Dodaj do ulubionych

Opole nie obawia się o odszkodowanie dla Tesco

IP: redhatserver:* / 192.168.1.* 07.05.03, 20:17
Nie wiem moze sie myle, ale zawsze wydawalo mi sie, ze to
wladze miasta powinny zabiegac o inwestorow i nowe miesca
pracy...dlatego dziwia mnie troche fochy obecnej ekipy
rzadzacej Opolem. Czy naprawde w obecnych warunkach
gospodarczych mozemy sobie pozwolic na takie lekcewazenie
powaznego inwestora ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Opolanin Re: Opole nie obawia się o odszkodowanie dla Tesc IP: *.opole.dialup.inetia.pl 07.05.03, 21:08
      A może by tak Tesco ulokować obok Centrum tzw.Kopernikus.
      Przecież to straszydło które miało być garażemnigdy garażem nie
      będzie .....NIGDY !!!!
      Nie wiem na co władze miasta liczą.
      Przed Rektoratem Uniwerku miał być ładny park!
      I co zrobiono durnowaty parking - chyba ktoś znów wziął za to
      pieniądze!!!!!!
      Jeżeli władze miasta nie chcą przy ulicy Ozimskiej TESCO to będą
      miały takie same ruiny jak przy ulicy Nadbrzeżnej (melina i
      wysypisko śmieci) - chyba że o to chodzi i z takim syfem chcemy
      do Unii Europejskiej? Bardzo ciekawe!!!!
    • Gość: jasio Re: Opole nie obawia się o odszkodowanie dla Tesc IP: 195.205.222.* 07.05.03, 21:17
      Tak,tak,my Opolanie pod wodzą miłościwie panującego Wielkiego
      Stratega i jego kompetentnego zaplecza politycznego jesteśmy
      wręcz zachwyceni,że w ścisłym centrum miasta na ul
      Sandomierskiej nie ma miejsca dla hipermarketu,ale jest miejsce
      na miastotwórcze centrum magazynów. Po prostu żałość,ale mamy
      cośmy wybrali.
      • Gość: klaudi Re: Opole nie obawia się o odszkodowanie dla Tesc IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 22:21
        Ale Real się cieszy. W końcu ma obrońców przed wstrętną
        konkurencją, a Wódz Słoneczko może wcielić w życie utopijną tezę
        o centrach logistycznych w śródmieściu. DZięki temu Opole nie
        będzie tylko sypialnią, ale i rupieciarnią normalnych
        aglomeracji. Swoją drogą, dlaczego pan wiceprezydent K. tak boi
        się ujawnienia swojego oświadczenia majątkowego (tak
        przynajmniej pisze "Rzeczpospolita") Czyżby drużyna czystych rąk
        już pobrudziła łapki?
        • Gość: zaTESCOwicz Opole powinno obawiać się o odszkodowanie dla Tesc IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 22:37
          o, ale urzędole przecież nie będą go płacić z własnych kieszeni.
          To my podatnicy zabulimy, a wiadomo gdzie ratusz nas ma.
          • Gość: ole' Re: Opole powinno obawiać się o odszkodowanie dla IP: *.po.opole.pl 08.05.03, 08:17
            oczywiscie jedyny sluszny hipermarket real zaciera rece i
            odnotowuje najwieksze zyski w calej Pollsce. Tak, tak, a Geant
            juz dawno sie wycofal, teraz kolej na Tesco, zeby uciekalo gdzie
            pieprz rosnie, bo Opole jest juz wystarczajaco bogate...
            • Gość: klient Re: Opole powinno obawiać się o odszkodowanie dla IP: *.chello.pl 08.05.03, 08:48
              To już będziemy mieli w planie dwa centra logistyczne, to drugie ma powstać na
              Metalchemie. Patrząc na dziwne postępowanie władz nie prędko w Opolu cokolwiek
              nowego zostanie wybudowane, oczywiście nie licząc inwestycji Uniwersytetu.
              • Gość: kaz Re: Opole powinno obawiać się o odszkodowanie dla IP: *.atol.com.pl 08.05.03, 09:05
                "nie przejmujcie sie" - wszedzie jest tak samo - "samorzadowcy" to plaga
                wspolczesnej Polski, np w Zielonej Gorze sparalizowali budowe aquaparku, w
                Warszawie powstrzymali rozbudowe Okecia, a w Lodzi zajeli sie eksterminacja
                aktorow z jednego z teatrow, byc moze "samorzadowcy" to sa ludzie ktorzy nie
                potrafia wykonywac normalnej pracy, a zaprotestowac, albo cos sparalizowac
                kady umie, nawet po zawodowce, jak ktos nie chce miec z takim sytuacjami do
                czynienienia to musi sie z Polski wyprowadzic. Opole jest fajnym miastem, ale
                niestety ilosc chcetnych do inwestwania nie przekracza mozliwosci
                percepcyjnych "samorzadowcow" w paralizowaniu inwestorow, i stad klopoty
                Opola. Cokolwiek by nie pisac obrzydzenie budzi odwolywanie sie przez
                Prezydenta do moralnosci, podczas gdy powszechnie wiadomo dlaczego Real jest
                jeden.....
    • Gość: Adam W końcu dobra decyzja IP: *.umwo.opole.pl 08.05.03, 09:05
      Tesco w tym miejscu to nieporozumienie. Mamy pełno innych
      terenów nadających się pod hipermarket. I jeśli powstanie gdzie
      indziej to i tak tyle samo ludzi zostananie zatrudniowych. Jeśli
      Tesco zrezygnuje to wcześniej czy później (prędzej wcześniej)
      powstanie w Opolu nowy hipermarket.
      A dla wszystkich zwolenników tej lokalizacji - wiecie co to jest
      rozwój przestrzenny miasta ? Bo na pewno to nie jest lokowanie h-
      marketów tuż przy centrum i blokowanie układu komunikacyjnego.
      Przerabali to we Wrocławiu czy Warszawie i zawsze te sklepy
      powodują problemy. Ale ludzie uważają że po nich to choćby
      spalona ziemia, byleby w kapciach pójść do h-marketu.
      Tesco tak - ale nie w tym miejscu.
      A tak na marginesie - kto wierzy że taka duża sieć zrobi centrum
      logistyczne w środku miasta ? Taki rzeczy robi się przy
      autostradzie, przy węzłach komunikacyjnych a nie w Opolu na
      Ozimskiej.
      Pamiętajcie Ludzie - dla rozwoju waszego miasta jest coś
      ważniejszego niż kolejny h-market 2 km od centrum.
      P.S. A swoją drogą nienawidzę Reala (żeby było jasne)
      • Gość: zaTESCOwicz W końcu dobra decyzja dla REALa! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 12:50
        Za to teraz przy Ozimskiej jest
        pięknie, przytulnie,
        czysto, zdrowo i ch...wo!
        Nic tylko wycieczki oprowadzać po tym "centrum" wioski.
      • Gość: Analityk Re: W końcu dobra decyzja IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 12:54
        No cóż moi drodzy służby marketingowe Reala znów w akcji. Napsuły mam krwi w
        pierwszych miesiącach tego roku na tym forum. Działała wtedy
        tzw. „Zainteresowana” odreagowująca na każdą normalną wypowiedź a czyniła to w
        stylu zakręconej Elki z Kanady, teraz pojawił się jakiś Adam który jak widać
        będzie jej kontynuatorem. Facet który z naszym miastem nie ma nic wspólnego, a
        wciela się w rolę doradcy, jego zdaniem durnych mieszkańców naszego miasta.
        My tu żyjemy i mieszkamy i sami wiemy co dla nas najlepsze. Nie potrzebujemy
        doradców rekrutujących się z kręgów biznesu, któremu solą w oku zagrożenie
        konkurencyjnej firmy w tym przypadku TESCO. My mieszkańcy Opola wiemy że
        robicie i zrobicie wszystko by nie dopuścić do powstania TESCO przy Ozimskiej,
        bo nie po to ponieśliście tak wielkie koszta by uczynić z Reala centrum
        miasta, by teraz przesunęło się i w inną stronę, kosztem Waszych zysków. Nawet
        obwodnicę z Wrocławia na Częstochowę skorumpowane władze puściły obok Reala, a
        nie krótszą, mniej uciążliwą dla miasta ul. Pużaka.
        To Panie Adamie że nienawidzi Pan Reala to normalne, ja też nienawidzę swojej
        firmy, bo muszę dla niej pracować (żeby było jasne).
        Pisze Pan, że macie pełno innych terenów nadających się pod hipermarket, w to
        to akurat wierzę bo wszędzie tam stawiacie Reale.
        Proponowanie przez Pana lokalizacji Tesca poza Opolem jest zbędne, bo poza
        Opolem już istnieją Tesco. Choćby Wrocław, Częstochowa.
        Jeszcze jedno P. Adamie, teren lokalizacji dla Tesco przy Ozimskiej, to nie
        centrum miasta tyko zadupie miasta, nawet autobus lini 2 przestał tu jeździć w
        dni wolne od pracy i święta, wiem bo tu mieszkam, a Pan nie mieszka nawet w
        Opolu.
        Radzę Panu nie kompromitować się wypowiedziami w sprawach o których nie ma Pan
        pojęcia bo Pana argumenty nie korespondują z rzeczywistością i staje się Pan
        śmieszny.
        Na koniec pytanie: cytuję „Pamiętajcie Ludzie - dla rozwoju waszego miasta
        jest coś ważniejszego niż kolejny h-market 2 km od centrum.” dodam że to już
        zadupie. Co to może być takiego – zachodzę w głowę.
        • Gość: zTw W końcu dobra decyzja dla REALa! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 14:16
          Gość portalu: Analityk napisał(a):

> Na koniec pytanie: cytuję „Pamiętajcie Ludzie - dla rozwoju waszego miasta
          > jest coś ważniejszego niż kolejny h-market 2 km od centrum.” dodam że to
          > już zadupie. Co to może być takiego – zachodzę w głowę.

Za to teraz wkoło byłej OFM jest
          pięknie, przytulnie,
          czysto, zdrowo i ch...wo!
          Nic tylko wycieczki oprowadzać po tym "centrum" wioski.
          Centrum Opola to tylko ok. 1 km w promieniu licząc od ratusza.
          Ale niektórzy z przyczyn ambicjonalnych rozdymają je prawie po same rogatki
          miasta.
          Niech lepiej TESCO wybuduje się za osiedlem Medyków na terenie gminy Turawa,
          a może z zarobionych pieniędzy Turawianie oczyszczą nasz opolski "balaton"?
        • Gość: Adam Re: W końcu dobra decyzja IP: *.umwo.opole.pl 08.05.03, 14:48
          Tak się składa że mieszkam na tym osiedlu i choć mi osobiście nie będzie raczej
          hałasował ten h-market to i tak jestem przeciw.
          Człowieku, pojedź na zachód, w Sztokholmie, Berlinie, Oslo czy Helsinkach takie
          sklepy buduje się TYLKO NA OBRZEŻACH MIAST. Ale nie, my jesteśmy mądrzejsi,
          budujmy jak najbliżej żeby tylko dupy za daleko nie ruszyć.
          A sprawa Reala - to że ma taka lokalizację to tylko dzięki łapówkom. Ich
          położenie jest jak los na loterii - ale czy to ma oznaczać że wszystkie
          hipermarkety mają być tak świetnie położone ?
          Zobacz sam co się dzieje w tym kawałku miasta - Real, Tesco, hurtownie na
          Sandomierskiej, Głogowskiej, Błękitna Wstęga, teraz jakiś nowy meblowy, mówi
          się o h-markecie na Wschodniej i Witosa.
          I co, ten rejon miasta to wszystko wytrzyma ?
          Dlaczego Geant wycofał się z Wrocławskiej ? - ponieważ dowiedział się o
          lokalizacji Tesco a to oznacza że nie miałby szans w konkurencji w Tesco i
          Realem. Reala już się nie zmieni ale nie powtarzajmy tego samego błędu z
          ponowną durnowatą lokalizacją. Przeciez lepiej jest to robić na obrzeżach
          miasta. Że daleko - we Wrocławiu dojeżdzasz darmowymi autobusami.
          A że mieszkam w pobliżu nie chcę tego sklepu - dziwi Cię to ?
          Założę sie że większość ludzi na wieść o h-markecie czynnym 24 h na dobę pod
          ich nosem była przeciw.
          • Gość: klient Re: W końcu dobra decyzja IP: *.chello.pl 08.05.03, 15:56
            A ilu tych przeciwników było? 10,20 może 50 osób, skoro mieszkasz w mieście i
            nawet jak to nazywacie w "centrum" to ponoś takie same konsekwencje innych
            mieszkańców mieszkających w centrum (duży ruch, sklepy, ogródki piwne itp.) Na
            kolejny hipermarket czekają nie tylko mieszkańcy Opola ale i powiatu, ile można
            się kisić w jedynym REALU? Dla mnie to ten market mogli by postawić tylko ze
            względu na uporządkowanie tego terenu bo syf jest tam niesamowity jak
            na "centrum" miasta, a tak teren po byłej fabryce mebli i okolice będą straszyć
            jeszcze przez wiele lat.
          • Gość: Analityk Re: W końcu dobra decyzja IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 18:03
            Gość portalu: Adam napisał(a):

> Tak się składa że mieszkam na tym osiedlu i choć mi osobiście nie będzie
            raczejhałasował ten h-market to i tak jestem przeciw.
            > Człowieku, pojedź na zachód, w Sztokholmie, Berlinie, Oslo czy Helsinkach
            takie sklepy buduje się TYLKO NA OBRZEŻACH MIAST. Ale nie, my jesteśmy
            mądrzejsi, budujmy jak najbliżej żeby tylko dupy za daleko nie ruszyć.

Tak się składa że ja też mieszkam na tym osiedlu i choć mi osobiście nie
            będzie hałasował ten h-market bo istniejąca tu niegdyś fabryka działająca na
            trzy zmiany transport ciężarowy - cała doba nie hałasował to i tak jestem za.

Człowieku, pojedź na zachód, w Paryżu, czy we wszystkich miastach Wielkiej
            Brytanii takie sklepy buduje się TYLKO W CENTRUM MIEAST, za budowę poza
            miastem płaci się horendalne kary, chyba że udowodni się ewidentny brak
            możliwości w centum. A my chcemy być też mądrzy i budować jak najbliżej żeby
            dupy za daleko nie ruszać. Ponadto sąsiedztwo dwóch marketów będzie miało
            znaczny wpływ na obsługę klienta i ceny - co dla nas klientów ma zasadnicze
            znczenie.

> Założę sie że większość ludzi na wieść o h-markecie czynnym 24 h na dobę pod
            > ich nosem była przeciw.
            Przyjmuję zakład.

Cytat z innej wypowiedzi:
            "A ilu tych przeciwników było? 10,20 może 50 osób, ..."
            Sam osobiście obszedłem dwie ulice w pobliżu fabryki rozmawiałem z sąsiadami.
            Zdziwisz się: na 50 rodzin 4 były przeciwne, podając niedorzeczne argumenty
            cytowane z wypowiedzi samozwańczego komitetu obrony przed Teskiem, na którego
            czele chyba wiesz kto stoi. Biznesmen Nazarczuk i J.Kowalski - ten sam.

Jeszcze jedno, nie możesz mieszkać w tej dzienicy bo używasz określenia "wasze
            miasto". Gdybyś pisał Nasze Miasto bardziej bym Ci wierzył że przemawia przez
            Ciebie troska o nie.

• Gość: Adam Re: W końcu dobra decyzja IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 18:21
              Dziwne, przyjdź na ulice Pomorską i popytaj się ludzi, ciekawe czy rzeczywiście
              tylko 1/10 będzie przeciw. Wokół mnie wszyscy sąsiedzi są przeciw, pamiętam ile
              musieliśmy walczyć aby wprowadzić zwykły znak zakazu do 10 t ponieważ po
              zmianach na Ozimskiej mieliśmy po 30 tirów dziennie (jadących do hurtownii na
              Sandomierskiej i Światowida. Wiesz z którego roku są te domki - ten w którym
              mieszkam z 1933 roku.
              A poza tym podoba mi się twoja fajna podejrzliwość. Jeśli rzeczywiście
              mieszkasz na tym osiedlu to oczywiscie powinienieś wiedzieć że w sklepie
              zoologicznym, poprzednio z oknami i innymi głupotami antywłamaniowymi, a
              jeszcze wcześniej spożywczym był pod koniec lat osiemdziesiątych sklep nocny
              (jedyny zresztą w Opolu.
              • Gość: aro Re: W końcu dobra decyzja IP: redhatserver:* / 192.168.1.* 08.05.03, 20:02
                Mam pytanie do Pana Adama, ktory jak widze jest zdecydowanym przeciwnikiem
                budowy TESCO na Ozimsiej. Jaka widzi przyszlosc terenow po bylych zakladach
                meblowych w przypadku wycofania sie Tesco? Bo nie wydaje mi sie, zeby znalazl
                sie jakis inny odwazny do kupienia i zainwestowania w "super-scislym centum"
                Opola bez aktualnego planu miejscowego i jakis perspektyw jego powstania.
                • Gość: Tutejszy W końcu idiotyczna, wsiowa decyzja! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 22:03
                  We Wrocławiu na Karkonoskiej otwierają zaniedługo Auchan, 16. albo 18.
                  hipermarket w tym MIEŚCIE.
                  A w naszej wsi z drugim (!) pie...lą się jak Antek z Jagną!
                  Brawo sołtysie Zemb.
    • Gość: Jerry Re: Opole nie obawia się o odszkodowanie dla Tesc IP: 217.96.25.* 09.05.03, 11:20
      Obecne władze Opola to największa pomyłka powojennego Opola.
      Grupa beznadziejnych i niekompetentnych ludzi. Wszyscy oni
      powinni mieszkać przy takim centrum logistycznym to Szybko by
      zmądrzeli. No ale to nie ich problem. Za to nasz - co zrobić
      żeby się ich pozbyć?.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka