze w opony zimowe.Tak właśnie zostają ranni lub zabici kolejni
      wiarkowie w cudowność pasów,ABS,6 biegowych skrzyń ,poduszek,klimatyzacji.A
      przyznanie się do jazdy pod prąd to powinno trącać ponownym egzaminem.Ale oni
      jadą i będą jeżdzić z cukrzycą,chorobami wzroku,łykając nitraty z powodu choródb
      serca,z nerwicami o głuchocie nie wspomnę!A u nas w zimie tak jak w Szwecjiśnieg
      niech pada , a dzieci niech lepią bałwana no chyba ,że im wyjdzie taksówkarz
      jadący pod prąd !!
      • Gość: Marencista Re: Taxi-Zima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:29
        Dobre. Kupuje. Zapisuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka