Dodaj do ulubionych

Droga i ciasna pływalnia

IP: *.acn.waw.pl 27.03.07, 22:24
Opolski basen może drogi, ale co powiecie na 9,50 zł/30 MINUT u mnie w
Warszawie ? Przecież tu też nie mieszkają sami milionerzy ...
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Droga i ciasna pływalnia IP: *.atol.com.pl 27.03.07, 22:33
      Nie martwcie sie mieszkancy czekajacy na druga plywalnie. Przeciez to sie nie
      da. Miasto za biedne, 700mln budzetu to idzie tylko na pensje chyba urzednikow.
      Nie da sie, nie bedzie, nie uda sie, nawet szkoda o tym gadac.
      • jawor10 Gdyby Pan Prezydent umiał pływać.. 27.03.07, 22:53
        Gdyby Pan Prezydent umiał pływać i bywał w Akwarium , to zapewne byłaby inna
        sytuacja , a tak to jest gminna sadzawka dla prowincjonalnego miasteczka. Każdy
        ma to na co zasługuje....
    • Gość: RSWRC Re: Droga i ciasna pływalnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:47
      W Niemczech w 60-tysięcznym miasteczku Landshut płaciłem za cały dzień na
      basenie ze zniżką studencką 1,50 Euro. Ile tam było miejsca i dupereli typu
      zjeżdżalnie, jaccuzi nie będę wspominał ...
      • Gość: Monika Re: Droga i ciasna pływalnia IP: *.chello.pl 28.03.07, 07:53
        Co do treści artykułu: o tym, że kilkanaście osób ma do dyspozycji dwa pasy,
        powinno się uprzedzać w kasie PRZED kupnem biletu. Wtedy można by zadecydować:
        czy chcę pływać w tłumie, czy nie. Z pływalnią w tym mieście jest faktycznie
        obłędnie. Ja chodzę na... 6. rano
        • Gość: olka2 wina architekta IP: *.chello.pl 28.03.07, 13:08
          dokładnie, jak sa 4 osoby na jednym torze to juz jest ciasno. ciekawe, czy ten
          architekt, ktory przewidzial 10 osob na jednym torze, sprobowal tam plywac.
          • tereska1986 Re: wina architekta 28.03.07, 13:49
            architekt nie jest od pływania tylko od projektowania, a że przy okazji pływać
            nie umie to nie wie ile jest potrzebne miejsca do "wygodnego" pływania. a może
            by wybudować nową pływalnię koło kinoplexu, teraz bedzie tam przecież dużo
            miejsca i konkurencja dla akwarium wzrośnie, a pewnie jak będzie konkurencjia to
            i bilety będą tańsze :)
            ACH MARZENIA
            • Gość: riba Re: wina architekta (niby jaka?) IP: 195.205.245.* 28.03.07, 14:12
              ten basen był projektowany kilkadziesiąt lat temu
              architekt nie projektuje ile osób będzie w nim pływać
              wymiary torów pływackich są określone w standardach
              także w wytycznych podana jest "wygodna" ilość osób na takim torze

zasada jest prosta, jak komuś tłok nie odopwiada
              (można wejść na widownię przed zalupem biletu i sprawdzić zaludnienie)
              to na basen nie chodzi
              jest jeszcze basen w SP5, hotelu no i poza Opolem ;)
      • Gość: Iwa Re: Droga i ciasna pływalnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 15:12
        Taaa już tez byłam nie raz na basenie i w aquaparku w Niemczech ale takich cen
        jak piszesz jakos nie spotkałam, chyba cos Ci sie pomyliło.
        • Gość: ar Re: Droga i ciasna pływalnia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.07, 16:40
          Na szczescie juz niebawem otworza park wodny we wrocku. Wole wydac ekstra na
          dojazd i poszalec zamiast nabijac dlugosci w tloku.
          • Gość: 4 Re: Droga i ciasna pływalnia IP: *.zwm.punkt.pl 28.03.07, 16:57
            ludzie otwarcie nowego basenu nic nie zmieni

popatrzcie na ten nowy fitnessklub na oleskiej
            ceny takie same jak w oxidzie, zero konkurencji, nic a nic
    • Gość: igor Droga i ciasna pływalnia IP: *.atol.com.pl 29.03.07, 22:10
      z całym szacunkiem dla aquaaerobikowców i pozostałych pluskujących się w
      akwarium. można powiedzieć, że basen nie jest już w tygodniu ogólnodostęny tylko
      zapchany, a chcesz się popluskać to zapisz sie na kurs poprostu tragedia, według
      mnie powinno się zbudować w opolu aquapark, z basenem o wymiarach olimpijskich ,
      a ten basenik pozostawić uczniom i studentom pobliskiego UOP
      • tereska1986 Re: Droga i ciasna pływalnia 30.03.07, 10:39
        Gość portalu: igor napisał(a):

> z całym szacunkiem dla aquaaerobikowców i pozostałych pluskujących się w
        > akwarium. można powiedzieć, że basen nie jest już w tygodniu ogólnodostęny tylk
        > o
        > zapchany, a chcesz się popluskać to zapisz sie na kurs poprostu tragedia, wedłu
        > g
        > mnie powinno się zbudować w opolu aquapark, z basenem o wymiarach olimpijskich
        > ,
        > a ten basenik pozostawić uczniom i studentom pobliskiego UOP

JESTEM ZA!!!!
    • Gość: bozia Re: Droga i ciasna pływalnia IP: *.chello.pl 31.03.07, 07:17
      Dla kogo te ceny.DLa mnie są z kosmosu.!!!!
      • Gość: skaranie boskie Re: Droga, stara i ciasna pływalnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 08:37
        Stara bo pamietam ja z projektow w latach 90. Wtedy (1993-4) byla hitem, dzis
        straszy malymi wymiarami i ciasnota. To wstyd, by planowac drugie akwarium w 50
        lat po powstaniu pierwszego, w dobie aquaparkow, rajow wodnych, nie robmy
        bledu, budujmy na miare polowy XXI w..
        • Gość: pływak Re: Droga, stara i ciasna pływalnia IP: 217.197.79.* 06.04.07, 07:48
          To prawda, ze pływalnia jest za mała. Ifat, że mozna kozrystac tylko z 2 pasów
          jest również prawdziwy. Niestety ludzie wpadają ana siebie podczs kąpieli.
          A JESLI CHDZI O CENY BILETÓW SĄ NAJDROŻSZE W KRAJU - W KUDOWIE ZDRÓJ BILET JEST
          TAŃSZY O 1ZL. ALE ATRAKCJI O WIELE WIĘCEJ _ OPOLSI BASEN JEST MASZYNKA DO
          ROBIENIA KASY!!!
    • lze_elita001 Pan dyr Pluska zarabia nieuczciwie kiedy 31.03.07, 09:06
      kiedy podaje sie cene duzymi literami 9,50 zl za godzine plywania a na dole
      drobnymi malymi literkami za dwa tory. A poniewaz nie ma konkurencji to ma w
      dupie wszystkich chcacych skorzystac z tej rozkoszy. Ot jakie to proste jak
      konstrukcja cepa.
    • Gość: opolanin Droga i ciasna pływalnia IP: 217.197.76.* 05.04.07, 21:48
      Nasze Akwarium to wogóle porażka... Nie dość, że drogo to trzeba się śpieszyć po
      wyjściu z basenu, bo za każdą minutę w szatni się płaci...
      No i faktycznie pływanie na dwóch torach w kilkanaście osób wogóle mija się z
      celem... chyba, że ktoś chce wymoczyć odciski...

Kiedyś też miałem (nie)przyjemność pływać w takich warunkach, a na dodatek na
      tych zarezerwowanych torach grasowała banda kilkudziesięciu dzieciaków! Woda
      była tak wzburzona, że można było zapomnieć o pływaniu.

To żenujące... ale jakoś przywykłem już do tego, ze w Opolu mieszkania są
      drogie, życie jest drogie, a nic w zamian się nie otrzymuje...
      • Gość: h2o Re: Droga i ciasna pływalnia IP: 195.205.245.* 06.04.07, 11:46
        szatnia za darmo nie jest, jak komuś żał d..e ściska o kilka groszy, to
        rzeczywiście musi się spieszyć
        kompletna wiocha, jak ludziska w stojach kompielowych wychodzą na korytarz,
        żeby oddać kluczyk do kasy, chamy ale z wymaganiami - podręcznikowe polactwo

co do bachorów to rzeczywiście udręka jak pływają w poprzek torów albo taplają
        się na środku, a jak tłumaczysz rodzicowi, że dla takich to jest mała niecka,
        to obrażeni, agresywni - no nic, zdarzy się wkońcu tragedia jak jeden z karków
        (co to robi aż dwa baseny kraulem chlapiąc do sufitu) wpłynie na dzieciaka, to
        może dyrekcja zmądrzeje
        o tym ile moczu takie małe dzieci oddają do wody wolę nie myśleć.... blee
        • Gość: ali Re: Droga i ciasna pływalnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 10:09
          heheh dobre :))) To takie.. "nasze" polskie ...hehehe :))
          • Gość: Micha Wszyskiemu winni sa opolscy Niemcy IP: *.ipt.aol.com 07.04.07, 11:35
            jak zawsze zreszta:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka