Dodaj do ulubionych

Matury lepsze niż przed rokiem

IP: *.chello.pl 30.06.07, 00:44
paranoja! próbna matura łatwiejsza od oficjalnej !!?? nie opłacało się brać
roz.poziomu, ci co go wzieli wyszli na frejerów ;/ IV RP ;(
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Matury lepsze niż przed rokiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 08:13
      zaskoczyła mnie wypowiedź pani Koszyk - "Świadczy to o tym, że dyrektorzy
      zmienili metody naboru do tych szkół" - wyniki zmiany metod naboru poznamy za 3
      lata, przecież teraz zdawały osoby przyjęte wg poprzednich zasad. Widać wzięli
      się do roboty przez ostatni rok. Szkoda tylko, że wielu z nich wyjedzie,
      przedkładając szybkie wzbogacenie się nad gruntowne wykształcenie.
      • Gość: abx Re: Matury lepsze niż przed rokiem IP: 217.197.79.* 30.06.07, 13:50
        Trudno jest wyciągać wnioski na podstawie porównań z dwóch tylko lat. Różny był
        choćby poziom trudności z poszczególnych przedmiotów. A lepszy wynik - to w
        dużej mierze rezultat "amnestii Giertych". Dobrze, że już ostatniej. Wypowiedzi
        Wielkiego Nauczyciela na temat wyników maturalnych są jednak kuriozalne. Ot,
        choćby ta, o 500 tys. miejs na studiach, które nie zostaną obsadzone, jeżeli
        matura byłaby trudniejsza. Albo ta, o kandydatach na inżynierów, których tak
        Polsce brakuje, ale którzy nie muszą umieć matematyki, bo nasze uczelnie są tak
        dobre, że i tak ich wszystkiego nauczą. Czyżby dzieci Wielkiego Pedagoga już
        dorastały?
    • Gość: ola Re: Matury lepsze niż przed rokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 09:10
      chcialabym zobaczyc jak wyglada to we wszystkich liceach opolszczyzny czy jest
      to mozliwe bardzo prosze o odpowiedz
    • Gość: peb Re: Matury lepsze niż przed rokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 15:45
      Właśnie ci co wzięli poziom podstawowy wyszli na frajerów- np z polskiego w mojej klasie połowa osób zdawała poziom podst a połowa rozsz - ci co zdawali podstawę mieli średnio 60 pkt podczas gdy ci co zdawali rozszerzenie mieli średnio 85 punktow, a 2 osoby dostały 100% z rozszerzonego polskiego :)
      • Gość: abx Re: Matury lepsze niż przed rokiem IP: 217.197.79.* 30.06.07, 20:00
        Może zdawać na poziomie rozszerzonym zdecydowali się po prostu dużo lepsi
        uczniowie?
    • Gość: Vitanai Re: Matury lepsze niż przed rokiem IP: *.atol.com.pl 30.06.07, 21:06
      To zasługa nauczycieli, już ja to widzę. Z doświadczenia wiem, że uczniowie
      świetnie zdają maturę TYLKO i wyłącznie dzięki korepetycjom.
      • Gość: do vitanail Re: Matury lepsze niż przed rokiem IP: 213.17.145.* 30.06.07, 21:47
        To MY wypruwamy flaki na lekcjach a ty pozwalasz sobie na taki komentarz??? Czy
        ty wiesz ile My wkładamy serca i pracy w to, żeby wszyscy zdali????
        przepracowałem kilkaset godzin społecznie żeby te nieuki zdały mature....spadaj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka