Dodaj do ulubionych

kabareton...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 00:32
Smutne czasy nadchodzą ... nawet w kwestii humoru i rozrywki. Chyba bardziej
podobał mi się chórek zeszłoroczny (jak nie było braw - to wypindrzone panie
śpiewały BYLIŚCIE SUPER i inne tego typu cudeńka) nic tylko się zlustrować i
zacząć przeglądać jutuba w poszukiwaniu humoru z zagranicy i Polskich komików
i kabareciarzy nie dopuszczonych do telewizyjnego festynu
Obserwuj wątek
    • Gość: o fcuk! kabaretron :-| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 00:43
      ciężki materiał...
      obejrzałem własnie pierwsze pół godziny opolskiego kabaretronu
      (zaczął Stefan Friedman, potem dwie nieznane mi wykonawczynie nudnej piosenki i
      plus nudny skecz naśmiewający się z Jolanty Kwaśniewskiej i Zyty Gilowskiej,
      potem kolejna piosenka kabaretowa, by Marek Majewski, potem skecz i piosenka
      oparta na motywie kolorowych jarmarków by Krystyna Sienkiewicz i dwie inne
      zaawansowane wiekowo aktorki. Teraz leci piosenka w wykonaniu zespołu Trzeci
      Oddech Kaczuchy). Na razie nie śmiałem się ani razu.
      W sumie najlepsi są prowadzący aktorzy Królikowscy, ale wolałbym kolesi z Neo-
      Nówki albo chociaż tego starego pierdziela Bautroczyka.
      Ogólnie załamka.
      • Gość: Agent Cooper Re: kabaretron :-| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 00:49
        ciężkość tego materiału jest powalająca... rozumiem kub seniora reanimacja - ale
        jak by sie nie starali być politycznie nieoprawni (zapowiedź piosenki w
        wykonaniu zespołu Trzeci Oddech Kaczuchy - ze wstydliwym wypowiedzeniem /niby
        cynicznym i szyderczym/ polegającym na nie wypowiedzeniu nazwy jest po prostu
        żenuła) i piosenki Polska będzie Źiobra... ehhhh

gdzie laureaci PAKI ??!!!!
        • tetlian Re: kabaretron :-| 17.06.07, 18:34
          Przykre, że teraz wszystko cenzurują.
      • Gość: coraz lepiej... Re: kabaretron :-| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 00:53
        po raz pierwszy oglądając kabaret zrobiło mi się mi się smutno.
        kolejna piosenka (stary Andrzej Rosiewicz, nawet stepował), a teraz kabaret
        Elita śpiewa piosenkę patriotyczną. Może będzie w końcu jakiś skecz. i może
        zrobi mi się jeszcze smutniej.
        • Gość: b Re: kabaretron :-| IP: 217.197.79.* 17.06.07, 00:56
          Geriatria przędzie cieniutko z mikroweli...oż koorwa, i to elita ????
          • Gość: Agent Cooper Re: kabaretron :-| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 01:01
            Szkoda Elity w tym cyrku... :/ nawet zaczynając Strzechy w języku niemieckim nie
            zażarli.. ale jak to się mówi weszli na ring i dostali w ryj (na chyba własne
            życzenie)
        • Gość: Jola z Dywit Rosiewicz extra !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 18:50
          Na forum jak zwykle wypowiadają się tumany które nawet prostego dowcipu nie są
          wstanie dobrze opowiedzieć.
          Oczywiście chałtura była ,ciągłe teksty o lustracji.
          Mało śmieszne i oklepane.
          Ciekawe czy śmieszą rodziny ofiar z wujka?
          Rosiewicz !
          Dobra melodyjna piosenka nagrodzona brawami.
          • Gość: znaczy Re: Rosiewicz extra !!!!! IP: *.chello.pl 17.06.07, 19:22
            rodziny ofiar z Wujka występowały?
          • Gość: linfan chyba rozumiem... Jola ogladala nacpana! IP: *.acn.waw.pl 17.06.07, 21:31
            nie zebym podejrzewal, ze normalnie jej intelekt odznacza sie czymkolwiek
            wiecej, niz po prochach ;)
          • petrolot44 Re: Rosiewicz extra !!!!! 17.06.07, 21:31
            Gość portalu: Jola z Dywit napisał(a):

> Ciekawe czy śmieszą rodziny ofiar z wujka?

Ale o ci Ci chodzi, bo nie rozumiem?

> Rosiewicz !
            > Dobra melodyjna piosenka nagrodzona brawami.

Może i dobra melodia, ale jednak to miał być kabareton. To miało być śmieszne,
            zabawne. Nie rozumiem, co w tym miejscu robią "cztery Ziobra"?
          • Gość: Jan Re: Rosiewicz extra !!!!! IP: *.core.lanet.net.pl 17.06.07, 22:55
            Jolu tobi i tak już nic nie pomoże....
      • Gość: marcin Re: kabaretron :-| IP: *.tcz.vectranet.pl 17.06.07, 00:56
        dramat - dobrze, ze o tak pozniej porze, pewnie wszyscy juz na poczatku
        pozasypiali ;)
      • Gość: koniec! Re: kabaretron :-| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 01:02
        już koniec? nie wierzę!
        na miejscu opolskiej publiczności demonstracyjnie opuściłbym amfiteatr.
        • Gość: Agent Cooper Re: kabaretron :-| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 01:10
          spokojnie - jeszcze nie koniec prosto z Bollywodoo pojawia się Rosiewicz! niczem
          Frank Sinatra !
        • Gość: koniec? Re: kabaretron :-| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 01:13
          a nieee! jeszcze druga część tej męki
          Jan Pietrzak i 40-lecie Kabaretu pod Egidą.

ale najpierw Andrzej Rosiewicz zaśpiewa piosenkę z 40-latka. :-) zajebiozka

uuuuuuu. Rewiński i Piasecki. oni już dawno nie byli śmieszni.
          • Gość: Agent Cooper Re: kabaretron :-| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 01:19
            no siara jak nic :/ niby taki skaut piwny ale chyba już nie to piwo pije
        • Gość: widziałam z bliska Re: kabaretron :-| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 08:09
          Publiczność opuściła.... pewnie w ogóle by nie przybyła, tylko bilety były
          łączone (dwa w cenie jednego) - Superjedynki z dnoretronem.
        • marta.uparta miałam wrażenie, że oglądam jakieś wykopaliska 17.06.07, 19:52
          Mogli trochę świeżej krwi wpuścić, i niekoniecznie musiał być to "ani mru mru"
          czy "kabaret moralnego niepokoju".
          • Gość: . złogi gierkowsko gomułkowskie IP: *.tktelekom.pl 17.06.07, 23:19
      • Gość: gosc Re: kabaretron :-| IP: 89.174.61.* 17.06.07, 02:42
        O matko co to było ??? Masakra ....
      • Gość: wkurzona Re: kabaretron :-| IP: *.telprojekt.pl 17.06.07, 13:34
        Ale żenada!! kabareton był, ale chyba raczej absurdu niż smiechu, bo ani raz
        się nie zaśmialam. Organizatorzy troili się, żeby wypchać dziurę, po takich
        gwiazdach jak: kabaret moralnego niepokoju, ani mru mru ,które nie wystąpiły na
        tegorocznym opolskim festiwalu ze wzgledów cenzury politycznej.Telewizja więc
        postawiła na ilość, nie na jakość, ale aktorzy udający kabareciarzy, to nie był
        chyba dobry pomysł, no cóż kabaret starszych pań śpiewających o klimakterium
        niezbyt śmieszy, a piosenka o jądrach Leppera jest raczej niesmaczna niż
        zabawna.Politycy chca zakladac IV Rzeczpospolitą, a zamiast tego cofają się
        wstecz i organizują nam tu blokadę wolności słowa, jak za dobrych czasow PRL i
        jeszce wciskają nam kity o demokracji.Wiadomo ze nikt nie lubi jak sie z niego
        smieją, ale troche dystansu do siebie by nie zaszkodzilo , komu przeszkadzaja
        kabarety. Widac, że dwóch takich co ukradło księżyc nie ma poczucia humoru , a
        starożytni mawiali ,że umiejętność śmiania się z samego siebie jest wielką
        cnotą.Niestety nie każdego stać na tak wielki wysilek....Tylko w calej tej
        aferze szkoda festiwalu, zamiast rozrywkowego wieczoru zafundowali nam
        kołysankę do poduszki,kabaretron był nudny, miałki i męczący(współczuje tym
        ktorzy zaplacili kupe kasy i swoje musieli odsiedziec dla spokoju ducha). To
        już chyba wolę DODĘ na dobranoc. ŚMIECHU WARTE
        • jvenables14 Jestes dziwna jakas. Przeciez caly kabareton to 17.06.07, 18:20
          były głupie żarty z Kaczynskich i dlatego g... z tego wyszlo. Gdzie tu cenzura?
          • Gość: Unko Re: Jestes dziwna jakas. Przeciez caly kabareton IP: 213.199.205.* 18.06.07, 09:24
            Ty chyba czegoś tu nie zrozumiałeś... nie uczyli Ciu w szkole jak działała cenzura...? pozory wolności to podstawa. ustalone żarty, uzgodnione teksty, że niby "taka swoboda".... Trochę więcej refleksji, kolego.
            • Gość: Gosc Re: Jestes dziwna jakas. Przeciez caly kabareton IP: 135.245.72.* 18.06.07, 13:43
              Dokładnie. Przykład: "żart" gdzie prowadzący wzdraga sie przed wymowieniem nazwy
              kabaretu "Trzeci oddech kaczuchy".. No niby jest dowcip polityczny, tak? Wiec co
              gadają, ze jest cenzura, skoro dowcip polityczny jest, no jest nie ? He he :-)
              Jak sie ogladalo, to sie mialo wrazenie, ze wlasnie ktos te dowcipy pod takim
              kątem układał...
    • Gość: kamczat Re: kabareton... IP: *.chello.pl 17.06.07, 01:13
      same odgrzewane kotlety i nudy totalne.wstyd! poziom opolskiego kabaretonu jest
      wprost proporcjonalny do polskiej polityki; dawniej (przed 1989) kabaretony byly
      antyrezimowe, teraz w wolnej niby IV RP sa prorezimowe (vide Rosiewicz i czolowy
      kabaretowy pis...or Wolski; az wstyd, ze tak upadli; miny ludzi mowia same za
      siebie; ZENADA!!! widac, ze ludzie czekaja az cos drgnie;
      • Gość: kamczat Re: kabareton... IP: *.chello.pl 17.06.07, 01:25
        cytujac rewinskiego i piaseckiego o calym kabaretonie mozna napisac ALE PLAMA!!!
        • Gość: widziałem Re: kabareton... IP: 82.160.19.* 17.06.07, 01:35
          Co niektórzy zaczeli wychodzić z amfiteatru po przerwie. Ale mają ludzie
          znudzone miny ;/
    • Gość: lolka Re: kabareton... IP: *.chello.pl 17.06.07, 01:42
      nie wiem co to ma byc? czegos tak nudnego nie widzialam nigdy!skad oni ich
      wszystkich wytrzasneli? ten kto to wymyslił powinien miec zakaz pracy w mediach
      przez 20lat!
    • Gość: on Re: kabareton... IP: *.chello.pl 17.06.07, 03:17
      Obrzydliwa pisiorowa propaganda
      A wodecki to przeszedł sam siebie, błee
      • Gość: . Re: kabareton... IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 17.06.07, 09:05
        Powiem tak: JEDNA WIELKA KUPA TEN "KABARETON"
        • Gość: Dytylius Re: kabareton... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 10:05
          "artystyczny" kał o wszystkim decyduje Warszawka a Opole to kiepy...

dyr.amfiteatru decydował ile ubikacji postawić w mieście BRAWO!
          • Gość: znudzony Re: kabareton... IP: *.eranet.pl 17.06.07, 10:38
            Jaka RP, taki w niej humor. Rewinski moze juz tylko rozsmieszac kmiotow we wsi,
            gdzie mieszka. Jego partner z tym wciananiem sie ni z gruszki ni z pietruszki -
            zenada.
            Pietrzak - wychodzil sobie nagrode na kaczych salonach. 18 lat temu padla
            komuna. Kuuuuuu......ra, ilez mozna słuchać patriotyczne piesni i popierdywania
            o swoim własnym kombatanctwie? To taka Gwiazda polskiego kabaretu, ale...
            Andrzej Gwiazda.
            Rosiewicz dno, gdybym był w amfiku, kiedy on spiewal te Ziobra, to bym
            krzyczal :WY...... ALAJ!
            Najlepsi Krolikowscy: ale ludzie, niestety, nie kumali niezle napisanych
            dialogow, bo sie z nich nie smiali. To cenna wskazowka: nie kumali, bo nie
            łapali aluzji, a nie łapali, bo maja gdzieś politykę i jej niuanse.
            Co jeszcze? Za dużo piosenek. Kurde?????? To kabareton czy przegląd pieśni
            pseudoambitnej?
            Kicha! Kicha! Kicha! W TVP rządzą nudni, napuszeni politykierzy.
            • Gość: marar Re: kabareton... IP: *.ztpnet.pl 17.06.07, 22:49
              Świetny komentarz - ubawiłem się do łez. Kilka twoich zdań jest jak złoto w
              porównaniu z tym gównem, które emitowali w sobotnią noc!
          • Gość: xcv Re: kabareton... IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.07, 18:40
            Zaraz warszawka. W Sejmie siedzi ekipa przywieziona z całej Polski. Z warszawy
            tylko 19 i to niewielu z koalicji rządzącej. Zanim zaczniesz zwalać na warszawkę
            zastanów się na kogo sam głosowałeś. Olewacie wybory, albo wybieracie
            nieodpowiednich ludzi, a potem zwalacie na warszawkę, bo akurat do niej się ta
            cała ekipa zjeżdża.
    • Gość: ??? Re: kabareton... IP: *.zaodrze.punkt.pl 17.06.07, 11:04
      Zenada. Krolikowscy- sztuczni do bolu, a o 'gwiazdach' kabaretonu najlepiej jak
      najszybciej zapomniec :/ zreszta... Superjedynki tez wypadly srednio (z malymi
      wyjatkami)... szkoda, bo po pierwszym dniu zapowiadalo sie lepiej.
      • Gość: rozalka Re: kabareton... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.06.07, 13:00
        Sam fakt ogladania transmisji "na zywo" z Opola nastraja czlowieka
        sentymentalnie do festiwalu. Podziwialam publicznosc za te szesc godzin
        wysiadowki i niewiele cierpienia u niej widzialam. Kawaly Rossa i Pietrzaka
        dobre dla wszystkich z krotka pamiecia, wiec nawet jak odgrzewane, to w ich
        wykonaniu smiesznie brzmialy. Widac bylo klase wykonania i "showmanship" czy
        sztuke estradowa. Rosiewicz nadal w formie choc styl jego, jak widac, juz nie
        chwyta, a moze to z innych powodow spotkalo go tak chlodne przyjecie.
        Nierowny poziom kabaretronu byl od kiedy pamietam, a co smieszy, to widac po
        temperaturze sali. Jedyne minusy organizacyjne daje za dlugosc calego show
        plus nudnych konferansjerow. Nuanse? Wszyscy je zalapali na poczatku, a pozniej
        juz zadnych niuansow nie bylo. Nie potrafili zmeczenia dowcipem rozladowac, bo
        sami dowcipu nie mieli. Przeglad retro nie byl zly i wykonanie retrowcow bylo
        profesjonalne. Czas aby mlodzi zaczeli narod rozsmieszac, ale jakos, co bylo
        widac wczoraj, nie bardzo im to wychodzilo. Wolnosc ekspresji jest, ale to jej
        brak wyzwalal kiedys wiekszy humor.
    • Gość: verve Re: kabareton... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 12:36
      tak porażająco kiepskiego kabaretonu nie widziałem od lat, a wiem coś o poczuciu
      humoru bo poza tym, że wychowałem się na barei to również na polskim zoo i na
      wielu, dobrych, śmiesznych niepolitycznie poprawnych kabaretonach, chyba jednak
      jest to po prostu znak czasu, do zobaczenia w londynie...
    • czarnarozpacz11 Re: kabareton... 17.06.07, 12:49
      To jeszcze jeden powod dla ktorego warto bylo wiac z tego gownianego miasta i
      panstwa.Zawsze tam nie bedzie dobrze dopoki nie ustanie kult i oddawanie czci
      ludziom miernym.Nie ma woli zmian w tym narodzie. Oddajecie poklony zawsze
      jednym i tym samym zamiast ich pogonic.Cala ta mafia dalej plywa a masy dalej
      glupie i biedne. Zenujace.Opolska tradycja glupoty zostala podtrzymana.
      • Gość: kamczat Re: kabareton... IP: *.chello.pl 17.06.07, 12:55
        no tak, najlepiej sie zabrac i wyjechac, a wrocic jak bedzie fajnie; kabareton
        byl zenujacy, to prawda, ale takie posty jak twoj sa tylko druga strona medalu
        tej samej zenady; bo albo mamy miernoty, ktorym sie wydaje, ze moga wszystkim
        narzucic swoje zdanie (jak obecne wladze) albo mamy krytykantow, ktorzy a priori
        gardza tym krajem;
      • Gość: Z. TVP nie ma nic do zaoferowania IP: *.toya.net.pl 17.06.07, 22:29
        Dla mnie TVP jest telewizja, która podobnie do POLSATU (choc ten sie wiecej
        stara) nie ma nic do zaoferowania.

Kabareton to juz dno totalne... Juz wole dowcipy Karola Sztrasburgera z
        Familiady...

Z.
        • Gość: Nana Re: TVP nie ma nic do zaoferowania IP: 212.160.172.* 18.06.07, 11:07
          Gość portalu: Z. napisał(a):

> Dla mnie TVP jest telewizja, która podobnie do POLSATU (choc ten sie wiecej
          > stara) nie ma nic do zaoferowania.

Może i tak, ale Top Trendy Polsatu w porównaniu do Opola TVP to jak San Remo do
          Kołobrzegu. A kabareton z Top Trendy był jak należy: z gwiazdami, świeżymi
          dowcipami, niezłą konferansjerką, a przede wszystkim mimo, że długi to bardzo
          śmieszny, niestety TVP zafundowała nam przegląd piosenki populistycznej. I nawet
          sprytny wybieg łączący superjedynki z kabaretonem (na jeden bilet) nie zatrzymał
          ludzi, którzy w ok. 20% opuścili amfiteatr przed wielkim finałem kabaretonu. Aż
          strach pomyśleć jakby w TV wyglądała widownia, gdyby kabareton odbył się w
          oddzielnym dniu na oddzielne bilety, może trzeba by było zaangażować aktywistów
          i młodzież oraz zakłady pracy, by zapewnić frekwencję, bo nazwiska na plakatach
          nie zapowiadały niczego śmiesznego.
    • yennefer_z_v Re: kabareton... 17.06.07, 13:17
      Jakiś mało kabaretowy ten kabareton.
      Tak naprawdę zależało mi tylko na występie Joanny Jeżewskiej i... po trzech
      zdaniach skeczu o lustracji w moim bloku wyłaczyli prąd na 20 minut.
      Reszta to głównie poezja śpiewana, stare dowcipy i taki problem, że przy dobrym
      wykonaniu były kiepskie teksty (Ochnia), a przy niezłych tekstach - kiepskie
      wykonanie (prowadzący).
      Na Rewińskim i Piaseckim się kilka razy uśmiechnęłam - to chyba jeszcze nie
      jest satyryczny sukces?
    • Gość: Grzesiek Re: kabareton... IP: *.chello.pl 17.06.07, 13:42
      Żenujący był to spektakl, który naszemu miastu i festiwalowi chluby nie
      przynosi... Oby ostatni raz, "coś takiego" się u nas pojawiło.
      • Gość: gaizka Re: kabareton... IP: *.toya.net.pl 17.06.07, 14:18
        To co oglądaliśmy to koronny dowód na to że czas takich kabaretów w takiej
        formie definitywnie się skończył. Jak długo jeszcze można śmiac się z komuny?
        Ile trzeba zaserwować dowcipów sprzed 20 lat?
        Pietrzak narzeka jak stetryczały dziadek że nigdzie go nie pokazują. A przecież
        swoim występem udowodnił, że nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Same przaśne i
        silące się na humor pseudo-śmieszne kawały.
        Ludzie mają tego dosyć bo lepszy kabaret jest w sejmie, a taka mizeria jaka była
        w Opolu - trzeba z przykrością stwierdzić - do pięt im nie dorasta.
        Przypomina mi się "Herostrates" Lechonia: " a wiosną niechaj wiosnę, nie Polskę
        zobaczę".
        • Gość: Andrzej Re: kabareton... IP: *.airnet.opole.pl 17.06.07, 15:19
          M.Wolski w wywiadzie powiedział, że to będzie 4x lepszy kabareton niż przed
          rokiem. Cóż, ja po pół godzinie wyłączyłem TV, zażenowany, smutny i aż mi wstyd,
          że coś takiego poszło w świat. Pocieszam się tylko, że dobrze zrobiłem kupując
          bilet tylko na pierwszy dzień festiwalu, bo naprawdę było warto. Poszedłbym
          chętnie i na Krajewskiego, ale już brakło biletów...
    • zostatniejchwili ---Kabarbeton był świetny! ---- 17.06.07, 15:25
      O czym wy muwicie, było super! Rewelacyjny Rosiewicz, apstrakcyjne rzarty
      Fridmana, szałowa dekoracja niby lustracja, djalogi napisane z polotem...
      Było tak jak moja ortografia

W przyszłym roku będzie ekipa ŻÓŁC-i, spadniecie z krzeseł.
      • Gość: L99 Re: ---Kabarbeton był świetny! ---- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 17:59
        Krótko - DNO !!!!!!!!!
        • Gość: Agusia Re: ---Kabarbeton był świetny! ---- IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 17.06.07, 18:26
          Proszę nie obrażać kabaretu DNO - który jest rewelka!!!!
    • Gość: Bodzio Re: kabareton... IP: *.c155.petrotel.pl 17.06.07, 18:11
      Szmira, kaszana, wszystkim "kabareciarzom " powinni zakazać występów przez 50
      lat ( może z wyjątkiem Rewińskiego) . Dobrze że na Polsacie był mecz z
      Argentyną to nie wyłączyłem telewizora
    • Gość: Matka Kabareciaże z innej epoki!Totalna beznadzieja!! IP: 195.205.202.* 17.06.07, 18:45
      Wiedziałem od początku, że jak tacy nudziaże bedą robić kabaret to wielkie D... z tego bedzie!Beznadzieja politycy się sami parodjują a oni prubują być lepsi od nich!a to niemożliwe.
    • krawiec6661 Re: kabareton... 17.06.07, 18:55
      Zgadzam sie, że jakieś to wszystko smutne. Taki kabaret nie ma nic wspólnego z
      tym co sie teraz pokazuje na świecie. Oglądam programy satyryczne z zachodnich
      stacji na youtube i wielokrotnie wybucham śmiechem, tutaj było tylko ziewanie
      albo uczucie zażenowania w przypadku Pietrzaka i Rosiewicza...i tyle. Ale może
      emerytom sie sposoba.
      • Gość: emeryt Re: kabareton... IP: *.icpnet.pl 17.06.07, 19:25
        nie spodobało mi się
      • Gość: nimko Ale bryndza i pażdzierz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:33
        Tak. Było to bardzo smutne i żenujące przedstawienie.
        Młodość daje nowe pomysły , nowe spojrzenie, energię i radość.
        Zebranie w jednym przedstawieniu starych artystów było ... po prostu smutne.
        Występ Rosiewicza chyba najbardziej dobijał. Żal publiczności w amfiteatrze
        opolskim bo stracili pieniądze i czas.
        To wszystko było jak obecna władza - stara, bez polotu, niezgrabna, popełniająca
        gafy, wyciągająca z szafy stare nieśmieszne kawały.

• Gość: aaaaaa Re: kabareton... IP: *.c29.msk.pl 18.06.07, 04:15
        krawiec6661 napisał:

> Ale może emerytom sie sposoba.

emerytom pamietajacym "prawdziwe" kabaretony ? - NIEMOZLIWE
      • Gość: kas Re: kabareton... IP: 212.160.172.* 18.06.07, 13:23
        w dodatku mamy szymona m., szklo kontaktowe na co dzien ..
        a w tym samym czasie leciał mecz siatkarzy - wiec szkoda bylo nawet przelaczac
        na tvp1
    • Gość: telewidz Re: kabareton... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 21:01
      ten kabareton to żenada tak najłagodniej mozna to okreslić
      • Gość: mis Re: kabareton... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 21:46
        syf i zenada, jak ta dzisiejsza wladza. gdyby ktos mi powiedzial przed 3 laty,
        ze bedziemy miec taki rząd (giertych v-e premier + naczelny edukator i lepper v-
        e premier, i do tego kaczory i inne tm podobne stwory) to byłby dla mnie
        wowczas najlepszy kawal. A tak sie wlasnie stalo!!!!!!!!!!
        Szok, szok i tysiac kabaretow tego nie zmieni!!!!!
        • Gość: micha Re: kabareton... IP: *.pl 17.06.07, 22:00
          Poczekałam, obejrzałam Jeżewską i jej parodię ...pośmiałam się i później to już
          była równia pochyła.. Po jej skeczu cała ta cepelia powinna się skończyć..
    • zorbi1 W życiu takiej kiły nie widziałem :((((( 17.06.07, 22:24
      • Gość: ja Re: W życiu takiej kiły nie widziałem :((((( IP: *.ptim.net.pl 17.06.07, 22:33
        Największą kichą festiwalu była i tak Markowska :-I
    • rysiu_lubicz za komuny byly kabaratony.... 17.06.07, 22:40
      a potem zycie przeroslo kabaret,
      az sie zrodzily pisiory i zrobilo sie smutno,
      ze az taka glupota moze byc,
      • Gość: ja Re: za komuny byly kabaratony.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 22:48
        a ja wygrałem, jak się rozpoczął kabareton wyłaczyłem telewizor......
    • Gość: sunzu Re: kabareton... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 23:26
      Na polsacie w tym czasie leciał Mortal Kombat. Na kabareton przerzucałem w
      czasie reklam. Kabareton był zabawniejszy. A niech to licho, co ja też
      napisałem?!
    • Gość: olo Re: kabareton... IP: 217.96.16.* 18.06.07, 00:16
      a mi zepsuł się tv w sobote, więc na szczęście mnie ominęło :)
      • Gość: !!! Re: kabareton... IP: *.chello.pl 18.06.07, 00:31
        ŻE-NA-DA!!!
    • feanor33 Re: kabareton... 18.06.07, 01:53
      O matko... A ja tego nie widziałem.
      Za kaczory i ich szybki koniec.
      • Gość: ninalopo A ja nie narzekam, bo goovien nie oglądam_________ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 08:36
        Nie widziałem ani minuty "tego czegoś" i nie muszę wylewać żółci na forum!
        Od miesiąca wiedziałem co się święci a nie jestem masochistą.
    • Gość: x Re: kabareton... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 09:41
      Pół godziny wytrwałem. Pół godziny za długo...
      Cały ten dzień był beznadziejny.
      W ogóle beznadziejnie nagłośniony festiwal - nie wiem, czy w przyszłym roku na taką żenadę się zdecyduję...
      • Gość: głuchy dziad Re: kabareton... IP: *.zaodrze.punkt.pl 18.06.07, 13:53
        > W ogóle beznadziejnie nagłośniony festiwal

a ja myślałem, że już mam coś ze słuchem, albo OTV uszkodzony :D
    • radek-kirschbaum Re: kabareton... 18.06.07, 11:10
      padaka, ale padaka była co roku, tylko coraz większa i większa.
      • Gość: Agent Cooper Re: kabareton... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:17
        > padaka, ale padaka była co roku, tylko coraz większa i większa.

nieee no... bodajże 3 lata temu kabareton z konfernsjerką młodego Sztura był
        naprawdę dobry!
    • dural1 Re: kabareton... 18.06.07, 12:36
      Podobno … śmiech to zdrowie dlatego, dla podniesienia zdrowotności, zasiadłem w
      sobotnią, czerwcową noc przed TiVi, z nadzieją na stosowną terapię za pomocą …
      Kabaretonu.

Nie zniechęcił mnie na …dobry wieczór, zachęcający speatch …kuratora, czy też
      komisarza polityczny w osobie Marcina Wolskiego, no bo cóż, każdy musi zarabiać
      jakoś na chlebek, niezależnie od systemu.

Nie zniechęcili mnie pseudo humoryści, zapowiadacze bliźniacy …. nie
      jednojajowi czyli bracia Królikowscy, którzy pletli trzy po trzy i bez ładu i
      składu.

Nie wkurzył mnie również pan Janek …Pietrzak, który w podzięce za jakąś tam
      nagrodę Prezesa TVP pomimo, że go w tejże TiVi wcale nie widać, plótł coś od
      rzeczy, że aby ją odebrać musiał się biedaczek zerwać się z wesela syna.

Dalej, nie wkurzyło mnie to, że wykonawcy, praktycznie wszyscy bliscy
      sześćdziesiątki i po niej, prezentowali humor typu wodewilowego z podstawową
      zasadą … z dala wobec dzisiejszej rzeczywistości.

Nawet nie wkurzył mnie A. Rosiewicz ubrany jak w pamiętnym koncercie dla
      Gorbaczowa na Wawelu, z jego błaganiem o …cztery Ziobra.

Ogólnej oceny nie poprawił także występ Piaseckiego i Rewińskiego, którzy jako
      jedyni nawiązali do rzeczywistości i problemu …kartoflanego w niemieckim
      sosie.

Jedno co mnie wkurzyło to, że pomimo tego, że występowała tam jako jedna z
      dwóch najmłodszych wykonawczyń …po czterdziestce, prześliczna Renata Zarębska,
      nie dano jej zaśpiewać „Nocy z Renatą”

marta14lol.wrzuta.pl/audio/4m3aXzovBC/noc_z_renata

Dlatego …jako kompletnie zdołowany frajer poszedłem nad ranem spać.
      Gros widowni opuściła ją znacznie wcześniej, pomimo, że realizator transmisji …
      dwoił się i troił aby nie pokazywać pustek na widowni

Jednym słowem był to Kabareton stricte … polityczny, bo …całkowicie
      apolityczny.

Miał rację Daukszewicz, że na czas ery IV RP ambitni satyrycy i wykonawcy, nie
      mają w Opolu czego szukać.
      Oby ta era trwała jak najkrócej bo … śmiechu nam trzeba.
      I pomyśleć, że kiedyś wystarczyło tylko zrobić gest i minę a już publika …
      kładła się ze śmiechu.

Pozdrawiam i zapraszam www.swiatowid.fora.pl/
    • Gość: temida Re: kabareton... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:40
      Jedyny dobry tekst tegorocznego kabaretonu: "Jeden Kaczor rządzi, drugi też
      szkodliwy". Poza tym nic godnego uwagi.
      • Gość: monia Re: kabareton... IP: *.chello.pl 18.06.07, 15:24
        Marzę o zdjęciu, które pokazywałoby widownię kabaretonu, pod koniec jego
        trwania... Ktoś dysponuje?
        • cze67 Re: kabareton... 18.06.07, 17:02
          miasta.gazeta.pl/opole/51,35093,4230521.html?i=3
          • Gość: monia do cze 67 IP: *.chello.pl 18.06.07, 17:07
            dzięki, jakoś przeoczyłam...
    • Gość: chikaka Re: kabareton... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 23:18
      Było straszne... nawet telewizja się do tego przyznała, więc postanowiłem
      zobaczyć co tam opinia publiczna ma do powiedzenia...

rzadko się spotyka tak zgodne opinie co do detali jakiegoś filmu czy
      widowiska... to po mojemu wyznacznik beznadzei, kiedy szczegóły kabaretronu
      były tak boleśnie do niczego, że aż wszystkim zapadają w pamięć...

Jedynie Rewiński i Piasecki, chociaż są prości, to wyszli z takim założeniem
      (przecież to był wszystko freestyle, co oni tam opowiadali, bazujący na
      wieczornych wiadomościach) i okazali się "powiedzmy" że najzabawniejsi... Moją
      uwagę przykuła też piosenka Trzeciego Oddechu Kaczuchy- naprawdę fajna piosenka
      z niesztampowym tekstem, tylko pewnie większości uciekł, przez całkiem
      przyjemne, szybki tempo.... szkoda że nigdzie jej nie mogę znaleźć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka