Dodaj do ulubionych

Barbarzyńskie kpiny z Papieża

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 23:29
Trzeba się zgodzić, że kpina z choroby jest niewłaściwa. Co do cudów, to
Kościół chyba sam nie wie, czy mówić o nich z poważną miną, czy też (dla
bezpieczeństwa) lekko się uśmiechać. Bardzo pomogłoby mi gdyby Kościół
wypowiedział się np. na temat znalezienia kości Chrystusa i Wniebowstąpienia,
czy jedno z drugim naprawdę nie ma związku, czy to znowu jakiś późno
dostrzeżony SYMBOL??? A może CUDA też są jedynie SYMBOLEM???
Pozdrawiam oczywiście tego jak słońce (broń Boże nie kojarzyć z dużym nosem)
Obserwuj wątek
    • Gość: 44 Żałosne, kto pisał ten art ?! IP: *.chello.pl 04.04.07, 23:58
      afera jakby obrazili boga, co teraz? wojna? ślepy fanatyzm nie zna granic ...
      • Gość: śpioch Re: Żałosne, kto pisał ten art ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 04:31
        nie o to chodzi, sa swietosci, ktorych sie nie atakuje, wymaga tego kultura
        osobista, chyba ze chce sie komus swiadomie zrobic wielka przykrosc, obrazic.
        Die Welt wie kogo obrazi takim tekstem. Polakow. I o to chodzi.
    • Gość: Lestek Uszanowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 05:28
      Niemiec będzie Niemiec i tak od zawsze do zawsze!Vivat Czesi!Viva Ukraińcy!Vivat
      Litwini!Vivat Białorusini!Vivat dobrosąsieckie stosunki!O ruskich nie wspomnę!
    • Gość: ja Barbarzyńskie kpiny z Papieża IP: 212.244.126.* 05.04.07, 08:38
      Do wczoraj czytałem DZIENNIK. Od dzisiaj zacząłem znowu czytać WYBORCZĄ,
      chociaż nie cierpię Michnika... a żadnego piidła wydawanego przez Axel Springer
      nie wezmę więcej do ręki!!!!!!!!
    • Gość: Jaro Kpiny z papieża czy z kukltu papieża? IP: *.olesno.info.pl 05.04.07, 08:53
      Bo może to kult papieża w Polsce przekroczył już granice śmieszności?
      • Gość: Micha Smiech z kiepskiego aktora IP: *.ipt.aol.com 05.04.07, 09:17
        w Polsce (gdzie kremowka jest relikwia)ciagle jeszcze moze wywolac oburzenie .
        To co ze 80% nie zna 10 przykazan.
    • Gość: opolek Barbarzyńskie kpiny z Papieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:22
      i co na to te ślązaki?jakoś nie słychać by ich upokorzyło naganne zachowanie
      niektórych ich pobratymców!
      • Gość: Zwitter1 Re: Barbarzyńskie kpiny Niemców z Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:54
        Mieszkańców BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND zawsze cechował świński żart.
        Żartują z Papieża,Żydw,Polaków.
        To ludzie dla których największą wartością w życiu stanowią pieniądze.
        To głównie dla nich żyją i oszczędzają.
        Tak jak kiedyś z ludzi robili mydło tak teraz z guwna soki wycisną żeby mieć
        jakiś zysk.
        • pacanek_ten_prawdziwy Re: Do Zwittera 1 05.04.07, 21:36
          Gość portalu: Zwitter1 napisał(a):

> Mieszkańców BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND zawsze cechował świński żart.
          > Żartują z Papieża,Żydw,Polaków.
          > To ludzie dla których największą wartością w życiu stanowią pieniądze.
          > To głównie dla nich żyją i oszczędzają.
          > Tak jak kiedyś z ludzi robili mydło tak teraz z guwna soki wycisną żeby mieć
          > jakiś zysk.

Hallo Zwitter

Juz w Twoich dotychczasowych obelgach skierowanych przeciwko katolikom
          niemieckim daje sie zauwazyc Twoje wielkie uszanowanie wiary katolickiej !!!

Uwazam ze wlasnie TY z tym co wyzej napisales jestes typowym "zaklamanym"
          czlowiekiem ,ktory na temat wiary ,kosciola a tym bardziej PAPIERZA nie ma
          prawa sie wypowiadac.
          Albo bedziesz tu na forum udowadnial ze postepujesz zgodnie z wiara katolicka i
          zgodnie ze "spadkiem" ktory nam Papierz pozostawil.
          Zastanow sie czlowieku nad swym postepowaniem!!!
          Czy tego nas Papierz nauczal.
          Jak to latwo w rocznice jego smierci zapalic swieczke ,ale postepowac zgodnie z
          Jego naukami to juz nie potrafisz ( potraficie )

Pozdrowienia od pacanka
    • czarnycenzor Nasz czarownik był dobry i jego duch dobry 05.04.07, 12:33
      Wszyscy którzy mają inne myśli i wyrażają je w internecie powinni być rugowani.
      Mysia lałem i napisałem.
      Na Mysiej kiedyś pracowałem,
      źle nie miałem.
      Mogę to samo robić dla czarnych wzorców moralnych.
      Amen.
    • Gość: pablo Re: Barbarzyńskie kpiny z Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:26
      A ja jestem Ślązakiem (z dwoma paszportami) i jestem niewierzący i po Papieżu
      nie płakałem. I co na to inni, czy to przestępstwo? W tym kraju powoli się tak
      dzieje.
      A to, że krytycyzm Niemców jest rozpowrzechniony i dla Polaków niekiedy
      niezrozumiały, nie powinno nikogo obrażać. Trzeba zrozumieć że kształtował sie
      on tam od II Wojny Swiatowej i wypracował jedno - prawdziwą wolność słowa. i
      jeśli krytykuje się tamtejsze władze, to jakoś nie jest to powód do skandali
      medialnych czy nawet dyplomatycznych. Jak się to zrozumie, to zobaczy się, że
      nie chodzi w takim wypadku o brażenie kogoś, tylko o pokazanie pewnego absurdu.
      Inna rzecz, że Niemcy są często aroganccy ale Polacy za to są nadgorliwi. Co do
      ślązaków - to oni zawsze siedzą cicho, nauczeni tym, że w Niemczech patrzy się
      na nich, jako na Polaków a w Polsce patrzy się na nich, jako na Niemców.
      • Gość: Rzyt Re: Barbarzyńskie kpiny z Papieża IP: *.atol.com.pl 05.04.07, 13:48
        A Polacy nie kpią z niemieckiego papy?A po drugie "primo"jaki stosunek
        mielibyście do JP II,gdybyście mieszkali na Kubie,a Castro wymordowałby wam pół
        rodziny?Jakie wtedy byłyby wasze odczucia,jak pokazywali w TV buzi-buzi z
        jednym z największych drani wszechczasów?Aaaaaa polityka.No tak!Czcijmy
        polityka.
        • Gość: Collonna Re: Barbarzyńskie kpiny z Papieża IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.07, 17:13
          Ja tez jestem barbarzynca-nigdy tego Polaka nie kochalem.
          Nie wiem dlaczego.
          Moze dlatego ze mam rozum?
          • Gość: Jan Re: Barbarzyńskie kpiny z Papieża IP: *.versanet.de 05.04.07, 20:52
            Bo jestes ewangeliczka.Mnie tez Jan nie grzeje i nie ziebi.Chlop jak to stary chlop chory i w zachowaniu smieszny..Jak ja bede w takim stanie to dam sobie wstrzyknac trucizne i pogrzebac tak,by rodzina nie mieala kosztow.Katoliki to dzisiejsze talibany..wszyscy wiedza,gdzie katoliki to dziadostwo i bieda.Zobaczcie ich cmentarze..Nie ma co do zarcia taki ale pomnik za 20 tys zlotych..durnie...
    • Gość: tao szatanski Re: Barbarzyńskie kpiny z Papieża IP: *.nyc.res.rr.com 05.04.07, 20:59
      pan wojtyla byl wyznawca pewnej ideologii a strukturze jej wyznawcow osiagnal najwyzsza funkcje owa
      ideologia w chwili obecnej na starym kontynecie przez wiekszosc jego mieszkancow jest traktowana
      raczej jako tradycja i czesc historii, a przez wielu jako teatr i tzw. (dla jej urzednikow) dobre ustawienie
      sie w zyciu. ideologia jak wiele innych i nic poza tym. w polsce ma ona wielu oddanych wyznawcow
      ktorzy nb. nie maja o niej zielonego pojecia i dla tego sa bezgranicznie jej oddani , ze w jej imieniu sa
      gotowi zabic myslacych inaczej. no coz? - historia to kolo. czytajac w latach siedemdziesiatych ub.
      wieku ksiazke w ktorej autor pisal, ze 21 w. bedzie wiekiem wojen religijnych bylem przekonany, ze
      bredzi - a jednak, kilka lat temu mielismy w europie wojne religijna na balkanach. obecnie szykuje sie
      wielkie starcie judeochrzescijanstwa z islamem. na naszym podworku zmierzmy ku panstwu
      wyznaniowemu z wszystkimi jego konsekwencjami i tylko trzeba miej nadzieje, ze tacy jak ja
      bezideowcy umra smiercia naturalna a nie zostana spaleni zywcem w oswiecimiu.
      krytyka, smiech, drwina, itp. z ideologii jest zdrowa oznaka wiedzy w niewiedzy.
      tao szatanski
      • Gość: Marco Re: Barbarzyńskie kpiny z Papieża IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 05.04.07, 21:27
        bardzo ciekawe slowa, ten proces trwa juz od wielu lat, wojny religijne sa byly
        i beda.. a dlaczego ? bo wiara i religia sa tak naprawde zguba tego swiata..
        Dotyczy to kazdej religii i pod kazzda szerokoscia geograficzna. Swiat
        ateistyczny moze bylby mnie "duchowy" jednak znacznie spokojniejszy...i to nie
        absurd tylko trzezwe pozbawione rmocji spojrzenie na to co nas otacza.
        • Gość: Rzyt Re: Barbarzyńskie kpiny z Papieża IP: *.atol.com.pl 05.04.07, 21:46
          Religie były,są i będą.Powodem tego jest fakt,że człowiek jest zwierzęciem
          stadnym.Im większe i silniejsze stado,tym lepiej.Słabe psychicznie jednostki,są
          w stanie nawet ryzykowac życie,żeby w swoim stadzie podnieśc swoją
          pozycję.Hierarchia jest podstawową motoryką behawiorów w takich stadach.Rozum i
          rozsądek ,to cechy drugoplanowe.Nawet dla silnie zakorzenionych w stadzie ludzi
          uważających się za intelektualistów(czytaj teologów)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka