Gość: E.T. IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 06.06.07, 21:41 No to jak to w koncu jest ? Strajkują szpitale, czy strajkują lekarze ? Bo to nie jest jedno i to samo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: E.T. Zly tytuł artykułu IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 07.06.07, 07:31 Tytuł powinien brzmieć: "W Opolu strajkują już lekarze w czterech szpitalach" Odpowiedz Link Zgłoś
hanunia2 Re: W Opolu strajkują już cztery szpitale 07.06.07, 10:12 niech strajkują może wywalczą sobie większe dochody. Posłowie w sejmię siedzą na tyłkach nic nie robią, a wypłaty mają wieksze jak lekarze,którzy odpowiadają za życie pacjętow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.T. Oooooooooooooo................... ................. IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 07.06.07, 16:02 A jednak tytuł "się" zmienił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonstrike Re: Oooooooooooooo................... ........... IP: *.chello.pl 07.06.07, 19:17 Chwała za zmianę tytułu. Ja pracuje w szpitalu i z powodu strajku konowałow roboty nie mam nic mniej tylko wiencej i jeszcze kupe nieprzyjemnych sytuacji z róznych stron w tym wysłuchiwanie gupich gadek strajkujących. zamian pewnie zostane bez pensji i pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do noncośtam Re: Oooooooooooooo................... .......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 21:09 trzeba się było uczyc to byś tera kaczek nie nosiła.... a co do nauki nigdy nie jest za późno, zacznij od Słownika Ortograficznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Oooooooooooooo................... .......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 09:24 No to ciekawe. Lekarze strajkują, pacjentów jest mniej, a salowa ma więcej pracy. Pewnie operuje za strajkujących... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Zdziwiony Yogi IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 08.06.07, 10:28 Pacjentów wcale nie ubyło. W poradniach przyszpitalnych pracują lekarze kontraktowi. Pracują oddziały szpitalne, pracownie diagnostyczne, laboratoria (wykonują też badania na które szpitale mają podpisane umowy z innymi jednostkami w których lekarze nie strajkują). "Strajkują" w kilku szpitalach lekarze. Nie strajkuje tylko pracuje cały pozostały personel. No i te wszystkie "nagłe przypadki"... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Wszystkowiedzący(a) er IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 12:48 A niby gdzie pracują lekarze kontraktowi?? Na Witosa? I gdzie ta salowa ma taka kupę roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er drogi doktorze Yogi IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 08.06.07, 14:21 Na Katowickiej drogi Yogi. Mało tego - pewnie będę musiał przyznać Ci rację z tym operowaniem przez Panie salowe. Blok operacyjny operuje tam od samego rana. No to są w końcu te planowe operacje, czy ich nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: drogi doktorze Yogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:26 Katowicka... Jak poczytasz na NTO to oni zwalniali się w ramach protestu już ponad dwa lata przed ogłoszeniem strajku. Więc może teraz też wiedzą, że za rok strajk się skończy i jak zwykle chcą być pierwsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: drogi doktorze Yogi IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 08.06.07, 16:35 No to jak ? Zwalniacie się tak jak Wasz guru obiecywał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonstrike Re: drogi doktorze Yogi IP: *.chello.pl 08.06.07, 22:11 Dlaczego myślicie ,że jestem salową. Dlaczego myślicie że salowe robią błędy. Pracuję jako pracownik pomocniczy i mam wyższe wykształcenie.Oczywiście dla lekarzy jestem gównem do strzepnięcia. Oczywiście błędy to prowokacja po to abyście się zastanowili, ilu ludzi różnych specjalności i o różnym wykształceniu pracuje na sukcesy i łapówki lekarzy. Zastanówcie sie razem z lekarzami. Natomiast lekarze niech się wreszcie zwolnią, to może przekonają się ile są warte ich gabinety dziuple, jeśli przestaną być bramami wjazdowymi do szpitali. Może pozwoli to szpitalom przyjąć ich z powrotem ale na innych zasadch, bez ordynatorów feudałów, na zmiany zamiast dyżurow i z zakazem prywaciury jak w Niemcach. Ponieważ żadając taaaaakiej kasy osiągnęli odwrotny rezultat czyli kasę ale fiskalną, mam nadzieję że, w innych postulatach też osiągną efekt odwrotny. Niestety jestem blisko lekarzy, jakby za kurtyną. Trudno mi szanować tą grupę. Bardziej szanuję te wykpiwane salowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: drogi doktorze Yogi IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 09.06.07, 06:54 Traktowanie przez lekarzy pozostałego personelu jest dokładnie takie jak opisałeś(aś). No, znajdzie się kilka wyjątków (ale nielicznych, nielicznych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do noncośtam Re: drogi doktorze Yogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 21:08 prezentujesz poziom frustracji wiecznej salowej albo osoby która nie zdała egzaminu na medycynę... pojmij wreszcie zakuta pało szpitale to lekarze, bez lekarzy możecie sobie w szpitalu jedynie w nosie dłubac, i masz rację zatrudnimy się z powrotem ale na swoich warunkach.. np. 100 PLN za godzinę... pasi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do noncośtam Re: drogi doktorze Yogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 21:09 drogi er: lekarze nie potrzebują guru lekarze myślą i liczą ot mamy XXI wiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: drogi doktorze Yogi IP: 217.197.79.* 09.06.07, 22:39 Nonstrike. Ale jedziesz jadem. Kurczę współczuję ci. żeby tak się męczyć i tak nienawidzieć ludzi. Ty chyba jesteś masochistą jeśli tam siedzisz. Może nadajesz się do czegoś jeszcze.No chyba, że jesteś tam za karę. Wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś