Dodaj do ulubionych

Do Niemca - opolskiego !!!

IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.07, 00:23

Hallo opolski !!!!!

Mam do Ciebie jako do przedstawiciela narodu niemieckiego na tym naszym
opolskim forum pytanie .

Odpowiedz mi prosze jakie to jest dla Ciebie jako Niemca za uczucie gdy
czytasz te wypociny Twoich "ziomkow" na tym forum.

Wezmy za przyklad tego "warchlaka 1"
We wszystkich swoich wypowiedziach w jezyku niemieckim popelnil bledy w
pisowni niemieckiej ,a uwaza siebie za Niemca!!!!

I ja tzn "ON" musze jego bledy caly czas poprawiac ,aby ta mniejszosc
niemiecka na opolszczyznie nie uczyla sie -czytajac jego wpisy- zlej pisowni
niemieckiej.
Tylko prosze potraktuj to pytanie powaznie bo czytajac niektore Twoje
wypowiedzi wiem ze jak chcesz to potrafisz "normalnie" korespondowac.

Czy nie jest Tobie wstyd za tych "Niemcow" ktorych dotyczy to zdanie :
"Gdyby nie ten der,die,das to by byli Niemcy z nas"
To znaczy czy Tobie nie jest wstyd za Slazakow niemieckich ,ktorzy nie
potrafia sie poslugiwac jezykiem niemieckim??

Obserwuj wątek
    • Gość: nauczyciel Re: Do Niemca - opolskiego !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 00:41
      Przepraszam że wtrącam się w wątek ale na Twoim miejscu nie spodziewałbym się
      mądrej odpowiedzi. Poczytałem wpisy "opolskiego" i twierdzę że to
      zacietrzewiony ślązakoniemiec, który nie wie do końca kim jest i o co mu
      chodzi. Wie natomiast że nienawidzi Polaków i tego konsekwentnie się trzyma. Ma
      też, wbrew Twojej nadziei poważne braki w edukacji (przeanalizuj jego wpisy).
      Myślę zatem że odpowiednim hasłem dla "opolskiego" będzie jednak zwrot - DO
      BUDY! Każdy owczarek niemiecki chwyta to w lot :) PS. Przepraszam że zniżam
      się do ich poziomu ale chyba mnie rozumiesz.
      Pozdrawiam.
      • oppelner_os Re: Do nauczyciela 25.02.07, 16:05
        Absolwent podrzednej, prowincjonalnej uczelni (prawdopodobnie profil pedagogiczny)
        zarzuca absolwentowi renomowanego i zarazem jednego z najstarszych europejskich
        uniwersytetow braki w edukacji? Trzeba miec niezly tupet i dobre samopoczucie.

Pozostala czesc panskiej wypowiedzi nie zasluguje na jakikolwiek komentarz
        z mojej strony.

Zegnam!
        • Gość: niemiec WIELKI Re: Do nauczyciela IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.07, 16:11
          www.witze-welt.de/videos/showvideo.php?id=52

oppelner_os napisał

Zegnam!
          idz z bogiem ale idz
          • oppelner_os Re: Do Aklischa 25.02.07, 16:17
            Ty polonijny analfabeto z Ulm zajmij sie faszystami w Polsce.

www.onrbg.boo.pl/Galeria/Letni_oboz_ONR_2005/HPIM4471.JPG
        • Gość: partyzant Re: Do nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 16:39
          oppelner - renomowane uniwersytety niemieckie takie jak Dachau? Tam szybko
          przekuwaliście wiedzę teoretyczną w praktykę. Byliście w tym najlepsi na
          świecie a niewdzięczny świat tak was potępił... BUuuu
          • Gość: ! Rob sobie termin u psychiatry! IP: *.medien.kunstlabor.at 25.02.07, 16:49
    • caesar_pl Re: Do Niemca - opolskiego !!! 25.02.07, 00:59
      Jakie mamy szczescie,zesmy Slazaki..w Polsce zeby byc Polakiem musisz zdac egzamin ortograficzny..My nie zdamy..Ze tak Polaki nigdy w swojej krotkiej i wstydliwej historii nie skupili sie na tresci zamiast na ortografii..najnowszy przyklad - Zabuzanie.Nikt ich w Polsce nie chce.Poltonie zarzucaja tym biedakom ze nie mowia po polsku.A jak maja mowic jak tyle lat rusyfikowani czy kazachowani..?Debile te Poltonie..
    • Gość: Deutsche Re: Do Niemca - opolskiego !!! IP: *.proxy.aol.com 25.02.07, 01:42
      Zwar hast Du nicht an mich die Frage gerichtet, erlaube ich mich jedoch sie
      kurz zu beantworten. Die deutsche Sprache lernt man am besten, wenn man in
      Deutschaland wohnt, wie ich. Dass manche Postler, die ständig unter Polen
      wohnen, auf Deutsch zu schreiben versuchen und viele Fehler begehen ist
      selbstverständlich. Sie haben jedoch das Vorteil, das korrekte Deutsch
      bei einem ständigen Umgang mit den Deutschen relativ schnell beherrscht zu
      können. Jedoch auf Polnisch sollen sie absolut fehlerfrei schreiben, da sie
      doch in dieser Sprache lernen, arbeiten und unter den Polen seit vielen Jahren
      leben.
    • Gość: śpioch Re: Do Niemca - opolskiego !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 05:07
      widzisz ON, bo to jest niemiecki znany ze slyszenia, nigdy nie uczony w
      normalnej procedurze oświatowej, ze tak sie wyraze. Ta nawet ulamkowa, czy
      promilowa niemczyzna jest jednak dla tych osob wazna, bo tym jezykiem moga sie
      komunikowac TAM ! I to im wystarcza. Tylko bardziej ambitnym przychodzi do
      glowy, ze przeciez to jest jezyk narodu, do ktorego chcieliby nalezec ( maja
      nawet paszport niemiecki ! )i co ambitniejsi zapisuja sie na kursy, a jeszcze
      ambitniejsi na studia wyzsze. W sumie ani po polsku ani po niemiecku poprawnie
      pisac i mowic im trudno. Ale uderzyl mnie ton zalu, ze wazniejsza dla nich jest
      komunikacja od formy jezyka, co by świadczylo, ze chec kontaktu i rozmowy jest
      wazniejsza od bledow, ktorych sa swiadomi. To mi sie wydaje cenne, wiec
      rozmawiajmy spokojnie o sprawach, a nie o bledach jezykowych. Mam do Was
      kochani Slazacy pytanie: jak wam tam w Niemczech sie zyje? Czy jestescie
      zadowoleni? Czy jestescie szczesliwi ? Co Wam najbardzij doskwiera po powrocie
      z pracy, zapene bardzo cieżkiej !!! Czy tesknicie za nasza ziemia opolska, za
      naszym hajmatem ukochanym ? Napiszcie cos o Waszych odczuciach, uczuciach, moze
      na plaszczyznie umilowania ziemi ślaskiej znajdziemy wspolna nute i nie jedna
      piosenke razem zaspiewamy ! A propos piosenek ! Wczoraj widzialem w tv program
      o Slowakach, ktoryz w trzecim pokoleniu przyjezdzaja na slowacje z USA,
      calkowicie juz zamerykanizowani i spiewali nauczona od rodzicow piosenke,
      ktorej ja uczylem sie w szkole jako piosenki polskiej i tak sluchajac tej
      piosenki poczulem wielka bliskosc do Slowakow ! Jestesmy z jednej MATKI ! Z
      Europu Srodkowej ! Slazacy to tez nasi bracia i starajmy sie zyc w zgodzie bez
      napastliwosci.
    • oppelner_os Re: Do "On" 25.02.07, 16:14
      Na twoim miejscu skoncentrowal bym sie na "poprawnej" polszczyznie twoich
      niedouczonych ziomkow. W niemal kazdym wpisie tych analfabetow dostrzezesz
      mnostwo bledow ortograficznym.

Wielu uzytkownikow netu pisze wszystko z malej litery. Wielu Niemcow, idac za ta
      moda postepuje podobnie i pisze rzeczowniki z malej litery. Mnie osobiscie to
      nie razi, bo znacznie gorsza rzecza jest pisac z ortograficznymi bykami a to nie
      przystoi ludziom, ktorzy ponoc legitymuja sie wyzszym wyksztalceniem.

Gruß

Oppelner
      • aklisch [...] 25.02.07, 16:19
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ON Re: Do opolskiego IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.07, 20:14

Hallo opolski !!!!!!

Jak wczesniej napisales jestes czlowiekiem wyksztalconym i w zwiasku z tym
        zadalem Tobie to pytanie !!!!
        Myslalem ze mozna z Toba podyskutowac na "poziomie" tzn bez koniecznosci
        obrazania kogokolwiek.
        Gdy nie masz zadnych argumentow to napisz poprostu - przykro mi ale nie wiem
        nic na ten temat, taka wypowiedz respektuje i rozumie.
        Ale Ty odpisujesz:
        "Na twoim miejscu skoncentrowal bym sie na "poprawnej" polszczyznie twoich
        niedouczonych ziomkow. W niemal kazdym wpisie tych analfabetow dostrzezesz
        mnostwo bledow ortograficznym."

Proponuje abys zaznajomil sie co w mowie polskiej oznacza slowo "analfabeta"
        W jezyku niemieckim ( jak i w jazyku polskim) oznacza to osobe ktora nie
        opanowala sztuki czytania i piasnia .
        Wiec jak moga analfabeci niepotrafiacy pisac ,robic mnostwo bledow
        ortograficznych ??????

Nastepnie piszesz:
        "Wielu uzytkownikow netu pisze wszystko z malej litery. Wielu Niemcow, idac za
        ta moda postepuje podobnie i pisze rzeczowniki z malej litery. Mnie osobiscie to
        nie razi, bo znacznie gorsza rzecza jest pisac z ortograficznymi bykami a to
        nie przystoi ludziom, ktorzy ponoc legitymuja sie wyzszym wyksztalceniem."

Znowu nie moge sie z Toba zgodzic !!!!!
        Ja osobiscie nie spotkalem tak wielu Niemcow ktorzy nie potrafia poprawnie pisac.
        Jestem aktywny na wielu forach w jezyku niemieckim i tam nie zauwazam tego problemu.
        W zwiasku z tym ciekawy jestem z jakim towarzystwie Ty sie obracasz ,skoro masz
        takie spostrzezenia - podaj linjk prosze ,abym mogl sie osobiscie o tej
        "modzie"( jak Ty to nazywasz) na kaleczenie jezyka ojczystego przekonac i
        poinformowac .

Na koniec mam jeszcze prozbe do Ciebie :
        Jezeli nie potrafisz normalnie bez obrazania kogokolwiek dyskutowac to nie
        odpowiadaj na moj post .
        Czasami rozmowa jest srebrem , ale milczenie zlotem !!!!!
        • oppelner_os Niech Pan lepiej poprawi swoja polszczyzne... 26.02.07, 05:40
          Jakie pytanie, taka odpowiedz:)

Gruß

Oppelner
          • Gość: bebi Re: Niech Pan lepiej poprawi swoja polszczyzne... IP: 217.197.79.* 26.02.07, 11:56
            No i widzisz 'ON' ten kutas zostanie zawsze kutasem on nie potrafi normalnie
            rozmawiac. Jemu placa za obrazanie Polakow. To taka niemiecka swinia.
            • Gość: KKK Re: Niech Pan lepiej poprawi swoja polszczyzne... IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.07, 12:08
              bEBI, "OPPELNER" to zwyczajny szwabski frustrat. Pewnie miał ojca w SS i nie
              może znalezc sobie miejsca w życiu, bo jak tu pogodzic milosc syna do ojca z
              tak wstydliwą historią rodzinną.
              • Gość: bebi Re: Niech Pan lepiej poprawi swoja polszczyzne... IP: 217.197.79.* 26.02.07, 14:18
                Ciekawe czy po ojcy zostaly u opelnera dwie blyskawiczki pod pachami. Ta
                niemiecka swinia nie moze scierpiec ze Niemcy spiepszali spod Stalindradu to
                teraz wyzywa sie na nas Polakach.
                • Gość: powaznie Re: Niech Pan lepiej poprawi swoja polszczyzne... IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 15:14
                  bebi twoj dziad ulan robal szabla po niemieckim czolgu i dziwil sie ze nie moze
                  rozciac albo przeszyc! Poskarzyl sie oficerowi i powiedzial ze zaloga sie nie
                  poddala tylko stracila go z konia obracajac armata! Takie zachowanie nie bylo
                  godne ulana. Tak go to wkurzylo,ze rzucil szable do rowu, skonczyl wojne i
                  poszedl do domu!
                • Gość: dh Re: Niech Pan lepiej poprawi swoja polszczyzne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 01:10
          • Gość: ON Re: Niech Pan lepiej poprawi swoja polszczyzne... IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 21:33

Hallo opolski !!!!!

Napisales:
            "Niech Pan lepiej poprawi swoja polszczyzne..."

Dlatego tez zaczynam na polskim - opolskim forum sie udzielac aby poprawic
            moja polszczyzne !!!!!
            Obiecuje ze postaram sie po napisaniu mojego textu sprawdzac go ze slownikiem
            ortograficznym .
            Nie mam tez nic przeciwko temu aby ludzie wladajacy jezykiem polskim lepiej niz
            ja , skorygowali moje bledy i pouczyli mnie wlasciwej pisowni -
            ale prosze tylko w sposob kulturalny

Pozdrawiam

"Wer einen Fehler findet, kann ihn behalten."

• oppelner_os Slusznie:) 26.02.07, 23:50
        • oppelner_os Zasadnicza odpowiedz:) 26.02.07, 06:31
          Gość portalu: ON napisał(a):

> Gdy nie masz zadnych argumentow to napisz poprostu - przykro mi ale nie wiem
          > nic na ten temat, taka wypowiedz respektuje i rozumie.

Owszem mam argumenty ale nie doczekalem sie merytorycznego wpisu z twojej strony:)

> Ja osobiscie nie spotkalem tak wielu Niemcow ktorzy nie potrafia poprawnie pisac.

Nawet na forach akademickich ludzie posluguja sie Dinglisch lub regionalnym
          dialektem, ktory z Hochdeutsch nie ma nic wspolnego.

> Jestem aktywny na wielu forach w jezyku niemieckim i tam nie zauwazam tego
          problemu.

Ciekawe na jakich forach jestes aktywny? Naturalnie wszyscy tam posluguja sie
          poprawnym Hochdeutsch i ty jestes w stanie to stwierdzic, he he
          Nie rozsmieszaj mnie, OK?

> W zwiasku z tym ciekawy jestem z jakim towarzystwie Ty sie obracasz ,skoro
          masz takie spostrzezenia - podaj linjk prosze ,abym mogl sie osobiscie o tej
          "modzie"( jak Ty to nazywasz) na kaleczenie jezyka ojczystego przekonac i
          poinformowac.

Proponuje, bys ty podal mi link na forum, na ktorym wszyscy, bez wyjatku pisza w
          Hochdeutsch:)

> Na koniec mam jeszcze prozbe do Ciebie :
          > Jezeli nie potrafisz normalnie bez obrazania kogokolwiek dyskutowac to nie
          > odpowiadaj na moj post .
          > Czasami rozmowa jest srebrem , ale milczenie zlotem !!!!!

Dlaczego mialbym nie odpowiadac? Powtorze twoje ostatnie zdanie i skieruje je
          tym razem do ciebie:

Czasami rozmowa jest srebrem , ale milczenie zlotem, by sie publicznie nie
          osmieszyc - posluchaj tej rady znawco zywego jezyka niemieckiego, Hochdeutsch,
          regionalnych dialektow oraz Dinglisch:)

Gruß

Oppelner

• oppelner_os P.S. 26.02.07, 06:33
            Zdaje sie, ze ostatnie znanie powinno brzmiec:
            "Mowa jest srebrem a milczenie zlotem"

Gruß

Oppelner
          • Gość: ON Re: Do opolskiego !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 20:03
          • Gość: On Re: Do opolskiego !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 20:18

Hallo opolski !!!!!

Jak widze to Ty nie potrafisz dyskutowac z kims kto nie zaczyna obrazac wszystkich
            dyskutantow ,tak jak Ty to robisz .
            Napisales:
            "Owszem mam argumenty ale nie doczekalem sie merytorycznego wpisu z twojej
            strony:)"

Jezeli "masz argumenty" i potrafisz ich uzywac to prosze zrob to a nie czekaj na
            merytoryczne wpisy.

Napisales :
            "Ciekawe na jakich forach jestes aktywny? Naturalnie wszyscy tam posluguja sie
            poprawnym Hochdeutsch i ty jestes w stanie to stwierdzic, he he Nie rozsmieszaj
            mnie, OK?"

Nie ,nie wszyscy posluguja sie "Hochdeutschem" ale ca. 95% uzytkownikow forum:

www.forum.spiegel.de/
            www.recht.de/
            www.motor-talk.de
            www.autogas-boerse.de
            www.autogas-einbau-umbau.de

I co w tym jest smiesznego ze napisales :"Nie rozsmieszaj mnie, OK?"

"Nawet na forach akademickich ludzie posluguja sie Dinglisch lub regionalnym
            dialektem, ktory z Hochdeutsch nie ma nic wspolnego."

Prosilem podaj link !!!!

Napisales:
            "Czasami rozmowa jest srebrem , ale milczenie zlotem, by sie publicznie nie
            osmieszyc - posluchaj tej rady znawco zywego jezyka niemieckiego, Hochdeutsch,
            regionalnych dialektow oraz Dinglisch:)"

Moge tylko powiedziec :
            Wybacz mi opolski -Sehr starke Argumente !!!!!

• oppelner_os Re: Do opolskiego !!!! 26.02.07, 23:48
              Gość portalu: On napisał(a):

> Hallo opolski !!!!!
              > Jak widze to Ty nie potrafisz dyskutowac z kims kto nie zaczyna obrazac wszystkich
              > dyskutantow ,tak jak Ty to robisz .
              > Napisales:
              > "Owszem mam argumenty ale nie doczekalem sie merytorycznego wpisu z twojej
              > strony:)"

Podaj link na taka twoja wypowiedz. Czekam na merytoryczny przyklad!

> Jezeli "masz argumenty" i potrafisz ich uzywac to prosze zrob to a nie czekaj
              na merytoryczne wpisy.

Na niemerytoryczne wpisy udzielam niemerytoryczne odpowiedzi.

W ktorym miejscu cie obrazilem? Zwrocilem ci jedynie uwage, ze twoi zionkowie
              maja powazne problemy z jezykiem ojczystym. Czy to nazywasz obrazaniem?

> Napisales :
              > "Ciekawe na jakich forach jestes aktywny? Naturalnie wszyscy tam posluguja sie
              > poprawnym Hochdeutsch i ty jestes w stanie to stwierdzic, he he Nie rozsmieszaj
              > mnie, OK?"
              >
              > Nie ,nie wszyscy posluguja sie "Hochdeutschem" ale ca. 95% uzytkownikow forum:
              >
              Wlasnie potwierdziles moja teze, choc nawet te 95 % uwazam za mocno przesadzone.
              Podane przez ciebie przyklady forow sa mi bardzo dobrze znane i mam nieco
              bardziej krytyczne spojrzenie na poprawnosc uzywanego tam jezyka niemieckiego.
              Pozostaje przy swoim.

> I co w tym jest smiesznego ze napisales :"Nie rozsmieszaj mnie, OK?"

Chocby te podane przez ciebie 5 % jest wystarczajacym powodem do usmiechu:)

Dam dwa zupelnie przypadkowe przyklady tzw. poprawnosci jezykowej:

Re: Wer studiert noch Lehramt an der Uni Heidelberg?
              geschrieben von: Poldi (IP-Adresse bekannt)
              Datum: 03. Oktober 2005 12:55

Werde erstmal pendeln, da ich realtiv in der Nähe wohnen und du?
              Wer studiert noch LA??

Widzisz byka w ostatnim zdaniu?

Kolejny, tym razem przyklad pisowni rzeczownikow z malej litery:

Re: Wer studiert noch Lehramt an der Uni Heidelberg?
              geschrieben von: Sara4564 (IP-Adresse bekannt)
              Datum: 18. Oktober 2005 17:23

hey wollte auch heidelberg gehn nächstes semester, aber kann man dort nich für
              ein jahr ins ausland gehn?Wollte engl. LA studieren

www.studis-online.de/Fragen-Brett/read.php?52,114398
              Czy widzisz te rzeczowniki napisane z malej litery?

Masz lepsze argumenty?
    • zwitter1 Re:Do Szanownych Polskich Forumowiczów ;-) 25.02.07, 19:38
      Ci wszyscy co tutaj plują na polskę i na Polaków nie mają nic wspólnego z
      prawdziwymi obywatelami Niemiec.
      Rodowici Niemcy nie kaleczą pisowni i nie wdawaliby się z Polakami w głębsze
      tematy i wojenki forumowe.Napewno też nie pluliby tak jak te nimcoślązoki.
      Którego niemca obchodzi co sie dzieje w Polskim Opolu czy na śląsku.
      Ich to guzik obchodzi.O siudmej wstają do roboty wracają o osiemnastej,potem
      prysznic i schlafzimmer.Niemcy których znam (nie dwuopaszportowcy)zupełnie sie
      nie interesują ziemiami wschodnimi które utracili w wyniku reparacji wojennych.
      Połowe DDR stoi opustoszałe i wyludnione.
      Tu nienawiść rozsiewają Śieroty po Adolfie Hitlerze.
      Ich posty świadczą o spartolonej robocie UB w latach pięćdziesiątych.
      Niestety nie wysiedlono wszystkich śierot.
      Sieroty nauczyły się w trybie expresowym Polskiego i porodziły dzieci.
      Potomstwo sierot kształciły polskie szkoły.
      Potem przeształciły się w dwupaszportowców żeby Fatherland chiał ich legalnie
      zatrudnić.Teraz się mszczą.

Taka jest prawda.
      Najbardziej dziwi mnie postawa moderatora.
      • zwitter1 Re:Do Szanownych Polskich Forumowiczów ;-) 25.02.07, 19:42
        Sorry za błędy i leterówki ale to z pośpiechu!
        papa ;-)
      • oppelner_os Re:Do rodowitego Polaka:)))))))) 25.02.07, 19:58
        zwitter1 napisał:

> Rodowici Niemcy nie kaleczą pisowni...

A ty co robisz rodowity Polaku?

Gruß

Oppelner
    • kolumb4601 Re: do wszystkich Opolan 25.02.07, 20:08
      Zamiast bredni - fakty

Opole-23.02.2007: Obwodnica już otwarta dla ruchu
      Pierwsze samochody jeżdżą już ostatnim odcinkiem obwodnicy północnej Opola.
      www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070223/AKTUALNOSCI/70223024/-1/aktualnosci

Przecięcie wstęgi, przemówienia, a nawet błogosławieństwo nowej drogi - tak
      wyglądało otwarcie drogi. Na zdjęciu Ryszard Zembaczyński, prezydent Opola.
      (fot. Paweł Stauffer) Dzięki temu można dojechać z Wrzosek do ulicy
      Strzeleckiej całkowicie omijając centrum. Z miasta znikną więc wielkie
      ciężarówki kierujące się z Wrocławia na Strzelce Opolskie. W sumie to około 7
      tysięcy pojazdów każdego dnia.

Oddany dzisiaj do użytku odcinek ma 3,5 kilometra długości i łączy ulicę
      Częstochowską z ul. Strzelecką. Jego budowa kosztowała 50 milionów złotych. 43
      mln dała Unia Europejska.

Komentarz do stwierdzenia – “43 mln dała Unia Europejska.”
      - 10,75 mln złotych “dali niemcy” – 25 % dotacji UE.,
      - 32,25 mln złotych pozostale kraje UE
      - 7,0 mln złotych to wklad Polski (50-43) mln

Z powyzszego wynika ze przy 4 pasach ruchu - jeden powstal za pieniadze
      podatnika niemieckiego.

Pozdrawiam
      • Gość: kierowca Re: do wszystkich Opolan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 20:36
        Proponuje żeby gebelsi jezdzili wyłącznie tym pasem... W ramach wspierania tego
        co dobre - bo niemieckie :)))
        • oppelner_os Polacy powinni sami finansowac dziurawe drogi 26.02.07, 07:56
          ...a nie zebrac u znienawidzonych Niemcow!

Polska jest niestety zebrakiem Europy i na zawsze nim pozostanie:(
      • oppelner_os Re: do wszystkich Opolan 26.02.07, 05:43
        Ciekawe, ile z tych pieniedzy poszlo do kieszeni polskich urzednikow i
        hochsztaplerow?
        • Gość: Jasiu oppelner - ty jakis zakompleksiony jesteś :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:09
          Może dlatego że się nie wysypiasz. Wstajesz jak widać o 5.00. Ja rozumiem że
          szwabstwo tak ma ale daj żyć normalnym, wolnym ludziom. Wy gebelsi musicie mieć
          obrożę na szyi i bat nad sobą, bo inaczej nie funkcjonujecie ale naprawde
          ludzie na swiecie nie maja takiej mentalnosci. Umówmy się opolski - na forum
          zostają normalni, a szwabstwo idzie zap...lać dla dobra wielkich niemiec :)))
          • Gość: wolny człowiek Re: oppelner - ty jakis zakompleksiony jesteś :)) IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.07, 10:33
            Jasiu, czego Ty wymagasz od gebelsa-frustrata? Gosc wstaje o 5, jest wiecznie
            niewyspany, zap...la jak wół żeby dwa razy w roku pojechac na Seszele i wywalic
            tam swoje opalone na różowo (zauważyles?-oni wszyscy tak mają :)), cielsko i
            napawac sie poczuciem wyższosci kiedy biedny kelner powie do niego słówko czy
            dwa w jezyku szczekającego psa, a największym uniesieniem w życiu są mecze
            bundesligi.
            • Gość: OPolan Re: oppelner - ty jakis zakompleksiony jesteś :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:04
              Oni za Odrą mogą nam tylko pozazdrościć tej wolności jaką tutaj jeszcze mamy :)))
              Dziwne jest to że na wrocławskim forum świnie z Niemiec nie brużdzą.
              Uwzieli się na nasze piękne Opole.
              Pople dla Polaków i Polskich Ślązaków :)
              • Gość: wolny człowiek Re: oppelner - ty jakis zakompleksiony jesteś :)) IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.07, 11:11
                Popatrz oPolan, nasz szwabski forumowicz "oppelner" od 6 rano, od kiedy poszedł
                chrrchrrrobić, nic nie pisze. I to jest własnie gebelsowska mentalnosc - szef
                nie pozwala, to jemu nawet do głowy nie przyjdzie żeby wykazac troche jaj.
                Typowy zakuty szwab.
                • Gość: do wolnego weszpol Re: oppelner - ty jakis zakompleksiony jesteś :)) IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 11:26
                  typowya wypowiedz "yntelygentnego" Polaka, najprawdopodobniej chrzescijanskiego
                  wszepolaka po niedzielnym kazaniu !
                  • Gość: wolny człowiek Re: oppelner - ty jakis zakompleksiony jesteś :)) IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.07, 11:49
                    Myslalem że wy, dobrzy niemcy nie nasmiewacie się z kosciła i niedzielnych
                    kazan, od kiedy papieżem został wasz ziomek (skąd inąd porządny czlowiek).
                    Muszę cie zmartwic, trafiłes kulą w płot. Nie byłem w kosciele i nie jestem
                    wszychpolakiem. Za to mam pewien dar, zakutego gebelsa wyczuwam z kilometra. A
                    potomka SS owskich swiń z 1000km. Idz szczekac gdzie indziej.
                  • zwitter1 ArBeit macht Deutscheschlesien Frei 26.02.07, 11:55
                    Praca czyni Niemcoślązaków wolnymi.
                    Każdy jest kowalem swojego losu.
                    Wybrali dom za Odrą to niech zap.. O szóstej pobódka,potem arbeit do 17,potem w
                    tych brudnych łachach do knajpy pożłopać stare piwo i nach hause spać.
                    Morgen będzie taki sam dzień i takie same obowiązki.
                    ArBeit
                    ArBeit
                    Ein,zwei
                    Ein,zwei
                    Ich podstawowe narzędzie pracy to taczka jednokółkowa,łopata wykonana tanim
                    kosztem (billig).Czasami jak który jest odpowiedzialny to dadzą mu do łap młot
                    udarowy do rozkrusznia niemieckiego betonu.
                    I mimo takich pośwień traktowani są jak obcy, jak złodzieje ze wschodu.
                    hahahaha
                    • oppelner_os Zwitter to nieuk? 26.02.07, 12:27
                      zwitter1 napisał:

> Wybrali dom za Odrą to niech zap.. O szóstej pobódka,potem arbeit...

Od kiedy slowo "pobudka" piszemy przez "ó"?

Juz wczoraj prosilem cie, bys nie pisal po niemiecku.
                      Dzisiaj prosze cie, bys podciagnal sie z polskiej mowy, bo sie kompromitujesz:)))
                    • Gość: ciekawe Re: ArBeit macht Deutscheschlesien Frei IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 13:56
                      zwitter mozesz sie dalej wsciekac i szczekac albo rote spiewac, to jest obojetne
                      ale przestan pisac po niemiecku,.... weil du dafür zu blöde bist!
                • oppelner_os Do zakompleksionych wszechpolaczkow 26.02.07, 12:49
                  Moze pisanie na tym forum jest moja praca? He he
                  Moze nie mam szefa? Moze sam jestem szefem? Czy kazdy z was siedzi 24 godziny na
                  dobe przed PC? Moze sa ciekawsze zajecia?
          • oppelner_os Coraz bardziej mnie rozsmieszacie z ta "troska" 26.02.07, 12:24
            Ile godzin mozna spac? Moze moj nik uzywaja dwie osoby?
            Jest wiele mozliwosci:))))
            • Gość: wolny człowiek Re: Coraz bardziej mnie rozsmieszacie z ta "trosk IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.07, 12:28
              Wierzę ci. Naprawdę. U was gebelsów jeden zawsze musi wydawac rozkazy a drugi
              je posłusznie wykonywac. Wtedy dopiero funkcjonujecie poprawnie.
            • Gość: wolny człowiek Re: Coraz bardziej mnie rozsmieszacie z ta "trosk IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.07, 12:33
              Oppelner, już wiem. Ty masz pewnie przerwę obiadową i dlatego możesz cos
              naszczekac. Szybko jedz ta bułka a wursztem i do roboty, do roboty!!!
              • oppelner_os Re: Coraz bardziej mnie rozsmieszacie z ta "trosk 26.02.07, 12:50
                To musi byc bardzo dluga przerwa, he he
                Zobaczymy, co wymyslisz za pol godziny:)))))))
                • Gość: wolny człowiek Re: Coraz bardziej mnie rozsmieszacie z ta "trosk IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.07, 12:53
                  Już wymyslilem :)) Pracujesz hans od 6 na pól etatu bo nawet gebelsi nie
                  potrzebują na dłużej takiego pajaca. Nieprawdaż?
                  • oppelner_os pudlo, he he 26.02.07, 13:33
                    Musisz wiedziec, ze sa jeszcze inne fora:)))
                    • oppelner_os Re: pudlo, he he 26.02.07, 13:34
                      Jak mam chec i czas to pisze jak nie mam, to nie pisze - proste
                      • Gość: Polak Re: pudlo, he he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 16:53
                        Co ty pieprzysz oppelner?! Ty piszesz jak dostajesz rozkaz! Przestajesz jak
                        twój furer mówi - SZTOP! Wy helmuci wszystko robicie na rozkaz. Macie to w
                        genach.
                        • Gość: janek Re: pudlo, he he IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 26.02.07, 18:22
                          a co wy siakietki robicie? owczy pęd.jedyne co wam wychodzi to te wstrętne
                          wąsiska.To was odróżnia od narodów cywilizowanych.
                        • Gość: Von Rozenberg Re: pudlo, he he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 18:23
                          On tylko nie na rozkaz pobiera socjal.
                          Nikt go nie lubi bo tam jest OBCY i szmata ze wschodu.
                          Cinżko się chanysom znaturalizować ze szwabami.
                          Chociażby się im przysięgał że nienawidzi Polaków i tak mają go za ścierwo :)))
                          Więc mści się tutaj za swoją niedolę.
                          • oppelner_os Chcialbys by to byla prawda ale jestes w bledzie:) 26.02.07, 23:49
    • Gość: gość Re: Do Niemca - opolskiego !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 19:28
      brak słów na te tematy
      • Gość: frida Re: Do Niemca - opolskiego !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 16:58
        Nie wia, nie umia ,nie rozumia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka