Dodaj do ulubionych

Policja: beznadziejna opolska straż miejska

IP: *.chello.pl 09.03.07, 06:58
OBIBOKI !!!! niestety, ale taka jest prawda !!! w mniejszych miasteczkach
opolszczyzny jest to samo, obiboki i nieroby, najlepiej rozwiązać tą śmieszną
formację a pieniądze przekazać Policji, przynajmniej będzie z tego jakiś
pożytek.....
Obserwuj wątek
    • Gość: NOK Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 09.03.07, 07:20
      To prawda, są beznadziejni. Mnie skradziono kołpaki pod kamerą w rynku. Kiedy
      zadzwoniłem do Straży Miejskiej powiedzieli, że to nie ich sprawa i muszę złożyć
      zawiadomienie na policji. A wystarczyło tylko cofnąć taśmę o kilkanaście minut,
      bo tyle też tam parkowałem. Ja bym to zrobił z czystej ciekawości...
      • Gość: nysanin Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:17
        chyba, że to Ci sami Strażnicy zapierniczyli te kołpaki :D :D
    • Gość: mieszkaniec Opola Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 07:26
      Ktokolwiek by napisał coś negatywnego na temat komendanta Banasia nigdy nie
      będzie dla niego obiektywny,bowiem u Pana komendanta występuje pewna cecha:
      przerost ambicji nad wiedzą i fachowością, czego Ratusz nie zauważa. Miałem
      okazję uczestniczyć w ostatnim zebraniu mieszkańców, gdzie policjant był w
      stanie wymienić jakie podjęto działania, jakie załatwiono interwncje, natomiast
      Pan komendant Straży tylko twierdził, że Straż pomaga Policji w ważnych
      zadaniach i dlatego nie mają takich wyników,jakich oczywiście nie wspomniał -
      więc kto tutaj przypisuje sibie czyjeś wyniki - doprawdy żenujące.Rozwiązać i
      wszystkie lenie do roboty, gdzie indziej mogą pracować i mieć wyniki, w Opolu
      nie.Po diabła mi taka Straż.
    • Gość: xyz Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 07:48
      Pan Banaś tak dowolnie interpretuje rzeczywistość, że nawet jak ptak mu narobi
      na głowę, to powie, że deszcz pada.Wydaje mi się, że zamiast za punkt honoru
      stawiać sobie wywalenie Natorskiej trzeba było przyjżeć się pracy podwładnych,
      którzy jak widać po wynikach do pracy nie są zbyt chętni.Zresztą po co mieli
      sie wysilać, skoro nikt ich do tego nie zmuszał, był jeden cel:pozbyć się
      Natorskiej, cel osięgnięto - Natorskiej nie ma, wyników pracy także.Pozdrawiam.
    • Gość: Dong Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 08:49
      Wzorem innych miast należy rozwiązać tą pasożytniczą formację!!
    • Gość: baca Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.atol.com.pl 09.03.07, 09:37
      to ich efektywnosc mierza iloscia mandatow i pouczen? chore.

wydawalo mi sie, ze efektywnosc powinno sie mierzyc efektami ich pracy, czyli
      ladem i porzadkiem w miescie, ale jak widac bylem w bledzie.

odpowiedz teraz juz jest prosta, dlaczego czepiaja sie byle pie.. chec bycia
      lepszym od reszty pieskow ze sfory.
    • Gość: KKK Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 09:39
      W Opolu na ul. Wilsona nie potrafią zrobić porządku z osobą systematycznie
      parkującą na miejscu dla niepełnosprawnych.
      Nie dość tego, jedna z tych osób posługuje sie fałszywą legitymacją
      niepełnosprawnego.
      A oni nie potrafią zareagować. Więc po co utrzymujemy Straż z naszych podatków.
      Jestem za tym aby tę nieskuteczną instytucję zlikwidować! A moze za te
      pieniądze zwiekszyć ilość policjantów.
    • Gość: opol Nie jest tak źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:04
      Chyba nie jest tak źle skoro Opole wypada jeko jedno z najbezpieczniejszych
      miast w Polsce. Myślę, że tekst napisano w związku z degrengoladą w Policji, z
      tezą, że Straż jest bee, a Policja cacy, co powinno wywołać nastroje społeczne
      spolegliwe przejęciu kasy Straży przez Policję. Co to zresztą za ocenianie
      jednej instytucji przez drugą. Pójdę o zakład, że gdyby tak tendencyjny
      materiał puszczono w sprawie Policji, to opinie byłyby jeszcze gorsze. Zemsta
      kobiet jest straszna, ot znaleziono chłopca do bicia w osobie Pana Banasia i
      cała sprawa.
      • Gość: anty Re: Nie jest tak źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:45
        Wszystko co ostatnio można było usłyszeć na temat Straży, to mobbing,
        molestowanie, łapówki, czyli jednym słowem nic dobrego. Jedno co można
        przypisać komendantowi to spadek zaufania do tej instytucji mieszkanców naszego
        miasta.Jeżeli Cię boli, że jedna instytucja ocenia drugą, to proponuję poczytać
        na stronie Straży:www.strazmiejska.opole.pl Ustawę o strażach gminnych.Art.9.1.
        tej ustawy mówi:Nadzór nad działalnością straży sprawuje prezydent miasta, a w
        zakresie fachowym - Komendant Główny Policji poprzez właściwego terytorialnie
        Komendanta Woj.Policji.Nie dziwię się, że nasz Prezydent chroni "tyłek"
        komendanta, z powodów na wcześniejszych forach szeroko opisywanych, cieszy, że
        jest instytucja, która w sposób fachowy ocenia pracę Straży.Jeżeli uważasz, że
        w Opolu jest bezpiecznie, bo tak dobrze pracuje Straż Miejska, to chyba sam
        jesteś strażnikiem, bo jak sonda wskazuje pozostali mieszkańcy Opola sądzą
        inaczej.Na wcześniejszym forum o Straży były jej pracownik napisał:"za czasów
        poprzedniego komendanta bywało śmiesznie, lecz nie żałośnie, cieszę się że
        stamtąd odszedłem".Nic dodać, nic ująć.
    • Gość: leśnik Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 09.03.07, 10:06
      A mnie powiedzieli że pilnowanie trawy do nich nie nalezy. Wystarczyłoby wlepić
      dziennie parę mandatów za łażenie po zieleni i mieliby pienadze na całą straż.
      Zlikwidować tych pasożytów. Straż to przechowalnia dla niedouczonych dzieci
      radnych i urzędników tak jak biblioteki sa przechowalnią dla ich niedojdowatych
      dzieci co to skończyli szkołę.
      • Gość: O.Pole ?!?! Kielecka-Bielska IP: 213.17.241.* 09.03.07, 10:23
        na Kileckiej wjazd z Bielskiej, chdnik zasrany autami brak przejscia, tylko po
        ulicy a co tam przejezdza straż miejska, policja i ślepi nie widzą ale widzą to
        że chodze po ulicy bo auta zastawiły chodnik, to jakieś nowe przepisy żeby
        zastawiać chodniki i wyrzucaać pieszego na ulicę i mu mandaty za to wystawiać
        lub pouczenia, ZABIERZCIE SIE WRESZCIE ZA TO !!! JEŚLI WOGOLE TO CZYTACIE
    • Gość: Road59 Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.07, 11:13
      ale gdzie te OBIBOKI prace znajda, chyba tylko jako ochraniarze w TESCO i beda
      dzieci straszyc - ta cala instytucja Straz Miejska to jest poroniona paranoja,
      glaby ktore do policji sie nie nadaja ida do Strazy Miejskiej a jak tam sie nie
      dostana to zostaje tylko ochrona - rozwiazac i zaoszczedzone pieniadze policji
      przekazac.
      • Gość: pracowity Lenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:21
        Lenie i tyle!
        • Gość: owca-kier Sprzeciw wobec uprawnieć policji drogowej dla SM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:25
          Nie dajmy się zatrzymywać tym leniom.
          Radary i alkomaty na pewno dostaną z demobilu i bez atestów.
          O kwalifikacjach nie wspomnę.
    • Gość: stachu Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.we.po.opole.pl 09.03.07, 11:53
      Fajne :)
      Skuteczność straży mierzy się po ilości mandatów i pouczeń. :) - niezły numer.
      Ale dziwię się temu, że wypadają nasi strażacy w tej konkurencji tak
      słabo. Kiedyś zaparkowałem auto w "ponoć" niedozwolonym miejscu pod blokiem na
      Bończyka - Panowie z SM wystaili mi mandat na 100zł. Podczas rozmowy
      powiedzieli, że sam się o ten mandat prosiłem, po z drugiej strony drogi było
      miejsce i jak bym tam stanoł, to bym stał w dozwolonym miejscu.
      Duże było moje zdziwienie, kiedy po dwóch dniach wystawiali mandaty sąsiadom,
      którzy stali w miejscu, które mi sami pokazali jako "lagalne". :) Panowie byli
      ci sami

• Gość: Road59 Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.07, 15:16
        ..... niekompetentni !!
    • Gość: Lord Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 09.03.07, 12:34
      Tak sie składa, że miełem tą wątpliwą przyjemność zaznajomić się z opisywanym
      raportem.Napisała go pewna pani "policjantka", której wiedza o sporządzaniu
      raportów jest bardzo skromna. A ścislej już sam tutuł tego raportu kłóci się z
      zawartością, gdyż odnosi się do wyników uzyskanych przez Straże
      Miejskie /Gminne/ we współpracy z Policją a w raporcie wpisane są wyniki
      Straży, które nie miały ani jednej współpracy w ciągu roku. Ponadto
      współczynnikiem wydajności strażników są w niektórych przypadkach same tylko
      pouczenia, wobec czego w jednej z opisywanych straży współczynnik skuteczności
      na jednego z trzech zatrudnionych strażników wynosi 275 ponieważ w ciągu roku
      pouczyli oni kilkaset osób ale nie nałozyli ani jednego mandatu!!! Naprawdę
      duża skuteczność!!! Piekne miasto!!! Ale obiektywny raport!!! Ale to dowodzi
      tylko tego, że "pani" pisząca takie raporty ma fajną fuchę.P.S. Od dziesięciu
      lat pracuję w SM i pierwszy raz policja wogóle wysiliła się na taki raport
      (wypociny).Pozdrowienia dla tej pani. A jeszcze mam do niej pytanie. Czy mogę
      zamówić u pani równie obiektywne opracowanie dotyczące Policji w naszym
      ukochanym mieście???
      • Gość: Robert Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 13:29
        Jaki Pan taki kram, to stare dobre powiedzenie, tak to jest jeżeli na
        stanowiska wymagające wiedzy i myślę, że jednak doświadczenia powoływane są
        osoby z "klucza", które tych warunków nie spełniają, na efekty nie trzeba długo
        czekać. Nie znam osoby, która sporządziła raport, ale myślę, że jej jak to
        nazywasz "wypociny" nie przeszkadzają szefom pozostałych jednostek np. w
        Nysie,cz Praszce bo jakby nie spojrzeć kryteria dla wszystkich jednostek Straży
        były takie same,a Straż w Opolu jest w "ogonie" tej stawki i to jest
        niezaprzeczalne, nie należy więc mieszać do tego Policji (mydląc oczy
        czytelnikom), bo porównywane były jednostki Straży, a nie Straży i Policji, a
        to zasadnicza różnica.Nie ma co się denerwować i rwać włosów z głowy, bo wyniki
        widoczne są czarno na białym, a dla Pana komendanta mam jeszcze jedno
        przysłowie: złej baletnicy przeszkadza i rąbek spódnicy.
      • Gość: hhh Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 09.03.07, 19:33
        Policja lepiej niech się zabierze za wypełnianie własnych obowiązków, czego
        niestety w moim mniemaniu nie czyni, a nie ocenia staży miejskiej. Od tego są
        mieszkańcy Opola, a nie oni...
        • Gość: anty Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:19
          Polecam lekturę Ustawy o strażach gminnych.
          • Gość: osKar Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 23:03
            Panie i Panowie Strażnicy - sprawa sekretarza została już wyjaśniona
            definitywnie , Ktoś sieje zament nieprawdy !!! i oszczerstw pod adresem
            sekretarza NZZ Straży Miejskiej w Opolu
            Pozdrawiamy ! Temat ZAMKNIĘTY.
      • Gość: ZZZZZ....... Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 10.03.07, 17:57
        Rozumiem,że są to wyniki pracy za 2006 rok?Czyli za rzadów pani vceice.
        komendant.Jak pamiętam artykół w GW to ta pani tyle dobrego robiła więc ten
        raport jak dla mnie ukazuje rzady pani vice!Myślę że pani vice zamiast zajać
        się praca to nieźle mieszała w głowach strażnikom wraz z przyjacielem
        redaktorkiem L.Czego przykładem są dalsze artykuły w GW.A Szanowny pan
        redaktorek z uwagi na wolne etaciki w SM moze zawsze przyjać się do pracy,wtedy
        zobaczy jak pracuje się na ulicy a nie siedzac za biurkiem i z Natorską wymyśla
        artykuły oczerniając strażników.Pozdrawiam!
    • Gość: :) Najlepsze sa odpowiedzi najbardziej niekompetentne IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.07, 12:41
      j osoby tzn Pietruchy. Ale to ten sam poziom jak jego szefa
    • Gość: 4.5% Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 09.03.07, 13:55
      Straz Miejska? Kuriozum! Goście z Europy pytają, cóż to takiego i czemu służy?
      Wychodzi na to, że temu, aby zwalać nieudacznictwo Straży i Policji, jedni na
      drugich i na odwrót. Proponuję powołać jeszcze Straż Wiejską, czynną od 8 do 15
      oprócz niedziel i świąt. Oczywiście za nasze, podatników pieniądze,
      aby "porządek" zwiększyć".
    • Gość: jaru2 Sposób na lepsze efekty pracy strażników... IP: *.stat.gov.pl 09.03.07, 15:09
      Straż Miejska lepiej by funkcjonowała gdyby wprowadzić punkty kontrolne obchodu
      z chipami, tak jak tę sprawę rozwiązały firmy ochroniarskie.
      Gdyby przy niebezpiecznych miejscach takie chipy zamontować to strażnicy
      musieliby tam się odbić np. co godzinę i dzięki temu obecnie niebezpieczne
      miejsca byłyby spokojniejsze.
      • Gość: cipolini Re: Sposób na lepsze efekty pracy strażników... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 15:19
        tak jest c.ipami ich załatwić, a co?
      • Gość: hehe... Re: Sposób na lepsze efekty pracy strażników... IP: *.chello.pl 09.03.07, 15:39
        Tak oczywiscie chipy im wszczepic i policji a jeszcze lepie nieumundorowanym
        policjantom tez i kazdy obywatel niech ma odbiornik aby wiedzial gdzie kazdy
        patrol jest i co robi!!!!Tak nalezy zrobic?Brak słow.......?!Ale czulibysmy sie
        bezpieczni majac odbiorniki kazdego funkcjonariusza?!......SUPER JESTEM ZA!...?
        • Gość: bobo Re: Sposób na lepsze efekty pracy strażników... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 15:46
          no żeby strażników chipować ??? psy to ja rozumiem ale strażników ??? czyżby
          nasz sejm ustanowił art. 77`KW - kto nie zachowuje należytej ostrożności przy
          trzymaniu strażnika miejskiego lub gminnego???
          • Gość: hehe... Re: Sposób na lepsze efekty pracy strażników... IP: *.chello.pl 09.03.07, 16:09
            Jak ktos chce dobrze odreagowac to najlepiej na straznikach,policji!Bo niby
            dlaczego sobie nie pobiegac czy tez isc sobie np.pocwiczyc na silowni czy tez
            moze spacerek....?ITD.
            • Gość: Ciekawski Re: Sposób na lepsze efekty pracy strażników... IP: 80.48.19.* 09.03.07, 16:23
              Nie wiecie może, czy to to prawda, że obecny komendant SM pan Banaś jest blisko
              spokrewniony z prezydentem Opola?
              • Gość: op Re: Sposób na lepsze efekty pracy strażników... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 16:56
                Tak wiemy tylko tyle , że Banaś "ja tu jestem prawem itd.... "
    • Gość: Lord Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 09.03.07, 18:17
      ...CDN w sprawie opisywanego raportu-zamieszczony "GW" fragment raportu
      najlepiej obrazuje jego bezsens tj. 1.miejsce zajmuje Praszka 650 pouczeń i
      zaledwie 11 mandatów rocznie czyli 0,85 mandatu na miesiąc, na jednego
      strażnika-niecały jeden mandat miesięcznie to fundusz wiejskich wczasów i
      sanatorium!!!Taka praca w Praszce to jest coś...jeden mandacik miesięcznie i
      100 pouczeń...dosłownie raj wykroczeniowy!!! Moja średnia roczna w SM Opole to
      10 mandatów miesięcznie i 50 pouczeń a mimo to biorąc pod uwagę ten raport
      plasuję się na ostatnich miejscach. Naprawdę manipulując w ten sposób danymi
      można wykazać iż kazdy z Was czytelników w swojej pracy się obija,leży dupą do
      góry nic nie robiąc.
    • Gość: ktoś Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 18:27
      panie Lordzie nie wiem jak pan to czytał, ale jest to średnia (proszę zapoznać
      sie z def. słowa średnia) wyciągnieta dla kazdego strażnika bez względu na
      miejsce pracy. I niech pan nie mówi o przepracowaniu i zmęczeniu. Ja też
      pracuję około 11 lat w opolskiej straży i stwierdzam, że pan dramtyzuje z tym
      swoim zmeczeniem, a skoro jest pan wypalony to czas zmienić klimat.A tak na
      marginesie to prawda kole w oczy.
      • Gość: lord Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 09.03.07, 20:00
        Odpowiedż dla "ktoś". Rozumiem co to jest średnia.Mam pytanie-skąd
        wywnioskowałeś, że się zamęczam-czy ty jesteś jakiś głupi(a), czy co? Chciałem
        tylko przedstawić na forum w jaki sposób policja przygotowała ten raport
        manipulując danymi.A mianowicie biorąc pod uwagę wszystkich strażników tzw.
        nieprodukcyjnych czyli obsługę monitoringu, dyżurnych oraz młody narybek to
        rzeczywiście średnia szybuje w dół, ale co to te PAŁY obchodzi przecież ten
        raport to czyste zamówienie KOGOŚ celem zdyskredytowania Straży Miejskiej w
        Opolu przed otrzymaniem nowych uprawnień, które chce nam przyznać resort. A
        wtedy zobaczymy czy drogówka udzwignie w Policji średnią wyników.
      • Gość: Lord Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 09.03.07, 20:07
        P.S. dla "KTOŚA". Jeżeli Pan pracuje od 11 lat w Straży Miejskiej Opole to
        widać jak pan pracował, jeśli zgadza się pan z tym raportem.Leżał pan DUPĄ DO
        GÓRY PRZEZ TE 11 LAT. Nie wszystko swoją miarą Panie KTOŚ. Może już czas
        skończyć z wazeliniarstwem i czas wyjść na ulicę do pracy. Ja nie pamiętan
        abym swoje obowiązki zaniedbywał.
    • Gość: art Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 21:55
      Jeden z koronnych przykładów w Opolu to ul. Mickiewicza, gdzie jest wyjazd
      pogotowia! Obowiązuje tam po stronie wyjazdu zakaz zatrzymywania się i postoju.
      Przed południem kilkanaście zaparkowanych tam samochodów na chodniku tak, że
      nie można przejść. W rozmowie z dyżurnym SM usłyszałem, że w tym miejscu to
      walka z wiatrakami i nie mają ludzi. Kilka dni później w tym samym miejscu
      jedzie samochód SM pełen blokad. Na chdniku tarasuje przejście 7 samochodów
      (jak co dzień) a panowie ze SM popatrzyli i pojechali dalej nic nie zrobiwszy.
      Nasza SM chyba nie zna Kodeksu Drogowego - proponuję przeczyczać - dział 5
      kontrola ruchu drogowego, rozdz. 1, art.130a, ust. 1-3.
      • Gość: 4.5% Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 10.03.07, 01:54
        To nie całkiem jest tak. Otóż, panowie ze Straży Miejskiej, jak sami
        wypowiadali się niedawno na łamach GW, uzurpują sobie prawo do własnej
        interpretacji przepisów ruchu drogowego. Mówili, że np. sam zakaz zatrzymywania
        nie wystarcza, bo to oni oceniają czy samochód rzeczywiście przeszkadza!
        Mandaty rozdają wg. własnego uznania. Jeden stoi na zakazie i dostanie mandat,
        a drugi stoi - i nie dostanie! (niedawny artykuł o Straży Miejskiej na ZWM w
        GW).
    • Gość: Lord Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 10.03.07, 11:00
      Dla "art" i "4,5%".Ale istnieje jeszcze Policja i jej Służba Ruchu Drogowego,
      która to obligatoryjnie powinna się zajmować nieprawidłowym parkowaniem-a może
      zadzwońcie do SRD i wyżalcie się tam. Zobaczycie jak wam pomogą-pewnie
      przełączą was do SM, bo oni są od "ważniejszych spraw". I tym sposobem spławią
      was jako niechcianych upierdliwców. Wtedy wystarczy, że SM czegoś nie zrobi z
      braku mocy przerobowej a wy już z pianą na pyskach na skargi do gazet lecicie.
      Ale kto z Was złoży skargę na Policję, że was spławiła? Nikt bo jesteście
      tchórze!!!
      • Gość: end Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 12:25
        Oczywiście Policja natychmiast przełancza rozmowy petentów na Straż Miejską bo
        tak im wygodnie , odnosnie parkowania śmieci itd ... a dlaczego ? przecież też
        mają te kompetencje .WYGODA PANOWIE WYGODA !
    • Gość: xxx Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 12:35
      Zastanawiam się dlaczego jedyne głosy oburzenia pochodzą ze straży opolskiej -
      czyżby faktycznie ktoś odważył się znowu powiedzieć, że SM Opole jest be.
      Przecież to wszystkie straże były rozliczane, a nie zrobiono raportu z uwagi na
      straż opolską. Nie pochlebiajcie sobie, że Policja zrobiła cały raport
      przeciwko Wam-to śmieszne i nie obrażajcie tej policjantki jeśli dane
      pochodziły bezpośrednio z Komendy SM Opole.
    • Gość: end Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 13:23
      Jeśli tak to dlaczego Policja w Opolu dopuściła rzekomo do tak słabej oceny
      Straży Miejskiej w Opolu ? czyżby za mało patroli mieszanych czy za dużo , a
      może za dużo L 4 funkcjonariuszy Policji. Straż Miejska przecież uzupełni braki
      prawda ?

I takia słaba ocena ?!???
      • Gość: robaczek Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:25
        Patroli mieszanych jest za mało i to właśnie Banaś kazał zmniejszyć ilość
        strazników do nich wystawianych, powszechnym wiadome jest, że Pan komendant nie
        lubi policjantów, więc jak tylko vice nie miała na to wpływu ograniczył
        współpracę, a teraz zdziwiony ze nie ma wyników.
    • Gość: dyrektor Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 10.03.07, 14:27
      Jak widać z tego artykułu, jak i forum ,Pan Banaś bardzo dobrze zrobił
      zwalniając v-ce.Już nie pracuje, a ciągle mąci ,wykorzystując swoich
      sympatyków w policji i gazetce. Można sobie tylko wyobrazić co wyrabiała w
      pracy, jak do tej pory jej smród się ciągnie jak g..no czpiając okrętu, mówiąc
      płyniemy. A Policja? no cóż najlepiej niech się weżmie do pracy i tego co do
      niej należy, a nie do oceniania innych. Bandyci grasują a oni się bawią w
      ankietki miejscowe, celem samochwalenia i samozadowolenia . Wystarczy przyjrzeć
      się niedawnemu forum dotyczącemu ...co się u nich dzieje... A najciemniej jest
      zawsze pod latarnią, i widzi się to co jest pod lasem ,a nie u płota.
    • Gość: niestary Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 19:07
      Przykro to czytać. Nie powiem, pracuje od niedawna w Straży i jest mi przykro,
      że ludzie na tym forum plują na straż. Nie znacie pracy w tej firmie od
      zaplecza. Współprace na siłę z policją, wiecie jak wyglądają? Już od rana wsiada
      policjant na radiowóz straży i marudzi, że musi pracować ze strażnikiem, który
      go ogranicza.I tak przez 8 godzin pracy. Na wszystkich policjantów
      współpracujących ze strażą, może czterech jest normalnych. Przecież współpraca
      jest narzucona odgórnie i nikt z nas strażników, ani z was policjantów nie ma
      nic do powiedzenia, wiec musimy jakoś razem te 8 godzin przepracować. Straż
      miejska, przykro to stwierdzić, ale zatraciła obowiązki do których była powołana
      15 lat temu. Teraz nasza praca tylko w 10 procentach sprowadza się do porządku w
      mieście, pozostałość to współpraca z policją, która nami łata swoje dziury
      kadrowe. Mnóstwo interwencji w ciągu dnia nie jest do końca załatwiona, ponieważ
      policja wymusza naszą dyspozycyjność- począwszy od przewożenia ich pracowników a
      skończywszy na załatwianiu awantur domowych. Ale to niestety nie
      nasz(pracowników) wybór, tylko naszych przełożonych. Ponadto, opublikowany
      raport to stek bzdur. Drodzy czytelnicy, wyobraźcie sobie, że na ulicach naszego
      miasta nie pracuje kilkadziesiąt strażników podejmujących interwencje. Jest ich
      zaledwie...zaodrze do granic opola-(A,D,S,G,M,G,L)-7 osób, ZWM do granic
      opola-(W,K,W,B,N,C)- 6 osób, śródmieście(J,K,K,P,Ż,L,R,K,N,Ż,B)-11 osób. Nie
      trudno policzyć, że raport powinien obejmować 24 osoby. Byłby wtedy sprawiedliwy
      i obiektywny po części. Pozostałe osoby zatrudnione w straży to służba dyżurna,
      profilaktyka, księgowość, kadra kierownicza, nowi nieumundurowani pracownicy,
      itp. Oczywiście jeśli kogoś pominąłem z podejmujących interwencję to na pewno
      nie celowo. Więc drodzy czytelnicy, wybaczcie nam, że nie zawsze jesteśmy do
      waszej dyspozycji. Dodam, że te osoby muszą zapewnić służby w systemie 24
      godzinnym. Ponadto nie wymagajcie od nas, aby efekty naszej pracy przekładały
      się na mandaty karne, bo niektórym wystarczy pouczenie aby zrozumiał swój błąd.
      Nikt z nas nie chce dostawać mandaty, w czasach, kiedy ludzi na ich płacenie nie
      stać. Ponadto niech szanowny redaktor Lodziński jak i panienka pisząca ten
      raport dodadzą, że multum interwencji przekazywana jest do odpowiednich
      wydziałów Urzędu Miasta, władnych w ich dalszym podejmowaniu. Zapewne ten post
      nie przekona co niektórych mieszkańców tego miasta, ale ci, naprawdę
      inteligentni zrozumieją, na czym polega ta chora nagonka na straż miejską i jej
      bogu ducha winnych pracowników. pozdrawiam.
      • Gość: petyl Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 19:32
        Rzeczowo napisałeś i wiesz co? wywarłeś wrażenie i obalileś parę mitów o
        straży.Dzięki.I niech ci nie będzie przykro.Rób swoje.To nam,Opolanom, może być
        przykro,gdybyś się zniechęcił.
      • Gość: smakosz Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 11.03.07, 15:01
        To ja Ci odpowiem, piwo i wódkę w czasie pracy kupuje z pewnością 4,5 %, sam
        autor posta powyższego, operujący nie - inteligencją ,lecz procentami.A więc
        procenciku jak jesteś w pracy, to....nalej sobie i na zdrowie, może coś jeszcze
        oprócz głupoty ci przyjdzie na....myśl?
      • Gość: smakosz Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 11.03.07, 15:15
        Autor postu, 4,5 % - jak sama nazwa wskazuje, operuje procencikami. A więc w
        pracy co kupuje? Piwko i wódeczkę. Więc jeśli jesteś w pracy, to nalej sobie i
        do boju, może coś jeszcze mądrego wymyślisz, zamiast bełkotu jak wyżej. A
        strażnik to człowiek. Co, nie może sobie czekoladki kupić? Ty z pewnością, a
        nawet policja w mundurze, co się często widzi, kupujecie w czasie pracy w
        sklepach i wszystko jest dobrze? Zastanów się procenciku nad sobą i radzę ci,
        procenty zamień na batoniki.
    • Gość: X Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: 217.197.79.* 11.03.07, 00:23
      *
    • Gość: 4.5% Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 11.03.07, 03:28
      Wiesz co "niestary", zamiast narzekać - rozwiążcie się i znikną wasze i nasze
      problemy. Nie będzie również takich obrazków jak dzisiaj. Centrum Opola, godz.
      około 2 w nocy z soboty na niedzielę. Służbowy samochód Straży Miejskiej
      podjeżdża pod "Dziuplę" - na zakupy, po batoniki, czekoladki itp. Czy po to
      kupiono Straży Miejskiej służbowe samochody, za społeczne pieniądze, aby sobie
      nimi strażnicy po prywatne zakupy jeździli? No chyba, że to batoniki dla
      komendanta, niech się biedaczysko posili!
      • Gość: Bleble Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 11.03.07, 09:36
        4,5% to inteligencja i prostota przemawiajaca.Jak chcesz batonika to moze
        straznicy ci kupia....?
      • Gość: Asgalt Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 10:43
        Nie wiem, gdzie pracujesz ale czy w czasie Twojej pracy nie zdarza Ci się coś
        zjeść? Rozumiem, gdyby kupowali piwo albo wódkę ale to, że stanęli przy sklepie
        i kupili sobie batonika czy czekoladę rozdmuchujesz niemal do rangi zbrodni?
        Zastanów się przez chwilę, to też ludzie. Ile czasu na to poszło, 5 minut? Boże
        kochany, afera "batonikowa", to jest to! Naprawdę nie masz większych zmartwień?
        • Gość: 4.5% Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 11.03.07, 14:40
          Oczywiście, oczywiście, wyrozumialości potrzeba, jeśli Policja lub Straż
          Miejska wozi się służbowymi autami na zakupy. Jeżleli natomiast jakiś student
          puści sobie nielegalną MP3 w akademiku, to przecie przestępstwo wielkie, ścigać
          trzeba i tejże Policji i SM jakoś wyrozumiałości brak. Chcecie przestrzegnania
          prawa? To może najpierw od siebie zacznijcie!
          • Gość: Bleble Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.chello.pl 11.03.07, 16:16
            Coś mi sie wydaje,że jakiś mandacik od tych strażników dostałeś.Jednak mniej
            pij w tym akademiku i kup sobie batoniki napewno na lepsze ci to wyjdzie,a nie
            tylko obczernianie innych bo sądze,że nic innego to ty 4,5% nie potrafisz...
          • Gość: iwan Re: Policja: beznadziejna opolska straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 11:51
            obserwuje ich,krew zaczyna im krązyc,gdy zobaczą pieska nawet szczeniaczka
            domagając się kaganca.Przechodzą obojętnie obok samochodów zaparkowanych na
            trawnikachigrup agresywnch pijaków.Chowają się w zakamarkach ulic,aby nie
            patrolować/wielokrotnie to zaobserwowałem/.Mógłbym tak jeszcze dlugo.Niestety
            nie mogę sobie nic pozytywnego przypomnieć.Są dni,że sa widoczni,a potem przez
            dlugie tygodnie nic.Jeżeli nie wezną się do pracy,to są naprawde nie potrzebni.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka