Dodaj do ulubionych

Badura naczelnym publicystą "GW"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:25
Miał być lustrator B., ale to już nieaktualne. Nowym naczelnym publicystą opolskiego dodatku do Gazety Wyborczej został Piotr Badura, redaktor z Branic, pardon, z Brynicy. Znany z obiektywizmu i żelaznego stosowania zasady: jeśli o kims pisze, próbuje z nim najpierw porozmawiać (no, może tu przesadziłem). Badura jest człowiekiem poważnym i cieszy się dużym szacunkiem w środowisku. To nieprawda, że jest uznawany za wariata i przywoici ludzie z nim nie polemizują. To wszystko wierutne bzdury. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: X Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:49
      Pan Badura pokazał, że jest człowiekiem odważnym i niezależnym od lokalnych
      układów. W swojej "Beczce" jako jedyny w ostatnich latach przypomniał głośną
      niegdyś aferę z 1993 r., której głównym "bohaterem" był Marian Szczurek, nadal
      urzędujący prezes spółki "Pro Media" (transformacja TO w NTO). Dobrze, że dzięki
      GW może teraz wypłynąć na szersze wody. Na pewno podniesie to atrakcyjność
      opolskiego wydania Gazety.
      • Gość: nick Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 00:20
        Jeśli tak groteskowy człowieczek Badura może publikować na czołówce Wyborczej na prawach poważnego publicysty, to znaczy, że w tym zawodzie już nie ma zasad. Przykre.
        • Gość: dr Badura tak trzymac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 11:56
          Niestety niczego poza opluwaniem badury nie masz do zaproponowania. Przestaw
          choc jeden argument internetowy menelu. badura moze się myli. Ale trudno
          odmówic mu pewnej wiedzy i przrde wszystkim zainteresowania sprawą której mogli
          by mu pozazdrościć propagandysci z NTO. Którzy mias zobaczyc jakie plusy i
          munisy i kim jest cudotwórca prywatny inwestor. wybrali drogę rozjechania
          każdego kto glasza choć cien wątpliwości. Żeby bylo jasne ja jestem za budową
          lotniska w kamieniu.
          • Gość: sympatyk Re: Badura tak trzymac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 15:38
            Panie Piotrze
            Tak trzymać!
            • Gość: badu-gadu Re: Badura tak trzymac IP: *.eranet.pl 29.04.07, 16:33
              Ja tez mialem Badure za oszoloma, ale tym tekstem o lotnisku zaiponowal mi. Po
              prostu chcialo mu sie poszukac, sprawdzic i pomyslec. Np. te argumenty o
              wielkosci Opola. I o dworcu PKS. Gdyby jeszcze nie ocenial ludzi na podstawie
              zewn. znamion luksusu (samolocik dla doroslych chlopcow), bo rzeczowe argumenty
              zabarwia natychmiast szczypta zazdrosci. Buzka.
              • Gość: Piotr Badura Cieszę się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 23:12
                Szanowny Panie Badu-gadu
                Cieszę się z Pana postu. Doceniam gest. Ludzi nie oceniam na podstawie znamion
                luksusu i nie zazdroszczę im. Wręcz przeciwnie. Życzę im. Im więcej mają, tym ja
                się lepiej czuję, bo nie muszę się o nich martwić. Ale w interesach trzeba
                patrzeć na wiarygodność kontrahenta. Ten jest mało wiarygodny. Dlatego pisałem a
                samolocikach dużych chłopców.
                Pozdrawiam i podkreślam jeszcze raz - Pana post był dla mnie bardzo miły. Jeśli
                trafnie odgaduję, kim Pan jest, to przypominam naszą ostatnią rozmowę (na żywo).
                Nie jest tak, że ja kogoś lubię, czy nie lubię. Nie zawsze mam możliwość
                manewru. Zawsze trzeba myśleć, czy zostawiło się drugiej stronie pole manewru.
                Piotr Badura
                • Gość: toni Re: Cieszę się IP: *.chello.pl 29.04.07, 23:25
                  Hmm w tę beczkę miodu włoże łyżkę dziekciu :-)Argument o dworcu jest
                  nietrafiony. Idacy tym tokiem myślenia miasto nie ma prawa budowac nowej nitki
                  obwodnicy, bo nadal nie potrafi opanować dziur w chodnikach lub fatalnego stanu
                  asfalt przy ulicy Słodowej (to taki przykład, pana Badura pewnie wie, czy taka
                  ulica jest w Opolu:-) Co do samej idei prześwietlenia p. Pilcha nie ma sporu.
                • Gość: citizen Re: Cieszę się IP: *.centrum.punkt.pl 29.04.07, 23:32
                  Sanowny Panie Piotrze - spotykaliśmy się na tym forum (i na ul. Krakowskiej
                  wielokrotnie) i zawsze Pana broniłem przed atakami internetowych meneli,
                  indolentów i zwyczajnych opolskich zazdrośników. Myślę, że warto było.

Proszę działać nadal z takim samym entuzjazmem, profesjonalizmem, zwyczajną
                  ludzką mądrością i należytą starannością dziennikarską.
                  Podoba mi się Pana styl, bo znamonuje ludzi szlachetnych i mądrych.
                  Serdecznie gratuluję współpracy z opolską GW!

P.S.
                  [Zaznaczam, że nie jest to laurka dla Piotra Badury,
                  bo znamy się tylko z widzenia.]

Z wyrazami szacunku.
                  Citizen
                  • Gość: sawa Re: Cieszę się IP: 212.75.114.* 30.04.07, 09:56
                    Szanowny Panie Piotrze!Popieram Pana w 100%.Co w Panu cenie? Merytoryczne i
                    dokładne przygotowanie tematu/każdego/chociaż nie zawsze się zgadzam z zawartą
                    przez Pana oceną końcową.Myślę jednak że merytoryczna polemika buduje.Tak jest
                    w przypadku lotniska w Kamieniu. Jestem Panu wdzięczny za wywołanie tematu
                    jezior turawskich.Dzięki Panu temat jezior turawskich został naprowadzony na
                    dobre tory i jest bardzo duża szansa na ich szybkie oczyszczenie.
                    Pozdrawiam
                • Gość: lowca trolli Re: Cieszę się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 12:41
                  BADURA TO INTERNETOWY TROLL

NIE KARMIC TROLLI!!!
              • Gość: jimmy Re: Badura tak trzymac IP: 82.160.19.* 03.05.07, 16:22
                wręcz przeciwnie, jego niby sprawdzone fakty to demagogia.Każdy normalny
                człowiek nawet dziecko wie że lotnisko to okno na świat.Małe lotniska są na
                całym świecie od Stanów po Rosję .Ludzie latają i będą latać , czy Badura
                będzie szerzył swoje puste poglądy czy nie.Szkoda tylko że opluwa ludzi którzy
                naprawdę mają szerokie horyzonty i chcą coś dobrego zrobić w tym zaściankowym
                województwie.
                • Gość: citizen Re: Badura tak trzymac IP: *.centrum.punkt.pl 03.05.07, 16:47
                  Do Jimmiego:
                  Jest kilka osób, które chcą coś zrobić w tym zaściankowym regionie.
                  Tylko im nie sypać piasku w tryby. Tym bardziej, że Opolszczyzna nadrabia
                  zaległości. Zresztą sam popatrz:

www.gazetaprawna.pl/index.php?action=showNews&dok=1955.157.3.2.1.1.0.1.htm
    • Gość: otto Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.chello.pl 02.05.07, 15:42
      Może w końcu ktoś zwróci uwagę na teksty red.Lasoty która tylko ośmiesza gazetę
      niech kobita zacznie trzymać się faktów i przestanie pisać bzdury.
      • Gość: anty Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 00:24
        Badura to taki mały Lepper opolskiego dziennikarstwa. To nie jest pusta inwektywa. Przeprowadźcie analizę dowolnego numeru wydawanej przez niego gazetki "Beczka", to zrozumiecie, o czym piszę. Nagminne łamanie etyki dziennikarskiej. Potrafi kilkadziesiąt razy opluć konkretną osobę nigdy z nią nie rozmawiając. Ma obsesję na punkcie "nto" (niektórzy faceci mają kompleks małego członka, on ma kompleks małej gazety, chciałby - posługując się jego poetyką - większej zabawki). Przed lawiną procesów chroni go opinia szaleńca, z którym nie warto się kopać w sądzie, bo to go tylko nakręca i robi mu promocję.
        Jeśli ktoś zna Badurę wyłącznie z "GW", to ma jego wypaczony obraz. W "Wyborczej" nie opluwa ludzi, stara się być merytoryczny, ogólnie wygładzony. Nie wiem, czy to autocenzura, czy ręka redaktorów. Ale wiem, że GW się kompromituje wpuszczając tego człowieka na łamy. Może mam zbyt sztywne zasady, jednak pewnym ludziom nie powinno się podawać ręki. Tyle.
        • Gość: citizen Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.centrum.punkt.pl 03.05.07, 08:39
          Ale pojechałeś po P.Badurze Anty(ku!
          Napisłaeś znakomity technicznie tekst, co może znamionować osobę biegłą
          w zawodzie dziennikarskim. Rzuciłeś dodatkowe światło na osobę Piotra B.
          szczególnie z tym "komleksem małego członka" :-).
          Teraz Piotr B. ma dostęp do większej zabawki!
          Zasiałeś Anty(ku)w moim umyśle wątpliwość:-(
          Qurna, może to dobrze, że nigdy nie podałem Piotrowi B. ręki???....
          • Gość: any Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:54
            Ja bym jednak upraszał, żeby wysokonakładowa "Wyborcza", jeśli chce dokopać "nto", zrobiła to piórami własnych autorów (niewątpliwie lotnymi), a nie używała do tego celu chłopca na posyłki. Miłego weekendu.
            • Gość: czytelnik Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:58
              np. piórem pani red. Lasoty, he, he
          • Gość: Piotr Badura "Nto" chce być jedynie słuszną gazetą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 16:43
            Szanowny Panie Citizenie
            Zmartwił mnie Pan :-) Pan Anty sypnął plewami, a Pan się dał na to złapać.
            Dobrze, że to Pan napisał, iż Pan Anty to zapewne “osoba biegła w
            dziennikarstwie”. Gdybym ja to napisał, to czepiano by się, że jestem
            chorobliwie podejrzliwy. Szkoda tylko, że nie poszedł Pan w swych
            przypuszczeniach dalej i nie wskazał, z jakiej redakcji jest pan Anty.
            Jedną z fundamentalnych zasad etyki dziennikarskiej jest podpisywanie się
            nazwiskiem, gdy się kogoś krytykuje. Można nie podpisywać się nazwiskiem, gdy
            ktoś imiennie bierze odpowiedzialność za wypowiedź. W przypadku forum nikt nie
            odpowiada za posty takie jak post pana Anty. To nie jest już do pogodzenia z
            etyką dziennikarską.
            Pierwsza zatem plewa, którą Pan chwycił, Panie Citizenie, to pogląd, że
            dziennikarz, który z ukrycia, anonimowo kogoś opluwa, ma tytuł do rozprawiania o
            etyce dziennikarskiej. Chciałbym przy tym od razu podkreślić, że choć jestem w
            ogóle przeciwnikiem anonimowego opluwania na forum, to jakoś tam mogę jeszcze
            zrozumieć zwykłego forumowicza, który tak robi. Ale dziennikarz?
            Druga plewa, którą Pan chwycił, to pogląd, że “Beczka” jest mała, a “nto”
            wielka. Wydaje mi się, że “nto” ma w redakcji kilkadziesiąt etatów. Ma też
            oddzielnie ludzi od reklamy. Zleca na zewnątrz kolportaż. “Beczka” nie ma
            żadnego etatu. Można ewentualnie przyjąć, że ja jestem ten jeden “społeczny”
            etat. Reszta to współpracownicy, zajmujący się etatowo zupełnie innymi sprawami,
            a tylko w małym zakresie współpracujący z “Beczką”, tak jakby w ramach hobby.
            “Nto” też ma wielu takich współpracowników. Jeśli Pan podzieli potencjał “nto”
            na tych wszystkich, którzy są z “nto” związani, a potencjał “Beczki” na
            wszystkich, którzy są z “Beczką” związani, to będzie Pan mógł porównywać te
            wyniki. Postępując inaczej znajduje się Pan w sytuacji mieszkańca ogromnego
            bloku, np. deskowca na Chabrach, który twierdzi, że jego kolega z willi w
            Dzielnicy Kwiatów ma wobec niego kompleks małego domu i pewnie chciałby się z
            tej willi wprowadzić do M-3 w ogromnym bloku. Jak dla mnie, to “Beczka” jest
            wystarczająco dużym rewirem.
            Inna kwestia to faza cyklu rozwojowego, w której znajduje się gazeta. “Nto”
            powstała 1 kwietnia 1993 w kryminalnych okolicznościach. Nie mam pod ręką
            “Beczki” z 1993, bo archiwalne egzemplarze z lat 1989-1993 posłaliśmy do naszej
            wrocławskiej placówki do skanowania i zrobienia z nich płyty (dla bibliotek).
            Ale mam “Beczkę z 1994, więc zrobię porównanie dla lat 1994-2006. Dla “nto” te
            lata to okres spadku przeciętnej sprzedaży o 24 proc. Dla “Beczki” przeciętna
            sprzedaż w 2006 to ponad 400 proc. tej z 1994. Ponadto “Beczka” ukazuje się
            obecnie trzy razy częściej (wtedy dwumiesięcznik, dziś trzytygodnik) i w
            przeszło dwa razy większej objętości. Na dodatek ja “Beczki” nie ukradłem
            poprzedniemu właścicielowi, tylko ją sam zrobiłem. Czy zatem to ja mam mieć
            jakieś kompleksy?
            Trzecia chwycona przez Pana plewa to pogląd, że polemizując z kimś z “nto” mam
            uzgodnić z nim tekst polemiki, bo tego wymaga rzekomo etyka dziennikarska. Otóż
            nie wymaga. “Nto” pisze swoje, a ja na to swoje i nie muszę najpierw rozmawiać z
            redakcją “nto”, by uzyskać jej “błogosławieństwo”. Ja mogę oczywiście rozmawiać,
            a bywa, że nawet chętnie bym to zrobił, ale w “nto” nie bardzo chcą, albo
            ściślej, bardzo nie chcą. A te ich wywody tu na forum to tylko nieudolne
            nadrabianie miną.
            Dość jednak o plewach, przejdźmy do konkluzji. Ja mam inne widzenie rynku
            prasowego niż redakcja “nto”. Oni chcieliby tu być jedynie słuszną gazetą, która
            sprawuje niepodzielne rządy na Opolszczyźnie. A ja mówię hola, hola panowie! Tak
            dobrze nie będzie. Nie będzie tu żadnej jedynie słusznej gazety. I to ich tak
            strasznie wścieka.
            Pozdrawiam serdecznie i proszę nie iść więcej na plewy
            Piotr Badura
            • Gość: citizen Re: "Nto" chce być jedynie słuszną gazetą IP: *.centrum.punkt.pl 03.05.07, 17:03
              Panie Piotrze dziękuję za obszerne i wyczerpujące wyjaśnienia.
              Nadal szanuję i postrzegam Pana jako samotnego i szlachetnego rycerza słusznej
              sprawy.
              Wspominana przez Pana NTO, rzeczywiście uzurpuje sobie prawo, oj uzurpuje!
              A deontologia zawodu dziennikarskiego leży... i skrzeczy:-)
              Ostanio jedna z opolskich instytucji, która zamieszczała w tym piśmie liczne
              ogłoszenia i reklamy, przestała je zamieszczać i przeniosła się do GW.
              Teraz red. Robert J. zyskał dużo miejsca na swoją wierszówkę.

Jako młody wróbel dałem się nabrać na plewy. Starym wróblom też to się zdarza:-)
              • Gość: georg Re: "Nto" chce być jedynie słuszną gazetą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 21:19
                Specjelnie dla Badury Komitet Noblowski powinien utworzyć nową kategorię - Wszechświat. Bo Badura zna się na wszystkim lepiej od branżowych ekspertów. Glony w jeziorze - elaboracik. Natężenie ruchu lotniczego - stosowny wykład. Kurde mole, dlaczego on jeszcze nie ma Nobla??? Ja bym go na dzień dobry zrobił doradcą minister spraw zagranicznych Anny Kalaty. A że po miesiącu wybuchłaby III wojna światowa... No cóż....
                • Gość: marek Re: "Nto" chce być jedynie słuszną gazetą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:48
                  A co Badura sądzi o mongolskiej literaturze przełomu XIX i XX wieku?
                  • Gość: citizen Re: "Nto" chce być jedynie słuszną gazetą IP: *.centrum.punkt.pl 05.05.07, 17:38
                    Marku, tym pytaniem mógłbyś "zastrzelić" przecietnego dziennikarza,
                    ale nie Pana Piotra Badurę!

Jak wiem, ma on rozległą i rzadko spotykaną wiedzę na temat wpływu gnozy
                    nowofulbejskiej na rozwój dorożkarstwa w Mongolii Południowo-Wschodniej.
                    To mu daje asumpt do podzielenia się z czytelnikami wiedzą na temat literatury
                    mongolskiej XIX i XX wieku.

Nie ma takigo tematu, w którym Pan Piotr Badura nie byłby co najmniej
                    ekspertem. Ba! Superekspertem! Mówią, że ma patent na wiedzę i nieomylność...
                    Ostatnio wypowiadał się, jako nieomylny ekspert, na temat lotniska w Kamieniu
                    Śląskim.
                    Jestem przekonany, że niedługo będzie udzielał na łamach prasy kursów pilotażu.
                    Ponoć slogan reklamowy ma brzmieć :
                    "One way only!"
                    • Gość: humanista Brawo, Piotr! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:45
                      Gdyby Piotr Badura zechciał napisać tekst o literaturze Mongolii, czy
                      jakiegokolwiek innego kraju, z pewnością świetnie poradziłby sobie z tym. Piotr
                      otrzymał gruntowne humanistyczne wykształcenie, a jego guru w świecie pięknego
                      słowa była Pani Profesor Helena Cięciel. Wielu Opolan zawdzięcza Pani Profesor
                      umiejętność posługiwania się słowem mówionym i pisanym, wśród nich jest Piotr.
                      • Gość: Gadu-Badu Re: Brawo, Piotr! IP: *.eranet.pl 06.05.07, 09:04
                        Naprawde? No prosze, to ja z Piotrem B. do jednego liceum chodzilem? Swait jest
                        maly. A mnie uczyl jej maz Antoni Cieciel. Ale to byl wspanialy czlowiek! On
                        juz w grobie, a Ona zyje?
    • Gość: gośc Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 09:32
      czy to prawda?
      • Gość: fani Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 01:59
        Piotrze Badura, napisz coś niezawodną ręką Eksperta o hodowli kóz na Tasmanii. Albo o problemach z dystrybucją wody w południowych dzielnicach Santiago de Chile. Błagamy! Społeczność Opolszczyzny otumaniona nto.
        • Gość: gienek Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:16
          Chętnie byśmy też przeczytali obszerną analizę Pana Piotra Badury o przyczynach częstych awarii sprzęgła w teamie BMW Sauber. Czy aby za tym nie stoją redaktorzy nto? Pozdrawiamy, panie Piotrze. Stowarzyszenie Kombatantów Walki z Nową Trybuną Opolską, oddział zamiejscowy Branice.
          • Gość: aniela Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 00:08
            Drogi Piotrze Baduro. Kiedy kaszlę, boli mnie z prawego boku. Ponadto mam kłopoty z oddawaniem moczu. Proszę o poradę, czy wystarczą tabletki bez recepty, czy też mam się udać do lekarza. Aniela.
            • Gość: behemot Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: 217.197.79.* 16.05.07, 00:44
              No wkurw w nto duży.Kąsają Piotreka po łydkach, że aż miło.
              • Gość: Piotr badura Behemocie, Behemocie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:10
                Szanowny Panie Behemocie
                O jakim kąsaniu Pan tu pisze? Gdyby zajrzał Pan do starszych wątków, to miałby
                Pan tam przykłady kąsania, ale też takiego bardzo, bardzo umiarkowanego. W tym
                wątku nie ma żadnego kąsania. To są takie ich wyrafinowane pieszczoty. Są już
                zadużeni, ale jeszcze trochę ambiwalentni w swych uczuciach. Stąd to pieszczenie
                łydek lekkim muskaniem ząbkami ;-)
                Pozdrawiam serdecznie
                Piotr Badura
                • Gość: rajmund Re: Behemocie, Behemocie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 23:27
                  Piotrze Baduro, mam kilka pytań. Po pierwsze: jaki będzie lipiec w tym roku nad Bałtykiem, bom zaklepał wakacje? Drugie: Czy Indie utrzymają w najbliższej pięciolatce tempo wzrostu gospodarczego? I trzecie, w imieniu żony: zdrowsze kiszone ogórki czy konserwowe? Z góry dziękuję za odpowiedź na łamach "GW". Czytelnik.
                  • Gość: Piotr Badura Chyba nie minie Pana kara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 02:14
                    Szanowny Panie Rajmundzie
                    Do najgorszych grzechów należy pycha. Pan uważa, iż Pańskie trzeciorzędne
                    problemy zasługują na odpowiedź z łamów "Gazety Wyborczej". To jest właśnie
                    pycha. Nie jestem specjalistą od meteorologii, ale przypuszczam, że Pańska pycha
                    zostanie ukarana i pogoda w lipcu będzie beznadziejna, oczywiście tylko tam,
                    gdzie będzie Pan spędzał wakacje.
                    Jeśli chodzi o Indie i ogórki to sprawa jest dziecinnie prosta i powinien się
                    Pan wstydzić zadawania takich pytań. Indie nie tylko utrzymają, ale zwiększą
                    tempo wzrostu w najbliższej pięciolatce, a małżonce proszę przekazać, że
                    zdrowsze są ogórki kiszone (podejrzewam zresztą, że Pańska małżonka o tym wie, a
                    tylko Pan nie wie, że ona wie).
                    Pozdrawiam serdecznie
                    Piotr Badura
                    • Gość: czioper Re: Chyba nie minie Pana kara IP: 212.160.188.* 17.05.07, 07:59
                      Brawo! To było świetne! Pan Badura potrafi jednak na zaczepki odpowiadać z
                      klasą. Chylić czoła.
                    • Gość: bg Re: Chyba nie minie Pana kara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 09:47
                      NIE KARMIC TROLLI!!!
                      • Gość: sewek Re: Chyba nie minie Pana kara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 10:03
                        Ludzie, wiadomość z ostatniej chwili. Michnik nie może przyjechać na wykład do Opola. Zastąpi go nie mniej zasłużony Badura.
                • stolabogonoga niedziennikarzowi bym przepuscil 17.05.07, 10:29
                  ale dziennikarzowi dodam: albo zadurzeni, albo zadłużeni.
                  zadużeni - nie.
                  pzdr :)
                  • Gość: Piotr Badura Ojej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 10:54
                    Szanowny Panie Stolabogonoga
                    A dlaczegóż to szanowny Pan nie dostrzegł znaczka ;-) na końcu postu? Na tym
                    forum jest parę setek moich postów. Wszystkie bez tego znaczka. Proszę tam
                    sprawdzać ortografię. Dlaczego akurat w tym poście, który zakończyłem znaczkiem
                    ;-). W analogicznej sytuacji chyba bym próbował dociec, czy nie ma tu jakiegoś
                    ukrytego sensu ;-).
                    Serdecznie pozdrawiam
                    Piotr Badura
                    • stolabogonoga O/T Re: Ojej! 17.05.07, 11:19
                      Szanowny Panie Piotrze

Ależ dostrzegłem znaczek: ale właśnie na końcu, a nie przy błędzie. Znaczek - że
                      tak powiem - nie działa wstecz. Ukrytego sensu też dociekałem: że kąsających
                      jest "za dużo", więc są "zadużeni". Jeśli tak miało być, to kiepski neologizm
                      (bo mało czytelny). Jeśli nie, to strzelił Pan orta, a później chyba focha, że
                      zwracam uwagę. A ja przecież po dobroci, szczerze :)

Zaś odsyłać mnie do sprawdzania innych postów pozwolę szanownemu Panu, jeśli Pan
                      ze stosowną propozycją biznesową wystąpi. Inaczej, moja sprawa co wybieram.

Ukłony
                      • Gość: Piotr Badura Ojejejej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:11
                        Szanowny Panie Stolabogonoga
                        Teraz już poważnie, bo się tu zaraz całkiem zakałapućkamy. "Zadużeni" to był
                        oczywiście błąd. Ja tylko zdziwiłem się, że przyjął Pan automatycznie najmniej
                        korzystny dla mnie wariant (niestety prawdziwy). Skoro jednak pisze Pan teraz,
                        że brał Pan pod uwagę także inne warianty, tylko o tym nie napisał, to już się
                        nie dziwię.
                        Przypuszczenie, że mógłbym się na Pana urazić z powodu wytknięcia mi błędu jest
                        dla mnie nieco przykre. Czy naprawdę sprawiam wrażenie, że mógłbym obrazić się
                        za wytknięcie mi błędu? A znaczek ;-) odnosił się do całego postu.
                        Pozdrawiam szczególnie serdecznie i bez najmniejszej urazy
                        Piotr Badura
    • Gość: Gość XII Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.centrum.punkt.pl 17.05.07, 11:19
      Wiele zdrowia i w dalszym ciągu dużej pasji polemicznej Panie Piotrze zyczę.
      Dzięki takim jak Pan, świat jest ciekawszy, a i wszelkiej maści lizusy, pseudo-
      dziennikarze, manipulanci, złodzieje, i inni cieniarze, muszą mieć się chociaż
      trochę na baczności. Choć oni i tak kpią nam wszystkim w żywe oczy, bo przecież
      na regionalnym rynku prasowym nie mają żadnej (nie licząc dodatku GW)
      absolutnie konkurencji. Pozdrawiam - przypadkowy gość.
      • Gość: czioper Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: 212.160.188.* 17.05.07, 11:45
        Badura jest dobry i niezależny. Człowiek z kamienia, co grzmi jak
        Wawel.Natomiast te ataki (rzekomo z NTO)uważam za w gruncie rzeczy niskie. A w
        każdym razie niegodne dziennikarzy. PZDR
        • Gość: headhunter Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 16:36
          Badura to użyteczny człowiek. Nie tylko dla zaprzyjaźnionych wójtów i "Gazety Wyborczej". Podobno dostał właśnie trzy propozycje pracy i uważnie je analizuje. 1. Konferansjerka na sobotnich wyborach miss Opolszczyzny. 2. objęcie diecezji za dwa lata po abp Alfonsie Nossolu. 3. Występ w festiwalowym kabaretonie.
    • Gość: gość Re: Badura naczelnym publicystą "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 09:22
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka