Dodaj do ulubionych

muzycy dziekuja mediom i wladzom w Opolu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 20:07
dziekujemy radiu opole i telewizji opole za roszpie..jace zainteresowanie
jakie wykazuja wobec opolskiej sceny muzycznej, oraz niesamowity
profesjonalizm w podejsciu do mlodych tworcow (ale nie tylko mlodych).

przypominam, ze radio opole i tvp 3 opole to placowki PUBLICZNE czyli nie
tylko sluzace rozsadzaniu opaslych dupsk partyjnych na stolkach, ale przede
wszystkim majace sluzyc NAM, obywatelom (nie tylko muzykom).

miejskiemu osrodkowi kultury tez dziekujemy. za niesamowita ilosc konceretow
i wszelkich innych inicjatyw sluzacych promocji opolskich muzykow.

prezydentowi opola dziekujemy za latwosc i pomoc przy organizacji koncertow i
innych imprez. scislej mowiac, dziekujemy jego zastepcom i innym urzednikom,
za ktorych, czy chce czy nie, jest odpowiedzialny. sorry, takie zycie.

rektorowi stanislawowi slawomirowi dziekujemy za rozpieprzenie kotla i brak
pomyslu na alternatywne miejsce, w ktorym mozna organizowac koncerty, lub
inne studenckie inicjatywy.

a teraz razem:
DZIĘ KU JE MY... ze do wrocka mamy blisko!
Obserwuj wątek
    • Gość: mb muzyczna bitwa w radiu wroclaw i kapela z nysy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 20:22
      electric, kapela z nysy, gra jutro w studiu radia wroclaw w finale muzyczej
      bitwy, konkursie w ktorym wzielo udzial ok. 100 kapel z dolnego slaska... i jak
      sie okazuje nie tylko.

a w naszym radyjku opole straszy ch..em (doslownie), ktorego zdjecie jak wiemy
      dotarlo az do elzbiety kruk z krrit.

mozna by rzec, ze w opolskim radiu "ch.. sie dzieje" i to chyba prawda.
      • Gość: mix Re: muzyczna bitwa w radiu wroclaw i kapela z nys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 20:53
        To prawda z Radiem Opole. Kiedys jeszcze byly koncerty w studiu muzycznym.
        Jeszcze jak szefem muzycznym byl Edward Spyrka. Teraz nie wiadomo kto tam
        szefuje muzycznie... Przykre, ze Radio Wroclaw potrafi robic takie akcje a Radio
        Opole schlebia muzycznie tylko Slazakom i Niemcom w koncercie zyczen... No i
        najwazniejsze konkursiki z kasa...
    • Gość: Fan Dody Re: muzycy dziekuja mediom i wladzom w Opolu IP: *.atol.com.pl 17.02.07, 22:44
      Dodo,pokaż mi jakiś dobrych muzyków z Opola.O jakieś grupie ,zwanej namiętnie
      przez Ciebie "kapelą"już nie wspomnę.Była zmiana na stanowisku dyrektora TVP3
      Opole,nikt Ci nie bronił ubiegac się o stanowisko.Taki vulkan pomysłów i
      inwencji się marnuje!No!
      • Gość: dodo Re: muzycy dziekuja mediom i wladzom w Opolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:21
        Nie wiem, co chcesz ode mnie, ale jak już mnie wywołałeś, to postaram się
        odpowiedzieć.
        Od mojej kapeli nic chcieć nie możesz, bo jej nie ma.
        Nazwiskami muzyków rzucał nie będę, ale w sumie nikt nie mówi, że ograniczamy
        się tylko do Opola. Jak nie wiesz, to Twoja strata, a z drugiej strony
        zastanawiałeś się, dlaczego nie wiesz? Może dlatego, że nigdzie o nich nie
        słychać?

"Była zmiana na stanowisku dyrektora TVP3 Opole,nikt Ci nie bronił ubiegac się
        o stanowisko"
        Jaja sobie teraz robisz ze mnie, czy z siebie?

I w radiu i w telewizji są nowi szefowie. Z prezesem radia rozmawiałem. Pomysł
        się spodobał, sprawa rozbija się o wybór nowego dyrektora programowego, który
        jest osobą odpowiedzialną za podejmowanie decyzji dot. ramówki. Czekamy na
        jakieś rozwiązanie.

W TVP 3 wylądował konspekt programu o kapelach, który możesz przeczytać poniżej.
        Podobne opracowanie otrzymał prezes Palade.
        • Gość: dodo konspekt do tvp 3 opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:25
          Program o zespołach muzycznych z województwa opolskiego

Proponowana nazwa:
          Xxxxxxxxxxxxx (zachowam dla siebie)

Osoba odpowiedzialna za realizację:
          xxxxxxxxxxxxxxx (przygotowanie merytoryczne, kwestie organizacyjne związane z
          nagraniem poszczególnych odcinków, nadzorowanie i czuwanie nad realizacją
          całego projektu, wykonanie i opieka nad stroną www programu, przygotowanie
          koncertów zespołów zaprezentowanych w programie, współpraca z innymi mediami,
          nie tylko lokalnymi, w celu rozpropagowania i rozreklamowania programu, jak i
          całej idei)

Współpracownicy:
          xxxxxxxxxxxx (prezenter, osoba prowadząca program)
          xxxxxxxxxxxxx (konsultant, osoba odpowiedzialna za kontakty z zespołami i inne
          aspekty przygotowania merytorycznego programu)

Główny cel programu:
          Program miałby za zadanie przybliżyć szerszej widowni twórczość opolskich
          zespołów, głównie młodych, prezentujących szeroki wachlarz stylów muzycznych,
          od jazz’u i blues’a zaczynając, a na metalu kończąc.

Każdy odcinek poświęcony byłby innemu zespołowi. Głównym założeniem program
          jest prezentacja dotychczasowego dorobku danego zespołu, jednakże spora część
          przeznaczona byłaby na wywiad z muzykami, podczas którego opowiadaliby o
          powstaniu zespołu, tworzeniu repertuaru, problemach związanych z graniem i o
          swoich muzycznych doświadczeniach.
          Określając proporcje między ilością muzyki a czasem na wywiad mogłoby to
          wyglądać następująco:
          1/3 czasu przeznaczona na wywiad
          2/3 na muzykę

Cele pośrednie:
          Program poruszałby też istotne dla muzyków kwestie, takie jak:
          •Problemy ze znalezieniem sali na próby, jak i sposoby przystosowania
          pomieszczenia pod względem akustyki.
          •Nagrywanie materiału w studiu, techniczne sprawy z tym związane, jak i
          problemy finansowe
          •Brak zainteresowania lokalną twórczością muzyczną przez opolskie media
          •Brak miejsc i okazji, podczas których zespoły mogą się zaprezentować.
          Szczególnie w Opolu problem ten jest dość wyczuwalny
          •Częste problemy ze znalezieniem odpowiednich ludzi, z którymi można wspólnie
          pograć. Nie ma w regionie dobrego narzędzia, które mogłoby posłużyć komunikacji
          pomiędzy muzykami. Problem ten można rozwiązać w łatwy sposób, tworząc stronę
          internetową, która służyłaby jako „skrzynka kontaktowa”. Wybrane ogłoszenia
          zamieszczane na stronie mogłyby być prezentowane w programie (przesuwające się
          u dołu ekranu paski z treścią ogłoszeń). Strona www służyłaby też jako miejsce
          do prezentacji zespołów wcześniej przedstawionych w programie, zawierałaby też
          wiele innych informacji związanych z tematyką programu.
          •Na podstawie ankiety zamieszczonej na stronie www programu można by wybrać
          zespoły, które zaprezentują się podczas koncertu OFF Opole.

W programie tym byłoby również miejsce na wywiady i recenzje z koncertów, które
          aktualnie odbywają się na terenie Opola i regionu, relacje z wydarzeń takich
          jak Zimowa Giełda Piosenki, Eliminacje do „Debiutów”, Przegląd Zespołów
          Rockowych ROCKTIME, Piastonalia i wiele innych, jednakże jest to element
          opcjonalny.

Wybrane zagadnienia można omówić szerzej i poświęcić jeden pełny odcinek na
          dany temat, na przykład zagadnienia związane z nagrywaniem muzyki w studiu, lub
          omówienie „domowych” metod nagrania.

Dodatkowo w jednym z odcinków można zaprezentować opolską Państwową Szkołę
          Muzyczną w Opolu, jako miejsce, w którym od najmłodszych lat można rozwijać
          swoje talenty muzyczne. W odcinku tym przedstawiony mógłby być wywiad z
          muzykami, którzy taką szkołę skończyli, a niekoniecznie zajmują się muzyką
          klasyczną. Byłaby to próba zerwania z mylnym stereotypem, iż szkoła taka
          kształci tylko muzyków klasycznych.

Realizacja:
          Program ten nagrywany byłby w seriach, na przykład po 5 odcinków z góry i
          później dopiero emitowany na antenie TVP 3 Opole. Dzięki temu uniknęłoby się
          sytuacji, w której po kilku odcinkach „brakuje” zespołów i pojawiają się
          problemy. Cały cykl powinien zostać wcześniej przygotowany i rozplanowany z
          wyprzedzeniem.
          W trakcie emisji nagranych już odcinków realizowane byłyby równocześnie kolejne
          części serii.

Warianty realizacji:
          •Program mógłby być realizowany w pomieszczeniu przypominającym garaż
          przystosowany do prób dla zespołów. W pomieszczeniu tym byłyby nagrywane
          teledyski i wywiady z muzykami. Zaletą tego rozwiązania jest wygoda realizacji
          całości programu w jednym miejscu, wadą może być początkowa trudność związana
          ze znalezieniem i przystosowaniem takiego pomieszczenia jak i możliwy problem
          dla muzyków mieszkających poza Opolem, związany z dotarciem w wyznaczonym dniu
          na nagranie programu (praca, szkoła, odległość).
          •Formuła podobna do programu „Tropiciele Qltury”. W przypadku realizacji
          programu w innym mieście można by poświęcić pewną część programu na krótka
          prezentacje miasta, z którego pochodzi dany zespół.
          Zespoły, które będą prezentowane muszą mieć już nagrany profesjonalny materiał
          audio.
          Najlepszą opcja wydaje się nagranie z góry kilku odcinków programu. Na
          podstawie nagranego materiału można wtedy przygotować czołówkę i pod koniec
          każdego odcinka prezentować krótką zapowiedź kolejnego.

Dodatkowe informacje:
          W miarę możliwości w ramach programu można zebrać grupę ludzi znających różne
          aspekty związane z twórczością muzyczną, które to osoby doradzałyby młodym
          muzykom.
          Byłyby to osoby takie jak:
          •Anglista, ewentualnie native speaker – osoba, która zadbałaby o poprawność
          językową tekstów, które niektóre zespoły piszą w języku angielskim, jak również
          położono by zdecydowany nacisk na poprawną wymowę i śpiewanie tekstów w
          językuangielskim.
          Taka sama sytuacja dotyczyłaby też zespołów, które próbują pisać teksty w
          innych językach.

•Osoba ucząca śpiewu. Jest wielu młodych wokalistów i wokalistek, którzy dobrze
          rokują i mają zadatki na dobrych wokalistów, jednakże niekiedy brakuje
          profesjonalnej opieki merytorycznej związanej z przygotowaniem do śpiewania.
          Osoba taka mogłaby udzielić niektórym kilku rad dotyczących śpiewania.

•Producent muzyczny. Osoba, która ma wiedzę i doświadczenie w realizowaniu
          nagrań muzycznych i może podpowiedzieć młodym zespołom różne ciekawe pomysły
          dotyczące aranżacji utworów. Nie byłby to typowy realizator dźwięku, ale osoba,
          która współpracując z zespołem pomoże mu stworzyć jak najlepszy i najciekawszy
          materiał.
          • Gość: dodo do "Fana Dody" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:30
            Do tego, co masz powyżej dołączony jest jeszcze dokumnt z informacjami na temat
            osób, które byłyby zaangażowane w realizację.
            Cała nasza trójka ma za sobą doświadczenie radiowe. W Radiu Opole, w
            Radiosygnałach, w Radiu Emiter, warsztaty i praktyki dziennikarskie w Radiu
            Opole, organizacja kilku koncertów nie tylko w Opolu.
            • Gość: Fan Dody Re: do "Fana Dody" IP: *.atol.com.pl 17.02.07, 23:36
              A chociaż kartę mikrofonową któryś z Was ma?Ja mam po dziurki w nosie
              amatorszczyzny w mediach.
              • Gość: dodo Re: do "Fana Dody" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:41
                Ja nie mam, bo mi niepotrzebna. Nie udzielałem się przed mikrofonem i nie
                zamierzam.
          • Gość: citizen Re: konspekt do tvp 3 opole IP: *.centrum.punkt.pl 17.02.07, 23:41
            Witanko Dodo, bardzo podoba mi się Twój konspekt. Widzę, że jesteś niezły
            w tych tematach. Kochasz muzykę, kochasz działać. To bardzo cenne. Ja doceniam.
            Prawdziwy "spiritus movens"* z Ciebie. Bez urazy:-)
            Życzę wytrwałości.

Moja propozycja:
            zainteresuj swoimi pomysłami również
            Wydział Gospodarki i Promocji Miasta, tel. 45 11 8oo (centrala)- Ratusz -
            miasto Opole przystępuje w 2007 r. do dużej kampanii promocyjnej.
            Ma na to pieniądze i myślę, że każdy dobry pomysł może trafić do realizacji.

* (duch) siła sprawcza
            • Gość: dodo Re: konspekt do tvp 3 opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:47
              Byliśmy z kumplem rok temu, przed wyborem nowego naczelnika, w tym wydziale i
              chcieliśmy się zgłosić na staż (Ratusz nic by nie płacił, bo staż był
              finansowany przez EFS). Pogadaliśmy, przedstawiliśmy swoje koncepcje,
              wysłaliśmy mailem, bo tak się umówliliśmy z osobą z tego wydziału i nic. Zero
              odzewu.
              • Gość: citizen Re: konspekt do tvp 3 opole IP: *.centrum.punkt.pl 17.02.07, 23:54
                Dodo, spróbuj jeszcze raz. Don't give up ;-)
          • Gość: Qult Re: konspekt do tvp 3 opole IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.07, 12:07
            Projekt dobry choc oryginalny malo. No ale podobno wszystko juz bylo. Nawet
            wspomniani Tropiciele Qultury... Niestety zla wiadomosc. Nigdy w TVP Opole nie
            bedzie pieniedzy i zaplecza techniczno-fachowego do realizacji takiej wizji
            (choc wizje sa teraz w modzie he he). Zawsze przegrasz z serwisem informacyjnym,
            politycznymi pogaduchami (teatrem obludy), kolejna pasjonujaca wyprawa do
            rolniczej krainy rzepaku i swinskiej gorki lub zwyczajnie osobami o wiekszej
            sile przebicia. A walczyc trzeba o wszystko: o kamery, operatorow, montaz,
            pieniadze, czas... Powodzenia
            • dodo_dodo Re: konspekt do tvp 3 opole 19.02.07, 16:36
              Projekt nie miał być oryginalny. To co opisałem to nie jest jakaś rewolucja,
              tylko sprawdzony pomysł, który chcę sprowadzić na opolski grunt.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.
              • Gość: Qult Re: konspekt do tvp 3 opole IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.07, 19:42
                Skoro w watku o krzewieniu opolskiej "qultury" i opolskich kapel pojawily sie
                nazwy "Tropiciele Qultury" i "OFF Opole" to warto by wspomniec o tworcach.
                Jacek Kaczor i Darek Deberny! Czesc ich pamieci offopolanie! Oni cos wiedza na
                temat przeszkod, ukladow i gimnastyki by zrobic choc tyle... A zrobili niemalo
                (moim zdaniem)....
                natomiast kapel jest mnostwo:
                Kultorwa
                Chilli
                Press Squad
                Popup
                Contra
                Electric
                Nutt Shell
                Affriconnect
                740 milionow oddechow
                Grin Piss
                Zberny 3000
                Jarecki
                Silent Fate
                Mothra
                Arci&Nasta
                Barracuda
                Kooolller
                itp
                itd
                nie liczac TSA i Piersi i Bakszyszu
                teraz nie pamietam ale jest jeszcze sporo..
                Natomiast wymaganie od nich profesjonalnego demo to porazka.
                Maja moze ze dwie trzy kapele. Chodzi wlasnie o to by cos nagrali, zrobili,
                zagrali zanim wypali sie mlodziencza swierzosc i entuzjazm.
                Podobno to wlasnie "publiczna TV I radio" powinny dac im grac.
                Ale to nie teraz teraz liczy sie:
                PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC
                nie czas zalowac roz gdy plona lasy - tak mowia zaklamane kuta....sy
                • dodo_dodo Re: konspekt do tvp 3 opole 19.02.07, 20:36
                  OFF Opole - fajna sprawa.

Kapel jest więcej, część dalej działa, część się rozpadła. Nowe też się
                  pojawiły od czasu kiedy zdjęto z anteny tropicieli.

Z tym demem to nie jest porażka. Zrobiłem sobie listę kapel na początek, które
                  byłyby do zaprezentowania i jest ich z 10 przynajmniej, tak na start.
                  W odniesieniu do programu w TVP to nie jest porażka dlatego, że w przypadku
                  fajnie grającej kapeli, która jednak nie ma dema co byś zrobił? Nagrałbyś ich
                  na próbie na żywca? A co z jakością? Od razu by się głosy podniosły, że TVP
                  odstawia chałturę.
                  Na profesjonalne nagrane demo nie widzę szans, wątpię żeby TVP albo RO wywaliła
                  na to kasę, ale gdyby zespoły wiedziały, że jest ktoś, kto sie ich twórczością
                  interesuje, może by się zdecydowały na nagranie demówki (można nagrać fajny
                  materiał już od 40 pln/h - tylko trzeba wiedzieć gdzie).
                  Nie ma się też co czarować, jak się myśli o przyszłości i chce się grać, to
                  demówka jest podstawą.
                  Można jeszcze zbić z ceny dogadując się z kimś, kto nagrywa kapele i ma studio
                  na zasadzie prostego układu: "My Ci podrzucamy cały czas kapele i roboty masz
                  na 3 miechy z góry, a Ty zbijasz lekko z ceny + informacje o Tobie są w
                  programie i na stronie www."

"> nie liczac TSA i Piersi i Bakszyszu"
                  I Złych Psów, Janusz Niekrasz Band, 230 Volt (w którym śpiewa Piekarczyk, ale
                  kapela nie z Opola), solowego projektu Jarexxa...
    • Gość: antretka Re: muzycy dziekuja mediom i wladzom w Opolu IP: 213.17.145.* 18.02.07, 00:07
      a dlaczego jeszcze raz ma sprobowac? i dlaczego citizen V ????
      • Gość: citizen Re: muzycy dziekuja mediom i wladzom w Opolu IP: *.centrum.punkt.pl 18.02.07, 00:14
        Antretko, dlaczego Dodo, nie miałby spróbować się podzielić swoimi pomysłami
        jeszcze raz? Może ratuszowi załapią temat?

Każdy pomysł może być cenny. To dobrze, że niektórzy je mają. Prawda?
        Sorrki, że pytam: co oznacza V ??? Pytam, bo nie wiem.
        • Gość: dodo Re: muzycy dziekuja mediom i wladzom w Opolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 00:24
          Tutaj sobie mogą poczytać:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=57349010
          > Każdy pomysł może być cenny.
          Właśnie. Cenny.
      • Gość: dodo skończcie ten off topic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 00:15
        Nie dyskutujemy tu o mnie.
        • Gość: citizen Do: Dodo IP: *.centrum.punkt.pl 18.02.07, 00:24
          Spoczko, spoczko Dodo - take it easy % don't worry:
          nikt Cię tu nie zaczepia na forum, bo po co?
          • Gość: dodo Re: Do: Dodo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 00:26
            Nie chodzi o zaczepianie, tylko dyskusja była o muzyce i muzykach, więc może by
            warto do sedna wrócić?
            • Gość: Fan Dody Re: Do: Dodo IP: *.atol.com.pl 18.02.07, 00:35
              Panie Dodo.Jak Pan tak zachwyca się Wrocławiem,to dlaczego nie realizuje się
              Pan we Wrocławiu?A dlaczego nie założy Pan własnej rozgłośni radiowej.Coś mi
              się wydaje,że Pan tylko narzekac potrafi.A jak Pan już będzie miał jakąś
              audycję,to proszę nie zapomniec o Dodzie.Nie omieszkam dołączyc do
              słuchaczy,tudzież widzów.
              • Gość: dodo Re: Do: Dodo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 00:49
                "Panie Dodo.Jak Pan tak zachwyca się Wrocławiem"
                Gdzie ja to napisałem? Wrocław dobry przykład daje, nie tylko nam.

"dlaczego nie realizuje się Pan we Wrocławiu"
                Bo jestem Opolaninem.

"A dlaczego nie założy Pan własnej rozgłośni radiowej."
                Żarty?

"Pan tylko narzekac potrafi"
                Mylisz narzekanie i marudzenie z realną oceną danej sytuacji. W przypadku spraw
                związanych z muzyką, nie może być innej opinii niż negatywna. Nie wiesz co
                robiłem, co robię i co próbowałem zrobić, więc nie sugeruj mi co potrafię, a
                czego nie.

"proszę nie zapomniec o Dodzie"
                Zajrzyj do tematu "now playing - czego właśnie słuchasz". Wybacz, nie
                ta "klasa".

"Nie omieszkam dołączyc do słuchaczy,tudzież widzów."
                Cieszy mnie to. Ja potrafię przyjmować krytykę innych, żeby robić coś lepiej.
                • Gość: Monika Re: Do: Dodo IP: *.atol.com.pl 18.02.07, 02:34
                  Dodo, nie zrażaj się. Idź do naczelnika wydziału promocji i powołaj się na
                  Program rozwoju Opola na lata 2004-2008, w którym jest wyraźnie napisane:
                  "Potencjał związany z tradycją festiwalową posłużyć może za bazę do rozwoju
                  m.in. przemysłu muzycznego oraz infrastruktury ?okołofestiwalowej?: klubów
                  muzycznych, studiów nagrań, hoteli, sieci gastronomicznej". Mamy 2007 r. i jak
                  ten potencjał został wykorzystany?
                  Jest to naprawdę dobry projekt. Przypomnij się też nowemu szefowi TVP Opole.
                  Diabli mnie biorą, kiedy pomyślę, ze u nas urzędnicy zajmują się
                  organizacją "Dni Opola" zamiast ogłosić konkurs na scenariusz imprezy i
                  korzystać z pomysłów takich osób, jak np, ty.
                  Powodzenia!
                  • dodo_dodo Re: Do: Dodo 18.02.07, 11:43
                    "Potencjał związany z tradycją festiwalową posłużyć może za bazę do rozwoju
                    m.in. przemysłu muzycznego oraz infrastruktury ?okołofestiwalowej?: klubów
                    muzycznych, studiów nagrań, hoteli, sieci gastronomicznej"

Lanie wody, żeby się fajnie czytało. Wiadomo jak jest, najprostszy przykład to
                    kłopoty z uzyskaniem pozwolenia na wystawienie sceny między ogródkami na Rynku
                    podczas wakacji.

"Diabli mnie biorą, kiedy pomyślę, ze u nas urzędnicy zajmują się
                    organizacją "Dni Opola" zamiast ogłosić konkurs na scenariusz imprezy i
                    korzystać z pomysłów takich osób, jak np, ty."

Mnie tam diabli nie biorą, ale trafiłaś w sedno. Rozmawiałem rok temu z
                    rzecznikiem miasta i mówił, że "miasto" zdecydowanie woli przeznaczać środki
                    finansowe dla podmiotów, które same zgłaszają różne inicjatywy. To jest dobra
                    strategia według mnie, tylko przynajmniej w okresie składania wniosków o
                    dofinansowanie dziłalności kulturalno - rozrywkowej powinno być o tym głośno w
                    mieście.
                    Prosty patent: powiesić plakaty na uczelniach i w akademikach "Urząd Miasta
                    Opola poszukuje ambitnych i pomysłowych osób z własnymi inicjatywami
                    rozrywkowo - kulturalnymi. Oferujemy wszelką pomoc przy realizacji projektów,
                    które będą służyły podniesieniu atrakcyjności miasta Opola pod względem
                    kulturalnym i szeroko pojętej rozrywki." Coś w tym stylu, tylko też trzeba to
                    zrobić "z głową".
    • Gość: muzyk Opole Re: muzycy dziekuja mediom i wladzom w Opolu IP: *.atol.com.pl 18.02.07, 09:43
      Chciałem się dołączyć do tych podziękowań! Stolica śmierci polskiej i
      jakiejkolwiek piosenki! Widziałem studio mieszczące się w polskim radio Opole.
      Jest doskonale wyposażone. Posiada system pro tools jak również starsze
      rozwiązania. Łza się tylko kreci w oku wiedząc że te świetne , bardzo drogie
      kupione za pieniądze podatników sprząta, gnuśnieją niedostępne dla ludzi takich
      chociażby jak ja - fascynatów nie tylko muzyki ale także tajemnic realizacji
      nagrań. Wiem to, ponieważ jak kiedyś wystosowałem pismo do zarządu radia z
      prośbą o zezwolenie mi na darmową praktykę, podpinając do tego materiały
      świadczące o pewnej znajomości tematu,dostałem odpowiedź negatywną. Nie mogłem
      uczestniczyć w takiej praktyce ponieważ nie jestem studentem żadnego kierunku
      związanego z realizacją dźwięku. To przykre że moja inicjatywa własna została
      tak przyjęta przez instytucję publiczną , która powinna wychodzić na przeciw
      społecznym działaniom.
      WSZYSCY UCIEKNĄ Z OPOLA I ZOSTANĄ SAME STARE GRZYBY, A MIASTO POKRYJE PLEŚŃ
      ZAPOMNIENIA!
      • glupocieprecz Re: muzycy dziekuja mediom i wladzom w Opolu 18.02.07, 13:42
        Bo Polska to takie dziwne panstwo ze wszedzie musisz miec papierek albo o
        ukonczeniu studiow albo ze studiujesz, I nie wazne ze nic nie potrafisz i nie
        ma to znaczenia ze skonczysz jakies studia musisz miec papierek. Dlatego tak
        ten kraj pedzi na dno z cala armia niby wyedukowanych i wyksztalconych mgr i
        tam takich podobnych. W tym upadlym kraju nigdy sie nie ocenoa czlowieka po
        wartosci jego umiejetnosci i sily witalnosci tylko po analizie mnustwa
        papierkow i z reguly tej analizy dokonuja ludzie bezwartosciowi zawsze
        starajacy sie tylko w swoje interesy i chroniacy swoje stanowiska.Jak ktos
        jeszcze liczy na to ze sie cos zmieni to jest glupcem. Popatrzcie na te
        wszystkie instytucje typu WSP, MDK, Radio jakiekolwiek panstwowe, Filharmonia
        tam wszedzie sa stanowiska "trwaczy" dozywotnie czyli zawsze bez zmian.
        Naprawde nie ma na co liczyc kazda inicjatywa ktora moze "trwaczom" zaszkodzic
        jest potepiana i przekreslana. Ludziska z inicjatywa uciekajcie za kilkanascie
        miesiecy to panstwo zbankrutuje, nie ma dla niego juz innnej drogi nastapi
        kolejny rozbior bo to taka Polska tradycja.
        • dodo_dodo Re: muzycy dziekuja mediom i wladzom w Opolu 18.02.07, 21:14
          Racja. Zaniosłem kiedyś z kumplem papiery o robotę do jednej instytucji w
          Opolu, bo sie miejsce zwolniło, no i powiedziano nam, że "sorry Winetou", ale
          bez wyższego wykształcenia nici.
          Ważne: kierunek ukończonych studiów był nieistotny!
          Tak samo nieistotna była lista pomysłów i koncpecji na ożywienie wspomnianej
          instytucji.

To tak z dedykacją dla "Fana Dody", który mi zasugerował, że tylko narzekać
          potrafię.
      • martamey Re: muzycy dziekuja mediom i wladzom w Opolu 02.04.07, 11:24
        polecam to studio
        studio nagrań
    • Gość: FENIX Re: muzycy dziekuja mediom i wladzom w Opolu IP: *.uni.opole.pl 18.02.07, 15:11
      FENX a raczej Feninix bo taką postawę JAKO MŁODZI musimy przyjąć wobec tego co
      się dzieje w Opolu oraz całej POLSCE !!!!

Jeśli coś nie wyjdzie robimy i próbujemy to od nowa bo taka jest zasada życiowa
      Jeśli Oni Wyjść nie chcą tam gdzie siedzą
      Jesli Oni Mówią co należy się Nam
      Jeśli Oni Karzą aby w posłuszeństwie być
      Jeśli Oni Twierdzą że wiedzą więcej od Nas

JEŚLI WSZYSTKO MA TAK DŁUŻEJ TRWAĆ
      JEŚLI MA TAK WSZYSTKO W MIEJSCU STAĆ

ZAMIENIMY SIĘ Z CZASEM W PUSTYNNY PIACH
      lub
      ODRODZIMY JAK FENIX Z POPIOŁÓW
      Wszystko w rękach MŁODYCH
      Za kilka lat po starszych zostanie tylko piach przeszłości
      Rzucony im PRZEZ WIATR ZMIAN i ZRYWU prosto w oczy!!!

• Gość: up Re: muzycy dziekuja mediom i wladzom w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 11:54
      • Gość: asdf Re: muzycy dziekuja mediom i wladzom w Opolu IP: 212.160.188.* 19.02.07, 14:23
        A niech dziękują. Dobrze
        • kontrapianista Opole to dziwne miasto 20.02.07, 09:27
          Tu nie tylko władze czy media są takie jakie są-nijakie.Tacy są właściciele
          lokali pubów i innych miejsc,gdzie powinno się grać.Sporo gram od wielu,wielu
          lat i stwierdzam,że najtrudniejsza jest współpraca z opolskimi"miejscami do
          grania".Wygląda to tak,żałośnie że wstyd mówić.Nikt nie ma zielonego
          pojęcia(jest wyjatek),że,zeby zarobić trzeba nad tym popracować-przyzwyczaić
          ludzi,wyrobić swoja publikę,a nie czekać na zysk po miesiącu.tak było z nowym
          lokalem na rynku.gdzie powoli zaczeli ściągać ludzie.po czym z dnia na dzień
          proces ten został przerwany...
          Z przyjemnością jadę grać gdzie indziej i to wcale nie daleko-Krapkowice
          ,Brzeg,Nysa,Częstochowa-tam ludzie przychodzą posłuchać muzyki ,spotkać sie ze
          znajomymi,zanurzyć się w klubowej atmosferze.
          U nas gra się do ścian,bo ludziom, którzy przyszli muzyka przeszkadza.
          • Gość: KOKO Re: Opole to dziwne miasto IP: *.chello.pl 20.02.07, 20:58
            Ja tylko chciałbym powiedzieć że TVP3 Opole to oprócz śląskich przyśpiewek nie
            ma nic więcej w swojej bibliotece. Ileż można, nawet TVP3 Katowice tak często
            nie daje moplików i innych takich. Ja naprawdę nie krytykuje regionalizmu i
            kltury lokalnej ale co niektórzy nie są z Opola i chcieliby mieć czasami kontakt
            z kulturą ogólnopolską.
            • Gość: :)) Re: Opole to dziwne miasto IP: 82.160.19.* 20.02.07, 22:20
              jak to przecież puszczają teledyski np. myslovitz zresztą TVP 3 puszcza to co im
              da centrala.
          • Gość: fan Dody Re: Opole to dziwne miasto IP: *.atol.com.pl 02.04.07, 17:56
            Widocznie Irku-Kontrapianisto słabo grasz,skoro przeszkadzasz
            ludziom.Zwłaszcza,że większośc wie ,że będzie ktoś grał i przychodzi posłuchac
            muzyki.
            • Gość: Tadeusz Re: Opole to dziwne miasto IP: 212.2.100.* 03.04.07, 13:46
              Widzę, że najlepiej czujecie się w tym wątku w roli narzekających i
              krytykujących. A kto wam broni działać, jeśli naprawdę tego chcecie? Żeby
              zarejestrować stowarzyszenie lub działalność gospodarczą dające podstawę prawną
              do realizowania własnych projektów nie trzeba mieć wyższego wykształcenia ani
              innych papierów. Wystarczy tylko wykazać się chęcią, pracą i odwagą do
              ponoszenia ryzyka. Dzisiaj można nawet otrzymać niemałe dotacje na uruchomienie
              dzialalności gospodarczej. Życzę powodzenia!

• kontrapianista Re: Opole to dziwne miasto,dziwnych ludzi 03.04.07, 15:33
                Oj Tadeusz,Tadeusz.Nie potrzebne mi żadne stowarzyszenie,żeby owocnie dla siebie
                i innych działać.Rozejrzyjcie sie po mieście i zobacz gdzie i kto dzisiaj gra na
                zywo w tym mieście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka